Lot: 1

Current Price: 50 TL Starting Bid: 50 TL Estimated: TL Losing Winning

Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sadıka Bilimer'in Renkli İki Pozu,10x14,10x7 cm

Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sadıka Bilimer'in Renkli İki Pozu,10x14,10x7 cm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sadıka Bilimer'in Renkli İki Pozu,10x14,10x7 cm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer ve Aile Fertleri. SB. Arkayüz'de '9/9/1973 Pazar, Yeni Köy Hatırası' İbaresi Yer Almaktadır. 138x91mm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer ve Aile Fertleri. SB. Arkayüz'de '9/9/1973 Pazar, Yeni Köy Hatırası' İbaresi Yer Almaktadır. 138x91mm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Narmanlızade Saime Hanımın Murisi Mustafa Narmanlı Terekesi İçin 28 Mart 1937 Tarihinde Erzurum Noteri Abdülvahap Evyap Huzurunda Verdiği Altı Sayfalık Vekaletnamenin İstanbul İkinci Noteri Tarafından Düzenlenmiş Sureti. Ailenin Erzurum ve İstanbul'daki Taşınmazları Hakkında Muhtelif Bilgiler İçermekte Olup Bir Çatı Belge Hüviyetindedir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Narmanlızade Saime Hanımın Murisi Mustafa Narmanlı Terekesi İçin 28 Mart 1937 Tarihinde Erzurum Noteri Abdülvahap Evyap Huzurunda Verdiği Altı Sayfalık Vekaletnamenin İstanbul İkinci Noteri Tarafından Düzenlenmiş Sureti. Ailenin Erzurum ve İstanbul'daki Taşınmazları Hakkında Muhtelif Bilgiler İçermekte Olup Bir Çatı Belge Hüviyetindedir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Sıdıka Bilimer'in Sultan 2.Abülhamid'in Vefat Eden Kızı Naile Osmanoğlu'na Ait İki Adet Tarihi Vazoyu 1957 Yılında Mahkeme Vasıtasıyla 70.000 Liraya Satın Aldığını Gösterir Resmi Tutanak. Dönem İçin Muazzam Bir Servet Karşılığı Ödeme Yapılmıştır.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Osmanlıca,Sıdıka Bilimer'in Sultan 2.Abülhamid'in Vefat Eden Kızı Naile Osmanoğlu'na Ait İki Adet Tarihi Vazoyu 1957 Yılında Mahkeme Vasıtasıyla 70.000 Liraya Satın Aldığını Gösterir Resmi Tutanak. Dönem İçin Muazzam Bir Servet Karşılığı Ödeme Yapılmıştır.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni ve Sıtkı Narmanlı Antetli Kağıda 'Sevgili Hanım Kızıma' Hitabıyla Kaleme Alınmış 1941 Tarihli ve 'Avni' İmzalı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Onüç Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni ve Sıtkı Narmanlı Antetli Kağıda 'Sevgili Hanım Kızıma' Hitabıyla Kaleme Alınmış 1941 Tarihli ve 'Avni' İmzalı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Onüç Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer Tarafından Kaleme Alınan ve 'Halalarını Unutan Yeğenlerine' Sitem Eden Arkalı Önlü İki Sayfalık Osmanlıca Mektup. Osmanlıca Öğrenen Son Kuşakta Gözlemlenen Kötü Yazının Aksine Muhteşem Bir El Yazısı Örneğidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer Tarafından Kaleme Alınan ve 'Halalarını Unutan Yeğenlerine' Sitem Eden Arkalı Önlü İki Sayfalık Osmanlıca Mektup. Osmanlıca Öğrenen Son Kuşakta Gözlemlenen Kötü Yazının Aksine Muhteşem Bir El Yazısı Örneğidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Vehbi Bilimer Tarafından Ablasına Yazılmış 1941 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup ve Zarfı. Harf İnkılabının Üzerinden Onüç Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Vehbi Bilimer Tarafından Ablasına Yazılmış 1941 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup ve Zarfı. Harf İnkılabının Üzerinden Onüç Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),
Ekrem Narmanlı Tarafından Sıdıka Bilimer'e 'Çok Kıymetli Sıdıka Ablama' Hitabıyla Kaleme Alınmış 1940 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Oniki Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler), Ekrem Narmanlı Tarafından Sıdıka Bilimer'e 'Çok Kıymetli Sıdıka Ablama' Hitabıyla Kaleme Alınmış 1940 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Oniki Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Hafız Akif Narmanlı Tarafından Ailenin Damadı Vehbi Bilimer'e Yazılmış 1943 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Onbeş Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Hafız Akif Narmanlı Tarafından Ailenin Damadı Vehbi Bilimer'e Yazılmış 1943 Tarihli Arkalı Önlü Çift Taraflı Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabının Üzerinden Onbeş Sene Geçmesine Rağmen Eski Yazıda Israr Dikkat Çekicidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Hattat Hafız Mustafa İmzalı ve Arap Yazısı Olduğu Tahmin Edilen Dua. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 148x230mm. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Osmanlıca,Hattat Hafız Mustafa İmzalı ve Arap Yazısı Olduğu Tahmin Edilen Dua. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 148x230mm. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Ayetullah Safi'nin Bir Şiiri. 'Yaratılmışlar İçinde Bir Varlık Yok ki 'o tektir ve onun ortağı yoktur' Diye Tesbih Eder Onu' İbaresini İçermektedir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 98x140mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Ayetullah Safi'nin Bir Şiiri. 'Yaratılmışlar İçinde Bir Varlık Yok ki 'o tektir ve onun ortağı yoktur' Diye Tesbih Eder Onu' İbaresini İçermektedir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 98x140mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Süleyman Peygamberden Rivayet Edilen Dua. Yüz Kere Okunursa Kabul Edileceğine Dair Kayıt Bulunmaktadır. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 124x200mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Süleyman Peygamberden Rivayet Edilen Dua. Yüz Kere Okunursa Kabul Edileceğine Dair Kayıt Bulunmaktadır. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. 124x200mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Aileye Ait Belgelerin İçinden Çıkan ve Şaban-ı Şerif'in Onbeşinci Berat Gecesi Okunacak Dua. İlk İki Satır Osmanlıca İzahat Alttaki Dört Satır İse Arapça Dua'dır. 162x101mm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Aileye Ait Belgelerin İçinden Çıkan ve Şaban-ı Şerif'in Onbeşinci Berat Gecesi Okunacak Dua. İlk İki Satır Osmanlıca İzahat Alttaki Dört Satır İse Arapça Dua'dır. 162x101mm-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Aileye Ait Belgelerin İçinden Çıkan ve Hz.Allah'ın İsimlerinin Yer Aldığı (Esma Ül-Hüsna) Hat Denemesi. Haliyle. 161x128 mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Aileye Ait Belgelerin İçinden Çıkan ve Hz.Allah'ın İsimlerinin Yer Aldığı (Esma Ül-Hüsna) Hat Denemesi. Haliyle. 161x128 mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Vehbi Bilimer'in Muhtelemen Kendisiyle Aynı Adı Taşıyan Babasının İşyerine Ait (Hoca Zade Vehbi ve Şeriki, Galata Manhaym Han) Arkası Osmanlıca Yazılı Antetli Boş Kağıt-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Vehbi Bilimer'in Muhtelemen Kendisiyle Aynı Adı Taşıyan Babasının İşyerine Ait (Hoca Zade Vehbi ve Şeriki, Galata Manhaym Han) Arkası Osmanlıca Yazılı Antetli Boş Kağıt-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka-Vehbi Bilimer Çiftinin Altı Çocuğundan Biri Olduğu Değerlendirilen Bir Gence Ait Dört Adet Sepya Sünnetlik Vesikalık Poz İçeren Vehbi Bilimer Antetli Zarf. Fotolar Ebat: 35x55 mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka-Vehbi Bilimer Çiftinin Altı Çocuğundan Biri Olduğu Değerlendirilen Bir Gence Ait Dört Adet Sepya Sünnetlik Vesikalık Poz İçeren Vehbi Bilimer Antetli Zarf. Fotolar Ebat: 35x55 mm.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer Tarafından Babası Hacı Mustafa Narmanlı'ya Yazılmış 14 Ağustos 1339 (1923) Tarihli Üç Sayfalık Osmanlıca Mektup. Osmanlıca Öğrenen Son Kuşakta Gözlemlenen Kötü Yazının Aksine Muhteşem Bir El Yazısı Örneğidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Sıdıka Bilimer Tarafından Babası Hacı Mustafa Narmanlı'ya Yazılmış 14 Ağustos 1339 (1923) Tarihli Üç Sayfalık Osmanlıca Mektup. Osmanlıca Öğrenen Son Kuşakta Gözlemlenen Kötü Yazının Aksine Muhteşem Bir El Yazısı Örneğidir.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Oğlu Tarafından Sıdıka Bilimer'e Yazılmış ve Kandil Kutlaması İçerikli 1942 Tarihli Osmanlıca Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Oğlu Tarafından Sıdıka Bilimer'e Yazılmış ve Kandil Kutlaması İçerikli 1942 Tarihli Osmanlıca Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),'Dayızade' Tarafından Gönderilen Sosyal İçerikli Mektup. 1952 Tarihlidir. 1952 Yılında Dahi Eski Türkçe Kaleme Alınmış Olması Dikkat Çekicidir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),'Dayızade' Tarafından Gönderilen Sosyal İçerikli Mektup. 1952 Tarihlidir. 1952 Yılında Dahi Eski Türkçe Kaleme Alınmış Olması Dikkat Çekicidir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Bir Afet Dolayısıyla Geçmiş Olsun Dileklerinin İletildiği Sosyal İçerikli Mektup. 1337 (1921) Tarihlidir. Kastedilen Afet'in İçeriği İçin Dönem Araştırması Yapılması Gerekmektedir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Bir Afet Dolayısıyla Geçmiş Olsun Dileklerinin İletildiği Sosyal İçerikli Mektup. 1337 (1921) Tarihlidir. Kastedilen Afet'in İçeriği İçin Dönem Araştırması Yapılması Gerekmektedir. Aileye Ait Belge Lotunun İçinde Rastlanmıştır. Haliyle.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),
Vehbi Bilimer'in Vefat Eden Annesi Hacı Emine Hanımın Terekesine İlişkin Çeşitli Para Hareketleri ve İbralaşmaların Yer Aldığı ve Birden Çok Tarafın Yer Aldığı 1930 Tarihli Tutanak-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler), Vehbi Bilimer'in Vefat Eden Annesi Hacı Emine Hanımın Terekesine İlişkin Çeşitli Para Hareketleri ve İbralaşmaların Yer Aldığı ve Birden Çok Tarafın Yer Aldığı 1930 Tarihli Tutanak-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Üçgen Seyyar Damgayla Ankara'dan İstanbul'da (Köse Raif Paşa Köşkü, Yeniköy'de) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Üçgen Seyyar Damgayla Ankara'dan İstanbul'da (Köse Raif Paşa Köşkü, Yeniköy'de) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da (Köse Raif Paşa Köşkü, Yeniköy'de) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam İki Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da (Köse Raif Paşa Köşkü, Yeniköy'de) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam İki Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup.-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da Bulunan (Vehbi Apartmanı, Maçka) Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Sayfa Altı Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da Bulunan (Vehbi Apartmanı, Maçka) Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Sayfa Altı Osmanlıca Metin İçeren 1940 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da (Vehbi Apartmanı, Maçka) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1941 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Osmanlıca,Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in Kolordu Kurmay Başkanı Olarak Görev Yaptığı Erzurum'dan İstanbul'da (Vehbi Apartmanı, Maçka) Bulunan Eşi Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa Osmanlıca Metin İçeren 1941 Tarihli ve Orijinal Zarfında Özel Mektup-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Narmanlı Ailesi Üyeleri Arasında 5 Eylül 1964 Tarihinde Teşvikiye Silahhane Caddesi Vehbi Apartmanı 3.Katında Tertip Edilecek Eğlenceye Ait Davetiye-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Narmanlı Ailesi Üyeleri Arasında 5 Eylül 1964 Tarihinde Teşvikiye Silahhane Caddesi Vehbi Apartmanı 3.Katında Tertip Edilecek Eğlenceye Ait Davetiye-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni Narmanlı'nın Kızı Necla Narmanlı Tarafından Halası Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş 1943 Yılında Yapılacak Kendi Nişan Davetiyesi ve Orijinal Zarfı. Adres Maçka Bilimer Köşkü-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni Narmanlı'nın Kızı Necla Narmanlı Tarafından Halası Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş 1943 Yılında Yapılacak Kendi Nişan Davetiyesi ve Orijinal Zarfı. Adres Maçka Bilimer Köşkü-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği

    TLSold
  • Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Azalık Hüviyet Kartı No:3999 - 1953,Mehmet Buldanlıoğlu adına tanzim edilmiş - İzmir

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Azalık Hüviyet Kartı No:3999 - 1953,Mehmet Buldanlıoğlu adına tanzim edilmiş - İzmir

    TLSold
  • Necdet Mahfi Ayral'dan Sayın Sevgi Balın' a gönderilen mektup "Islak İmzalı" - Postadan geçmiş zarf-Necdet Mahfi Ayral; 1908 - 2004 Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısı,
Paşabahçe, Beykoz'da doğmuştur. Babası Miralay (Albay) ve şair Mehmed Mahfi Bey, annesi Fatma Mesadet Hanım'dır. Avusturya Lisesi'nin ilkokul bölümüne 40 gün gitmiş, 1. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla yarıda bırakmıştır. 1919'da Galatasaray Sultanisi'ne yatılı olarak verilir. Ancak 1923'te babası öldükten sonra okulun ücretini ödeyemediklerinden, son sınıfa gelmeden, 6. sınıftan ayrılmak zorunda kalır.
Deutsche Orient Bank'ın muhasebe bölümünde işe girer, orada 1927'de tanıştığı Hélène ile evlenir, eşi vefat edene kadar 52 yıl evli kalırlar. Sahneye ilk adımını Cem Karaca'nın babası Mehmet Karaca ile birlikte 24 Eylül 1932'de Darülbedayi'de 7 Köyün Zeynebi oyunuyla atar. O yıllarda piyesler en fazla birer hafta oynamaktaydı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Lüküs Hayat, Kral Lear, Deli Dolu, Fizikçiler, Bir Komiser Geldi, Cyrano de Bergerac ve Tartuffe gibi oyunlarda unutulmaz kompozisyonlar yarattı.
1950-75 yılları arasında İtalyanlar'ın ünlü komedyeni Toto'yu konuşarak, dublaj sanatında da ustalığını gösterdi

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Necdet Mahfi Ayral'dan Sayın Sevgi Balın' a gönderilen mektup "Islak İmzalı" - Postadan geçmiş zarf-Necdet Mahfi Ayral; 1908 - 2004 Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısı, Paşabahçe, Beykoz'da doğmuştur. Babası Miralay (Albay) ve şair Mehmed Mahfi Bey, annesi Fatma Mesadet Hanım'dır. Avusturya Lisesi'nin ilkokul bölümüne 40 gün gitmiş, 1. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla yarıda bırakmıştır. 1919'da Galatasaray Sultanisi'ne yatılı olarak verilir. Ancak 1923'te babası öldükten sonra okulun ücretini ödeyemediklerinden, son sınıfa gelmeden, 6. sınıftan ayrılmak zorunda kalır. Deutsche Orient Bank'ın muhasebe bölümünde işe girer, orada 1927'de tanıştığı Hélène ile evlenir, eşi vefat edene kadar 52 yıl evli kalırlar. Sahneye ilk adımını Cem Karaca'nın babası Mehmet Karaca ile birlikte 24 Eylül 1932'de Darülbedayi'de 7 Köyün Zeynebi oyunuyla atar. O yıllarda piyesler en fazla birer hafta oynamaktaydı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Lüküs Hayat, Kral Lear, Deli Dolu, Fizikçiler, Bir Komiser Geldi, Cyrano de Bergerac ve Tartuffe gibi oyunlarda unutulmaz kompozisyonlar yarattı. 1950-75 yılları arasında İtalyanlar'ın ünlü komedyeni Toto'yu konuşarak, dublaj sanatında da ustalığını gösterdi

    TLSold
  • Haftalık ABC Dergisi antetli Zarf ve Bayram Durmaztuna tarafından Sayın Sevgi Balın'a gönderilmiş "Islak İmzalı" Bestelenmiş Şiirin notaları-Bu Lotta mevcut olan Belgede Sayın Bayram Durmaztuna'nı Sevgi Balının Eseri olan Hüseyni Şarkı "Siyah Gözlerini gördüğüm zaman," Bestesi ve Besteci Durmaztunanın iyi dilek temenileriyle ıslak imzası mevcuttur

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Haftalık ABC Dergisi antetli Zarf ve Bayram Durmaztuna tarafından Sayın Sevgi Balın'a gönderilmiş "Islak İmzalı" Bestelenmiş Şiirin notaları-Bu Lotta mevcut olan Belgede Sayın Bayram Durmaztuna'nı Sevgi Balının Eseri olan Hüseyni Şarkı "Siyah Gözlerini gördüğüm zaman," Bestesi ve Besteci Durmaztunanın iyi dilek temenileriyle ıslak imzası mevcuttur

    TLSold
  • Rehâ Selçuk Bâkiler tarafından Sayın Sevgi Balın'a gönderilen Bayram ve Yeni eser için tebrik kartı-Sevgi Balin; Şair ve yazar. 1937, İstanbul doğumlu. İstanbul Aksaray 45. İlkokul (1947), İstanbul Kız Lisesi ve Cağaloğlu Akşam Kız Sanat Okulunda (1955) öğrenim gördü. Erken yaşlarda yazmaya başladığı şiirleri; Hisar, Türk Edebiyatı, Duygu, Yeni Adam, Ece, Kaynar, Yelken, Çağdaş, Ajanstürk, Gülpınar, Ana, Kadın, Çağrı, Yeni Yaşantı, Anadolu gibi dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Talat Halman ve M. Naci Aksop tarafından İngilizceye çevrildi. Pek çok şiiri bestelendi. İstanbul, Ankara, Düzce, Gölcük’te açılan özel ve karma şiir sergilerine katıldı. MESAM, İLESAM ve Türkiye Şairler ve Şiir Sevenler Derneği üyesidir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Rehâ Selçuk Bâkiler tarafından Sayın Sevgi Balın'a gönderilen Bayram ve Yeni eser için tebrik kartı-Sevgi Balin; Şair ve yazar. 1937, İstanbul doğumlu. İstanbul Aksaray 45. İlkokul (1947), İstanbul Kız Lisesi ve Cağaloğlu Akşam Kız Sanat Okulunda (1955) öğrenim gördü. Erken yaşlarda yazmaya başladığı şiirleri; Hisar, Türk Edebiyatı, Duygu, Yeni Adam, Ece, Kaynar, Yelken, Çağdaş, Ajanstürk, Gülpınar, Ana, Kadın, Çağrı, Yeni Yaşantı, Anadolu gibi dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Talat Halman ve M. Naci Aksop tarafından İngilizceye çevrildi. Pek çok şiiri bestelendi. İstanbul, Ankara, Düzce, Gölcük’te açılan özel ve karma şiir sergilerine katıldı. MESAM, İLESAM ve Türkiye Şairler ve Şiir Sevenler Derneği üyesidir.

    TLSold
  • İmzalı,Türk gazeteci ve yazar Ahmet Kabaklı ve Türk Edebiyat varkfı Bayram Tebrik kartı-Ahmet Kabaklı; 1924 yılında Harput'ta doğdu. 1931 yılında Elazığ Numune mektebine girdi, ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Lise eğitimini Elazığ Lisesi'nde tamamlayıp ardından İstanbul Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu. 20 Kasım 1946 tarihinde "Yunus Emre mi Yalan Söylüyor, Gölpınarlı mı?" başlıklı yazısının Son Saat Gazetesi'nde yayınlanması ile yazı hayatı başladı. Hareket Dergisi'nde "Ayın Hercümerci" başlığı ile yazılar yazmaya devam etti. 1948 yılında İstanbul Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra Diyarbakır'da öğretmenlik hayatına başladı, 2 yıl öğretmenlik yaptı ve aynı zamanda Karacadağ Dergisi'ni yönetti. bu lotta mevcut Kart Ahmet Kabaklı ve Türk Edebiyat vakfı antetli olup bayram mesajı içermektedir

    Lot No: 32

    Lot: 32

    İmzalı,Türk gazeteci ve yazar Ahmet Kabaklı ve Türk Edebiyat varkfı Bayram Tebrik kartı-Ahmet Kabaklı; 1924 yılında Harput'ta doğdu. 1931 yılında Elazığ Numune mektebine girdi, ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Lise eğitimini Elazığ Lisesi'nde tamamlayıp ardından İstanbul Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu. 20 Kasım 1946 tarihinde "Yunus Emre mi Yalan Söylüyor, Gölpınarlı mı?" başlıklı yazısının Son Saat Gazetesi'nde yayınlanması ile yazı hayatı başladı. Hareket Dergisi'nde "Ayın Hercümerci" başlığı ile yazılar yazmaya devam etti. 1948 yılında İstanbul Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra Diyarbakır'da öğretmenlik hayatına başladı, 2 yıl öğretmenlik yaptı ve aynı zamanda Karacadağ Dergisi'ni yönetti. bu lotta mevcut Kart Ahmet Kabaklı ve Türk Edebiyat vakfı antetli olup bayram mesajı içermektedir

    TLSold
  • Yazar Nuri KIRCIOĞLU ıslak imzalı-Yazar Nuri Kırcıoğlunun ıslak imzasını taşıyan bu lottaki belgede Şair Sayın Sevgi BALIN tarafından kaleme alınmış olan "Yalnızlar Rıhtımı" için düşündüklerini kaleme aldığı ve imzasının bulunduğu belge

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Yazar Nuri KIRCIOĞLU ıslak imzalı-Yazar Nuri Kırcıoğlunun ıslak imzasını taşıyan bu lottaki belgede Şair Sayın Sevgi BALIN tarafından kaleme alınmış olan "Yalnızlar Rıhtımı" için düşündüklerini kaleme aldığı ve imzasının bulunduğu belge

    TLSold
  • Narmanlı,Yassıada Duruşmalarına Ait Kitapçık ve Ekleri. 28 Ekim 1960 Tarihiyle Sıdıka Bilimer'e Islak İmzayla Takdim Edilmiştir. 1) Islak İmzalı Föy 2) 36 Sayfalık Kitapçık, Altan Erbulak Karikatürü İçerir, 3) Mahkeme Salon Oturma Planı, 4) PTT Şubesi Yerleşim Planı, 5) Adanın Umumi İskan Planı, 6) Fenerbahçe Vapurunda Koltuk Planı

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Narmanlı,Yassıada Duruşmalarına Ait Kitapçık ve Ekleri. 28 Ekim 1960 Tarihiyle Sıdıka Bilimer'e Islak İmzayla Takdim Edilmiştir. 1) Islak İmzalı Föy 2) 36 Sayfalık Kitapçık, Altan Erbulak Karikatürü İçerir, 3) Mahkeme Salon Oturma Planı, 4) PTT Şubesi Yerleşim Planı, 5) Adanın Umumi İskan Planı, 6) Fenerbahçe Vapurunda Koltuk Planı

    TLSold
  • Osmanlı Gündelik Hayat "Üzerinde ŞARK kabartmalı Genç Kadın Portresi"-Şark Fotoğrafhanesi; 1885 yılında PolycarpeJoaillier ile Marie de Launayş ile ortak olarak Bursada açılmış olan 1990 yılına kadar bu ortaklık çatısında faliyet göstermiştir. 1925 yılında Bursa Ticaret Odası üyelerinden İsmail Niyazi Efendi aynı isimle stüdyo faliyetine deam ettirmiştir. ŞARK fotoğraf Stüdyo Setbaşı No:4'te Şark Sinemasının altında olduğunu tahmin ediliyor. Fotoğrafhanenin Müdürü ise Hasan Sadettin'di.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Osmanlı Gündelik Hayat "Üzerinde ŞARK kabartmalı Genç Kadın Portresi"-Şark Fotoğrafhanesi; 1885 yılında PolycarpeJoaillier ile Marie de Launayş ile ortak olarak Bursada açılmış olan 1990 yılına kadar bu ortaklık çatısında faliyet göstermiştir. 1925 yılında Bursa Ticaret Odası üyelerinden İsmail Niyazi Efendi aynı isimle stüdyo faliyetine deam ettirmiştir. ŞARK fotoğraf Stüdyo Setbaşı No:4'te Şark Sinemasının altında olduğunu tahmin ediliyor. Fotoğrafhanenin Müdürü ise Hasan Sadettin'di.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Gündelik Hayat "Eski Türkçe Kabartmalı Jules KANZLER-1917 Devriminden sonra Dünyanın dört bir yanına dağılan Beyaz Rusların ilk duraklarında biride İstanbul olmuştur. İstanbula gelen Beyaz Rusların içerisnde ki fotoğrafçıların başında, daha sonraları İzzet Kaya adını alan Jul (ya da Jules) Kanzler gelir. Pera’da Cadde-i Kebir’de (İstiklal Caddesi) bir stüdyo açan Kanzler, 1905 yılında Odessa’daki Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirmiş, 1907’ de Paris’te kişisel sergi açtıktan sonra İstanbul’a gelmiş ve 1945 yılına dek de fotoğrafçılık yapmıştır. 1945’ten sonra ABD’ye giden Kanzler mesleğini bir süre de orada devam ettirip, orada ölmüştür.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Osmanlı Dönemi Gündelik Hayat "Eski Türkçe Kabartmalı Jules KANZLER-1917 Devriminden sonra Dünyanın dört bir yanına dağılan Beyaz Rusların ilk duraklarında biride İstanbul olmuştur. İstanbula gelen Beyaz Rusların içerisnde ki fotoğrafçıların başında, daha sonraları İzzet Kaya adını alan Jul (ya da Jules) Kanzler gelir. Pera’da Cadde-i Kebir’de (İstiklal Caddesi) bir stüdyo açan Kanzler, 1905 yılında Odessa’daki Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirmiş, 1907’ de Paris’te kişisel sergi açtıktan sonra İstanbul’a gelmiş ve 1945 yılına dek de fotoğrafçılık yapmıştır. 1945’ten sonra ABD’ye giden Kanzler mesleğini bir süre de orada devam ettirip, orada ölmüştür.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Kabin Fotoğraf "Fesli takım elbiseli tiplerle çocuk fotoğrafı"

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Osmanlı Dönemi Kabin Fotoğraf "Fesli takım elbiseli tiplerle çocuk fotoğrafı"

    TLSold
  • Nicolas Andriomenos Kabartmalı Aile Fotoğrafı

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Nicolas Andriomenos Kabartmalı Aile Fotoğrafı

    TLSold
  • Osmanlı Son Dönem Gündelik Hayat "Hukuk Müdürü Halil bey ve Ailesine ait Fotoğraf"-Önyüzde kişiler numaralandırlmı ve arka yüzde bu numaralandırmanın açıklamalaı bulunana 15 haziran 1338 (1922) tarih ve Sayfiye hatırasıdır yazılı Fotoğrafta Sırayala;1) Hukuk müdürü Halil bey, 2) Kerimesi Şeriye Hanım, 3) Hafız Bey, 4) Hafız Beyzeda Sami Bey, 5) Müdür Vekili Sami Bey, 6) Kerimesi Mervan Hanım, 7) Mahdumu Nureddin Bey yazmaktadır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Osmanlı Son Dönem Gündelik Hayat "Hukuk Müdürü Halil bey ve Ailesine ait Fotoğraf"-Önyüzde kişiler numaralandırlmı ve arka yüzde bu numaralandırmanın açıklamalaı bulunana 15 haziran 1338 (1922) tarih ve Sayfiye hatırasıdır yazılı Fotoğrafta Sırayala;1) Hukuk müdürü Halil bey, 2) Kerimesi Şeriye Hanım, 3) Hafız Bey, 4) Hafız Beyzeda Sami Bey, 5) Müdür Vekili Sami Bey, 6) Kerimesi Mervan Hanım, 7) Mahdumu Nureddin Bey yazmaktadır.

