• Cancel
    Filter
Filter

Ephemera Auction

You can place your bids from our web site until Aprıl 04th at 21:00. Live auction will run live at 21:02. Commission rate is 20%. "PAYMENT PERIOD IS 5 DAYS AFTER AUCTION ENDS."

  • Category: Efemera
Lot: 27 » Efemera

Edebiyat Tarihi, Yazar Hasan İzzettin Dinamo'nun Kendi El Yazısıyla Kaleme Aldığı Otobiyografisi, 1981 Tarihli, 30x21 cm

12 yaşında yazmaya başladığını, yirmili yaşlarına kadar hece vezniyle yazdığını ifade eder, Şiir üslubu ve romanlarından bahsettiği görülmektedir.

Dinamo, gençliğinde bireysel şiirler yazsa da Nâzım Hikmet'in şiirleriyle tanışınca kendine toplumcu bir çizgi çizdi. Nazım'ın yanında, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz ve A. Kadir gibi şairlerle birlikte çalıştı. Yedi ciltlik Kutsal İsyan ve Savaş ve Açlar gibi önemli romanlara imza atmıştır. 1977 yılında, "Kutsal Barış" adlı romanıyla, Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanmıştır. Genellikle savaş dönemini anlatan romanlarının yanında şiir kitapları ve bir de öykü kitabı bulunmaktadır.

Details
Lot: 28 » Efemera

Edebiyat Tarihi, Yazar Erol Toy'un Kendi El Yazısıyla Kaleme Aldığı Otobiyografisi, 33x22 cm

Muhabesebecilik, sigortacılık, bankacılık işleriyle uğraştığını, banka işçileri sendikası kurduğunu, işçi eylemlerini yönettiğini, 1967 yılından itibaren sadece yazarlık yaptığını ifade ettiği, kitapları, oyunları, hikayeleri ve oyunlarından bahsettiği görülmekte.

Fırıncılık, bankacılık, vurgun yiyen süngercileri sigortalama gibi işlerde çalıştıktan sonra, İstanbul'a yerleşti. Bank-İş sendikasının kurucuları arasında yer alarak sendikacılığa başladı. Gazetelerde yazıları yayımlanan Erol Toy, ilk öyküsünü 1952 yılında Çınar dergisinde yayımladı. YAZKO Yönetim Kurulu başkanlığı yapan yazar, romanlarında Türkiye'nin toplumsal, ekonomik ve politik sorunlarını işledi. Toplumcu gerçekçi bir çizgide yürüyen Toy, ilk basımı 1974 yılında yapılan İmparator adlı romanıyla okur kitlelerine adını duyurdu.

Details
previous
Go to Page: / 4
next