    TLSold
  •  Erken Dönem Cumhuriyet Gündelik Hayat "Photo Jean Weinberg Kabartmalı takım elbiseli tip"-Foto Français Jean Weinberg; birçok kaynakta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafçısı olarak bilinen Jean Weinberg, yaklaşık olarak 1921 ve 1935 yılları arasında Türkiye’de bulunmuştur. 1887 Macaristan Lugoş şehrinde doğan ve 1920’lerin başından itibaren İstanbul’da çektiği fotoğraflarla adını duyurmaya başlayan Jean Weinberg, 1920’lerin ortasında İstiklal Caddesi 150 numarada Foto Franse’yi (Photo Français) açmıştır. Jean Weinberg ve yanında fotoğrafçılığa başlayan Othmar Pferschy birlikte, Jean Weinberg Türkiye’de tarihlenen en eski fotoğrafı 1922 Ağustos’unda Dumlupınar’da Başkomutan Mustafa Kemal ve İsmet Paşa’nın fotoğraflarını çekmişlerdir. Ama bunun öncesinde Jean Weinberg işgal altındaki İstanbul’da da fotoğraflar çekmiştir. 1927-1928 İzmir Sergisinden aldığı altın madalyanın reklamıyla kendisini tanıtan Jean Weinberg, 1929’da bir fotoğraflı İstanbul Rehberi basarak dönemin valisine hediye etmiş ve ardından da 1933’te basılan “Gazi’nin Eseri” başlıklı yeni Cumhuriyet’i anlatan bir fotoğraf albümüne de imza atmıştır. Bu lottaki fotoğrafta ön yüzde 1928 tarihi not edilmiş ve Eski Türkçe itaf mevcuttur

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Erken Dönem Cumhuriyet Gündelik Hayat "Photo Jean Weinberg Kabartmalı takım elbiseli tip"-Foto Français Jean Weinberg; birçok kaynakta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafçısı olarak bilinen Jean Weinberg, yaklaşık olarak 1921 ve 1935 yılları arasında Türkiye’de bulunmuştur. 1887 Macaristan Lugoş şehrinde doğan ve 1920’lerin başından itibaren İstanbul’da çektiği fotoğraflarla adını duyurmaya başlayan Jean Weinberg, 1920’lerin ortasında İstiklal Caddesi 150 numarada Foto Franse’yi (Photo Français) açmıştır. Jean Weinberg ve yanında fotoğrafçılığa başlayan Othmar Pferschy birlikte, Jean Weinberg Türkiye’de tarihlenen en eski fotoğrafı 1922 Ağustos’unda Dumlupınar’da Başkomutan Mustafa Kemal ve İsmet Paşa’nın fotoğraflarını çekmişlerdir. Ama bunun öncesinde Jean Weinberg işgal altındaki İstanbul’da da fotoğraflar çekmiştir. 1927-1928 İzmir Sergisinden aldığı altın madalyanın reklamıyla kendisini tanıtan Jean Weinberg, 1929’da bir fotoğraflı İstanbul Rehberi basarak dönemin valisine hediye etmiş ve ardından da 1933’te basılan “Gazi’nin Eseri” başlıklı yeni Cumhuriyet’i anlatan bir fotoğraf albümüne de imza atmıştır. Bu lottaki fotoğrafta ön yüzde 1928 tarihi not edilmiş ve Eski Türkçe itaf mevcuttur

    TLSold
  • İstanbul Beyazıt Meydanı "Haydar Bey Havuzu" gece manzarası

    Lot No: 41

    Lot: 41

    İstanbul Beyazıt Meydanı "Haydar Bey Havuzu" gece manzarası

    TLSold
  • Bursa "Uludağ Sanatoryumu"

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Bursa "Uludağ Sanatoryumu"

    TLSold
  • Denizli "Eski Hisar (Laodikya)",Ön yüzde Editör işareti mevcut "Ç.Ç.P"

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Denizli "Eski Hisar (Laodikya)",Ön yüzde Editör işareti mevcut "Ç.Ç.P"

    TLSold
  • Siyaset Tarihi "İhsan Sabri ÇAĞLAYANGİL"-İhsan Sabri Çağlayangil, Türk siyasetçi ve diplomat. 1965-1971 ve 1975-1977 arasında Dışişleri Bakanlığı, 1979-1980'de Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Vekilliği yapmıştır. Bu lotta bahsi geçen fotoğraf Dışişler Bakanlığı döneminde yapılan İRAN seyahetinden bir karedir. fotoğraf arkasında farsça fotoğrafhane ve arşiv bilgileri mevcuttur.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Siyaset Tarihi "İhsan Sabri ÇAĞLAYANGİL"-İhsan Sabri Çağlayangil, Türk siyasetçi ve diplomat. 1965-1971 ve 1975-1977 arasında Dışişleri Bakanlığı, 1979-1980'de Cumhuriyet Senatosu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Vekilliği yapmıştır. Bu lotta bahsi geçen fotoğraf Dışişler Bakanlığı döneminde yapılan İRAN seyahetinden bir karedir. fotoğraf arkasında farsça fotoğrafhane ve arşiv bilgileri mevcuttur.

    TLSold
  • Türkiye Siyaset Tarihi - "Celal Bayar ve Refik Koraltan"-24x18 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Türkiye Siyaset Tarihi - "Celal Bayar ve Refik Koraltan"-24x18 cm

    TLSold
  • 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün Muhalafet Lideri Olduğu 1960'larda Yapmış Olduğu Fabrika Ziyaretlerinden Bir Enstantane. Siyah Beyaz. Ziyaret Edilen Tesis 1947 ila 2008 Yılları Arasında Faaliyette Bulunan Sungurlar Kazan Fabrikası'dır. 2008 Yılında Mimsan Grup Bünyesinde Birleşmiştir. Net Ebat: 240x180 mm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün Muhalafet Lideri Olduğu 1960'larda Yapmış Olduğu Fabrika Ziyaretlerinden Bir Enstantane. Siyah Beyaz. Ziyaret Edilen Tesis 1947 ila 2008 Yılları Arasında Faaliyette Bulunan Sungurlar Kazan Fabrikası'dır. 2008 Yılında Mimsan Grup Bünyesinde Birleşmiştir. Net Ebat: 240x180 mm.

    TLSold
  • Siyasi Tarih,Türkiye'nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı Celal Bayar ve ailesi,meşhur Medrano sirkinde,Nadir fotoğraf,İstanbul fotoğraf ajansı kaşeli-Medrano Sirki, Fransa'da kurulmuş olan bir gösteri topluluğudur.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Siyasi Tarih,Türkiye'nin üçüncü ve asker kökenli olmayan ilk cumhurbaşkanı Celal Bayar ve ailesi,meşhur Medrano sirkinde,Nadir fotoğraf,İstanbul fotoğraf ajansı kaşeli-Medrano Sirki, Fransa'da kurulmuş olan bir gösteri topluluğudur.

    TLSold
  • 1889 Yılında Prusya Saray Fotoğrafçısı, 1893 Yılında ise Osmanlı Saray Fotoğrafçısı Ünvanlarını Alan Sebah & Joaillier Firmasının Damgasını Taşıyan ve 1900'lerin Başında Gayrimüslüm Bir Gelin ve Damadın Sepya Fotoğrafı. Paspartusuz Ebat: 100x148mm, Paspartulu Ebat: 195x285 mm-1908’de Agop İskender Stüdyoya Ortak Olarak Katılır.
1914 Yılında Gustave Joaillier Ailesi ile Birlikte Fransa’ya Taşınmak Üzere Hisselerini Devreder ve Böylelikle Joaillier Ailesinin Stüdyo ile Bağı Sona Erer. 1934 yılında Agop’un Oğlu Bedros ve İsmail İnsel Hisseleri Alırlar ve Stüdyonun İsmi Foto Sabah Olarak Değişir. 1952'de Beyoğlu Atlas Pasajı Karşısına Taşınır. 1974 Yılında Stüdyo Kapanır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    1889 Yılında Prusya Saray Fotoğrafçısı, 1893 Yılında ise Osmanlı Saray Fotoğrafçısı Ünvanlarını Alan Sebah & Joaillier Firmasının Damgasını Taşıyan ve 1900'lerin Başında Gayrimüslüm Bir Gelin ve Damadın Sepya Fotoğrafı. Paspartusuz Ebat: 100x148mm, Paspartulu Ebat: 195x285 mm-1908’de Agop İskender Stüdyoya Ortak Olarak Katılır. 1914 Yılında Gustave Joaillier Ailesi ile Birlikte Fransa’ya Taşınmak Üzere Hisselerini Devreder ve Böylelikle Joaillier Ailesinin Stüdyo ile Bağı Sona Erer. 1934 yılında Agop’un Oğlu Bedros ve İsmail İnsel Hisseleri Alırlar ve Stüdyonun İsmi Foto Sabah Olarak Değişir. 1952'de Beyoğlu Atlas Pasajı Karşısına Taşınır. 1974 Yılında Stüdyo Kapanır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Erken Dönem Cumhuriyet Eğitim Tarihi,İzmir Erkek Muallim Mektebi (Öğretmen Okulu) 1925-1926 Öğretim Yılı Beşinci Sınıf Talebesi Şekur İsimli ve 55 Numaralı Öğrenci İçin Düzenlenmiş İmtihan Neticesi (Karnesi)- Resim Hariç Diğer Tüm Derslerden 10 Puan Alarak Muhtemelen Mezun Olmuştur. Öğrencinin Antalya'da Başladığı Eğitimini İzmir'de Tamamladığı Görülmektedir. (Tip 5)

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Osmanlıca,Erken Dönem Cumhuriyet Eğitim Tarihi,İzmir Erkek Muallim Mektebi (Öğretmen Okulu) 1925-1926 Öğretim Yılı Beşinci Sınıf Talebesi Şekur İsimli ve 55 Numaralı Öğrenci İçin Düzenlenmiş İmtihan Neticesi (Karnesi)- Resim Hariç Diğer Tüm Derslerden 10 Puan Alarak Muhtemelen Mezun Olmuştur. Öğrencinin Antalya'da Başladığı Eğitimini İzmir'de Tamamladığı Görülmektedir. (Tip 5)

    TLSold
  • Osmanlıca Çocuk Duygusu Dergisi. Birinci Sene, Numara 40. 6 Mart 1330 (19 Mart 1914) Pençşembe. Erken Dönem Osmanlıca Pedagojik Yayın. Çeşitli Hikayeler ve Çocuğa Dair Konular. Toplam 12 Sayfa.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Osmanlıca Çocuk Duygusu Dergisi. Birinci Sene, Numara 40. 6 Mart 1330 (19 Mart 1914) Pençşembe. Erken Dönem Osmanlıca Pedagojik Yayın. Çeşitli Hikayeler ve Çocuğa Dair Konular. Toplam 12 Sayfa.

    TLSold
  • Osmanlıca, Eğitim Tarihi-Maarif Nezareti Müsteşarı Tarafından Kandilli İnas Mektebi (Kız Lisesi) Müdürüne Gönderilmiş 3 Teşrin-i Sani 1336 (3 Kasım 1920) Tarihli Resmi Yazı. İstanbul'un İşgal Döneminde ve İmparatorluk Hükümetinin Fiilen İstanbul ve Çevresi Hariç Etkisinin Ortadan Kalktığı Buhranlı Dönemde Kaleme Alınmıştır. Okul Binası Olarak Kullanılan Adile Sultan Kasrı 1986 Yılında Elektrik Kontağı Sebebiyle Yangında Zarar Görmüş ve Hemen Akabinde Merhum İş Adamı Sakıp Sabancı'nın Maddi Desteğiyle Aslına Uygun Olarak Restore Edilmiştir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Osmanlıca, Eğitim Tarihi-Maarif Nezareti Müsteşarı Tarafından Kandilli İnas Mektebi (Kız Lisesi) Müdürüne Gönderilmiş 3 Teşrin-i Sani 1336 (3 Kasım 1920) Tarihli Resmi Yazı. İstanbul'un İşgal Döneminde ve İmparatorluk Hükümetinin Fiilen İstanbul ve Çevresi Hariç Etkisinin Ortadan Kalktığı Buhranlı Dönemde Kaleme Alınmıştır. Okul Binası Olarak Kullanılan Adile Sultan Kasrı 1986 Yılında Elektrik Kontağı Sebebiyle Yangında Zarar Görmüş ve Hemen Akabinde Merhum İş Adamı Sakıp Sabancı'nın Maddi Desteğiyle Aslına Uygun Olarak Restore Edilmiştir.

    TLSold
  • Osmanlıca,Hüdavendigar (Bursa) Vilayeti Evkaf Müdürlüğünden Kütahya Evkaf Memurluğuna Gönderilmiş ve Yeni Memuriyete Alınanların Terceme-yi Hallerini (Resmi Özgeçmişlerini) Düzenli Olarak Merkeze Göndermelerini İsteyen Resmi Yazı. O Tarihte Bir Sancak Merkezi Olan (=Mutasarrıflık) Kütahya Hüdavendigar Vilayetine Bağlıydı. Belge Düzenleme Tarihi: 1 Teşrin-i Evvel 1319 - 22 Recep 1321 (14 Ekim 1903)

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Osmanlıca,Hüdavendigar (Bursa) Vilayeti Evkaf Müdürlüğünden Kütahya Evkaf Memurluğuna Gönderilmiş ve Yeni Memuriyete Alınanların Terceme-yi Hallerini (Resmi Özgeçmişlerini) Düzenli Olarak Merkeze Göndermelerini İsteyen Resmi Yazı. O Tarihte Bir Sancak Merkezi Olan (=Mutasarrıflık) Kütahya Hüdavendigar Vilayetine Bağlıydı. Belge Düzenleme Tarihi: 1 Teşrin-i Evvel 1319 - 22 Recep 1321 (14 Ekim 1903)

    TLSold
  • Osmanlıca,Yunan Devleti Tebasından Nikola Dimo Adlı Şahsın İstanbul'da Sahibi Olduğunu İddia Ettiği Bir Kıta Bahçe'nin Mülkiyeti Üzerine Yunanistan Konsolosluğu, Osmanlı Devleti Umur-u Hariciye Nezareti, Osmanlı Devleti Ticaret Nezareti ve İstanbul Şehremaneti Arasında Toplam Yedi Kere Kurumdan Kuruma İletilen Silsile Halinde Yazı. İlk Kayıt Tarihi: 6 Teşrin-i Sani 1288 (18 Kasım 1972) - Son Kayıt Tarihi: 15 Kanun-u Sani 1288 (27 Ocak 1873). Yaklışık 70 Günde Yazı Yedi Kere El Değiştirmiştir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Osmanlıca,Yunan Devleti Tebasından Nikola Dimo Adlı Şahsın İstanbul'da Sahibi Olduğunu İddia Ettiği Bir Kıta Bahçe'nin Mülkiyeti Üzerine Yunanistan Konsolosluğu, Osmanlı Devleti Umur-u Hariciye Nezareti, Osmanlı Devleti Ticaret Nezareti ve İstanbul Şehremaneti Arasında Toplam Yedi Kere Kurumdan Kuruma İletilen Silsile Halinde Yazı. İlk Kayıt Tarihi: 6 Teşrin-i Sani 1288 (18 Kasım 1972) - Son Kayıt Tarihi: 15 Kanun-u Sani 1288 (27 Ocak 1873). Yaklışık 70 Günde Yazı Yedi Kere El Değiştirmiştir.

    TLSold
  • Osmanlıca,Hanedan ve Hanedan Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Bir Şahsın (Vakıf Kaynaklarından) Almış Olduğu Borcun Meblağının Çok Yüksek Olması Nedeniyle Tek Poliçe Edilmemesi ve Varidat İçin Alınan İlmühaberlerin Gönderilmesi Hakkındaki Resmi Yazı. Mühür: Ahmed Galib. Belge Düzenlenme Tarihi: 13 Mayıs (12)92 (25 Mayıs 1876).Belge Son Derece Zarif Rıka Hat Kullanılarak Yazılmıştır.-Nadir

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Osmanlıca,Hanedan ve Hanedan Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Bir Şahsın (Vakıf Kaynaklarından) Almış Olduğu Borcun Meblağının Çok Yüksek Olması Nedeniyle Tek Poliçe Edilmemesi ve Varidat İçin Alınan İlmühaberlerin Gönderilmesi Hakkındaki Resmi Yazı. Mühür: Ahmed Galib. Belge Düzenlenme Tarihi: 13 Mayıs (12)92 (25 Mayıs 1876).Belge Son Derece Zarif Rıka Hat Kullanılarak Yazılmıştır.-Nadir

    TLSold
  • Osmanlıca,Hanedan ve Hanedan Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Tırhala Kazasında Pertevniyal Valide Sultan Vakfının Gelirlerinin Ödenmesi ve Vadeli Alınan Poliçenin Parasının Ödenmesi Hakkında Hüseyin Bey'e Hitaben Yazılan Yazı. Mühür: Ahmed Galib. Belge Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat (12)97 (15 Şubat 1882).Belge Son Derece Zarif Rıka Hat Kullanılarak Yazılmıştır. Tırhala (Rumca Trikala) Günümüzde Yunanistan Sınırları İçinde Kalmış Kadim Bir Osmanlı Şehridir.-Nadir

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Osmanlıca,Hanedan ve Hanedan Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Tırhala Kazasında Pertevniyal Valide Sultan Vakfının Gelirlerinin Ödenmesi ve Vadeli Alınan Poliçenin Parasının Ödenmesi Hakkında Hüseyin Bey'e Hitaben Yazılan Yazı. Mühür: Ahmed Galib. Belge Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat (12)97 (15 Şubat 1882).Belge Son Derece Zarif Rıka Hat Kullanılarak Yazılmıştır. Tırhala (Rumca Trikala) Günümüzde Yunanistan Sınırları İçinde Kalmış Kadim Bir Osmanlı Şehridir.-Nadir

    TLSold
  • Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Çok Fakir Olmaları Sebebiyle Uncu İsmail ve Eşinin Durumu Hakkında Pertveniyal Valide Sultan Vakfına Yazılmış 7 Nisan (12)79 (19 Nisan 1863) Tarihli Bilgilendirme Yazısı. Vakıfların Önde Gelen Amaçlarından Birinin Toplumsal Yardımlaşma ve Muhtac Olanı Gözetme Olduğunu Gösterir Emsal Efemera. 1 Kuruşluk Matbu Fiskalli Kağıt Üzerine Yazılmıştır-Nadir

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları,Pertevniyal Valide Sultan Vakfı. Çok Fakir Olmaları Sebebiyle Uncu İsmail ve Eşinin Durumu Hakkında Pertveniyal Valide Sultan Vakfına Yazılmış 7 Nisan (12)79 (19 Nisan 1863) Tarihli Bilgilendirme Yazısı. Vakıfların Önde Gelen Amaçlarından Birinin Toplumsal Yardımlaşma ve Muhtac Olanı Gözetme Olduğunu Gösterir Emsal Efemera. 1 Kuruşluk Matbu Fiskalli Kağıt Üzerine Yazılmıştır-Nadir

    TLSold
  • Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları, Nadir-32.Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in Annesi Pertevniyal Valide Sultan Tarafından Kendi Vakfı Adına Aksarayda Yaptırılan Cami'nin Taş İşçiliği İçin 5.000 Kuruşun Mahsup Edildiğine Dair 2 Zilhicce 1279 (21 Mayıs 1863) Tarihli Yazı. Gerek Osmanlı Tarihi Gerekse de Mimarlık Tarihimiz Açısından Emsal Efemera. Mimarlığını Sarkis Balyan'ın Yaptığı Bu Caminin İnşaası 1871 Yılında Tamamlanmıştır. Aşağıdaki Mühürlerden Sağdakinin Osmanlı Ermenisi Bir Taş Ustasına Ait Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları, Nadir-32.Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in Annesi Pertevniyal Valide Sultan Tarafından Kendi Vakfı Adına Aksarayda Yaptırılan Cami'nin Taş İşçiliği İçin 5.000 Kuruşun Mahsup Edildiğine Dair 2 Zilhicce 1279 (21 Mayıs 1863) Tarihli Yazı. Gerek Osmanlı Tarihi Gerekse de Mimarlık Tarihimiz Açısından Emsal Efemera. Mimarlığını Sarkis Balyan'ın Yaptığı Bu Caminin İnşaası 1871 Yılında Tamamlanmıştır. Aşağıdaki Mühürlerden Sağdakinin Osmanlı Ermenisi Bir Taş Ustasına Ait Olduğu Görülmektedir.

    TLSold
  • Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları, Nadir-32.Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in Annesi Pertevniyal Valide Sultan Adına Kurulan ve Günümüzde Halen Faal Olan Vakfın O Tarihteki Mütevvelli Heyeti Başkanı Hüseyin Efendi Hazretlerine 14 Mart (12)94 Tarihinde (26 Mart 1978) Gönderilmiş Telgrafname. Telgrafın Çekildiği Tarihte Perteyniyal Valide Sultan (Vefat Tarihi: 5 Şubat 1883) Henüz Hayattaydı Ancak Evladı Artık Osmanlı Padişahı, Kendisi de Valide Sultan Makamında Değildi. Telgrafın Konusu Yanan Bir Takım Çiftlikler Hakkında Tafsilat İstenmesidir.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Osmanlıca,Hanedan ve Vakıfları, Nadir-32.Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in Annesi Pertevniyal Valide Sultan Adına Kurulan ve Günümüzde Halen Faal Olan Vakfın O Tarihteki Mütevvelli Heyeti Başkanı Hüseyin Efendi Hazretlerine 14 Mart (12)94 Tarihinde (26 Mart 1978) Gönderilmiş Telgrafname. Telgrafın Çekildiği Tarihte Perteyniyal Valide Sultan (Vefat Tarihi: 5 Şubat 1883) Henüz Hayattaydı Ancak Evladı Artık Osmanlı Padişahı, Kendisi de Valide Sultan Makamında Değildi. Telgrafın Konusu Yanan Bir Takım Çiftlikler Hakkında Tafsilat İstenmesidir.

    TLSold
  • Osmanlı Fiskalleri - Ottoman Revenue Stamps,Kocabaş (?) Yazı Kariyesi Muhtarının Aralarında Yabancıların da Olduğu Üç Kişinin Eskişehir'e Yapacakaları Seyahate İlişkin Kendilerine Kefil Olduğunu Gösterir Osmanlıca Yazı. En Üstte Ortada 'Varaka-yı Sahifeyi Maktua Bir Kuruşluk' Negatif Dairevi Fiskal Görülmektedir. -Nadir

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Osmanlı Fiskalleri - Ottoman Revenue Stamps,Kocabaş (?) Yazı Kariyesi Muhtarının Aralarında Yabancıların da Olduğu Üç Kişinin Eskişehir'e Yapacakaları Seyahate İlişkin Kendilerine Kefil Olduğunu Gösterir Osmanlıca Yazı. En Üstte Ortada 'Varaka-yı Sahifeyi Maktua Bir Kuruşluk' Negatif Dairevi Fiskal Görülmektedir. -Nadir

    TLSold
  • Osmanlıca,Ticaret Tarihi,Zonguldak'da Maden Kömürü Ticaretiyle İştigal Eden 'Mehmed Arif' İsimle Tacire Ait Osmanlıca Ticari Yazışma. Taş Kömürü Adıyla da Bilinen Maden Kömürü Ülkemizde Yalnızca Zonguldak Havzasında Çıkartılmakta Olup Yüksek Kalori İçeriği Nedeniye Demir Çelik Sanayii'nde Kullanılmaktadır.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Osmanlıca,Ticaret Tarihi,Zonguldak'da Maden Kömürü Ticaretiyle İştigal Eden 'Mehmed Arif' İsimle Tacire Ait Osmanlıca Ticari Yazışma. Taş Kömürü Adıyla da Bilinen Maden Kömürü Ülkemizde Yalnızca Zonguldak Havzasında Çıkartılmakta Olup Yüksek Kalori İçeriği Nedeniye Demir Çelik Sanayii'nde Kullanılmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca,Evkaf-ı Hümayun Nezareti, Emlak-ı Vakfiye Kalemince 3 Mayıs 1329 (16 Mayıs 1913) Tarihinde Yazılmış ve Eyüp (Günümüzde Eyüp Sultan) Takiyyeci Mahallesinde Bulunan Bir Takım Vakıf Malları Konulu Resmi Yazı. Günümüzde Bu Kurum Vakıflar Genel Müdürlüğü Olarak Faaliyetlerine Devam Etmektedir

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Osmanlıca,Evkaf-ı Hümayun Nezareti, Emlak-ı Vakfiye Kalemince 3 Mayıs 1329 (16 Mayıs 1913) Tarihinde Yazılmış ve Eyüp (Günümüzde Eyüp Sultan) Takiyyeci Mahallesinde Bulunan Bir Takım Vakıf Malları Konulu Resmi Yazı. Günümüzde Bu Kurum Vakıflar Genel Müdürlüğü Olarak Faaliyetlerine Devam Etmektedir

    TLSold
  • Osmanlıca, Su Kültürü,Eskiden İnşa Edilmiş Olup Haritalandırılan Bir Su Yolunun Haritasının Kaybolması Üzerine, Haritanın Eski Sahibi Kişinin Bab-ı Vala-yı Meşihatte (Şehyülislamlık Makamının Diğer Adı) Görev Yapması İtibariyle Kendisinin Bulunarak Bilgi Alınması Konulu 22 Cemaziyelevvel 1292 (26 Haziran 1875) Tarihli Resmi Yazı. Enteresan İçerik.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Osmanlıca, Su Kültürü,Eskiden İnşa Edilmiş Olup Haritalandırılan Bir Su Yolunun Haritasının Kaybolması Üzerine, Haritanın Eski Sahibi Kişinin Bab-ı Vala-yı Meşihatte (Şehyülislamlık Makamının Diğer Adı) Görev Yapması İtibariyle Kendisinin Bulunarak Bilgi Alınması Konulu 22 Cemaziyelevvel 1292 (26 Haziran 1875) Tarihli Resmi Yazı. Enteresan İçerik.

    TLSold
  • Osmanlıca,Ticaret Tarihi, İpek Böcekçiliği-Bursa Koza Han'da Ticaret Yapan Memduh İsimli Tacire Ait Osmanlıca Ticari İçerikli Mektup. Osmanlı'da İpek Kozalarının Alım Satımının Yapıldığı Bu Kare Planlı ve İki Katlı Tarihi Osmanlı Hanı Gelenek Olarak Esnafın Sabah Yaptığı Dualarıyla Çalışmaya Başlamaktadır ve Günümüzde İpekli Ürünlerin Satışının Yapıldığı Önemli Bir Ticaret Merkezidir. 1980'li Yılların Başında Japon Radyo Televizyonun Hazırladığı İpekyolu (Silk Road) Belgeseli ve Japon Besteci Kitaro'nun Müzikleriyle Tüm Dünyaca Tanınır ve Bilinir Olmuştur.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Osmanlıca,Ticaret Tarihi, İpek Böcekçiliği-Bursa Koza Han'da Ticaret Yapan Memduh İsimli Tacire Ait Osmanlıca Ticari İçerikli Mektup. Osmanlı'da İpek Kozalarının Alım Satımının Yapıldığı Bu Kare Planlı ve İki Katlı Tarihi Osmanlı Hanı Gelenek Olarak Esnafın Sabah Yaptığı Dualarıyla Çalışmaya Başlamaktadır ve Günümüzde İpekli Ürünlerin Satışının Yapıldığı Önemli Bir Ticaret Merkezidir. 1980'li Yılların Başında Japon Radyo Televizyonun Hazırladığı İpekyolu (Silk Road) Belgeseli ve Japon Besteci Kitaro'nun Müzikleriyle Tüm Dünyaca Tanınır ve Bilinir Olmuştur.

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Hacı Mehmed Efendiye Şakir Efendi Vesilesiyle Gönderilen Mektup Olup Hal Hatır sormaktadır. Gönderen Kişinin ise Mustafa İsmimde Bir Zat Olduğu Görülmektedir. Belgenin Düzenlenme 15 Zilhicce 1286 (18 Mart 1870). Muhteşem Bir Son Dönem Osmanlı Güzel Yazı Örneği

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Hacı Mehmed Efendiye Şakir Efendi Vesilesiyle Gönderilen Mektup Olup Hal Hatır sormaktadır. Gönderen Kişinin ise Mustafa İsmimde Bir Zat Olduğu Görülmektedir. Belgenin Düzenlenme 15 Zilhicce 1286 (18 Mart 1870). Muhteşem Bir Son Dönem Osmanlı Güzel Yazı Örneği

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Hacı Mehmed Efendiye Hitaben Yazılan Bir Mektup Olup Tahir Efendi Eliyle Hicaz Hediyesi Olarak Gönderilen Hediyeye Teşekkür Edilmektedir. Yazan: Hacı Mehmed Ağa Zevcesi Aişe Hanım. Bahis Konusu Mektup Gerek Kullandığı Türkçe'nin Zerafeti Gerekse Kutsal Topraklardan Hediye Getirmenin Erken Dönem Örneği Olması Açısından Dikkat Çekicidir. Düzenlenme Tarihi: 25 Rebiül Ahir 1284 (2 Ağustos 1867)

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Hacı Mehmed Efendiye Hitaben Yazılan Bir Mektup Olup Tahir Efendi Eliyle Hicaz Hediyesi Olarak Gönderilen Hediyeye Teşekkür Edilmektedir. Yazan: Hacı Mehmed Ağa Zevcesi Aişe Hanım. Bahis Konusu Mektup Gerek Kullandığı Türkçe'nin Zerafeti Gerekse Kutsal Topraklardan Hediye Getirmenin Erken Dönem Örneği Olması Açısından Dikkat Çekicidir. Düzenlenme Tarihi: 25 Rebiül Ahir 1284 (2 Ağustos 1867)

    TLSold
  • Osmanlıca, Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Medine-yi Taraklı'nın Bozlu (?) Kariyesinde İken Vefat Eden Oruç Oğlu Hacı Mustafa Bin Osman İsimli Şahsın Terekesinin (Mirasının) İslami Hukukuna Göre Nasıl Taksim Edileceğini ve Mirasa Ortak Olanların Paylarını Gösterir Talik Hatla Yazılmış Hüccet Formunda Büyük Boy Kadı İlamı. 1870/80'ler. En Aşağıda Hükmü Veren Kadının Adı ve Mührü (Es-seyid Ahmed) Görülmektedir. Kartal Filigranı İçeren Kalın Kağıda Yazılmıştır, Haliyle ve Nadir

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Osmanlıca, Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Medine-yi Taraklı'nın Bozlu (?) Kariyesinde İken Vefat Eden Oruç Oğlu Hacı Mustafa Bin Osman İsimli Şahsın Terekesinin (Mirasının) İslami Hukukuna Göre Nasıl Taksim Edileceğini ve Mirasa Ortak Olanların Paylarını Gösterir Talik Hatla Yazılmış Hüccet Formunda Büyük Boy Kadı İlamı. 1870/80'ler. En Aşağıda Hükmü Veren Kadının Adı ve Mührü (Es-seyid Ahmed) Görülmektedir. Kartal Filigranı İçeren Kalın Kağıda Yazılmıştır, Haliyle ve Nadir

    TLSold
  • Osmanlıca, Devlet Yönetimi,Taraklı Kazasında (12)88 Yılı Mayısından (Miladi Mayıs/Haziran 1872) İtibaren Dört Aylık Dönemde Vefat Edenlerin Gösterildiği Tamamı El Yazması Büyük Boy Katlamalı Çizelge. Hayatını Kaybeden Vatandaşlarının Kayıtlarının Son Derece Detaylı Olarak Tutulduğu Görülmektedir. En Alatta Taraklı Nüfus Katibinin Mührü Görülmektedir (Emin Latif)

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Osmanlıca, Devlet Yönetimi,Taraklı Kazasında (12)88 Yılı Mayısından (Miladi Mayıs/Haziran 1872) İtibaren Dört Aylık Dönemde Vefat Edenlerin Gösterildiği Tamamı El Yazması Büyük Boy Katlamalı Çizelge. Hayatını Kaybeden Vatandaşlarının Kayıtlarının Son Derece Detaylı Olarak Tutulduğu Görülmektedir. En Alatta Taraklı Nüfus Katibinin Mührü Görülmektedir (Emin Latif)

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Ordu,İkinci Ordu-yu Hümayun Dördüncü Redif Alayı İkinci Taburu Bünyesinde Görev Yaparken Vefat Eden Neferatın Görev Yerlerini ve Künyelerini Gösterir Tamamı El Yazması ve Büyük Boy Katlamalı Cetvel. 1880'ler. 1873 Kuruluşlu İkinci Ordu Günümüz Türk Silahlı Kuvvetlerinde Aynı Adla Faaliyetlerine Devam Etmektedir. Redif Alayları İhtiyaç Anında Mobilize Edilebilen İhtiyat Alayları Olarak O Dönemki Askeri Teşkilatta Yer Almaktaydılar. Haliyle.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Osmanlı Döneminde Ordu,İkinci Ordu-yu Hümayun Dördüncü Redif Alayı İkinci Taburu Bünyesinde Görev Yaparken Vefat Eden Neferatın Görev Yerlerini ve Künyelerini Gösterir Tamamı El Yazması ve Büyük Boy Katlamalı Cetvel. 1880'ler. 1873 Kuruluşlu İkinci Ordu Günümüz Türk Silahlı Kuvvetlerinde Aynı Adla Faaliyetlerine Devam Etmektedir. Redif Alayları İhtiyaç Anında Mobilize Edilebilen İhtiyat Alayları Olarak O Dönemki Askeri Teşkilatta Yer Almaktaydılar. Haliyle.

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Zafiranbolu (Safranbolu) Belediye Meclisince Teşkil Olunan 1285 Senesi Temmuz'undan 1287 Senesi Şubatına Kadar Olan Döneme Ait (Temmuz 1869 ila Şubat 1872 Dönemi) Varidat ve Mesarifat'a (Gelir ve Gider'e) Dair Büyük Boy El Yapımı Cetvel.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Zafiranbolu (Safranbolu) Belediye Meclisince Teşkil Olunan 1285 Senesi Temmuz'undan 1287 Senesi Şubatına Kadar Olan Döneme Ait (Temmuz 1869 ila Şubat 1872 Dönemi) Varidat ve Mesarifat'a (Gelir ve Gider'e) Dair Büyük Boy El Yapımı Cetvel.

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Harmancık Kazası 1231 Senesi (Miladi 1815/16) Ağnam Defteri. Küçükbaş Hayvanlardan Alınan Bir Tür Vergi Olarak Osmanlı Öncesi Türk Devletlerinde de Gözlemlenen Bu Vergi Türü Devletin En Önemli Gelir Kaynaklarından Birini Oluşturmaktaydı. Satışa Sunulan Bu Büyük Boy Belgede Yörede Bulunan Hayvan Sahiplerine İlişkin Son Derece Detaulı Kayıt Tutulduğu Görülmektedir. Harmancık Günümüzde Bursa'nın Nüfus Olarak En Küçük İlçesidir.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Harmancık Kazası 1231 Senesi (Miladi 1815/16) Ağnam Defteri. Küçükbaş Hayvanlardan Alınan Bir Tür Vergi Olarak Osmanlı Öncesi Türk Devletlerinde de Gözlemlenen Bu Vergi Türü Devletin En Önemli Gelir Kaynaklarından Birini Oluşturmaktaydı. Satışa Sunulan Bu Büyük Boy Belgede Yörede Bulunan Hayvan Sahiplerine İlişkin Son Derece Detaulı Kayıt Tutulduğu Görülmektedir. Harmancık Günümüzde Bursa'nın Nüfus Olarak En Küçük İlçesidir.

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Mersinli Kara Divane Zade Hüseyin Bey Oğlu Ahmed'in Vefat Etmesi Nedeniyle Terekesinin Murisleri Arasında Nasıl Pay Edileceğini Gösterir İlam. 1840/50'ler. İçinde Kartal Şeklinde Filigran Olan Muhtemelen Avrupa Yapımı Bir Kağıt Üzerine Yazılmıştır

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Mersinli Kara Divane Zade Hüseyin Bey Oğlu Ahmed'in Vefat Etmesi Nedeniyle Terekesinin Murisleri Arasında Nasıl Pay Edileceğini Gösterir İlam. 1840/50'ler. İçinde Kartal Şeklinde Filigran Olan Muhtemelen Avrupa Yapımı Bir Kağıt Üzerine Yazılmıştır

    TLSold
  • İzmirli Katipzade Ailesi,Satışa Sunulan Belge Bahis Konusu Merhum Elhac Katipzade Ahmed Reşid Efendi Evkafıyla İlgili Bir Tasarrufa İlişkindir. Düzenlenme Tarihi: 1 Cemayizelevvel 1249 (16 Eylül 1833). Vefatından Yaklaşık 75 Yıl Sonra Devletçe El Konan Mallarının Bu Vakıf Eliyle Yönetildiği Anlaşılmaktadır-Katipzade Ailesi 18.YY 2. Yarısında İzmir'de Ayan Sıfatı ile Güçlenmiş ve Bu gücünü 19.YY İlk Çeyreğine Kadar Sürdürmüş bir ailedir. İzmir Konak Meydanı'nın İsmi Katipzadelerin Burada 1804'te Yaptırdıkları Üç Katlı Ahşap Kışlık Konaklarından Gelmektedir. Bugünkü İzmir Hükûmet Konağı'nın Yer aldığı Mevkideki Konaklarından Ayan Sıfatı ile İzmir'i Fiilen Yönetmişler, Konaklarının Devlet Mülkiyetine Geçmesi Sonrasında da Bu Mekan Uzun Süre İsimleri ile Anılmıştır. Ailenin Sonraki Kuşakları da Özellikle İzmir Ticari Hayatında Önemli Roller Oynamışlardır. 1928'de Katipzade Sabri, Vehbi Koç'tan Önce İstanbul'da Türkiye'nin İlk Ford Bayiliğini Açmıştır.Ayrıca, Katipzade İbrahim Edhem Bey Adnan Menderes'in babasıdır. Siyasi güç konumuna erişmiş ilk Katipzade Ahmed Reşid Efendi'dir. 1759'da Ahali Zorbalığından Şikayetçi Olunca Payitaht Yakalanmasını Emretmiş, Reşid Efendi İzmir'den Adalara Kaçmaya Çalışırken Denizde Boğulmuş, Mallarına Devlet El koymuştur.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İzmirli Katipzade Ailesi,Satışa Sunulan Belge Bahis Konusu Merhum Elhac Katipzade Ahmed Reşid Efendi Evkafıyla İlgili Bir Tasarrufa İlişkindir. Düzenlenme Tarihi: 1 Cemayizelevvel 1249 (16 Eylül 1833). Vefatından Yaklaşık 75 Yıl Sonra Devletçe El Konan Mallarının Bu Vakıf Eliyle Yönetildiği Anlaşılmaktadır-Katipzade Ailesi 18.YY 2. Yarısında İzmir'de Ayan Sıfatı ile Güçlenmiş ve Bu gücünü 19.YY İlk Çeyreğine Kadar Sürdürmüş bir ailedir. İzmir Konak Meydanı'nın İsmi Katipzadelerin Burada 1804'te Yaptırdıkları Üç Katlı Ahşap Kışlık Konaklarından Gelmektedir. Bugünkü İzmir Hükûmet Konağı'nın Yer aldığı Mevkideki Konaklarından Ayan Sıfatı ile İzmir'i Fiilen Yönetmişler, Konaklarının Devlet Mülkiyetine Geçmesi Sonrasında da Bu Mekan Uzun Süre İsimleri ile Anılmıştır. Ailenin Sonraki Kuşakları da Özellikle İzmir Ticari Hayatında Önemli Roller Oynamışlardır. 1928'de Katipzade Sabri, Vehbi Koç'tan Önce İstanbul'da Türkiye'nin İlk Ford Bayiliğini Açmıştır.Ayrıca, Katipzade İbrahim Edhem Bey Adnan Menderes'in babasıdır. Siyasi güç konumuna erişmiş ilk Katipzade Ahmed Reşid Efendi'dir. 1759'da Ahali Zorbalığından Şikayetçi Olunca Payitaht Yakalanmasını Emretmiş, Reşid Efendi İzmir'den Adalara Kaçmaya Çalışırken Denizde Boğulmuş, Mallarına Devlet El koymuştur.

    TLSold
  • Osmanlı'da Askeriye ve Ordu,Harbiye Nezareti Merkezinde 6 Teşrin-i Evvel 1329 (19 Ekim 1913) Tarihinde Görevli İnzibat-ı Askeriye Memuru Tarafından Oluşturulmuş Bir Sayfalık Vukuat Tutanağı. Bahis Konusu Dönemde Özellikle 2.Balkan Savaşı Sonrası Edirne'nin Geri Alınmış Olması Nedeniyle İstanbul'da Pozitif Bir Siyasi İklim Mevcuttu.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı'da Askeriye ve Ordu,Harbiye Nezareti Merkezinde 6 Teşrin-i Evvel 1329 (19 Ekim 1913) Tarihinde Görevli İnzibat-ı Askeriye Memuru Tarafından Oluşturulmuş Bir Sayfalık Vukuat Tutanağı. Bahis Konusu Dönemde Özellikle 2.Balkan Savaşı Sonrası Edirne'nin Geri Alınmış Olması Nedeniyle İstanbul'da Pozitif Bir Siyasi İklim Mevcuttu.

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Konya'daki Şerafeddin Cami-i Şerifinde Bulunan Bir Takım Dini Yazma Eserleri Tilavet Etmek Amacıyla Alan Şahısların Bu Eserleri Anılan Camii'ye İade Etmeleri Gerektiği Hususunda Konya Vilayeti Merkez Kadısı Es-Seyid (Peygamber Efendimizin Soyundan Gelenlerin Kullandıkları Sıfat) Mehmed Emin Tarafından (Alttaki Mühür) Yazılmış Yazı. Bir Nevi Kütüphanelerden Ödünç Kitap Alma Uygulamasının Osmanlı Dönemindeki Benzeri. Enteresan İçerik. 1850'ler

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Konya'daki Şerafeddin Cami-i Şerifinde Bulunan Bir Takım Dini Yazma Eserleri Tilavet Etmek Amacıyla Alan Şahısların Bu Eserleri Anılan Camii'ye İade Etmeleri Gerektiği Hususunda Konya Vilayeti Merkez Kadısı Es-Seyid (Peygamber Efendimizin Soyundan Gelenlerin Kullandıkları Sıfat) Mehmed Emin Tarafından (Alttaki Mühür) Yazılmış Yazı. Bir Nevi Kütüphanelerden Ödünç Kitap Alma Uygulamasının Osmanlı Dönemindeki Benzeri. Enteresan İçerik. 1850'ler

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi-1232 Senesi Harmancık Kazasının Avarızlarının Hacı Hüseyin Eliyle (1100 Kuruş) Gönderildiğine Dair Belge.
Altında ise Deniz Kariyesinin Katıp Hissesinin İki Senelik Temessüku Verilmiş Olduğu ve Başka Yerlerden de Yazılar İstendiği, Hakkı Olmayarak Bazıları Temessük Aldığı ve Yeniçerilerin de Geçmiş Temessüklerinin Olup Olmadığı Sorulmaktadır. Avarız Vergisi Osmanlı İmparatorluğu'nun Süreklilik Arz Etmeyen 'Özel Durumlar, Olağanüstü Haller' Vergisi Olarak Adlandırılabilir. Günümüzdeki Deprem Vergisi Benzeridir.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi-1232 Senesi Harmancık Kazasının Avarızlarının Hacı Hüseyin Eliyle (1100 Kuruş) Gönderildiğine Dair Belge. Altında ise Deniz Kariyesinin Katıp Hissesinin İki Senelik Temessüku Verilmiş Olduğu ve Başka Yerlerden de Yazılar İstendiği, Hakkı Olmayarak Bazıları Temessük Aldığı ve Yeniçerilerin de Geçmiş Temessüklerinin Olup Olmadığı Sorulmaktadır. Avarız Vergisi Osmanlı İmparatorluğu'nun Süreklilik Arz Etmeyen 'Özel Durumlar, Olağanüstü Haller' Vergisi Olarak Adlandırılabilir. Günümüzdeki Deprem Vergisi Benzeridir.

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Pehlivanoğlu Hacı Mehmet'in Bolu'ya Gönderildiği Ancak Kendisinin Gelmediği ve Yerine Başka Adamlar Gönderdiği, Kendisinin Gelmesi Gerektiği Ama 'Kadı Benim İşime Ne Karışır?' Gibi Sözler Söylediği, Hacı Abdurrahman Efendi Tarafından Bir Kaç Adam Gönderildiği ve Kendilerini Kovdugu Hakkında Üst Makama Yazılmış 7 Zilhicce 1256 (30 Ocak 1841) Tarihli Yazı. Okurken Tebessüm Ettiren Tarihi Bir Kara Mizah Örneği.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Pehlivanoğlu Hacı Mehmet'in Bolu'ya Gönderildiği Ancak Kendisinin Gelmediği ve Yerine Başka Adamlar Gönderdiği, Kendisinin Gelmesi Gerektiği Ama 'Kadı Benim İşime Ne Karışır?' Gibi Sözler Söylediği, Hacı Abdurrahman Efendi Tarafından Bir Kaç Adam Gönderildiği ve Kendilerini Kovdugu Hakkında Üst Makama Yazılmış 7 Zilhicce 1256 (30 Ocak 1841) Tarihli Yazı. Okurken Tebessüm Ettiren Tarihi Bir Kara Mizah Örneği.

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Ahmed Reşid Efendi Vakfından Tellioğlu Kahvesi Diye Bilinen Kahvehane ve Yanındaki Mahzenin Gedik Satışı ile Alakalı Ahmed Efendiye Verilmesi Hakkında İsmail Fahreddin Efendi Tarafından Verilen Belge. 1840 ila 1850'ler. Kahve Kültürü.-Osmanlı Uygulamasında Gedik Onsekizinci Yüzyıldan İtibaren Esnaf Kesiminde “İnhisar Usulü”nün Kabulüyle İslam Hukukundaki Tasarruf Hakkı Anlamının Dışına Çıkarak Esnaflara Verilen İmtiyaz veya Ayrıcalık için Kullanılan Bir Terimdir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Ahmed Reşid Efendi Vakfından Tellioğlu Kahvesi Diye Bilinen Kahvehane ve Yanındaki Mahzenin Gedik Satışı ile Alakalı Ahmed Efendiye Verilmesi Hakkında İsmail Fahreddin Efendi Tarafından Verilen Belge. 1840 ila 1850'ler. Kahve Kültürü.-Osmanlı Uygulamasında Gedik Onsekizinci Yüzyıldan İtibaren Esnaf Kesiminde “İnhisar Usulü”nün Kabulüyle İslam Hukukundaki Tasarruf Hakkı Anlamının Dışına Çıkarak Esnaflara Verilen İmtiyaz veya Ayrıcalık için Kullanılan Bir Terimdir.

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Ahmed Ağa'dan 2.066 Kuruş Borç Alındığını Gösterir 28 Şaban 1222 (31 Ekim 1807) Tarihli Borç Kağıdı. Belgenin Düzenlenme Tarihi 29 Mayıs 1807 – 28 Temmuz 1808 Döneminde Hüküm Süren 29.Osmanlı Padişahı 4.Mustafa'nın Saltanat Dönemine Denk Gelmektedir. Saltanat Süresi Çok Kısa Olduğundan Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Ahmed Ağa'dan 2.066 Kuruş Borç Alındığını Gösterir 28 Şaban 1222 (31 Ekim 1807) Tarihli Borç Kağıdı. Belgenin Düzenlenme Tarihi 29 Mayıs 1807 – 28 Temmuz 1808 Döneminde Hüküm Süren 29.Osmanlı Padişahı 4.Mustafa'nın Saltanat Dönemine Denk Gelmektedir. Saltanat Süresi Çok Kısa Olduğundan Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlıca, Finans Tarihi,1240 Senesi Zilhicce Ayı Başından İtibaren Kızıl Hanında Oturan Hacı Musazade Mustafa Ağa'nın 61 gün vade ile 500 Kuruş Akçe Aldığı ve 250 Kuruş Vade Farkı Olduğu ve Bunları Tamamen Teslim Ettiğini Gösteren Temessük. 61 Gün Vade ile Alınan Paraya Vade Farkı İçin Anaparanın Yarısı Kadar Gecikme Faizi Uygulanmış Olması Akıllara Acaba Bu Bir Tefecilik Faaliyeti Miydi Sorusunu Getirmektedir.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlıca, Finans Tarihi,1240 Senesi Zilhicce Ayı Başından İtibaren Kızıl Hanında Oturan Hacı Musazade Mustafa Ağa'nın 61 gün vade ile 500 Kuruş Akçe Aldığı ve 250 Kuruş Vade Farkı Olduğu ve Bunları Tamamen Teslim Ettiğini Gösteren Temessük. 61 Gün Vade ile Alınan Paraya Vade Farkı İçin Anaparanın Yarısı Kadar Gecikme Faizi Uygulanmış Olması Akıllara Acaba Bu Bir Tefecilik Faaliyeti Miydi Sorusunu Getirmektedir.

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Zafiranbolu (Safranbolu) Belediye Meclisince Teşkil Olunan 1285 Senesi Temmuz'undan 1287 Senesi Şubatına Kadar Olan Döneme Ait (Temmuz 1869 ila Şubat 1872 Dönemi) Varidat ve Mesarifat'a (Gelir ve Gider'e) Dair Büyük Boy El Yapımı Cetvel.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Zafiranbolu (Safranbolu) Belediye Meclisince Teşkil Olunan 1285 Senesi Temmuz'undan 1287 Senesi Şubatına Kadar Olan Döneme Ait (Temmuz 1869 ila Şubat 1872 Dönemi) Varidat ve Mesarifat'a (Gelir ve Gider'e) Dair Büyük Boy El Yapımı Cetvel.

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Domaniç Kazasından Selim'in Karındaşına Yazdığı Alacak Verecek Davası ile İlgili Bir Mektub. Düzenlenme Tarihi: 27 M.(Muharrem) 1248 (26 Haziran 1832). Sultan 2.Mahmut Dönemi Erken Dönem Efemera.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Domaniç Kazasından Selim'in Karındaşına Yazdığı Alacak Verecek Davası ile İlgili Bir Mektub. Düzenlenme Tarihi: 27 M.(Muharrem) 1248 (26 Haziran 1832). Sultan 2.Mahmut Dönemi Erken Dönem Efemera.

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı-Kütahiyye (Kütahya) Hakimi Efendinin Tavşanlı Nahiyesi'ne Tahriratı Suretidir.' Özetle: Domaniç Muhassalı'nın Tavşanlı Nahiyesinde Bir bab Menzili Olup Bu Yer Hakkında Bazı İşlemler yapılmış olduğu ve Mecliste Bazılarının İmza Atmadığı Söylenmiştir. Kütahya Hakimi Bu Şahısları Uyararak Bir Hakkı Engellemiş Oldukları Sebebiyle İkaz Etmektedir. (Muhassal, Tahsildar Benzeri Bir Eski Dönem Kamu Görevlisine Verilen Addır). Belge Düzenlenme Tarihi: 13 S.(Safer) 1257. (6 Nisan 1841).

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı-Kütahiyye (Kütahya) Hakimi Efendinin Tavşanlı Nahiyesi'ne Tahriratı Suretidir.' Özetle: Domaniç Muhassalı'nın Tavşanlı Nahiyesinde Bir bab Menzili Olup Bu Yer Hakkında Bazı İşlemler yapılmış olduğu ve Mecliste Bazılarının İmza Atmadığı Söylenmiştir. Kütahya Hakimi Bu Şahısları Uyararak Bir Hakkı Engellemiş Oldukları Sebebiyle İkaz Etmektedir. (Muhassal, Tahsildar Benzeri Bir Eski Dönem Kamu Görevlisine Verilen Addır). Belge Düzenlenme Tarihi: 13 S.(Safer) 1257. (6 Nisan 1841).

    TLSold
  • Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Tavşanlı Nahiyesinde İki Adet Beygir Bulunduğu İçin İnegöl'den Gelen Beygirlerin Başka Bir Kazaya Gönderilmesi Hakkında Hicri 15 Muharrem 1244 (28 Temmuz 1828) Tarihli Erken Tarihli Osmanlıca Belge. Sultan 2.Mahmut Dönemi Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır. At ve Atçılık Üzerine Emsal Efemera.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Osmanlı'da Sosyal Yaşam,Tavşanlı Nahiyesinde İki Adet Beygir Bulunduğu İçin İnegöl'den Gelen Beygirlerin Başka Bir Kazaya Gönderilmesi Hakkında Hicri 15 Muharrem 1244 (28 Temmuz 1828) Tarihli Erken Tarihli Osmanlıca Belge. Sultan 2.Mahmut Dönemi Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır. At ve Atçılık Üzerine Emsal Efemera.

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Zafiranbolu Kazasında İkamet Ederken Zevcesi Vefat Eden Bir Kişinin (Zevcesine Ait Terekenin) Kocasıve Çocukları Arasında Taksim Edilmesi Konusunda Talik Hatla Yazılmış Hicri 1263 (Miladi 1846/47) Tarihli İlam

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Zafiranbolu Kazasında İkamet Ederken Zevcesi Vefat Eden Bir Kişinin (Zevcesine Ait Terekenin) Kocasıve Çocukları Arasında Taksim Edilmesi Konusunda Talik Hatla Yazılmış Hicri 1263 (Miladi 1846/47) Tarihli İlam

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Ağaç Kilise Karyesi Ahalisinin Toplu Şikayet Davası ile İlgili Bir Mahkeme Kaydı. Belgenin Arkayüzünde Dava Neticesinde Taraflar Arasında Yapılan Bir Takım Ödemelerin Kayıtları Göürlmektedir. 1840'lar. Yapılan Araştırmada Anadolu'da O Dönemde Birden Fazla Ağaç Kilise Namında Yerleşim Bulunduğu Görülmüş Olup Belgenin Bunlardan Hangisiyle İlişkili Olduğu İlave Araştırma Gerektirmektedir

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Ağaç Kilise Karyesi Ahalisinin Toplu Şikayet Davası ile İlgili Bir Mahkeme Kaydı. Belgenin Arkayüzünde Dava Neticesinde Taraflar Arasında Yapılan Bir Takım Ödemelerin Kayıtları Göürlmektedir. 1840'lar. Yapılan Araştırmada Anadolu'da O Dönemde Birden Fazla Ağaç Kilise Namında Yerleşim Bulunduğu Görülmüş Olup Belgenin Bunlardan Hangisiyle İlişkili Olduğu İlave Araştırma Gerektirmektedir

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Harmancık ve Diğer Kazaların 1234 senesi İltizam Bedelinin Bir Senelik Ödendigine Dair Belge. Tanzimat Öncesi Dönemde Devlet Toplayacağı Vergiyi İhale Karşılığı Mültezimlere Devreder Daha Sonra Bu Mültezimler Çoğu Zaman Halka Zulmetme Noktasına Gelerek Bu Vergileri Toplama Yoluna Giderlerdi. Tanzimat Sonrasoı Bu Çağdışı Yöntem Terkedilerek Devletle Vatandaş Arasında Aracılık Sistemine Son Verilmiştir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,Harmancık ve Diğer Kazaların 1234 senesi İltizam Bedelinin Bir Senelik Ödendigine Dair Belge. Tanzimat Öncesi Dönemde Devlet Toplayacağı Vergiyi İhale Karşılığı Mültezimlere Devreder Daha Sonra Bu Mültezimler Çoğu Zaman Halka Zulmetme Noktasına Gelerek Bu Vergileri Toplama Yoluna Giderlerdi. Tanzimat Sonrasoı Bu Çağdışı Yöntem Terkedilerek Devletle Vatandaş Arasında Aracılık Sistemine Son Verilmiştir.

    TLSold
  • Osmanlı'da Devlet Yönetimi,11 Muharrem 1237 (8 Ekim 1821) Tarihli Bu Mektubun Çok Üst Düzey Bir Devlet Görevlisine Hitaben Yazıldığı ve Yazan Şahısça 'Kütahya'ya Vardığı ve Sultan'a Hediyeler ve Yüksek Kalite Duhan (Tütün) Yolladığı' İfade Edilmektedir. Burada Kast Edilen Sultan'ın Dönemin Padişahı 2.Mahmut Olduğu Anlaşılmaktadır. Sağ Üst Köşeden Tamirli ve Erken Dönem Emsal Efemera

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Osmanlı'da Devlet Yönetimi,11 Muharrem 1237 (8 Ekim 1821) Tarihli Bu Mektubun Çok Üst Düzey Bir Devlet Görevlisine Hitaben Yazıldığı ve Yazan Şahısça 'Kütahya'ya Vardığı ve Sultan'a Hediyeler ve Yüksek Kalite Duhan (Tütün) Yolladığı' İfade Edilmektedir. Burada Kast Edilen Sultan'ın Dönemin Padişahı 2.Mahmut Olduğu Anlaşılmaktadır. Sağ Üst Köşeden Tamirli ve Erken Dönem Emsal Efemera

    TLSold
  • Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Burunsuz oğlu Veli Mehmed’in Hülasasıdır'. Vefat Eden Veli Mehmed'in Mehr-i Müeccel Kapsamında Zevcesi Hatice'ye ve Diğer Çocuk ve Kardeşlerine Miras Taksimini Gösterir Belge. Mehr-i Müeccel: "Tecil Edilmiş, Ertelenmiş Mehir" Demektir. Dinî Nikâh Esnasında Belirlenip Ödenmesi Sonraya Bırakılan Mehirdir. Bahis Konusu Belge Vefat Durumunda Dahi Bu Hakkın Ortadan Kalkmadığını Belgelemektedir. 1850'ler.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Osmanlı'da Hukuk Sistemi ve İlmiye Sınıfı,Burunsuz oğlu Veli Mehmed’in Hülasasıdır'. Vefat Eden Veli Mehmed'in Mehr-i Müeccel Kapsamında Zevcesi Hatice'ye ve Diğer Çocuk ve Kardeşlerine Miras Taksimini Gösterir Belge. Mehr-i Müeccel: "Tecil Edilmiş, Ertelenmiş Mehir" Demektir. Dinî Nikâh Esnasında Belirlenip Ödenmesi Sonraya Bırakılan Mehirdir. Bahis Konusu Belge Vefat Durumunda Dahi Bu Hakkın Ortadan Kalkmadığını Belgelemektedir. 1850'ler.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi,Esseyid Osman İmzasıyla Dönemin Padişahına Yazılmış İyi Niyet Dilekleri Dua ve Yardım Talep Eden Çift Taraflı Arz. Bir Tarafta Esseyid Osman İmzası Pençe Formunda Diğer Tarafta Mühür Olarak Yer Almaktadır. Tarih Olmamakla Beraber Birlikte Çıktığı Lotla Şekil Özellikleri Uyumu Dikkate Alındığında Padişah Abdülmecit'e Hitaben Yazıldığı Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Osmanlı Döneminde Devlet Yönetimi,Esseyid Osman İmzasıyla Dönemin Padişahına Yazılmış İyi Niyet Dilekleri Dua ve Yardım Talep Eden Çift Taraflı Arz. Bir Tarafta Esseyid Osman İmzası Pençe Formunda Diğer Tarafta Mühür Olarak Yer Almaktadır. Tarih Olmamakla Beraber Birlikte Çıktığı Lotla Şekil Özellikleri Uyumu Dikkate Alındığında Padişah Abdülmecit'e Hitaben Yazıldığı Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasınca 1335 (1919-1920) Senesinde Düzenlenmiş 200 Kuruşluk Osmanlıca Kasa Makbuzu-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasınca 1335 (1919-1920) Senesinde Düzenlenmiş 200 Kuruşluk Osmanlıca Kasa Makbuzu-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir Merkezli Şerifzade ve Mahdumu Firmasınca Evliyazade Tevfik Bey'e Gönderilmiş 29 Ağustos 1334 (1918) Tarihinde Gönderilmiş Osmanlıca Ticari Yazışma.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir Merkezli Şerifzade ve Mahdumu Firmasınca Evliyazade Tevfik Bey'e Gönderilmiş 29 Ağustos 1334 (1918) Tarihinde Gönderilmiş Osmanlıca Ticari Yazışma.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasınca (1918-1920) Döneminde Düzenlendiği Anlaşılan 'Tuz' Hesabı. Kayıtlar Osmanlı Lirası Cinsinden Tutulmuştur. Firma Merkezinin Bulunduğu İzmir Bölgesinin Osmanlı Döneminde de Tuz Üretim ve Ticaretinde Önemli Bir Bölge Olduğu Gözlemlenmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasınca (1918-1920) Döneminde Düzenlendiği Anlaşılan 'Tuz' Hesabı. Kayıtlar Osmanlı Lirası Cinsinden Tutulmuştur. Firma Merkezinin Bulunduğu İzmir Bölgesinin Osmanlı Döneminde de Tuz Üretim ve Ticaretinde Önemli Bir Bölge Olduğu Gözlemlenmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir İthalat ve İhracat Türk Anonim Şirketince Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasına 14 Haziran 1334 (1918) Tarihinde Gönderilmiş Osmanlıca Ticari Yazışma. Anılan Şirket Hakkında Elimizde Son Derece Kısıtlı Malumat Bulunmaktadır-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir İthalat ve İhracat Türk Anonim Şirketince Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasına 14 Haziran 1334 (1918) Tarihinde Gönderilmiş Osmanlıca Ticari Yazışma. Anılan Şirket Hakkında Elimizde Son Derece Kısıtlı Malumat Bulunmaktadır-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • Finans Tarihi,İzmirli Evliyazade Ailesi,Macar Anonim Bankacılık ve Ticaret Şirketince (Societe Anonyme Hongroise De Banque et De Commerce) Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasına 2 Ocak 1919 Tarihinde Gönderilmiş Fransıca Hesap Ekstresi. 5 Balya Ticari Emtia'nın Hammaliye Ücreti Toplam 2 Lira 65 Kuruş.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Finans Tarihi,İzmirli Evliyazade Ailesi,Macar Anonim Bankacılık ve Ticaret Şirketince (Societe Anonyme Hongroise De Banque et De Commerce) Evliyazade Refik ve Şürekası Firmasına 2 Ocak 1919 Tarihinde Gönderilmiş Fransıca Hesap Ekstresi. 5 Balya Ticari Emtia'nın Hammaliye Ücreti Toplam 2 Lira 65 Kuruş.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    TLSold
  • Geç Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyet Finansal Hizmetler-Milli Aydın Bankası'nca Evliyazade Refik Bey Adına Alım Satıma Konu Olan İncirler İçin 30 Ağustos 1334 (30 Ağustos 1918) Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlıca Hesap Pusulası. Daha Sonraları Tarişbank Adını Alan Bu Köklü Müessese 1999 Ekonomik Krizine Dayanamarak Tasfiye Olunmuştur.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Geç Osmanlı ve Erken Dönem Cumhuriyet Finansal Hizmetler-Milli Aydın Bankası'nca Evliyazade Refik Bey Adına Alım Satıma Konu Olan İncirler İçin 30 Ağustos 1334 (30 Ağustos 1918) Tarihinde Düzenlenmiş Osmanlıca Hesap Pusulası. Daha Sonraları Tarişbank Adını Alan Bu Köklü Müessese 1999 Ekonomik Krizine Dayanamarak Tasfiye Olunmuştur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Aydın Vilayeti İaşe Muhasebeciğinden Belediye Reis-i Sabıkı Evliyazade Refik Bey'den Çay Bedeli Alınmasıyla İlgili Resmi Yazı. 4 Mayıs 1335 (1919) Tarihlidir. Altta 2 Kilo Çay Bedeli Olarak 200 Kuruş Alındığına Dair Şerh Düşülmüştür. Bu Belge Gerek 1.Dünya Savaşı Boyunca ve Sonrası Yaşanan Olağanüstü Enflasyon Gerekse de 'Devri-i Sabık'dan Hesap Sorma Geleneğimizin Somut Bir Örneğidir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Aydın Vilayeti İaşe Muhasebeciğinden Belediye Reis-i Sabıkı Evliyazade Refik Bey'den Çay Bedeli Alınmasıyla İlgili Resmi Yazı. 4 Mayıs 1335 (1919) Tarihlidir. Altta 2 Kilo Çay Bedeli Olarak 200 Kuruş Alındığına Dair Şerh Düşülmüştür. Bu Belge Gerek 1.Dünya Savaşı Boyunca ve Sonrası Yaşanan Olağanüstü Enflasyon Gerekse de 'Devri-i Sabık'dan Hesap Sorma Geleneğimizin Somut Bir Örneğidir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur. Babası, Evliyazade Hacı Mehmet Efendi de 19. Yüzyıl Sonlarında İki Dönem İzmir Belediye Reisliği Yapmıştır.

    TLSold
  • Osmanlıca, Su Kültürü - Demiryolları,Çeşitli Su Yollarının Kaldırımlarının Uzunluğunu ve İnşa Tutarlarının Maliyetini Gösterir Belge. Düzenlenme Tarihi 23 Muharrem 1284. En Alttaki İmza Kaymakam-ı Esbak (Emekli Yarbay) Demiryolları Memuru Mustafa'ya Ait Mühür Görülmektedir. Kadim Osmanlı Medeniyetinin Temeli Olan Su Kavramının ve Son Dönem Osmanlı Modernleşmesinin Simgesi Olan Demiryollarının Birlikte Yer Aldığı Enteresan İçerik.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Osmanlıca, Su Kültürü - Demiryolları,Çeşitli Su Yollarının Kaldırımlarının Uzunluğunu ve İnşa Tutarlarının Maliyetini Gösterir Belge. Düzenlenme Tarihi 23 Muharrem 1284. En Alttaki İmza Kaymakam-ı Esbak (Emekli Yarbay) Demiryolları Memuru Mustafa'ya Ait Mühür Görülmektedir. Kadim Osmanlı Medeniyetinin Temeli Olan Su Kavramının ve Son Dönem Osmanlı Modernleşmesinin Simgesi Olan Demiryollarının Birlikte Yer Aldığı Enteresan İçerik.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Ezine'den Molla Ali Tarafından Evliyazade Mustafa Ağa'ya Gönderilmiş Ticari Mektup. Düzenlenme Tarihi: 9 Cemaziyelevvel 1246 (26 Ekim 1830). Osmanlı İmparatorluğunun Asya ve Avrupa'da Bulunan Toprakları Arasındaki Ticari Münasebetlere İlişkin Çok Çarpıcı Bir Örnek. İlave Olarak Molla Ali'nin Pençe/Tuğra Benzeri İmzası da Dikkat Çekmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Ezine'den Molla Ali Tarafından Evliyazade Mustafa Ağa'ya Gönderilmiş Ticari Mektup. Düzenlenme Tarihi: 9 Cemaziyelevvel 1246 (26 Ekim 1830). Osmanlı İmparatorluğunun Asya ve Avrupa'da Bulunan Toprakları Arasındaki Ticari Münasebetlere İlişkin Çok Çarpıcı Bir Örnek. İlave Olarak Molla Ali'nin Pençe/Tuğra Benzeri İmzası da Dikkat Çekmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Meryem Hanım'a Buldan'dan İplik Temin Etmesi Amacıyla Musa Fahri Efendi Tarafından Gönderilmiş ve 1800'lerin İlk Yarısına Tarihlenen Ticari Mektup-Kaliteli Pamuğun Kuvvetli Eğrilmiş Olması Nedenıyle Buldan Dokumaları Uzun Ömürlüdür. Bu Kumaş Beldenin İsmiyle Anılır. Osmanoğullarının Henüz Bursa'ya Yerleşmeden Germiyanoğulları Aracılığıyla Buldan'dan Kumaş Temin Ettikleri Tarihi Kayıtlarda Mevcuttur. İplik ve Dokuma Sanayiimiz Emsal Efemera. Haliyle

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Meryem Hanım'a Buldan'dan İplik Temin Etmesi Amacıyla Musa Fahri Efendi Tarafından Gönderilmiş ve 1800'lerin İlk Yarısına Tarihlenen Ticari Mektup-Kaliteli Pamuğun Kuvvetli Eğrilmiş Olması Nedenıyle Buldan Dokumaları Uzun Ömürlüdür. Bu Kumaş Beldenin İsmiyle Anılır. Osmanoğullarının Henüz Bursa'ya Yerleşmeden Germiyanoğulları Aracılığıyla Buldan'dan Kumaş Temin Ettikleri Tarihi Kayıtlarda Mevcuttur. İplik ve Dokuma Sanayiimiz Emsal Efemera. Haliyle

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir'de Yemiş Çarşısında Evliyazade Damadı Ahmed Efendi ve Mustafa Efendi'ye Ticari İşleriyle İlişkili Olarak Gönderilmiş Özel Mektup. Düzenlenme Tarihi: 7 Safer 1271 (30 Ekim 1854).-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir'de Yemiş Çarşısında Evliyazade Damadı Ahmed Efendi ve Mustafa Efendi'ye Ticari İşleriyle İlişkili Olarak Gönderilmiş Özel Mektup. Düzenlenme Tarihi: 7 Safer 1271 (30 Ekim 1854).-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Nif Kazası (Günümüzde İzmir Vilayeti, Kemalpaşa İlçesi Sınırları İçinde Kalan Bölgenin Osmanlı Mülki Teşkilatlanmasındaki Adı) Kitabet Hizmetinde Vazife Gören Edremidi Şamizede Hafız Osman Efendi'ye Ödenmeyen Bir Senedin Ödenmesi Hakkında Evliyazade Ahmed'in 17 Receb 1272 (24 Mart 1856) Tarihli Yazısı ve Zarfı-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Nif Kazası (Günümüzde İzmir Vilayeti, Kemalpaşa İlçesi Sınırları İçinde Kalan Bölgenin Osmanlı Mülki Teşkilatlanmasındaki Adı) Kitabet Hizmetinde Vazife Gören Edremidi Şamizede Hafız Osman Efendi'ye Ödenmeyen Bir Senedin Ödenmesi Hakkında Evliyazade Ahmed'in 17 Receb 1272 (24 Mart 1856) Tarihli Yazısı ve Zarfı-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Mehmed Sami Manisalı Tarafından Evliyazade Hacı Mustafa Ağa'ya Gönderilen Bu Mektupta Ramazan Ayında Konakta Yasin ve Kuran Okunması Talep Edilmektedir. Düzenlenme Tarihi: 7 Zilhicce 1256 (30 Ekim 1841). Dini Geleneklerin Yaşatılmasını Konu Alan Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Mehmed Sami Manisalı Tarafından Evliyazade Hacı Mustafa Ağa'ya Gönderilen Bu Mektupta Ramazan Ayında Konakta Yasin ve Kuran Okunması Talep Edilmektedir. Düzenlenme Tarihi: 7 Zilhicce 1256 (30 Ekim 1841). Dini Geleneklerin Yaşatılmasını Konu Alan Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Müteveffa Dardalı Hoca Zevcesi Raziye Hanım Tarafından Buldan'dan Evliyazade Hacı Mehmed Efendi'ye Bir Takım Bitki ve Yiyeceklerin Gönderilmesi Konulu 27 Rebiülevvel 1286 (7 Temmuz 1869) Tarihli Mektup-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Müteveffa Dardalı Hoca Zevcesi Raziye Hanım Tarafından Buldan'dan Evliyazade Hacı Mehmed Efendi'ye Bir Takım Bitki ve Yiyeceklerin Gönderilmesi Konulu 27 Rebiülevvel 1286 (7 Temmuz 1869) Tarihli Mektup-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Kuru Reis (Ya da Kara Reis) Kayığıyla Ali Ağa'ya Palamut Sevk Edildiğini Gösterir Belge. Düzenlenme Tarihi: 15 Cemaziyelevvel 1247 (22 Ekim 1831). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir. Mektup Aynı Zamanda Kendisinin Zarfı Olarak Kullanılmış ve Arkadan Çifte Balmumu Mühürle Kapatılmıştır-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Kuru Reis (Ya da Kara Reis) Kayığıyla Ali Ağa'ya Palamut Sevk Edildiğini Gösterir Belge. Düzenlenme Tarihi: 15 Cemaziyelevvel 1247 (22 Ekim 1831). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir. Mektup Aynı Zamanda Kendisinin Zarfı Olarak Kullanılmış ve Arkadan Çifte Balmumu Mühürle Kapatılmıştır-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Ezine'den Evliyazade'ye Palamut Gönderildiğine Dair Bir Başka Belge. Düzenlenme Tarihi: 3 Zilhicce 1249 (13 Nisan 1834). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir. Mürekkep Üzerinde Rıh Bulunmaktadır. Mürekkebi Kurutmak Üzere Serpilen İnce Çekilmiş Bu Malzeme Ayrıca Parlamasıyla da Bilinmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Ezine'den Evliyazade'ye Palamut Gönderildiğine Dair Bir Başka Belge. Düzenlenme Tarihi: 3 Zilhicce 1249 (13 Nisan 1834). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir. Mürekkep Üzerinde Rıh Bulunmaktadır. Mürekkebi Kurutmak Üzere Serpilen İnce Çekilmiş Bu Malzeme Ayrıca Parlamasıyla da Bilinmektedir.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • Osmanlıca, Su Kültürü,Buldan'dan Hacı Salih Efendi Tarafından Yazılmış Bu Mektupda Buldan'daki Bir Camiye Ait Çeşme'nin Tamir Görmesi Gerektiği ve Tamir Masrafının 2.000 Kuruş Tuttuğu İfade Edilmektedir. Belge Düzenlenme Tarihi Hicri 1286, Miladi 1872 Senesidir. Sultan Abdülaziz Dönemi Emsal Efemera.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Osmanlıca, Su Kültürü,Buldan'dan Hacı Salih Efendi Tarafından Yazılmış Bu Mektupda Buldan'daki Bir Camiye Ait Çeşme'nin Tamir Görmesi Gerektiği ve Tamir Masrafının 2.000 Kuruş Tuttuğu İfade Edilmektedir. Belge Düzenlenme Tarihi Hicri 1286, Miladi 1872 Senesidir. Sultan Abdülaziz Dönemi Emsal Efemera.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Mustafa Efendi Tarafından Mehmed Efendiye Gönderilen Bu Mektubun İçeriği Kahve ve Felemenk Fürutası (?) Alımı Hakkındadır. Düzenlenme Tarihi: 27 Safer 1249 (16 Temmuz 1833). Kahvenin Osmanlı Toplumunda Her Dönem Var Olduğunu ve Tüketildiğini Gösteren Örnek Belge-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Mustafa Efendi Tarafından Mehmed Efendiye Gönderilen Bu Mektubun İçeriği Kahve ve Felemenk Fürutası (?) Alımı Hakkındadır. Düzenlenme Tarihi: 27 Safer 1249 (16 Temmuz 1833). Kahvenin Osmanlı Toplumunda Her Dönem Var Olduğunu ve Tüketildiğini Gösteren Örnek Belge-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Keşişoğlu Abraham'la 19 Safer 1248 (18 Temmuz 1832) Tarihinde Yapılmış Ticari Anlaşma. İmparatorluğu Oluşturan Farklı Milletler Arasına Yapılan Ticarete İlişkin (Bu Defa Müslüman Türk ve Ortodoks Ermeni Milletleri Arasında) Müstesna Bir Örnek. Mürekkep Üzerine Rıh Uygulanmıştır.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Keşişoğlu Abraham'la 19 Safer 1248 (18 Temmuz 1832) Tarihinde Yapılmış Ticari Anlaşma. İmparatorluğu Oluşturan Farklı Milletler Arasına Yapılan Ticarete İlişkin (Bu Defa Müslüman Türk ve Ortodoks Ermeni Milletleri Arasında) Müstesna Bir Örnek. Mürekkep Üzerine Rıh Uygulanmıştır.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • Osmanlıca, Devlet Yönetimi,İzmir'de Komiser Balık Mehmed ve Komiser mehmed Zamanında Kemer ve Civarındaki Caddeler İçin Yapılan Masraf Listesi. Bu Tür Kayıtlar Müfredat Pusulası Adıyla Tutulmakta ve Saklanmaktaydı. Büyük Boy. 1870'ler.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Osmanlıca, Devlet Yönetimi,İzmir'de Komiser Balık Mehmed ve Komiser mehmed Zamanında Kemer ve Civarındaki Caddeler İçin Yapılan Masraf Listesi. Bu Tür Kayıtlar Müfredat Pusulası Adıyla Tutulmakta ve Saklanmaktaydı. Büyük Boy. 1870'ler.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,
Süleyman ve Musa Efendilerin Yazışmalarının Vapurla Menteşe Sancağına Ulaşması Konulu 13 Zilhicce 1251 (31 Mart 1836) Tarihli Mektup. Şirketi Hayriye Kurulmadan (Kuruluşu: 17 Ocak 1851) Yaklaşık 15 Sene Evvel İzmir ve Kıyılarına Buharlı Gemi Seferlerinin Düzenleniyor Olması Bölgenin Ticari Potansiyeli Açısından Dikkat Çekicidir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İzmirli Evliyazade Ailesi, Süleyman ve Musa Efendilerin Yazışmalarının Vapurla Menteşe Sancağına Ulaşması Konulu 13 Zilhicce 1251 (31 Mart 1836) Tarihli Mektup. Şirketi Hayriye Kurulmadan (Kuruluşu: 17 Ocak 1851) Yaklaşık 15 Sene Evvel İzmir ve Kıyılarına Buharlı Gemi Seferlerinin Düzenleniyor Olması Bölgenin Ticari Potansiyeli Açısından Dikkat Çekicidir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Çanakkale'den Seyyid Ali Tarafından Evliyazade Ailesine Palamut Satışıyıla İlgili ve Muhtelif Alacak Borç Kayıtları İçeren Belge. Düzenlenme Tarihi: 27 Safer 1249 (16 Temmuz 1833)-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Çanakkale'den Seyyid Ali Tarafından Evliyazade Ailesine Palamut Satışıyıla İlgili ve Muhtelif Alacak Borç Kayıtları İçeren Belge. Düzenlenme Tarihi: 27 Safer 1249 (16 Temmuz 1833)-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Buldan'dan Fahri Bey'in Evliyazade'ye Yapağı Göndermesiyle İlgili Hicri 1264 (Miladi 1848) Tarihli Mektup.-Kaliteli Pamuğun Kuvvetli Eğrilmiş Olması Nedenıyle Buldan Dokumaları Uzun Ömürlüdür. Bu Kumaş Beldenin İsmiyle Anılır. Osmanoğullarının Henüz Bursa'ya Yerleşmeden Germiyanoğulları Aracılığıyla Buldan'dan Kumaş Temin Ettikleri Tarihi Kayıtlarda Mevcuttur. İplik ve Dokuma Sanayiimiz Emsal Efemera.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Buldan'dan Fahri Bey'in Evliyazade'ye Yapağı Göndermesiyle İlgili Hicri 1264 (Miladi 1848) Tarihli Mektup.-Kaliteli Pamuğun Kuvvetli Eğrilmiş Olması Nedenıyle Buldan Dokumaları Uzun Ömürlüdür. Bu Kumaş Beldenin İsmiyle Anılır. Osmanoğullarının Henüz Bursa'ya Yerleşmeden Germiyanoğulları Aracılığıyla Buldan'dan Kumaş Temin Ettikleri Tarihi Kayıtlarda Mevcuttur. İplik ve Dokuma Sanayiimiz Emsal Efemera.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir Kestelli'de Abdüllatif Ağa'ya 2.500 Kuruş (25 Altın Lira) Ödenmesi Konulu Evliyazade Ahmed Mühürlü 27 Safer 1272 (29 Ekim 1855) Tarihli Mektup-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    İzmirli Evliyazade Ailesi,İzmir Kestelli'de Abdüllatif Ağa'ya 2.500 Kuruş (25 Altın Lira) Ödenmesi Konulu Evliyazade Ahmed Mühürlü 27 Safer 1272 (29 Ekim 1855) Tarihli Mektup-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Seyyid Fahri Mustafa İmzasıyla Evliyazade Mustafa Ağa'ya 25 Muharrem 1264 (2 Ocak 1848) Tarihli Bu Mektubun Konusu Buldan'dan Yapağı Sevkedilmesidir. Yün İpliği ve Dokumacılık Tarihi Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Seyyid Fahri Mustafa İmzasıyla Evliyazade Mustafa Ağa'ya 25 Muharrem 1264 (2 Ocak 1848) Tarihli Bu Mektubun Konusu Buldan'dan Yapağı Sevkedilmesidir. Yün İpliği ve Dokumacılık Tarihi Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Çanakkale'den Adalı Ali Reis Gemisiyle Evliyazade Ailesine Gönderilen Palamutların Teslim Alınmasıyla İlgili Belge. Düzenlenme Tarihi: 23 Safer 1249 (12 Temmuz 1833). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Çanakkale'den Adalı Ali Reis Gemisiyle Evliyazade Ailesine Gönderilen Palamutların Teslim Alınmasıyla İlgili Belge. Düzenlenme Tarihi: 23 Safer 1249 (12 Temmuz 1833). Bahis Konusu Palamutların 'Palamut Balığı' Olmadığı Aksine Osmanlı Debagat (Deri Ürünleri) Sanayiinde Çokça Kullanılan Meşe Palamudu Olduğu Değerlendirilmektedir-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Ahmed Tarafından Kardeşi Meryem Hanım'a Yazılmış 14 Receb 1271 (2 Nisan 1855) Tarihli Mektup. Bahis Konusu Mektup da Dahil Ailenin Tüm Yazışmaları İncelendiğinde Son Derece Yüksek Bir Entellektüel Bir Birikim Göze Çarpmaktadır. Ailenin Sadece Maddi Güçten Ziyade Fikri Alanda da Çok Derin Bir Etkiye Sahip Olduğu Anlaşılmaktadır.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Ahmed Tarafından Kardeşi Meryem Hanım'a Yazılmış 14 Receb 1271 (2 Nisan 1855) Tarihli Mektup. Bahis Konusu Mektup da Dahil Ailenin Tüm Yazışmaları İncelendiğinde Son Derece Yüksek Bir Entellektüel Bir Birikim Göze Çarpmaktadır. Ailenin Sadece Maddi Güçten Ziyade Fikri Alanda da Çok Derin Bir Etkiye Sahip Olduğu Anlaşılmaktadır.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Buldan'dan Mehmed Tarafından Evliyazade'ye Yazılmış ve Buldan Kazası Mal Müdürlüğü Makamına Atama Konulu 9 Safer 1286 (21 Mayıs 1869) Tarihli Mektup -Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Buldan'dan Mehmed Tarafından Evliyazade'ye Yazılmış ve Buldan Kazası Mal Müdürlüğü Makamına Atama Konulu 9 Safer 1286 (21 Mayıs 1869) Tarihli Mektup -Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Tarafından Gönderilen Bu Mektupta Muhatabından Bin Kuruş Alacağı olduğundan Bahsedilmekte ve Bunun Ödenmesi Talep Edilmektedir. 1 Muharrem 1274 (22 Ağustos 1857) Tarihlidir. Son Dönem Osmanlı Güzel Yazı Örneği.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    İzmirli Evliyazade Ailesi,Evliyazade Tarafından Gönderilen Bu Mektupta Muhatabından Bin Kuruş Alacağı olduğundan Bahsedilmekte ve Bunun Ödenmesi Talep Edilmektedir. 1 Muharrem 1274 (22 Ağustos 1857) Tarihlidir. Son Dönem Osmanlı Güzel Yazı Örneği.-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • İzmir'li Evliyazade Ailesi,Valide Sultan'ın Vefatı Üzerine Ali Evliyazade Tarafından (Mahtemelen Valide Sultan Vakfı Mütevellesi) Hüseyin Efendi'ye Gönderilmiş Mektup. Düzenlenme Tarihi: 29 Recep 1286 (4 Kasım 1869). Eşraf ve Hanedan İlişkisini Gösterir Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    İzmir'li Evliyazade Ailesi,Valide Sultan'ın Vefatı Üzerine Ali Evliyazade Tarafından (Mahtemelen Valide Sultan Vakfı Mütevellesi) Hüseyin Efendi'ye Gönderilmiş Mektup. Düzenlenme Tarihi: 29 Recep 1286 (4 Kasım 1869). Eşraf ve Hanedan İlişkisini Gösterir Emsal Efemera-Evliyazade Refik Bey (1872 - 1950) Osmanlı Devleti'nin İttihat ve Terakki yıllarında ve I. Dünya Savaşı Sonuna Kadar (1913-1918) İzmir Belediye Reisliği Yapmış Bir Siyasetçi Olup, Dönemin İzmir'inin Tanınmış Ailelerinden Evliyazadeler Ailesine Mensuptur.

    TLSold
  • Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni Narmanlı'nın Kızı Necla Narmanlı Tarafından Halası Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş mektup 3 sayfa-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Narmanlı ve Bilimer Aileleri (Narmanlızadeler),Avni Narmanlı'nın Kızı Necla Narmanlı Tarafından Halası Sıdıka Bilimer'e Gönderilmiş mektup 3 sayfa-Erzurum Narmanlı Olan Hacı Mustafa Narmanlı'nın Kızı Sıdıka Narmanlı (Hayırsever ve Koleksiyoner) Kurmay Albay Vehbi Bilimer'in (1951 Yılında İlim Yayma Cemiyeti'nin Kurucularından) Eşidir. Taksim İstiklal'de Bulunan Narmanlı Han Ailenin Sonradan Edindiği Bir Gayrimenkuldür. Diğer Taraftan Ailenin 1929 ila 1932 Yılları Arasında Sıfırdan İnşa Ettirdiği Nişantaşı'ndaki Narmanlı Apartmanının (Köşkünün) ise 'Meşhur İtalyan Bir Mimara' Yaptırıldığı İfade Edilse de Gerçek Mimarın Antranikyan Olduğu Proje Kayıtlarından Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Tıp Tarihi,Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi,Sigara bir intihar yoludur…34x25 cm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Tıp Tarihi,Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi,Sigara bir intihar yoludur…34x25 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi,Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi,Sigara Ölüm Avcısıdır…34x25 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Tıp Tarihi,Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi,Sigara Ölüm Avcısıdır…34x25 cm

    TLSold
  • Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı,31X23 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı,31X23 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Sulu Boya, Portre, İmzalı,28x21 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Mine Tudun, Sulu Boya, Portre, İmzalı,28x21 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 2x18 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 2x18 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 24x18 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 24x18 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 18x11 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Mine Tudun, Sulu Boya, Kompozisyon, İmzalı, 18x11 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Kağıt Üzeri Gravür, İmzalı, 2009 Tarihli, 16,5x21 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Mine Tudun, Kağıt Üzeri Gravür, İmzalı, 2009 Tarihli, 16,5x21 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Mine Tudun, Kağıt Üzeri Gravür, İmzalı, 2009 Tarihli, 17,5x25 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Mine Tudun, Kağıt Üzeri Gravür, İmzalı, 2009 Tarihli, 17,5x25 cm-Türk resminin uluslararası alanda tanınan ressamlarından birisi olan Mine Tudun, yağlı boya, sulu boya, karışık teknik ve gravür çalışmalarıyla tanınıyor

    TLSold
  • Karakalem,Üsküdar'da bir sokak,35*25 cm,1985 ,Ali Rıza'dan çalışılmış şeklinde imzalı

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Karakalem,Üsküdar'da bir sokak,35*25 cm,1985 ,Ali Rıza'dan çalışılmış şeklinde imzalı

    TLSold
  • Karakalem,Üsküdar,35*25 cm,1985 ,Hoca Ali Rıza'dan çalışılmış

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Karakalem,Üsküdar,35*25 cm,1985 ,Hoca Ali Rıza'dan çalışılmış

    TLSold
  • Sol,Siyasi Tarih,Propaganda,Emekçi Çocuklarına Parasız Eğitim ve Fırsat Eşitliği İçin;5 Nisan'da Boykot'a Eyleme,Öss-Öys Kaldırılsın,İstanbul Demokratik Lise Birliği,1995-50x70 cm

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Sol,Siyasi Tarih,Propaganda,Emekçi Çocuklarına Parasız Eğitim ve Fırsat Eşitliği İçin;5 Nisan'da Boykot'a Eyleme,Öss-Öys Kaldırılsın,İstanbul Demokratik Lise Birliği,1995-50x70 cm

    TLSold
  • İlhan Berk, Kağıt üzeri çizim, İmzasız, 13x7 cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İlhan Berk, Kağıt üzeri çizim, İmzasız, 13x7 cm

    TLSold
  • Tuval üzeri Yağlı Boya,Peyzaj,Günay Paksoy,İmzalı,46x33 cm,1974-İsmail Günay Paksoy,
Sanat Tarihçisi

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Tuval üzeri Yağlı Boya,Peyzaj,Günay Paksoy,İmzalı,46x33 cm,1974-İsmail Günay Paksoy, Sanat Tarihçisi

    TLSold
  • Celal UZEL,Karton üzerine yağlı boya,Natürmort,İmzalı,Haliyle,36x30 cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Celal UZEL,Karton üzerine yağlı boya,Natürmort,İmzalı,Haliyle,36x30 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Kapılar, Türk Yapılarından Ondört Rölöve, Teknik ve Mimari Özellikler, Yazan Asistan Yüksek Mimar Muhittin Binan, 1950 basım, 95 sayfa, İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını, 31x23 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Mimarlık, Kapılar, Türk Yapılarından Ondört Rölöve, Teknik ve Mimari Özellikler, Yazan Asistan Yüksek Mimar Muhittin Binan, 1950 basım, 95 sayfa, İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını, 31x23 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Orta Anadolu Köylerinde Bir Aile Tarım İşletmesi Binaları, Yazan Yüksek Mimar Sabri Oran (1952 Doçentlik Tezi), İstanbul 1954 basım, Jüride olan Akademisyenlerden "Erkin Feran, Erdem Üge vd. Tarafından İmzalı", 187 Sayfa, 30x23 cm -İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Mimarlık, Orta Anadolu Köylerinde Bir Aile Tarım İşletmesi Binaları, Yazan Yüksek Mimar Sabri Oran (1952 Doçentlik Tezi), İstanbul 1954 basım, Jüride olan Akademisyenlerden "Erkin Feran, Erdem Üge vd. Tarafından İmzalı", 187 Sayfa, 30x23 cm -İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını

    TLSold
  • Mimarlık, Tekel Genel Müdürlüğü İnşaat Şubesi "Bayındırlık İşleri Şartnamesi" İstanbul 1947 tarihli, 24 sayfa, Tekel Basımevi, 28,5x20 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Mimarlık, Tekel Genel Müdürlüğü İnşaat Şubesi "Bayındırlık İşleri Şartnamesi" İstanbul 1947 tarihli, 24 sayfa, Tekel Basımevi, 28,5x20 cm

    TLSold
  • Mimarlık, İstanbul Belediyesi Neşriyatı, "Birim Fiyat Listesi", İstanbul Belediye Matbaası 1951 Tarihli, 61 sayfa, 28,5x20 cm, Kazı ve İnşaat İşleri İçin Belirlenen Liste

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Mimarlık, İstanbul Belediyesi Neşriyatı, "Birim Fiyat Listesi", İstanbul Belediye Matbaası 1951 Tarihli, 61 sayfa, 28,5x20 cm, Kazı ve İnşaat İşleri İçin Belirlenen Liste

    TLSold
  • Mimarlık, Askeri Tarih, MSB Deniz Kuvvetleri İnşaat Şubesi "… Yapısına ait Seridöpri ve Özel Fenni Şartlaşma", 1951 Deniz Basımevi, 75 Sayfa, 27x19 cm, İnşaat ve Kazı İşleri

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Mimarlık, Askeri Tarih, MSB Deniz Kuvvetleri İnşaat Şubesi "… Yapısına ait Seridöpri ve Özel Fenni Şartlaşma", 1951 Deniz Basımevi, 75 Sayfa, 27x19 cm, İnşaat ve Kazı İşleri

    TLSold
  • Mimarlık, Elektrik Tesisatı İşleri Keşif ve Şartnamesi, Bayındırlık Vekaleti Neşriyatından, Ankara 1953 Basım, 80 Sayfa, 28,5x21 cm

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Mimarlık, Elektrik Tesisatı İşleri Keşif ve Şartnamesi, Bayındırlık Vekaleti Neşriyatından, Ankara 1953 Basım, 80 Sayfa, 28,5x21 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Yapı İşleri ve Fiyat Analizi, Bayındırlık Bakanlığı Neşriyatı, İstanbul 1952 Tarihli, 132+12 sayfa, Maarif Vekaleti Basımevi, 28x20 cm, İnşaat ve Kazı İşleri

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Mimarlık, Yapı İşleri ve Fiyat Analizi, Bayındırlık Bakanlığı Neşriyatı, İstanbul 1952 Tarihli, 132+12 sayfa, Maarif Vekaleti Basımevi, 28x20 cm, İnşaat ve Kazı İşleri

    TLSold
  • Mimarlık, Modern Ev Mutfakları, Yazan Asistan, Yüksek Mühendis Mimar Lami Eser, İstanbul 1952 Tarihli, İTÜ Mimarlık Fakültesi, 59 Sayfa, Açılır Planlar Mevcut

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Mimarlık, Modern Ev Mutfakları, Yazan Asistan, Yüksek Mühendis Mimar Lami Eser, İstanbul 1952 Tarihli, İTÜ Mimarlık Fakültesi, 59 Sayfa, Açılır Planlar Mevcut

    TLSold
  • Mimarlık, TMMOB Mimarlar Odası Iınci Devre İdare Heyeti Çalışma Raporu, 1956 Yılı İçin, Gündüz Ödeş, Kemali Söylemezoğlu, Ali Kızıltan vd. İdare Heyetinde, Yüzlerce Sayfa, Antetli Dosya İçerisinde-30x23 cm

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Mimarlık, TMMOB Mimarlar Odası Iınci Devre İdare Heyeti Çalışma Raporu, 1956 Yılı İçin, Gündüz Ödeş, Kemali Söylemezoğlu, Ali Kızıltan vd. İdare Heyetinde, Yüzlerce Sayfa, Antetli Dosya İçerisinde-30x23 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Yapı İşleri ve Fiyat Analizi, "İETT Mensupları Yapı Kooperatifi Blok Apartmanları" İnşaatı İçin, Bayındırlık Bakanlığı Neşriyatı, İstanbul 1952 Tarihli, 132+12 sayfa, Maarif Vekaleti Basımevi, 28x20 cm-alt köşesi tamirli

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Mimarlık, Yapı İşleri ve Fiyat Analizi, "İETT Mensupları Yapı Kooperatifi Blok Apartmanları" İnşaatı İçin, Bayındırlık Bakanlığı Neşriyatı, İstanbul 1952 Tarihli, 132+12 sayfa, Maarif Vekaleti Basımevi, 28x20 cm-alt köşesi tamirli

    TLSold
  • Mimarlık, Turistik Tesisler Plan Nümuneleri, Hazırlayan Y. Mimar Adli S. Yener, Basın-Yayın ve Turizm Genel Müdürlüğü, 1954 Ankara Basım, Metin ve 33 Adet, Açılır Büyük Boy Çizim Levhası Mevcut, 32x25 cm

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Mimarlık, Turistik Tesisler Plan Nümuneleri, Hazırlayan Y. Mimar Adli S. Yener, Basın-Yayın ve Turizm Genel Müdürlüğü, 1954 Ankara Basım, Metin ve 33 Adet, Açılır Büyük Boy Çizim Levhası Mevcut, 32x25 cm

    TLSold
  • Güzel Sanatlar, 1949 Ocak, İstanbul Milli Eğitim Basımevi, 3000 Nüsha, Kapakta Harem Dairesi Kapısı, Arka Kapakta III. Ahmet Yemek Odası Duvar Süslemelesi, 160 Sayfa, Süheyl Ünver vd. Hocaların Yazıları Mevcut, 36x27 cm

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Güzel Sanatlar, 1949 Ocak, İstanbul Milli Eğitim Basımevi, 3000 Nüsha, Kapakta Harem Dairesi Kapısı, Arka Kapakta III. Ahmet Yemek Odası Duvar Süslemelesi, 160 Sayfa, Süheyl Ünver vd. Hocaların Yazıları Mevcut, 36x27 cm

    TLSold
  • Kent Tarihi, İstanbul Şehri Rehberi, İstanbul Belediyesi Tarafından Yaptırılmış ve Bastırılmış, Hazırlayan Osman Nuri Ergin, 1934 Tarihli, Matbaacılık ve Neşriyat Türk Anonim Şirketi İstanbul Basım, 240 Sayfa, Ekinde Haritalar Mevcut, İstanbul Sokak, Mahalle ve İdare Teşkilatı Üzerine Hususi Bir Çalışma-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Kent Tarihi, İstanbul Şehri Rehberi, İstanbul Belediyesi Tarafından Yaptırılmış ve Bastırılmış, Hazırlayan Osman Nuri Ergin, 1934 Tarihli, Matbaacılık ve Neşriyat Türk Anonim Şirketi İstanbul Basım, 240 Sayfa, Ekinde Haritalar Mevcut, İstanbul Sokak, Mahalle ve İdare Teşkilatı Üzerine Hususi Bir Çalışma-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Nümismatik, Avrupa Müzelerinde Nadir Osmanlı Madeni Paraları, Cüneyt Ölçer, 1984 basım, 96 sayfa+Görseller, 24x16 cm -kapak, yaprak kenarları lekeli, haliyle

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Nümismatik, Avrupa Müzelerinde Nadir Osmanlı Madeni Paraları, Cüneyt Ölçer, 1984 basım, 96 sayfa+Görseller, 24x16 cm -kapak, yaprak kenarları lekeli, haliyle

    TLSold
  • Turkey, İstanbul, City Map, "Travel ve Tourist Guide", 1967 Basım, Türk Şarapları, Demiryolları, Denizyolları Reklamları Yer Almakta, 96 Sayfa, İngilizce, 20x13 cm, Seyahat ve Turist Rehberi

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Turkey, İstanbul, City Map, "Travel ve Tourist Guide", 1967 Basım, Türk Şarapları, Demiryolları, Denizyolları Reklamları Yer Almakta, 96 Sayfa, İngilizce, 20x13 cm, Seyahat ve Turist Rehberi

    TLSold
  • Şehir Tarihi, Adaların Türk Turizmindeki ve Edebiyatındaki Yeri ve Önemi, Semire/Panel, 1984 Tarihli, Burgazada Lioness Kulübü Derneği Yayını, Adaların Tarihi, Arkeolojisi, Adaların Mimarisi, Turizm ve Edebiyatındaki Yeri, Peyzaj, Kentleşme Üzerine Yazılar Mevcut-Doğan Hızlan, Emre Kongar, Mübeccel Kıray, İsmet Barutçugil, Reha Günay, Turgut Cansever, Semiha Akpınar, Haldun Taner vd. Yazıları Yer Almakta

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Şehir Tarihi, Adaların Türk Turizmindeki ve Edebiyatındaki Yeri ve Önemi, Semire/Panel, 1984 Tarihli, Burgazada Lioness Kulübü Derneği Yayını, Adaların Tarihi, Arkeolojisi, Adaların Mimarisi, Turizm ve Edebiyatındaki Yeri, Peyzaj, Kentleşme Üzerine Yazılar Mevcut-Doğan Hızlan, Emre Kongar, Mübeccel Kıray, İsmet Barutçugil, Reha Günay, Turgut Cansever, Semiha Akpınar, Haldun Taner vd. Yazıları Yer Almakta

    TLSold
  • Mimarlık, Arkitekt, Aylık Yapı Sanatı, Şehircilik ve Dekoratif Sanatlar Dergisi, 1937 Yılı Sayı 3, Neşredenler Mimar Abidin Mortaş, Zeki Sayar, 96 Sayfa, Mimari gelişmeler, kentleşme, Ayasofya vd. camilerin incelemeleri, mimarlığın tarihsel süreci, "mimarlık iş ilanları" vb. içerikler mevcut, Ekinde mimari ve inşaat sektöründen reklamlar, Arka kapakta tam sayfa "İnhisarlar Likörleri" reklamı görülmekte

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Mimarlık, Arkitekt, Aylık Yapı Sanatı, Şehircilik ve Dekoratif Sanatlar Dergisi, 1937 Yılı Sayı 3, Neşredenler Mimar Abidin Mortaş, Zeki Sayar, 96 Sayfa, Mimari gelişmeler, kentleşme, Ayasofya vd. camilerin incelemeleri, mimarlığın tarihsel süreci, "mimarlık iş ilanları" vb. içerikler mevcut, Ekinde mimari ve inşaat sektöründen reklamlar, Arka kapakta tam sayfa "İnhisarlar Likörleri" reklamı görülmekte

    TLSold
  • Mimarlık, Binalarda Akustik Tedbirler, Yazan Tulü Baytin, İstanbul 1954 Tarihli, İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını, 143 Sayfa, 30x23 cm

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Mimarlık, Binalarda Akustik Tedbirler, Yazan Tulü Baytin, İstanbul 1954 Tarihli, İTÜ Mimarlık Fakültesi Yayını, 143 Sayfa, 30x23 cm

    TLSold
  • Askeri Tarih, TAB. 6-11, Motörlü Topçu Taburu ve Bataryanın Tabiye ve Tekniği, Genelkurmay Basımevi 1951 Tarihli, 314 Sayfa, İçinde Açılır Haritalar Mevcut, 17x11 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Askeri Tarih, TAB. 6-11, Motörlü Topçu Taburu ve Bataryanın Tabiye ve Tekniği, Genelkurmay Basımevi 1951 Tarihli, 314 Sayfa, İçinde Açılır Haritalar Mevcut, 17x11 cm

    TLSold
  • Geçit, Review, Eylül-Ekim 1945 Tarihli, Sahibi ve Müdürü Münire B. Çelebi, 128 Sayfa, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü Görselli, 20x13 cm-Sanat, Tarih, Resim, Hikaye, Şiir, Sinema, Moda, Edebiyat

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Geçit, Review, Eylül-Ekim 1945 Tarihli, Sahibi ve Müdürü Münire B. Çelebi, 128 Sayfa, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü Görselli, 20x13 cm-Sanat, Tarih, Resim, Hikaye, Şiir, Sinema, Moda, Edebiyat

    TLSold
  • Askeri Eğitim Tarihi, Askeri Levazım Cetvelleri, Harb Okulu II. Sınıf okurlar için, Yazan Harb Okulu Levazım Müdürü ve Askeri Levazım Dersi Öğretmeni Levazım Binbaşı Fevzi Yalım, Harp Okulu Matbaası 1943 Basım, 25x17 cm-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Askeri Eğitim Tarihi, Askeri Levazım Cetvelleri, Harb Okulu II. Sınıf okurlar için, Yazan Harb Okulu Levazım Müdürü ve Askeri Levazım Dersi Öğretmeni Levazım Binbaşı Fevzi Yalım, Harp Okulu Matbaası 1943 Basım, 25x17 cm-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Askeri Eğitim Tarihi, Türkiyenin Sıradağları, Harp tarihi ve Askeri coğrafya dersleri, Yazan Harp Okulu Askeri Coğrafya ve Harp Tarihi Öğretmeni Suat Ener, Harb Okulu Matbaası 1943 basım, 93 Sayfa, 24x17 cm-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Askeri Eğitim Tarihi, Türkiyenin Sıradağları, Harp tarihi ve Askeri coğrafya dersleri, Yazan Harp Okulu Askeri Coğrafya ve Harp Tarihi Öğretmeni Suat Ener, Harb Okulu Matbaası 1943 basım, 93 Sayfa, 24x17 cm-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Basın Tarihi, Gazeteciler Cemiyeti Albümü (1946-1984), Hazırlayanlar Kemal Savcı, Ahmet Çitilci, Arka Kapak-Vitray Münif Fehim, Savaş Ay, Necmi Rıza Ayça, Tarık Buğra, Haldun Taner, Erol Simavi, Nadir Nadi, İlhan Selçuk, Altan Erbulak vd.-27,5x19,5 cm

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Basın Tarihi, Gazeteciler Cemiyeti Albümü (1946-1984), Hazırlayanlar Kemal Savcı, Ahmet Çitilci, Arka Kapak-Vitray Münif Fehim, Savaş Ay, Necmi Rıza Ayça, Tarık Buğra, Haldun Taner, Erol Simavi, Nadir Nadi, İlhan Selçuk, Altan Erbulak vd.-27,5x19,5 cm

    TLSold
  • Turkey, Türkiye'den Resimler, 1950 Ankara Basım, 111 Sayfa, Güzel Sanatlar Matbaası, Bakanlık Yayını, Ciltli, İngilizce-Türkçe, Görselli, 28x21 cm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Turkey, Türkiye'den Resimler, 1950 Ankara Basım, 111 Sayfa, Güzel Sanatlar Matbaası, Bakanlık Yayını, Ciltli, İngilizce-Türkçe, Görselli, 28x21 cm

    TLSold
  • Ayda Bir, Sayı 2-6 Arası, Ağustos-Aralık 1952 Tek Ciltte, Sahibi Yusuf Ziya Ortaç, Kapaklarla "1952 Türkiye güzeli Gelengül Tayfuroğlu, 1952 Avrupa Güzel Günseli Başar, 1952 Plaj Güzeli Çağlayan Biryetişir, Adalar Sempati Güzeli Mady Denis, Atatürk Trakya Manevralarında, Üniversite, Sinema, Magazi Dünyasından Görseller ve Haberler-Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Midhat Cemal Kuntay, Orhan Seyfi Orhon, Haluk Şahsuvaroğlu, Kerime Nadir, Vahdet Gültekin vd. yazıları mevcut, Münif Fehim, Oğuz Aral, Necmi Rıza ressamlar arasında,

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Ayda Bir, Sayı 2-6 Arası, Ağustos-Aralık 1952 Tek Ciltte, Sahibi Yusuf Ziya Ortaç, Kapaklarla "1952 Türkiye güzeli Gelengül Tayfuroğlu, 1952 Avrupa Güzel Günseli Başar, 1952 Plaj Güzeli Çağlayan Biryetişir, Adalar Sempati Güzeli Mady Denis, Atatürk Trakya Manevralarında, Üniversite, Sinema, Magazi Dünyasından Görseller ve Haberler-Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Midhat Cemal Kuntay, Orhan Seyfi Orhon, Haluk Şahsuvaroğlu, Kerime Nadir, Vahdet Gültekin vd. yazıları mevcut, Münif Fehim, Oğuz Aral, Necmi Rıza ressamlar arasında,

    TLSold
  • Eğitim ve Tiyatro Tarihi, Seçme Okul Temsilleri, 9 Müstakil Piyes Tek Ciltte, Bakış Kütüphanesi, İstanbul 1937 Basım, 18x14,5 cm-Ülkü Yolcusu, Mazlumları Serisi, Çalışan Kazanır, Bir Damla Yaş, Yirmibirinci Asırda, Grev, Sönmeyen Ateş, Vazife ve Şeref Yolu, Fatmanın Dileği

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Eğitim ve Tiyatro Tarihi, Seçme Okul Temsilleri, 9 Müstakil Piyes Tek Ciltte, Bakış Kütüphanesi, İstanbul 1937 Basım, 18x14,5 cm-Ülkü Yolcusu, Mazlumları Serisi, Çalışan Kazanır, Bir Damla Yaş, Yirmibirinci Asırda, Grev, Sönmeyen Ateş, Vazife ve Şeref Yolu, Fatmanın Dileği

    TLSold
  • Mimarlık, Köprüler ve Sanat Yapılarına ait Fenni Şartname, 1954 Basım, Bayındırlık Vekaleti Karayolları Genel Müdürlüğü Yayını, 198 Sayfa, 20x14 cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Mimarlık, Köprüler ve Sanat Yapılarına ait Fenni Şartname, 1954 Basım, Bayındırlık Vekaleti Karayolları Genel Müdürlüğü Yayını, 198 Sayfa, 20x14 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Tevfik Sağlam (1882-1963), Üçüncü Cilt, Derleyen Dr. Tevfik İsmail Gökçe, S. Neşati Üster, İstanbul 1971 Basım, 304 Sayfa, Ciltli, 25x18 cm-Türkiye Verem Savaş Derneği’nin kurucusu ve önderi Tevfik Sağlam hakkında

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Tıp Tarihi, Tevfik Sağlam (1882-1963), Üçüncü Cilt, Derleyen Dr. Tevfik İsmail Gökçe, S. Neşati Üster, İstanbul 1971 Basım, 304 Sayfa, Ciltli, 25x18 cm-Türkiye Verem Savaş Derneği’nin kurucusu ve önderi Tevfik Sağlam hakkında

    TLSold
  • Mimarlık, 1943 Alman Betonarme Şartnamesi, Türkçeye Çeviren Ali Fuat Berkman, İTÜ Matbaası 1949 Basım, İTÜ Yayını, 70 Sayfa, 24x16,5 cm

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Mimarlık, 1943 Alman Betonarme Şartnamesi, Türkçeye Çeviren Ali Fuat Berkman, İTÜ Matbaası 1949 Basım, İTÜ Yayını, 70 Sayfa, 24x16,5 cm

    TLSold
  • Cinsel Eğitim, Elma, Haftalık Cinsi Bilgiler Dergisi, Sayı 1-8, 1971 Yılı, Sahibi ve Müdürü gürhan Sertdemir, Tek Ciltte, Görselli, 23,5x17 cm

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Cinsel Eğitim, Elma, Haftalık Cinsi Bilgiler Dergisi, Sayı 1-8, 1971 Yılı, Sahibi ve Müdürü gürhan Sertdemir, Tek Ciltte, Görselli, 23,5x17 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, 2. Sınıf Ansiklopedisi, Baki Kurtuluş, Kurtuluş Yayınları, 1972 Ankara Basım, 368 Sayfa, Ciltli, Hayat Bilgisi, Aritmetik vb. 24x17 cm, Görselli-kapak içinde kısmi ayrılma mevcut

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Eğitim Tarihi, 2. Sınıf Ansiklopedisi, Baki Kurtuluş, Kurtuluş Yayınları, 1972 Ankara Basım, 368 Sayfa, Ciltli, Hayat Bilgisi, Aritmetik vb. 24x17 cm, Görselli-kapak içinde kısmi ayrılma mevcut

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İkinci Sınıf Dergisi, Sayı 1 - 23 Arası, 1946-47 arası, Devamında Okuma Kitabı (İkinci Sınıf), 1945 Maarif Matbaası, İlk Okullarda Yardımcı Okuma Kitabı, Sınıf 2, Kanaat Kitabevi 1946 Tarihli, İkinci Sınıf Ders Ktiabı, Türk Neşriyat Yurdu İstanbul 1947 Basım, Dergiler ve 3 Eser Tek Ciltte, Görselli, 22x15,5 cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Eğitim Tarihi, İkinci Sınıf Dergisi, Sayı 1 - 23 Arası, 1946-47 arası, Devamında Okuma Kitabı (İkinci Sınıf), 1945 Maarif Matbaası, İlk Okullarda Yardımcı Okuma Kitabı, Sınıf 2, Kanaat Kitabevi 1946 Tarihli, İkinci Sınıf Ders Ktiabı, Türk Neşriyat Yurdu İstanbul 1947 Basım, Dergiler ve 3 Eser Tek Ciltte, Görselli, 22x15,5 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Resimlerle Keşifler ve İcatlar Ansiklopedisi, Sayı 25-42 Arası, 1958-59 Basım, 682 Sayfa, Haftalık Çocuk Mecmuası, Tek Ciltte, 24x17 cm-kapak içinden ayrık, cilt lekeli

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Eğitim Tarihi, Resimlerle Keşifler ve İcatlar Ansiklopedisi, Sayı 25-42 Arası, 1958-59 Basım, 682 Sayfa, Haftalık Çocuk Mecmuası, Tek Ciltte, 24x17 cm-kapak içinden ayrık, cilt lekeli

    TLSold
  • Nümismatik, Türk Nümismatik Derneği Yayınları, Bülten No 21-30 Arası, 1987-1991 Tarihli, Cilt 3, 24x17 cm

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Nümismatik, Türk Nümismatik Derneği Yayınları, Bülten No 21-30 Arası, 1987-1991 Tarihli, Cilt 3, 24x17 cm

    TLSold
  • Edebiyat, Aziz Nesin İmzalı-İnsanlar Uyanıyor, Hikayeler, Aziz Nesin İmzalı, Cem Yayınevi, 271 Sayfa, 19x13 cm, ön kapak eksik

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Edebiyat, Aziz Nesin İmzalı-İnsanlar Uyanıyor, Hikayeler, Aziz Nesin İmzalı, Cem Yayınevi, 271 Sayfa, 19x13 cm, ön kapak eksik

    TLSold
  • Osmanlıca, Mimari Tarihi, Kurun-ı Kadimeden, Birinci Cild, Muharrir Celal Esad, İstanbul 1928 Basım, 209 Sayfa, Devlet Matbaası Basım, 25x17 cm, Nadir-arka kapak yok, sırt kısmı haliyle

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Osmanlıca, Mimari Tarihi, Kurun-ı Kadimeden, Birinci Cild, Muharrir Celal Esad, İstanbul 1928 Basım, 209 Sayfa, Devlet Matbaası Basım, 25x17 cm, Nadir-arka kapak yok, sırt kısmı haliyle

    TLSold
  • Mimarlık, Osmanlıca, Şehir Mimarisi, Şehirleri İnşa Etmek Sanatı, Yazan Camillo Sitte, Mütercim Celal Esad, İstanbul Şehremaneti Matbaası 1926 Tarihli, 125 Sayfa, 24x16 cm, Nadir-arka kapak yok, sırt kısmı haliyle

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Mimarlık, Osmanlıca, Şehir Mimarisi, Şehirleri İnşa Etmek Sanatı, Yazan Camillo Sitte, Mütercim Celal Esad, İstanbul Şehremaneti Matbaası 1926 Tarihli, 125 Sayfa, 24x16 cm, Nadir-arka kapak yok, sırt kısmı haliyle

    TLSold
  • Osmanlıca, Yunandan Evvelki Türk Medeniyeti, İstanbul Hukuk Fakültesi Hukuk Müderrisi Yusuf Ziya, Cihan Kitaphanesi, Sahibi Mihran, İstanbul 1928 Basım, Yusuf Ziya (Özer) İmzalı, 278 Sayfa, 23x15 cm, "Müderris-i muhterem Ebû'l-ulâ Beyefendiye Takdim"  (Ebû'l-ulâ Mardin), Nadir-Osmanlı Devleti’nin son, Türkiye’nin ilk hukukçularından, Medeni Hukuk alanında ordinaryüs profesör olan Ebul'ûlâ Mardin'e ithaflı

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Osmanlıca, Yunandan Evvelki Türk Medeniyeti, İstanbul Hukuk Fakültesi Hukuk Müderrisi Yusuf Ziya, Cihan Kitaphanesi, Sahibi Mihran, İstanbul 1928 Basım, Yusuf Ziya (Özer) İmzalı, 278 Sayfa, 23x15 cm, "Müderris-i muhterem Ebû'l-ulâ Beyefendiye Takdim" (Ebû'l-ulâ Mardin), Nadir-Osmanlı Devleti’nin son, Türkiye’nin ilk hukukçularından, Medeni Hukuk alanında ordinaryüs profesör olan Ebul'ûlâ Mardin'e ithaflı

    TLSold
  • Sol Siyasi Tarih, Halkın Kurtuluş Yolu, Cilt 1, Sayı 1-20, 5 Temmuz 2005-5 Temmuz 2006, Onbeş Günlük Siyasi Gazete, Sahibi, Doğan Erken, 55x38 cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Sol Siyasi Tarih, Halkın Kurtuluş Yolu, Cilt 1, Sayı 1-20, 5 Temmuz 2005-5 Temmuz 2006, Onbeş Günlük Siyasi Gazete, Sahibi, Doğan Erken, 55x38 cm

    TLSold
  • Sol Siyasi Tarih, Halkın Kurtuluş Yolu, Cilt 2, Sayı 21-40, 16 Ağustos-18 Kasım 2006, Onbeş Günlük Siyasi Gazete, Sahibi, Doğan Erken, 55x38 cm

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Sol Siyasi Tarih, Halkın Kurtuluş Yolu, Cilt 2, Sayı 21-40, 16 Ağustos-18 Kasım 2006, Onbeş Günlük Siyasi Gazete, Sahibi, Doğan Erken, 55x38 cm

    TLSold
  • Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Laudemus Dominum, Recueil de Chants Liturgiques de Motets et de Cantiques, Librairie Generale Yayınevi, 1923 Paris Baskı, Fransızca, 478 sayfa, Devamında "Fete de S. Jean-Baptiste de La Salle Confesseur" Paris Baskı, 31 Sayfa, Günah Çıkarma Odası Vaftizci Yahya Bayramı, Fransızca, Ciltli, 17,5x11,5 cm, Motet ve İlahiler Kitabı, Eserler ve Notalar

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Laudemus Dominum, Recueil de Chants Liturgiques de Motets et de Cantiques, Librairie Generale Yayınevi, 1923 Paris Baskı, Fransızca, 478 sayfa, Devamında "Fete de S. Jean-Baptiste de La Salle Confesseur" Paris Baskı, 31 Sayfa, Günah Çıkarma Odası Vaftizci Yahya Bayramı, Fransızca, Ciltli, 17,5x11,5 cm, Motet ve İlahiler Kitabı, Eserler ve Notalar

    TLSold
  • Hristiyanlık, Müzik Tarihi, The St. Gregory Hymnal and Catholic Choir Book, Derleyen Nicola A. Montani, Amerika Basım, St. Gregory Guild Yayınevi, 1947 Basım, 621 Sayfa, Ciltli, 22x17 cm, Aziz Gregory İlahileri ve Katolik Korosu Kitabı, İngilizce-kapak lekeli

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Hristiyanlık, Müzik Tarihi, The St. Gregory Hymnal and Catholic Choir Book, Derleyen Nicola A. Montani, Amerika Basım, St. Gregory Guild Yayınevi, 1947 Basım, 621 Sayfa, Ciltli, 22x17 cm, Aziz Gregory İlahileri ve Katolik Korosu Kitabı, İngilizce-kapak lekeli

    TLSold
  • Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Recueil De Cantiques Anciens et Nouveaux, Paris Basım, Fransızca, 1919 Basım, 642 Sayfa, Ciltli, 15x10 cm, Eski ve Yeni İlahiler Kitabı, Notalar İçermekte-Paroisse Française Saint Polycarpe Smyrne (İzmir) Kaşeli

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Recueil De Cantiques Anciens et Nouveaux, Paris Basım, Fransızca, 1919 Basım, 642 Sayfa, Ciltli, 15x10 cm, Eski ve Yeni İlahiler Kitabı, Notalar İçermekte-Paroisse Française Saint Polycarpe Smyrne (İzmir) Kaşeli

    TLSold
  • Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Cantorino Parrocchiale, Libretto Di Preghiere e Di Canti Spirituali, Per İl Popolo, Hazırlyan Sac Stefano Ferro, Genova 1923 Basım, 436 Sayfa, İtalyanca, Ciltli, 16x12 cm, Dua Kitabı, Manevi Ezgiler, İlahiler ve Notaları İçermekte-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Cantorino Parrocchiale, Libretto Di Preghiere e Di Canti Spirituali, Per İl Popolo, Hazırlyan Sac Stefano Ferro, Genova 1923 Basım, 436 Sayfa, İtalyanca, Ciltli, 16x12 cm, Dua Kitabı, Manevi Ezgiler, İlahiler ve Notaları İçermekte-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Le Paroissien Des Fideles, Paris 1929 Basım, Evanjelist Derneği Tarafından Basılmış, Fransızca, 628 Sayfa, Ciltli, 16x11 cm, İlahiler, Nota Kitabı

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Hristiyanlık, Müzik Tarihi, Le Paroissien Des Fideles, Paris 1929 Basım, Evanjelist Derneği Tarafından Basılmış, Fransızca, 628 Sayfa, Ciltli, 16x11 cm, İlahiler, Nota Kitabı

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Erkin Koray, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Afiş, Müzik Tarihi, Erkin Koray, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Barış Manço, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Afiş, Müzik Tarihi, Barış Manço, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Ajda Pekkan, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Afiş, Müzik Tarihi, Ajda Pekkan, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, 3 Hür-El, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Afiş, Müzik Tarihi, 3 Hür-El, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Neşe Karaböcek, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Afiş, Müzik Tarihi, Neşe Karaböcek, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Elvis Presley, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Afiş, Müzik Tarihi, Elvis Presley, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Alpay, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Afiş, Müzik Tarihi, Alpay, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Müzik Tarihi, Yurdaer Doğulu, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Afiş, Müzik Tarihi, Yurdaer Doğulu, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Afiş, Sinema Tarihi, Tarık Akan, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Afiş, Sinema Tarihi, Tarık Akan, Hey Dergisi Poster, 50x34 cm

    TLSold
  • Mimarlık, İnşaat, İstanbul Belediyesi İmar Talimatnamesi, Belediye Matbaası, 1957 Basım, 16 Sayfa - İnşaat Ruhsatnameleri Hakkında Başkanlık Tamimi, 8 Sayfa - Yeni İmar Kanunu, Resmi Gazetenin 1956 Tarihli Nüshası, 1957 İstanbul Basım, 16 Sayfa-3 parça

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Mimarlık, İnşaat, İstanbul Belediyesi İmar Talimatnamesi, Belediye Matbaası, 1957 Basım, 16 Sayfa - İnşaat Ruhsatnameleri Hakkında Başkanlık Tamimi, 8 Sayfa - Yeni İmar Kanunu, Resmi Gazetenin 1956 Tarihli Nüshası, 1957 İstanbul Basım, 16 Sayfa-3 parça

    TLSold
  • Çıra, Ekonomik ve Politik Haber ve Tanıtım Gazetesi, (İstanbul) Beşiktaş Fatih ve Şişli'nin Gazetesi, Sayı 3, Eylül 1991, 8 Sayfa, İstanbul Mileltvekili Adayları Manşetli-Mustafa Sarıgül, Bedrettin Dalan, Ali Rıza Demircan, Mehmet Ali Şahin, Recai Kutan adaylıkları, Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik haber ve görselli

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Çıra, Ekonomik ve Politik Haber ve Tanıtım Gazetesi, (İstanbul) Beşiktaş Fatih ve Şişli'nin Gazetesi, Sayı 3, Eylül 1991, 8 Sayfa, İstanbul Mileltvekili Adayları Manşetli-Mustafa Sarıgül, Bedrettin Dalan, Ali Rıza Demircan, Mehmet Ali Şahin, Recai Kutan adaylıkları, Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik haber ve görselli

    TLSold
  • Devlet Tiyatrosu Aylık Sanat Dergisi, Kasım 1958 Tarihli, 44 Sayfa, Refik Ahmet Sevengil, Turgut Özakman vd. Piyeslerle İlgili Yazılar, Piyeslerden Haber ve Görseller Yer Almakta, İçerisinde Devlet Tiyatroları Program Broşürü Bulunmakta, 23x17 cm-Sigorta, Banka ve Kavaklıdere Şarapları Reklamları Mevcut

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Devlet Tiyatrosu Aylık Sanat Dergisi, Kasım 1958 Tarihli, 44 Sayfa, Refik Ahmet Sevengil, Turgut Özakman vd. Piyeslerle İlgili Yazılar, Piyeslerden Haber ve Görseller Yer Almakta, İçerisinde Devlet Tiyatroları Program Broşürü Bulunmakta, 23x17 cm-Sigorta, Banka ve Kavaklıdere Şarapları Reklamları Mevcut

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Devam Karnesi, 1966 Tarihli, Kadın Öğrenci Adına Fotoğraflı, Bölüm Hocalarından Arkeolojinin Öncülerinden Arif Müfit Mansel, Türkiye’nin ilk açık hava müzesini kuran Halet Çambel, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan, Kadın arkeologlarımızdan Aşkıdil Akarca ve Adnan Pekman tarafından imzalı, 22x15 cm

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Eğitim Tarihi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Devam Karnesi, 1966 Tarihli, Kadın Öğrenci Adına Fotoğraflı, Bölüm Hocalarından Arkeolojinin Öncülerinden Arif Müfit Mansel, Türkiye’nin ilk açık hava müzesini kuran Halet Çambel, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan, Kadın arkeologlarımızdan Aşkıdil Akarca ve Adnan Pekman tarafından imzalı, 22x15 cm

    TLSold
  • İçki Kültürü, Kokteyl Reçeteleri, Tekel, Zeybek, Mersin Kristal, Bar vb. Kokteyleri Tarifleri, Broşür, 4 Sayfa, 15x10,5 cm

    Lot No: 194

    Lot: 194

    İçki Kültürü, Kokteyl Reçeteleri, Tekel, Zeybek, Mersin Kristal, Bar vb. Kokteyleri Tarifleri, Broşür, 4 Sayfa, 15x10,5 cm

    TLSold
  • Mimarlık ve Eğitim Tarihi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuruluşunda Yer Alacak Mimarları Seçmek İçin Beynelmilel Proje Müsabakası, 22 Sayfa, 24x17 cm, Görselli

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Mimarlık ve Eğitim Tarihi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuruluşunda Yer Alacak Mimarları Seçmek İçin Beynelmilel Proje Müsabakası, 22 Sayfa, 24x17 cm, Görselli

    TLSold
  • Su Analizleri, Hazırlayan Sevim Alaydın, Bayındırlık Bakanlığı DSİ Araştırma Dairesi, Ankara 1963 Basım, 29 Sayfa + Grafikler, 32x22 cm

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Su Analizleri, Hazırlayan Sevim Alaydın, Bayındırlık Bakanlığı DSİ Araştırma Dairesi, Ankara 1963 Basım, 29 Sayfa + Grafikler, 32x22 cm

    TLSold
  • Parade, Sayı 178, 8 Ocak 1944 Tarihli, Kapakta "Ankara: The Sanguine City, "We are the women of Turkey", Ankara ve Türk Kadını Görselli, İçerisinde Ulus Meydanı, Atatürk Heykeli ve Şehirden Görseller Yer Almakta, Şehir Hayatından Bilgiler Mevcut, Leningrad gibi Başkaca Şehirler de Görülmekte de, 20 Sayfa, İngilizce, 42x28 cm-birkaç yaprak kenarında yırtık mevcut, eksik yok, sırt kenarı haliyle

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Parade, Sayı 178, 8 Ocak 1944 Tarihli, Kapakta "Ankara: The Sanguine City, "We are the women of Turkey", Ankara ve Türk Kadını Görselli, İçerisinde Ulus Meydanı, Atatürk Heykeli ve Şehirden Görseller Yer Almakta, Şehir Hayatından Bilgiler Mevcut, Leningrad gibi Başkaca Şehirler de Görülmekte de, 20 Sayfa, İngilizce, 42x28 cm-birkaç yaprak kenarında yırtık mevcut, eksik yok, sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Images, 8 Mart 1947 Tarihli, Kapakta Regard Felin, Mısır Merkezli, Fransızca, "Mısır'daki Ermeniler" Konulu Haber ve Görsel Yer Almakta, 24 Sayfa, 40x27 cm-bir yaprak kenarı yırtık

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Images, 8 Mart 1947 Tarihli, Kapakta Regard Felin, Mısır Merkezli, Fransızca, "Mısır'daki Ermeniler" Konulu Haber ve Görsel Yer Almakta, 24 Sayfa, 40x27 cm-bir yaprak kenarı yırtık

    TLSold
  • Parade, 22 Aralık 1945 Tarihli, 24 Sayfa, Mısır Sinai'de "St. Catherine Manastırı Hayatı" Haber ver Görselleri Mevcut, İngilizce

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Parade, 22 Aralık 1945 Tarihli, 24 Sayfa, Mısır Sinai'de "St. Catherine Manastırı Hayatı" Haber ver Görselleri Mevcut, İngilizce

    TLSold
  • Savaş Tarihi, Cephe, Ağustos 1945 Ayın İlk Sayısı, Kahire Merkezli, Başyazar R.T. Eland, Kapakta Postdam Konferansı, İç Sayfada "Türkiye Dışişleri Bakanı BM Anayasasını İmzalıyor" Haber ve Görseli, Türk Ordusu, Aladağ'da Dağcılık, 23 Sayfa, 43x26 cm, Görselli, Türkçe

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Savaş Tarihi, Cephe, Ağustos 1945 Ayın İlk Sayısı, Kahire Merkezli, Başyazar R.T. Eland, Kapakta Postdam Konferansı, İç Sayfada "Türkiye Dışişleri Bakanı BM Anayasasını İmzalıyor" Haber ve Görseli, Türk Ordusu, Aladağ'da Dağcılık, 23 Sayfa, 43x26 cm, Görselli, Türkçe

    TLSold
  • Mimari, İnşaat, Türkiye Körpü ve İnşaat Cemiyeti Betonarme Şartnamesi, Ankara 1953 Tarihli, 60 Sayfa, Açılır Cetvel Mevcut, 24x17 cm

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Mimari, İnşaat, Türkiye Körpü ve İnşaat Cemiyeti Betonarme Şartnamesi, Ankara 1953 Tarihli, 60 Sayfa, Açılır Cetvel Mevcut, 24x17 cm

    TLSold
  • Askeri Tarih, Dağ Talimnamesi - I, 1. Kısım Dağ Tekniği, Ankara Genelkurmay Matbaası 1941 Basım, 114 Sayfa, 15,5x11 cm

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Askeri Tarih, Dağ Talimnamesi - I, 1. Kısım Dağ Tekniği, Ankara Genelkurmay Matbaası 1941 Basım, 114 Sayfa, 15,5x11 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Gazete, Rectio, İstanbul Lisesi Öğrenci Gazetesi, Arada Bir Çıkar, 40 Sayfa, Almanca-Türkçe, 24x17 cm

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Eğitim Tarihi, Gazete, Rectio, İstanbul Lisesi Öğrenci Gazetesi, Arada Bir Çıkar, 40 Sayfa, Almanca-Türkçe, 24x17 cm

    TLSold
  • Bahis Oyunları, Spor Toto, Kanun, Tüzük, İştirakçiler, Şampiyonlar, Gol Kralları, Turnuvalar vb. Tüm Yönleri, Yazan Spor Toto İstanbul Şube Müdürü İhsan Biricik, Yazarından İmzalı ve İthaflı, 1966 Tarihli, 64 Sayfa, 24x17 cm-"Güneş Sigorta" reklamı mevcut

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Bahis Oyunları, Spor Toto, Kanun, Tüzük, İştirakçiler, Şampiyonlar, Gol Kralları, Turnuvalar vb. Tüm Yönleri, Yazan Spor Toto İstanbul Şube Müdürü İhsan Biricik, Yazarından İmzalı ve İthaflı, 1966 Tarihli, 64 Sayfa, 24x17 cm-"Güneş Sigorta" reklamı mevcut

    TLSold
  • Karakalem eskiz defteri, 4 yaprak, 8 adet, 25x16 cm

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Karakalem eskiz defteri, 4 yaprak, 8 adet, 25x16 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İstanbul Fen Fakültesi Öğrenci Karnesi, Kimya Bölümü, 1955 Tarihli, Bölümün Hocaları Tarafından İmzalı, 20,5x14 cm

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Eğitim Tarihi, İstanbul Fen Fakültesi Öğrenci Karnesi, Kimya Bölümü, 1955 Tarihli, Bölümün Hocaları Tarafından İmzalı, 20,5x14 cm

    TLSold
  • Die Wichtigsten Denkmaler Der Islamischen Kultur in Der Stadt Sarajewo, Sarajewo 1957 Basım, Saraybosna Şehrindeki İslam Kültürünün En Önemli Anıtları, Almanca, Saraybosna Baskı, 27 Sayfa, Görselli, 20,5x14 cm

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Die Wichtigsten Denkmaler Der Islamischen Kultur in Der Stadt Sarajewo, Sarajewo 1957 Basım, Saraybosna Şehrindeki İslam Kültürünün En Önemli Anıtları, Almanca, Saraybosna Baskı, 27 Sayfa, Görselli, 20,5x14 cm

    TLSold
  • Spor Tarihi, Türk Atletlerinin Aldıkları En İyi Dereceler, 1922-56 En İyi On Netice ve Türkiye Rekorları, Atletizm Federasyonu Yayını, 24 Sayfa, Görselli 1957 Basım, 20x14 cm

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Spor Tarihi, Türk Atletlerinin Aldıkları En İyi Dereceler, 1922-56 En İyi On Netice ve Türkiye Rekorları, Atletizm Federasyonu Yayını, 24 Sayfa, Görselli 1957 Basım, 20x14 cm

    TLSold
  • Spor Tarihi, How To Improve Your Tennis, Hazırlayan Harry "Cap" leigton, Yayınlayan The Athletic Institute, 83 Sayfa, İngilizce, 21x14 cm, Görselli, Arka Kapakta "Mazarakis" Kaşeli, Tenisinizi Nasıl Geliştirirsiniz? Konulu

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Spor Tarihi, How To Improve Your Tennis, Hazırlayan Harry "Cap" leigton, Yayınlayan The Athletic Institute, 83 Sayfa, İngilizce, 21x14 cm, Görselli, Arka Kapakta "Mazarakis" Kaşeli, Tenisinizi Nasıl Geliştirirsiniz? Konulu

    TLSold
  • Spor Tarihi, Milletlerarası Federasyon Teşkilatı Milletlerarası Amatör Güreş Nizamnamesi, Hakem Nizamnamesi, İstanbul 1957 Tarihli, 45 Sayfa, 19x13,5 cm, Güreş Federasyonu Yayını

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Spor Tarihi, Milletlerarası Federasyon Teşkilatı Milletlerarası Amatör Güreş Nizamnamesi, Hakem Nizamnamesi, İstanbul 1957 Tarihli, 45 Sayfa, 19x13,5 cm, Güreş Federasyonu Yayını

    TLSold
  • Karaca Tiyatro, 1959-1960, No 2, Tahta Çanaklar ve Salıncakta İki Kişi, Piyes Tanıtım Kitapçığı, 40 Sayfa, Tiyatronun Piyeslerinden Olan "Şarkının Sonu" ve "Çöl Faresi" Oyunlarının Programı Yer Almakta, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Sadri Alışık, Kamran Yüce, Genco Erkal, -İş Bankası, Ziraat Bankası vd. Bankalar, THY, Sümerbank Şeker Sigorta, İhap Hulusi Çizimi Vakıflar Bankası Reklamı, Denizcilik Bankası, Puro Reklamları Mevcut

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Karaca Tiyatro, 1959-1960, No 2, Tahta Çanaklar ve Salıncakta İki Kişi, Piyes Tanıtım Kitapçığı, 40 Sayfa, Tiyatronun Piyeslerinden Olan "Şarkının Sonu" ve "Çöl Faresi" Oyunlarının Programı Yer Almakta, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Sadri Alışık, Kamran Yüce, Genco Erkal, -İş Bankası, Ziraat Bankası vd. Bankalar, THY, Sümerbank Şeker Sigorta, İhap Hulusi Çizimi Vakıflar Bankası Reklamı, Denizcilik Bankası, Puro Reklamları Mevcut

    TLSold
  • Sulu Ziraatte Tarla Tesviyesi ve Faydaları, Ziraar Vekaleti Yayını, 7 Sayfa, Ankara 1958 Basım, 22x15,5 cm

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Sulu Ziraatte Tarla Tesviyesi ve Faydaları, Ziraar Vekaleti Yayını, 7 Sayfa, Ankara 1958 Basım, 22x15,5 cm

    TLSold
  • News, The Tabloid Weekly, Kasım 1957 Tarihli, Kapakta Elizabeth Taylor, 64 Sayfa, Amerika Basım, İngilizce, Haftalık Dergi, Marilyn Monroe vd. Sinema Sanatçıları, Filmlerden Kareler Mevcut, 15x10,5 cm

    Lot No: 213

    Lot: 213

    News, The Tabloid Weekly, Kasım 1957 Tarihli, Kapakta Elizabeth Taylor, 64 Sayfa, Amerika Basım, İngilizce, Haftalık Dergi, Marilyn Monroe vd. Sinema Sanatçıları, Filmlerden Kareler Mevcut, 15x10,5 cm

    TLSold
  • Spor Tarihi, Türkiye - Polonya Maçı Broşür, 1964 Tarihli, Futbol Federasyonu Tarafından Hazırlanmış, 16 Sayfa, Federayon İdaresi, FİFA Kokartlı Hakemlerimiz, Milli Takımımız Tam Kadro (Turgay Şeren, Metin Oktay vd.), Görselleri, Milli Takım Müsabaka Sonuçları, Polonya Takımıyla İlgili Bilgiler Yer Almakta, 24x17 cm-kısmi lekeli

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Spor Tarihi, Türkiye - Polonya Maçı Broşür, 1964 Tarihli, Futbol Federasyonu Tarafından Hazırlanmış, 16 Sayfa, Federayon İdaresi, FİFA Kokartlı Hakemlerimiz, Milli Takımımız Tam Kadro (Turgay Şeren, Metin Oktay vd.), Görselleri, Milli Takım Müsabaka Sonuçları, Polonya Takımıyla İlgili Bilgiler Yer Almakta, 24x17 cm-kısmi lekeli

    TLSold
  • Ziraat Tarihi, Toprak Değeri ve Bereketi, Hazırlayan Mehmet Dağdelen, 1957 Basım, 16 Sayfa, Ziraat Vekaleti Yayını, 20x14 cm

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Ziraat Tarihi, Toprak Değeri ve Bereketi, Hazırlayan Mehmet Dağdelen, 1957 Basım, 16 Sayfa, Ziraat Vekaleti Yayını, 20x14 cm

    TLSold
  • Ziraat Tarihi, Sulu Ziraat Araştırma Müesseseleri ve Faaliyetleri, Ankara 1959 Basım, Ziraat Vekaleti Yayını, Görselli, 39 Sayfa, 24x17 cm

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Ziraat Tarihi, Sulu Ziraat Araştırma Müesseseleri ve Faaliyetleri, Ankara 1959 Basım, Ziraat Vekaleti Yayını, Görselli, 39 Sayfa, 24x17 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi, XV. International Tuberculosis Conference, İstanbul 11-19 September 1959, Uluslararası Tübeküloz Konferansı Organizasyonunda Sayın Başbakan Adnan Menderes'in Açılış Konuşması, 1959 Kader Matbaası, 4 Sayfa, 25x18 cm

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Tıp Tarihi, XV. International Tuberculosis Conference, İstanbul 11-19 September 1959, Uluslararası Tübeküloz Konferansı Organizasyonunda Sayın Başbakan Adnan Menderes'in Açılış Konuşması, 1959 Kader Matbaası, 4 Sayfa, 25x18 cm

    TLSold
  • Türk Tiyatrosu, Aralık 1960 Tarihli, İstanbul Şehir Tiyatrolarının Dergisi, İmtiyaz Sahibi Basri Dedeoğlu, Ön Kapakta Beybaba'nın Yazarı Çetin Altan, Arka Kapakta "Bir Takım İnsanların" Yazarı Oktay Rıfat, 34 Sayfa, Muhsin Ertuğrul, Halit Fahri Ozansoy'un Yazıları Mevcut, 20x14 cm

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Türk Tiyatrosu, Aralık 1960 Tarihli, İstanbul Şehir Tiyatrolarının Dergisi, İmtiyaz Sahibi Basri Dedeoğlu, Ön Kapakta Beybaba'nın Yazarı Çetin Altan, Arka Kapakta "Bir Takım İnsanların" Yazarı Oktay Rıfat, 34 Sayfa, Muhsin Ertuğrul, Halit Fahri Ozansoy'un Yazıları Mevcut, 20x14 cm

    TLSold
  • Türkçeden Almancaya ve Almancadan Türkçeye Askeri Lügatça, Harp Okulu Almanca Öğretmeni Dr. Danyal Bediz, Harp Okulu Basımevi 1943 Tarihli, 24 Sayfa, 17x12 cm

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Türkçeden Almancaya ve Almancadan Türkçeye Askeri Lügatça, Harp Okulu Almanca Öğretmeni Dr. Danyal Bediz, Harp Okulu Basımevi 1943 Tarihli, 24 Sayfa, 17x12 cm

    TLSold
  • Spor Tarihi, Voleybol Beynelminel Oyun Kaideleri, Voleybol-El Topu Federasyonu Yayını, 1967 Tarihli, 22 Sayfa ve Ekinde Görseller, 20x13,5 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Spor Tarihi, Voleybol Beynelminel Oyun Kaideleri, Voleybol-El Topu Federasyonu Yayını, 1967 Tarihli, 22 Sayfa ve Ekinde Görseller, 20x13,5 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Türkiye Ulusal Verem Savaşı Derneği 6 Çeşit Kartpostal, Takım, Oynar Hareketli Gözlü Karakterler, 13x8,5 cm -ikisinin arka kenarı lekeli

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Tıp Tarihi, Türkiye Ulusal Verem Savaşı Derneği 6 Çeşit Kartpostal, Takım, Oynar Hareketli Gözlü Karakterler, 13x8,5 cm -ikisinin arka kenarı lekeli

    TLSold
  • Arapça, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Nümismat Bölümüne Hitaben, Bilad-ı Şam tarihinie dair bir konferansta Harunabad paralarına dair sunum yapmak üzere katılım davetiyesi, Ürdün Amman Üniversitesi, 30x20,5 cm

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Arapça, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Nümismat Bölümüne Hitaben, Bilad-ı Şam tarihinie dair bir konferansta Harunabad paralarına dair sunum yapmak üzere katılım davetiyesi, Ürdün Amman Üniversitesi, 30x20,5 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Suudi Arabistan Krallığı Kral Abdülaziz Üniversitesi (Cidde) Burs ve Kabul Başvuru Formu, 1981 Tarihli, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına, 34x21 cm

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Eğitim Tarihi, Suudi Arabistan Krallığı Kral Abdülaziz Üniversitesi (Cidde) Burs ve Kabul Başvuru Formu, 1981 Tarihli, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına, 34x21 cm

    TLSold
  • Suudi Arabistan Krallığı Melik Abdülaziz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Katılımcı Prof. Abdülhamid Elhayit'e Hitaben, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Tarafından Gönderilen Zarf, Açılmamış, Atatürk Pullu, Posta Damgalı, Arapça, 24x10,5 cm

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Suudi Arabistan Krallığı Melik Abdülaziz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Katılımcı Prof. Abdülhamid Elhayit'e Hitaben, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Tarafından Gönderilen Zarf, Açılmamış, Atatürk Pullu, Posta Damgalı, Arapça, 24x10,5 cm

    TLSold
  • Suudi Arabistan Krallığı Kral Abdülaziz Üniversitesi (Cidde) 2 Lisan Antetli (Arapça-İngilizce) Zarf, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy adına, Psota Damgalı, 24x18 cm

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Suudi Arabistan Krallığı Kral Abdülaziz Üniversitesi (Cidde) 2 Lisan Antetli (Arapça-İngilizce) Zarf, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy adına, Psota Damgalı, 24x18 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İstanbul Ünversitesi Edebiyat Fakültesi Devam Karnesi, Sanat Tarihi Bölümü, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy adına, 1974 Tarihli, 85 Sayfa, Üniversitede Vazifeli Duayen Hocalarımızdan Semavi Eyice, M.Ş. İpşiroğlu, Nurhan Atasoy, Oktay Aslanapa, Şerare Yetkin, Yıldız Demiriz, Ara Altun, Jale Baysal, Meral Alpay, Uluğ Bahadır Alkım, Muhibbe Darga, Refik Duru, Sabri Özbaydar, Refia Şemin, Nejat Göyünç Tarafından İmzalı-23,5x16 cm

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Eğitim Tarihi, İstanbul Ünversitesi Edebiyat Fakültesi Devam Karnesi, Sanat Tarihi Bölümü, Yazar, Nümismat ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy adına, 1974 Tarihli, 85 Sayfa, Üniversitede Vazifeli Duayen Hocalarımızdan Semavi Eyice, M.Ş. İpşiroğlu, Nurhan Atasoy, Oktay Aslanapa, Şerare Yetkin, Yıldız Demiriz, Ara Altun, Jale Baysal, Meral Alpay, Uluğ Bahadır Alkım, Muhibbe Darga, Refik Duru, Sabri Özbaydar, Refia Şemin, Nejat Göyünç Tarafından İmzalı-23,5x16 cm

    TLSold
  • Hukuk Tarihi, Avukat "Hekimoğlu Hasan Fikri" Antetli, "Yüksek Huzura" Hitabıyla Başlayan, İstanbul Hava Gazı ve Şehremaneti'nin Vekaletnameleri Alınması Konulu Yazışma, 1931 Tarihli, Osmanlıca İthaflı, 28x17 cm

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Hukuk Tarihi, Avukat "Hekimoğlu Hasan Fikri" Antetli, "Yüksek Huzura" Hitabıyla Başlayan, İstanbul Hava Gazı ve Şehremaneti'nin Vekaletnameleri Alınması Konulu Yazışma, 1931 Tarihli, Osmanlıca İthaflı, 28x17 cm

    TLSold
  • 19. YY, Hristiyanlık, Kudüs Patrikhanesi, Yunan Patrikhanesi, kurumsal olarak borç, sözleşme, vekaletname vb. konulu yazışma, "Dr. Josef Rott Czernowitz" Mühürlü, Almanca, 24 Sayfa, 35x21 cm

    Lot No: 228

    Lot: 228

    19. YY, Hristiyanlık, Kudüs Patrikhanesi, Yunan Patrikhanesi, kurumsal olarak borç, sözleşme, vekaletname vb. konulu yazışma, "Dr. Josef Rott Czernowitz" Mühürlü, Almanca, 24 Sayfa, 35x21 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Resimli Gazete, Saytı 22, 2 Şubat 1340 Tarihli, 8 Sayfa, Manşette "Avrupalıları teşhir eden Afrika güzellerinden Cezayirli bir kadın", Fiat otomobil reklamlı, arka sayfada "Mücadelemizin kadın kahramanları" haberleri mevcut

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Osmanlıca, Resimli Gazete, Saytı 22, 2 Şubat 1340 Tarihli, 8 Sayfa, Manşette "Avrupalıları teşhir eden Afrika güzellerinden Cezayirli bir kadın", Fiat otomobil reklamlı, arka sayfada "Mücadelemizin kadın kahramanları" haberleri mevcut

    TLSold
  • Bakırköy Tiyatro Alibaba Piyesleri Afişi, Kadının Fendi - Şaşkın Aşık, Kocamın Nişanlısı, 100x70 cm

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Bakırköy Tiyatro Alibaba Piyesleri Afişi, Kadının Fendi - Şaşkın Aşık, Kocamın Nişanlısı, 100x70 cm

    TLSold
  • Müzik Tarihi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müzik Kulübü, "Kasım 1971 Programı", Faruk Yener, Yalçın Tura, Hülya Saydam vd, 25x17 cm

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Müzik Tarihi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müzik Kulübü, "Kasım 1971 Programı", Faruk Yener, Yalçın Tura, Hülya Saydam vd, 25x17 cm

    TLSold
  • İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 1970-71 Mevsimi, 8 Sayfa, Sayı 390 Eki, Koca Sinan, Balaban Ağa, Kadınlar, Ayrıklar, Sokrates Savunuyor Piyesleri, Agah Hün, Savaş Dinçel, Vasfi Rıza Zobu vd. Oyuncular Arasında

    Lot No: 232

    Lot: 232

    İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 1970-71 Mevsimi, 8 Sayfa, Sayı 390 Eki, Koca Sinan, Balaban Ağa, Kadınlar, Ayrıklar, Sokrates Savunuyor Piyesleri, Agah Hün, Savaş Dinçel, Vasfi Rıza Zobu vd. Oyuncular Arasında

    TLSold
  • Domern Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey'in "Uyy Balon Dünya" Müzikalı Broşürü, Yazan Erol Günaydın, Sahneye Koyan Haldun Dormen, 4 Sayfa, 25x17 cm-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Domern Tiyatrosu, Cemal Reşit Rey'in "Uyy Balon Dünya" Müzikalı Broşürü, Yazan Erol Günaydın, Sahneye Koyan Haldun Dormen, 4 Sayfa, 25x17 cm-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    TLSold
  • Sinema, Magazin, Photoplay, The World's Top Film Magazine, Şubat 1960 Tarihli, Hollywood Yönetmenlerinin Seçtiği 7 Güzel Kadın, Ingrid Bergman, Elizabeth Taylor vd. Kapakta Cliff Richard, 29x21 cm

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Sinema, Magazin, Photoplay, The World's Top Film Magazine, Şubat 1960 Tarihli, Hollywood Yönetmenlerinin Seçtiği 7 Güzel Kadın, Ingrid Bergman, Elizabeth Taylor vd. Kapakta Cliff Richard, 29x21 cm

    TLSold
  • Tiyatro'73, Sayı 12, Ocak 1973 Tarihli, Aylık Siyasi Tiyatro Dergisi, Sahibi Seçkin Selvi, Özdemir Nutku, Sevda Şener Eleştirmenler Arasında, Nejat Uygur'un Anlatan Bir Bölüm Mevcut,, 58 Sayfa, 28x20 cm-aylık tiyatro programları, piyeslerden haberler, çok sayıda reklam bulunmakta (mobil, tekel şarabı vb.)

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Tiyatro'73, Sayı 12, Ocak 1973 Tarihli, Aylık Siyasi Tiyatro Dergisi, Sahibi Seçkin Selvi, Özdemir Nutku, Sevda Şener Eleştirmenler Arasında, Nejat Uygur'un Anlatan Bir Bölüm Mevcut,, 58 Sayfa, 28x20 cm-aylık tiyatro programları, piyeslerden haberler, çok sayıda reklam bulunmakta (mobil, tekel şarabı vb.)

    TLSold
  • Magazin, Clubman, The Man's Magazine, Sayı 56, 1955 Yılı Ağustos, Erkek Dergisi, 54 Sayfa, İngilizce, Londra Baskı, Çok Sayıda Görsel İçermekte, Orta Sayfada Derginin Ağustos Ayı Takvimi Mevcut, 28x22 cm

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Magazin, Clubman, The Man's Magazine, Sayı 56, 1955 Yılı Ağustos, Erkek Dergisi, 54 Sayfa, İngilizce, Londra Baskı, Çok Sayıda Görsel İçermekte, Orta Sayfada Derginin Ağustos Ayı Takvimi Mevcut, 28x22 cm

    TLSold
  • Sinema, Magazin, Photoplay, The World's Top Film Magazine, Temmuz 1958 Tarihli, Kapakta Vikki Dougan, Elvis Presley'in Okurlara Mektubu, Sophia Loren, Sinema Sanatçıları ve Film Haber ve Görseller, 54 Sayfa, 28,5x21 cm

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Sinema, Magazin, Photoplay, The World's Top Film Magazine, Temmuz 1958 Tarihli, Kapakta Vikki Dougan, Elvis Presley'in Okurlara Mektubu, Sophia Loren, Sinema Sanatçıları ve Film Haber ve Görseller, 54 Sayfa, 28,5x21 cm

    TLSold
  • Türkiye Jeoloji Haritası, A. Malik ve A. Tevfik, Mikyas 1/3.600.000, 53x31 cm

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Türkiye Jeoloji Haritası, A. Malik ve A. Tevfik, Mikyas 1/3.600.000, 53x31 cm

    TLSold
  • Mühendislik Mimarlık, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve İhtisas Odalarının Müşterek Neşir Organı, 2 Şubat 1960 Tarihli, 4 Sayfa, "İstanbul Boğaziçi Köprüsü Teklif Alma Yoluyla İhaleye Çıkarıldı" Manşetli, Postadan Geçmiş Pullu, "Mimar Berkok İlkünsal adına gönderilmiş"

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Mühendislik Mimarlık, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve İhtisas Odalarının Müşterek Neşir Organı, 2 Şubat 1960 Tarihli, 4 Sayfa, "İstanbul Boğaziçi Köprüsü Teklif Alma Yoluyla İhaleye Çıkarıldı" Manşetli, Postadan Geçmiş Pullu, "Mimar Berkok İlkünsal adına gönderilmiş"

    TLSold
  • Anadolu Milli Mücadelesi, Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından Üsküdar Halk evinde verilen konferans, Ankara Genelkurmay Basımevi 1946 Tarihli, 18 Sayfa, 23x16 cm

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Anadolu Milli Mücadelesi, Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından Üsküdar Halk evinde verilen konferans, Ankara Genelkurmay Basımevi 1946 Tarihli, 18 Sayfa, 23x16 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Ensemble Touristique a Floria, Floria'daki Turistik Kompleks Mimari Harita, Elle Çizim ve Renklendirme Mevcut, Milano, 60x58 cm

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Mimarlık, Ensemble Touristique a Floria, Floria'daki Turistik Kompleks Mimari Harita, Elle Çizim ve Renklendirme Mevcut, Milano, 60x58 cm

    TLSold
  • Mimarlık, Bina Mimari Çizimi, Renkli, Arkasında "Suadiye'de Kat İlavesi (Melahat Hanımın)" Şeklinde Açıklama Mevcut, 60x45 cm

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Mimarlık, Bina Mimari Çizimi, Renkli, Arkasında "Suadiye'de Kat İlavesi (Melahat Hanımın)" Şeklinde Açıklama Mevcut, 60x45 cm

    TLSold
  • Türkei, Das İdeale Reiseland, 22 Sayfa, Görselli, Açılır Türkiye Haritası ve Hitit, Roma ve Bizans Döneminden Kültürel Eserleri Gösterir Müstakil Türkiye Haritası Mevcut, 20,5x19,5 cm

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Türkei, Das İdeale Reiseland, 22 Sayfa, Görselli, Açılır Türkiye Haritası ve Hitit, Roma ve Bizans Döneminden Kültürel Eserleri Gösterir Müstakil Türkiye Haritası Mevcut, 20,5x19,5 cm

    TLSold
  • 1971 Yılı Takvimi, Hürriyet, 8 Yaprak, 12 Ay Mevcut, Görselli, 27x20 cm

    Lot No: 244

    Lot: 244

    1971 Yılı Takvimi, Hürriyet, 8 Yaprak, 12 Ay Mevcut, Görselli, 27x20 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İstanbul Erkek Lisesi Mezun ve Mensupları Cemiyeti Antetli, 1955 Yılı Kervansaray Salonunda Mezunlar Yemek Etkinliği Davetiyesi, Antetli Zarfında

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Eğitim Tarihi, İstanbul Erkek Lisesi Mezun ve Mensupları Cemiyeti Antetli, 1955 Yılı Kervansaray Salonunda Mezunlar Yemek Etkinliği Davetiyesi, Antetli Zarfında

    TLSold
  • Denizcilik, Ulaşım Tarihi, İstanbul Şehir Hatları, 1951 Yılı Tarife Duyuru El İlan,17x10 cm

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Denizcilik, Ulaşım Tarihi, İstanbul Şehir Hatları, 1951 Yılı Tarife Duyuru El İlan,17x10 cm

    TLSold
  • Spor ve Futbol Tarihi, Yeni Sabah 1952-1953 Yılı İstanbul Lig Maçları Fikstürü ve Cep Klavuzu, 14 Sayfa, 10,5x6 cm

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Spor ve Futbol Tarihi, Yeni Sabah 1952-1953 Yılı İstanbul Lig Maçları Fikstürü ve Cep Klavuzu, 14 Sayfa, 10,5x6 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Robert Kolej Türk Talebe Birliği Edebiyat Matinesi Davetiyesi, 1955 Tarihli, 13x10 cm

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Eğitim Tarihi, Robert Kolej Türk Talebe Birliği Edebiyat Matinesi Davetiyesi, 1955 Tarihli, 13x10 cm

    TLSold
  • Müzik Tarihi, Türkiye Filarmoni Derneği 1959-1960, Cumartesi Günü Programları, Cemal Reşit Rey, Celal Akat, Herman Kalfayan, Vartan Arslanyan, Ekrem Zeki vd. Sanatçılar, 28x20 cm

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Müzik Tarihi, Türkiye Filarmoni Derneği 1959-1960, Cumartesi Günü Programları, Cemal Reşit Rey, Celal Akat, Herman Kalfayan, Vartan Arslanyan, Ekrem Zeki vd. Sanatçılar, 28x20 cm

    TLSold
  • Sigortacılık, Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi Zeylname, Sigortalı Vasıtanın Necla Fertan'a Satıldığına Dair, 1957 Tarihli, 30x21 cm-Necla Fertan (1926-2000), avukat, Tip üyesidir. Partide ve baroda yöneticilik yapmıştır.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Sigortacılık, Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi Zeylname, Sigortalı Vasıtanın Necla Fertan'a Satıldığına Dair, 1957 Tarihli, 30x21 cm-Necla Fertan (1926-2000), avukat, Tip üyesidir. Partide ve baroda yöneticilik yapmıştır.

    TLSold
  • Askeri Eğitim Tarihi, İstihkam Okulu ve Dört Numaralı Kaydı Kabul Merkezi, Yedeksubay Adaylarının Kayıt ve Kabul İşlemleri, 14 Sayfa, Metin ve Açılır Kroki Mevcut, 19x14 cm

    Lot No: 251

    Lot: 251

    Askeri Eğitim Tarihi, İstihkam Okulu ve Dört Numaralı Kaydı Kabul Merkezi, Yedeksubay Adaylarının Kayıt ve Kabul İşlemleri, 14 Sayfa, Metin ve Açılır Kroki Mevcut, 19x14 cm

    TLSold
  • Mimari ve İnşaat, Hırfanlı Barajı ve Hidroelektirik Tesisleri, Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü Neşriyatı, Yıl 1958 Tarihli, 16 Sayfa, Brorşür, Görselli, 23x11 cm

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Mimari ve İnşaat, Hırfanlı Barajı ve Hidroelektirik Tesisleri, Devlet Su İşleri Umum Müdürlüğü Neşriyatı, Yıl 1958 Tarihli, 16 Sayfa, Brorşür, Görselli, 23x11 cm

    TLSold
  • La Boheme Operası Program ve Davetiyesi, İstanbul Belediyesi Şehir Operası, 1963 Tarihli, 4 Sayfa, 26x17 cm

    Lot No: 253

    Lot: 253

    La Boheme Operası Program ve Davetiyesi, İstanbul Belediyesi Şehir Operası, 1963 Tarihli, 4 Sayfa, 26x17 cm

    TLSold
  • Tıp Tarihi, 1959 Yılı Uluslararası Tübeküloz Konferansı Organizasyonunda Konuşma Yapan Başvekil Adnan Menderes'in, Türkiye Ulusal Verem Savaş Derneği Başkanı Tevfik Sağlam'ın, Sağlık Bakanı Tevfik Sağlam'ın ve Milletlerarası Verem Savaşı Birliği Genel Sekreteri Prof. Etienne Bernard'ın Konuşma Metinler, 4 Adet -Fransızca, İngilizce, Türkçe farklı lisanlarda

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Tıp Tarihi, 1959 Yılı Uluslararası Tübeküloz Konferansı Organizasyonunda Konuşma Yapan Başvekil Adnan Menderes'in, Türkiye Ulusal Verem Savaş Derneği Başkanı Tevfik Sağlam'ın, Sağlık Bakanı Tevfik Sağlam'ın ve Milletlerarası Verem Savaşı Birliği Genel Sekreteri Prof. Etienne Bernard'ın Konuşma Metinler, 4 Adet -Fransızca, İngilizce, Türkçe farklı lisanlarda

    TLSold
  • Enerji ve Ulaşım Tarihi, BP (British Petroleum) Tabelalı Kurum Binası Önünde BP Amblemli Yakıt Tankeri, "Dikakt Tehlike", 24x18 cm

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Enerji ve Ulaşım Tarihi, BP (British Petroleum) Tabelalı Kurum Binası Önünde BP Amblemli Yakıt Tankeri, "Dikakt Tehlike", 24x18 cm

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Şişli Lisesi Ortaokulu Teşekkür Belgesi, 1972 Tarihli, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Eğitim Tarihi, Şişli Lisesi Ortaokulu Teşekkür Belgesi, 1972 Tarihli, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına

    TLSold
  • Nümismatik, I. Nümismatik Kongresinde M. Çayırdağın Tebliğinden Kareler, Fotoğraf Garo Kürkman Koleksiyonu, 3 Adet, Detayda Yapı ve Kredi Bankası Afişi Görülmekte, 14x9 cm

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Nümismatik, I. Nümismatik Kongresinde M. Çayırdağın Tebliğinden Kareler, Fotoğraf Garo Kürkman Koleksiyonu, 3 Adet, Detayda Yapı ve Kredi Bankası Afişi Görülmekte, 14x9 cm

    TLSold
  • Ulaşım Tarihi, İETT İstanbul Toplu Taşıma Rehberi, 1985 Yılı, Haritalı, Otobüs Hat Numaralı Detaylı Şekilde Gösterilmiş, 60x49 cm

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Ulaşım Tarihi, İETT İstanbul Toplu Taşıma Rehberi, 1985 Yılı, Haritalı, Otobüs Hat Numaralı Detaylı Şekilde Gösterilmiş, 60x49 cm

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Antalya Türkey, Seyahata Turistik Tanıtım Broşürü, İngilizce, Fotoğraflar Ara Güler, Sami Güner vd. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı 1965 Yılı, 24 Sayfa, Açılır Katlanır Broşür-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Turizm Tarihi, Antalya Türkey, Seyahata Turistik Tanıtım Broşürü, İngilizce, Fotoğraflar Ara Güler, Sami Güner vd. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı 1965 Yılı, 24 Sayfa, Açılır Katlanır Broşür-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Topkapı Sarayı Müzesi Planı, Y. Mimar İlban Öz Çizimi, Shell Şirketi Basımı, Katlanır Broşür, İngilizce-Türkçe Metin, 34x24 cm-kenarı lekeli

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Turizm Tarihi, Topkapı Sarayı Müzesi Planı, Y. Mimar İlban Öz Çizimi, Shell Şirketi Basımı, Katlanır Broşür, İngilizce-Türkçe Metin, 34x24 cm-kenarı lekeli

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Hicretin 1400. Senesi münasebetiyle yapılan İslam Sanatları Sergisi Broşürü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 12 Sayfa, Arapça, Fotoğraflar Sami Güner, 23x10 cm

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Turizm Tarihi, Hicretin 1400. Senesi münasebetiyle yapılan İslam Sanatları Sergisi Broşürü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 12 Sayfa, Arapça, Fotoğraflar Sami Güner, 23x10 cm

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Antalya et Ses Environs Turquie, Antalya ve Civarı, Fransızca, Fotoğraflar Ara Güler, Sami Güner, Gültekin Çizgen vd. 12 Sayfa, Açılır Katlanır Broşür, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı 1970 Tarihli, 32x48 cm

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Turizm Tarihi, Antalya et Ses Environs Turquie, Antalya ve Civarı, Fransızca, Fotoğraflar Ara Güler, Sami Güner, Gültekin Çizgen vd. 12 Sayfa, Açılır Katlanır Broşür, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı 1970 Tarihli, 32x48 cm

    TLSold
  • Kent Tarihi, Diyarbakır, Karayolları Haritası, 1/1000000, Karayolları Genel Müdürlüğü Yayını, 1960 Basım, 50x70 cm-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Kent Tarihi, Diyarbakır, Karayolları Haritası, 1/1000000, Karayolları Genel Müdürlüğü Yayını, 1960 Basım, 50x70 cm-katlanma yerinde yıpranma mevcut

    TLSold
  • Mimar Sinan, Yazan Ahmet Refik, Kanaat Kütüphanesi 1931 Basım, 72 Sayfa, Görselli, Amedi Matbaası, 24x16 cm-forma halinde, kapak yok

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Mimar Sinan, Yazan Ahmet Refik, Kanaat Kütüphanesi 1931 Basım, 72 Sayfa, Görselli, Amedi Matbaası, 24x16 cm-forma halinde, kapak yok

    TLSold
  • Çizgi Roman, Fatih'in Fedaisi Kara Murat, 21 Şubat 1979 Tarihli, Haftalık Gençlik Dergisi, Sayı 265, 200 Kuruş, Yazan Rahmi Muratoğlu, Çizen Abdullah Turhan, Sahibi Haldun Simavi, 16 Sayfa, 27x20 cm

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Çizgi Roman, Fatih'in Fedaisi Kara Murat, 21 Şubat 1979 Tarihli, Haftalık Gençlik Dergisi, Sayı 265, 200 Kuruş, Yazan Rahmi Muratoğlu, Çizen Abdullah Turhan, Sahibi Haldun Simavi, 16 Sayfa, 27x20 cm

    TLSold
  • Çizgi Roman, Tarkan, Sayı 431, 200 Kuruş, Haftalık Mecmua, Yazan ve Çizen Sezgin Burak, 21 Şubat 1979 Tarihli, 16 Sayfa, Sahibi Haldun Simavi, 27x20 cm

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Çizgi Roman, Tarkan, Sayı 431, 200 Kuruş, Haftalık Mecmua, Yazan ve Çizen Sezgin Burak, 21 Şubat 1979 Tarihli, 16 Sayfa, Sahibi Haldun Simavi, 27x20 cm

    TLSold
  • Silahdar Fındıklılı Mehmed Ağa, Yazan İbrahim Artık, Tarih Dergisi Sayı 27 den ayrı basım, İÜ Edebiyat Fakültesi Matbaası 1973 Basım, 12 Sayfa, Görsel Levha Mevcut, 24x16 cm

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Silahdar Fındıklılı Mehmed Ağa, Yazan İbrahim Artık, Tarih Dergisi Sayı 27 den ayrı basım, İÜ Edebiyat Fakültesi Matbaası 1973 Basım, 12 Sayfa, Görsel Levha Mevcut, 24x16 cm

    TLSold
  • "Anadolu Medeniyetleri" Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 18. Sanat Sergisi, 1983 Tarihli, Sergi Hakkında Tanıtım, Broşür, Fransızca, 6 Sayfa, 24x17 cm

    Lot No: 268

    Lot: 268

    "Anadolu Medeniyetleri" Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Düzenlenen 18. Sanat Sergisi, 1983 Tarihli, Sergi Hakkında Tanıtım, Broşür, Fransızca, 6 Sayfa, 24x17 cm

    TLSold
  • Sanat Tarihi, Önemli Birkaç Kitabe, Yazan Şerafettin Erel, Baha Matbaası 1971 Basım, İstanbul, 8 Sayfa, Görselli, 24x17 cm-kenarı lekeli

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Sanat Tarihi, Önemli Birkaç Kitabe, Yazan Şerafettin Erel, Baha Matbaası 1971 Basım, İstanbul, 8 Sayfa, Görselli, 24x17 cm-kenarı lekeli

    TLSold
  • İmzalı, Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri, Ayrıbasım, Osmanlı Sarayında Yemek Yeme Adabı, Yazan Zarif Orgun, Yazarından İmzalı, 1981 Tarihli, Ankara Üniversitesi Matbaası 1982 Tarihli, 13 Sayfa-24x17 cm

    Lot No: 270

    Lot: 270

    İmzalı, Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri, Ayrıbasım, Osmanlı Sarayında Yemek Yeme Adabı, Yazan Zarif Orgun, Yazarından İmzalı, 1981 Tarihli, Ankara Üniversitesi Matbaası 1982 Tarihli, 13 Sayfa-24x17 cm

    TLSold
  • İmzalı, Travaux et Recherches en Turquie 1982, Yazan Zarif Orgun ve Serap Aykoç, Zarif Orgun İmzalı, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Yayını, Türkiye'de Çalışmalar ve Araştırmalar 1982 Yılı, Fransızca, 25 Sayfa, 24x16 cm

    Lot No: 271

    Lot: 271

    İmzalı, Travaux et Recherches en Turquie 1982, Yazan Zarif Orgun ve Serap Aykoç, Zarif Orgun İmzalı, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Yayını, Türkiye'de Çalışmalar ve Araştırmalar 1982 Yılı, Fransızca, 25 Sayfa, 24x16 cm

    TLSold
  • Tarih-i Edirne, Hikayet-i Beşir Çelebi, Yayınlayan Prof. İsmail Hikmet Ertaylan, İÜ Edebiyat Fakültesi Yayını, 1960 Tarihli, 15 Sayfa, Osmanlıca Tıpkıbasım, 25x17 cm

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Tarih-i Edirne, Hikayet-i Beşir Çelebi, Yayınlayan Prof. İsmail Hikmet Ertaylan, İÜ Edebiyat Fakültesi Yayını, 1960 Tarihli, 15 Sayfa, Osmanlıca Tıpkıbasım, 25x17 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Antik dönemdeli Fenike ve Yunan müstemlekelerini gösteren harita, alt kısımda İskender dönemi harita, 28x20 cm

    Lot No: 273

    Lot: 273

    Osmanlıca, Antik dönemdeli Fenike ve Yunan müstemlekelerini gösteren harita, alt kısımda İskender dönemi harita, 28x20 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Yunanistan Haritası, 28x20 cm

    Lot No: 274

    Lot: 274

    Osmanlıca, Yunanistan Haritası, 28x20 cm

    TLSold
  • Erken Dönem, Stüdyo Hatıra Pozu Veren Geniş Aile, Feraceli Hanımefendiler, Takım Elbiseli Beyefendiler, Erkek Çocuğun Elinde Kitap Detayı, 22x16,5 cm-soyulma mevcut

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Erken Dönem, Stüdyo Hatıra Pozu Veren Geniş Aile, Feraceli Hanımefendiler, Takım Elbiseli Beyefendiler, Erkek Çocuğun Elinde Kitap Detayı, 22x16,5 cm-soyulma mevcut

    TLSold
  • Erken Dönem, Ahşap Oyma Koltuk Üzerine Stdüyo Pozu Veren İhtiyar Hanımefendi, D. Joseph Fotoğrafhanesi, Paspartusunda 26x17 cm-kenarı haliyle

    Lot No: 276

    Lot: 276

    Erken Dönem, Ahşap Oyma Koltuk Üzerine Stdüyo Pozu Veren İhtiyar Hanımefendi, D. Joseph Fotoğrafhanesi, Paspartusunda 26x17 cm-kenarı haliyle

    TLSold
  • Erken Dönem, Stdüyo Hatıra Pozu Veren Hanımefendi, D. Joseph Fotoğrafhanesi, Paspartusunda 26x17 cm-soyulma mevcut

    Lot No: 277

    Lot: 277

    Erken Dönem, Stdüyo Hatıra Pozu Veren Hanımefendi, D. Joseph Fotoğrafhanesi, Paspartusunda 26x17 cm-soyulma mevcut

    TLSold
  • Basın, Batı Trakya, Balkanlar, İcraat, 15 Ocak 1988 Tarihli, "Hak yolundayız doğruyu görür, doğruyu yazarız." el broşürü, gazetesi, 2 sayfa, Yunanistan'da yayın yapan aylık derginin sahibi Manos Sülos Seferopulos ile Türkiye aleyhine casusluk yapan Aydın Ömeroğlu hakkında ağır ithamların yer aldığı propaganda ilanı, "Genel Yayın Merkezi Düsseldorf Almanya", 21x15 cm-Adı geçen kişilerin Türklere işkence yaptığı, casusluk yaptığı vb. iddialarla birlikte, ahlak anlayışı açısından bir takım ağır ithamların yer aldığı görülmekte. "Seks tercihleri, fuhuşa aracılık vb." iddialar, dönemin basın dili ve propaganda açısından dikkat çekicidir.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Basın, Batı Trakya, Balkanlar, İcraat, 15 Ocak 1988 Tarihli, "Hak yolundayız doğruyu görür, doğruyu yazarız." el broşürü, gazetesi, 2 sayfa, Yunanistan'da yayın yapan aylık derginin sahibi Manos Sülos Seferopulos ile Türkiye aleyhine casusluk yapan Aydın Ömeroğlu hakkında ağır ithamların yer aldığı propaganda ilanı, "Genel Yayın Merkezi Düsseldorf Almanya", 21x15 cm-Adı geçen kişilerin Türklere işkence yaptığı, casusluk yaptığı vb. iddialarla birlikte, ahlak anlayışı açısından bir takım ağır ithamların yer aldığı görülmekte. "Seks tercihleri, fuhuşa aracılık vb." iddialar, dönemin basın dili ve propaganda açısından dikkat çekicidir.

    TLSold
  • Osmanlıca, Eğitim Tarihi, Zükur ve İnas Turan Numune Mektebi Karne, 1336-1337 tarihli, Hüsn-i Tabiat Matbaası, 17,5x11,5 cm-arka yüzde "İhtiyat sınıflarından maada altı sınıf üzerine müteşekkil bir numune rüşdiyesidir."

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Osmanlıca, Eğitim Tarihi, Zükur ve İnas Turan Numune Mektebi Karne, 1336-1337 tarihli, Hüsn-i Tabiat Matbaası, 17,5x11,5 cm-arka yüzde "İhtiyat sınıflarından maada altı sınıf üzerine müteşekkil bir numune rüşdiyesidir."

    TLSold
  • Fanorsas Folk, Yazan Lars Ericson & Fred Sandstedt, 17. YY'da İsveç Ordusu Askerleri Hakkında, 30 Yıl Savaşları Dönemi, İsveçce, Stokholm Basım, 1982 Tarihli, 35 Sayfa, Görselli, 21x15 cm,  Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'a İmzalı

    Lot No: 280

    Lot: 280

    Fanorsas Folk, Yazan Lars Ericson & Fred Sandstedt, 17. YY'da İsveç Ordusu Askerleri Hakkında, 30 Yıl Savaşları Dönemi, İsveçce, Stokholm Basım, 1982 Tarihli, 35 Sayfa, Görselli, 21x15 cm, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'a İmzalı

    TLSold
  • Nümismatik, Selçuklular'ın nadir Paralarından bazıları ve Cimri'nin sikkeleri, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Nümismatik Yayını, İstanbul 1972 Tarihli, 24 Sayfa + 2 Sayfa Görsel, 24x16 cm

    Lot No: 281

    Lot: 281

    Nümismatik, Selçuklular'ın nadir Paralarından bazıları ve Cimri'nin sikkeleri, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Nümismatik Yayını, İstanbul 1972 Tarihli, 24 Sayfa + 2 Sayfa Görsel, 24x16 cm

    TLSold
  • Sokullu Mehmet Pasha's Contribution to The Building of The City of Belgrade, VIII. Türk Tarih Kongresi III. Cilt Ayrı Basım, TTK Basımevi 1983 Tarihli, Yazan Andrej Andrejeviç, 10 Sayfa + 6 Sayfa Görselli, Sokullu Mehmet Paşa'nın Belgrad Şehri İnşasına Katkısı, İngilizce

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Sokullu Mehmet Pasha's Contribution to The Building of The City of Belgrade, VIII. Türk Tarih Kongresi III. Cilt Ayrı Basım, TTK Basımevi 1983 Tarihli, Yazan Andrej Andrejeviç, 10 Sayfa + 6 Sayfa Görselli, Sokullu Mehmet Paşa'nın Belgrad Şehri İnşasına Katkısı, İngilizce

    TLSold
  • İmzalı, Nümismatik, Osmanlı İmparatorluğunda Sikke Tecdidleri, Yazan Nezihi Aykut, Tarih Enstitüsü Dergisi, Ayrı Basım, Edebiyat Fakültesi Basımevi 1987 Tarihli, 40 Sayfa, Yazarından İmzalı, 23x15,5 cm-1969’da Yapı Kredi Bankası Kültür Müşavirliği’ne bağlı Tarihi Paralar Servisinde göreve başlayan Prof. Aykut, 19 Haziran 1980’de Hasan Beyzade Tarihi’nin Tahlil, Kaynak, Tenkid ve Edition Critique’i başlıklı tezini tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 14 Mayıs 1981’de Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi kürsüsüne öğretim görevlisi olarak atanmış, 19 Ekim 1983’te yardımcı doçent olmuştur. 7 Temmuz 1989’da Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümüne doçent olarak atanmıştır. 28 Haziran 1994 tarihinde Arşivcilik Bölümü Müessese Arşivleri Anabilim Dalı’nda profesör olan Nezihi Aykut, 2009 yılında emekli olana kadar bu bölümdeki görevine, aynı zamanda Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda Osmanlı Nümizmatiği ve Para Tarihi derslerini de vermeye devam etmiştir. Para tarihi üzerine çalışmalarını Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne Devredilen Kaimeler ve Osmanlı Bankası Banknotları ve Türkiye Selçuklu Sikkeleri I. Mesud’dan I. Keykubat’a Kadar (510-616/1116-1220) adlı telif çalışmalarla kitaplaştırmıştır.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    İmzalı, Nümismatik, Osmanlı İmparatorluğunda Sikke Tecdidleri, Yazan Nezihi Aykut, Tarih Enstitüsü Dergisi, Ayrı Basım, Edebiyat Fakültesi Basımevi 1987 Tarihli, 40 Sayfa, Yazarından İmzalı, 23x15,5 cm-1969’da Yapı Kredi Bankası Kültür Müşavirliği’ne bağlı Tarihi Paralar Servisinde göreve başlayan Prof. Aykut, 19 Haziran 1980’de Hasan Beyzade Tarihi’nin Tahlil, Kaynak, Tenkid ve Edition Critique’i başlıklı tezini tamamlayarak doktor unvanını almıştır. 14 Mayıs 1981’de Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi kürsüsüne öğretim görevlisi olarak atanmış, 19 Ekim 1983’te yardımcı doçent olmuştur. 7 Temmuz 1989’da Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümüne doçent olarak atanmıştır. 28 Haziran 1994 tarihinde Arşivcilik Bölümü Müessese Arşivleri Anabilim Dalı’nda profesör olan Nezihi Aykut, 2009 yılında emekli olana kadar bu bölümdeki görevine, aynı zamanda Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda Osmanlı Nümizmatiği ve Para Tarihi derslerini de vermeye devam etmiştir. Para tarihi üzerine çalışmalarını Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne Devredilen Kaimeler ve Osmanlı Bankası Banknotları ve Türkiye Selçuklu Sikkeleri I. Mesud’dan I. Keykubat’a Kadar (510-616/1116-1220) adlı telif çalışmalarla kitaplaştırmıştır.

    TLSold
  • Nümismatik, Tolunoğulları ve Paraları,  Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Nümismatik Yayını, İstanbul 1972 Tarihli, İngilizce-Türkçe, 16 sayfa, Görselli, 24x16 cm-kenarı lekeli

    Lot No: 284

    Lot: 284

    Nümismatik, Tolunoğulları ve Paraları, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Nümismatik Yayını, İstanbul 1972 Tarihli, İngilizce-Türkçe, 16 sayfa, Görselli, 24x16 cm-kenarı lekeli

    TLSold
  • Nümismatik, Madeni Paralar Sergisi, Yapı ve Kredi Bankası Yayını, İstanbul 1967 Tarihli, Sergide Yer Alan Paralarla İlgili Bilgiler, 25 Sayfa, 25x16,5 cm-arka kapak kenarında yıpranma mevcut

    Lot No: 285

    Lot: 285

    Nümismatik, Madeni Paralar Sergisi, Yapı ve Kredi Bankası Yayını, İstanbul 1967 Tarihli, Sergide Yer Alan Paralarla İlgili Bilgiler, 25 Sayfa, 25x16,5 cm-arka kapak kenarında yıpranma mevcut

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Hizmer Pasaportu, Dönemin Müze Araştırmacısı Olan, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına, Fotoğraflı, Londra Heathrow Vize Damgalı, 14x9 cm

    Lot No: 286

    Lot: 286

    Türkiye Cumhuriyeti Hizmer Pasaportu, Dönemin Müze Araştırmacısı Olan, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy Adına, Fotoğraflı, Londra Heathrow Vize Damgalı, 14x9 cm

    TLSold
  • Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'a ait El Yazılı Arapça Defter, Nahv, sanat, tarih vb. konular, 22x16 cm

    Lot No: 287

    Lot: 287

    Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'a ait El Yazılı Arapça Defter, Nahv, sanat, tarih vb. konular, 22x16 cm

    TLSold
  • Fotoğrafçılık, Ilford Film, Filim Plak Kaat, Fotoğraf Zarfı, 19x12 cm, 1 Kuruş

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Fotoğrafçılık, Ilford Film, Filim Plak Kaat, Fotoğraf Zarfı, 19x12 cm, 1 Kuruş

    TLSold
  • Antalya, Antalya, Plak ve Şehir Merkezi Gösterir Mimari Proje, 32x32 cm

    Lot No: 289

    Lot: 289

    Antalya, Antalya, Plak ve Şehir Merkezi Gösterir Mimari Proje, 32x32 cm

    TLSold
  • Ankara, 1/1000000 Ölçekli, Devlet ve Vilayetler Karayollarını ve Demiryollarını Gösterir Harita, 50x70 cm -katlanma yerinde ufak bir deforme mevcut

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Ankara, 1/1000000 Ölçekli, Devlet ve Vilayetler Karayollarını ve Demiryollarını Gösterir Harita, 50x70 cm -katlanma yerinde ufak bir deforme mevcut

    TLSold
  • Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Sanat Tarihçisi Olarak Görev Yaptığı Dönemde "Müzelerde Görev Alan Uzmanların Maaş Eşitsizliği Konulu İdare Mahkeme Sürecini" Anlattığı Bilgilendirme Yazısı, El Yazılı Düzetlmesi Mevcut, Afyon, Edirne, Uşak, İçel, Türk-İslam, Çorum, Eski Eserler ve Müzeler, Denizli, Niğde İl Kültür, Samsun Müdürlüklerinde Vazifeli Uzmanlara Hitaben Zarflar, 10 Adet

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Sanat Tarihçisi Olarak Görev Yaptığı Dönemde "Müzelerde Görev Alan Uzmanların Maaş Eşitsizliği Konulu İdare Mahkeme Sürecini" Anlattığı Bilgilendirme Yazısı, El Yazılı Düzetlmesi Mevcut, Afyon, Edirne, Uşak, İçel, Türk-İslam, Çorum, Eski Eserler ve Müzeler, Denizli, Niğde İl Kültür, Samsun Müdürlüklerinde Vazifeli Uzmanlara Hitaben Zarflar, 10 Adet

    TLSold
  • Adana, 1/1000000 Ölçekli, Devlet ve Vilayetler Karayollarını ve Demiryollarını Gösterir Harita, 50x70 cm

    Lot No: 292

    Lot: 292

    Adana, 1/1000000 Ölçekli, Devlet ve Vilayetler Karayollarını ve Demiryollarını Gösterir Harita, 50x70 cm

    TLSold
  • The Turkish Architectural Heritage in İstanbul, Unesco Himayesinde İstanbul Rotary Kulübü Sponsorluğunda Düzenlenen "İstanbul'daki Türk Mimari Mirası" Broşürü, İngilizce Metin, Eserleri Dipnot ve İsimleri Sıralı, Sergi Düzenleyen Sedad Hakkı Eldem ve Ahmet Ertuğ, Fotoğraflar Ahmet Ertuğ, 4 Sayfa, Karton, 31x17 cm

    Lot No: 293

    Lot: 293

    The Turkish Architectural Heritage in İstanbul, Unesco Himayesinde İstanbul Rotary Kulübü Sponsorluğunda Düzenlenen "İstanbul'daki Türk Mimari Mirası" Broşürü, İngilizce Metin, Eserleri Dipnot ve İsimleri Sıralı, Sergi Düzenleyen Sedad Hakkı Eldem ve Ahmet Ertuğ, Fotoğraflar Ahmet Ertuğ, 4 Sayfa, Karton, 31x17 cm

    TLSold
  • İmzalı, "Türk Müzelerinde Açılan Sergilerin Etnografya Bakımından Önemi ve Sağladığı Faydalar", Yazan Macide Gönül, II. Milletlerarası Türk Folklor Kongresi Bildirileri V. Cilt, Ayrıbasım, Başbakanlık Basımevi, 1983 Tarihli, Yazarından İmzalı, 7 Sayfa, 24x16 cm

    Lot No: 294

    Lot: 294

    İmzalı, "Türk Müzelerinde Açılan Sergilerin Etnografya Bakımından Önemi ve Sağladığı Faydalar", Yazan Macide Gönül, II. Milletlerarası Türk Folklor Kongresi Bildirileri V. Cilt, Ayrıbasım, Başbakanlık Basımevi, 1983 Tarihli, Yazarından İmzalı, 7 Sayfa, 24x16 cm

    TLSold
  • Arkeolog ve Nümismat İsmet Ebcioğlu hakkında kaleme alınan biyografi çalışmaları, el yazılı, 2 ayrı nüsha, 4 sayfa, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy kaleminden, devamında "Büyük İmparatorluk Sarayı ve Manganlar Sarayı" başlıklı çalışmalar yer almakta

    Lot No: 295

    Lot: 295

    Arkeolog ve Nümismat İsmet Ebcioğlu hakkında kaleme alınan biyografi çalışmaları, el yazılı, 2 ayrı nüsha, 4 sayfa, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy kaleminden, devamında "Büyük İmparatorluk Sarayı ve Manganlar Sarayı" başlıklı çalışmalar yer almakta

    TLSold
  • Mimari, Bahçe Aydınlatması, Kuvvet Tesisatı, Besleme Kabloları ve Bahçe Aydınlatılması Rumeli Hisarı Planı, Büyük Boy, 114x87 cm

    Lot No: 296

    Lot: 296

    Mimari, Bahçe Aydınlatması, Kuvvet Tesisatı, Besleme Kabloları ve Bahçe Aydınlatılması Rumeli Hisarı Planı, Büyük Boy, 114x87 cm

    TLSold
  • "Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Dönemlerinde Define Kavramlarına Bir Bakış" 1993 Tarihli Seminer Dosyası, Definecilik Muhteviyatlı El Yazılı Notlar, Ekinde Gazete Küpürleri ve Konuyla Alakalı Osmanlı Vesikaların Kopya Suretleri, 20 Yaprak

    Lot No: 297

    Lot: 297

    "Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Dönemlerinde Define Kavramlarına Bir Bakış" 1993 Tarihli Seminer Dosyası, Definecilik Muhteviyatlı El Yazılı Notlar, Ekinde Gazete Küpürleri ve Konuyla Alakalı Osmanlı Vesikaların Kopya Suretleri, 20 Yaprak

    TLSold
  • Nümismatik, "Paracılık ve Madalyalar" konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 40 yaprak-Donanma iane madalyası, muhtelif damgalar, muhtelif paralar vb.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Nümismatik, "Paracılık ve Madalyalar" konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 40 yaprak-Donanma iane madalyası, muhtelif damgalar, muhtelif paralar vb.

    TLSold
  • Mimari, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un "Mimar Ekrem Hakkı Ayverdi'den Kopya Ettiği Mahmutpaşa Külliyesi El Çizim Planı, Külliye İçerisinde Yer Alan Yerlerin Adları, Mahmud Paşa Cami ve Türbesiyle Mimari Değerlendirmelerle İlgili Bilgiler, 13 Sayfa-toplam 15 sayfa

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Mimari, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un "Mimar Ekrem Hakkı Ayverdi'den Kopya Ettiği Mahmutpaşa Külliyesi El Çizim Planı, Külliye İçerisinde Yer Alan Yerlerin Adları, Mahmud Paşa Cami ve Türbesiyle Mimari Değerlendirmelerle İlgili Bilgiler, 13 Sayfa-toplam 15 sayfa

    TLSold
  • Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Antetli " Türk Sanatının Bugünlü Meseleleri" Konulu "Oktay Aslanapa, Ekrem Hakkı Ayverdi, Bülent Özer, Nejat Diyarbekirli ile Uğur Derman'ın Katıldığı Panel Davetiyesi, 1980 Tarihli, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İlahiyat Profesörü, Araştırmacı Yazar, İslam Hukukçusu, Çevirmen Salih Tuğ İmzalı-20x14 cm

    Lot No: 300

    Lot: 300

    Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Antetli " Türk Sanatının Bugünlü Meseleleri" Konulu "Oktay Aslanapa, Ekrem Hakkı Ayverdi, Bülent Özer, Nejat Diyarbekirli ile Uğur Derman'ın Katıldığı Panel Davetiyesi, 1980 Tarihli, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İlahiyat Profesörü, Araştırmacı Yazar, İslam Hukukçusu, Çevirmen Salih Tuğ İmzalı-20x14 cm

    TLSold
  • Orhan Gazi - IV Mehmed Arasında Sultan ve Padişahları Döneminde Kullanılan Sembollerin Yer Aldığı El Yazılı Grafik, 88x20 cm

    Lot No: 301

    Lot: 301

    Orhan Gazi - IV Mehmed Arasında Sultan ve Padişahları Döneminde Kullanılan Sembollerin Yer Aldığı El Yazılı Grafik, 88x20 cm

    TLSold
  • Osmanlı, Selçuklu ve vd. Türk Yönetimlerinde Kullanılan Sembollerin Baskılarının Yer Aldığı Levhalar, 8 Yaprak, 22x15 cm

    Lot No: 302

    Lot: 302

    Osmanlı, Selçuklu ve vd. Türk Yönetimlerinde Kullanılan Sembollerin Baskılarının Yer Aldığı Levhalar, 8 Yaprak, 22x15 cm

    TLSold
  • Nümismatik, "Paracılık ve Madalyalar" konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 8 yaprak, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy çalışmalarından-Çil altın, akçe vb. muhteviyatlı,

    Lot No: 303

    Lot: 303

    Nümismatik, "Paracılık ve Madalyalar" konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 8 yaprak, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy çalışmalarından-Çil altın, akçe vb. muhteviyatlı,

    TLSold
  • İslam Sanatı ve Mimari Tarihi, El Yazılı Hususi Alan Muhteviyatlı El Yazılı Çalışmalar, 31 yaprak, 29x22 cm-Hazret-i Muhammed, Hulefa-i Raşidin, Emeviler ve Endülüs Emevileri Döneminde İslam Mimari Örneklerini Gösteren El Çizim Şema ve Grafikler, Kudüs (Mescid-i Aksa), Kufe Camii, Basra Camii, İran, Irak, Anadolu, Orta Asyada İnşa Edilen Camiler Hakkında Bilgiler, İlk İslam Camilerinin Gelişme Şeması, Dört Halife, Emeviler, Abbasi, Fatimi, Eyyübi, Memlük, Murabıtlar ve Muvahhidler Dönemi Sanat Anlayışı Bilgileri, İslam Camilerinin El Çizim Mini Planları, Minyatür Sanatı, Selçuklu, Osmanlı, Minyatür Sanatı Başlıklı El Yazılı Hususi Alan Muhteviyatlı El Yazılı Çalışmalar

    Lot No: 304

    Lot: 304

    İslam Sanatı ve Mimari Tarihi, El Yazılı Hususi Alan Muhteviyatlı El Yazılı Çalışmalar, 31 yaprak, 29x22 cm-Hazret-i Muhammed, Hulefa-i Raşidin, Emeviler ve Endülüs Emevileri Döneminde İslam Mimari Örneklerini Gösteren El Çizim Şema ve Grafikler, Kudüs (Mescid-i Aksa), Kufe Camii, Basra Camii, İran, Irak, Anadolu, Orta Asyada İnşa Edilen Camiler Hakkında Bilgiler, İlk İslam Camilerinin Gelişme Şeması, Dört Halife, Emeviler, Abbasi, Fatimi, Eyyübi, Memlük, Murabıtlar ve Muvahhidler Dönemi Sanat Anlayışı Bilgileri, İslam Camilerinin El Çizim Mini Planları, Minyatür Sanatı, Selçuklu, Osmanlı, Minyatür Sanatı Başlıklı El Yazılı Hususi Alan Muhteviyatlı El Yazılı Çalışmalar

    TLSold
  • Kent Tarihi, İstanbul Haritası, MSB Harita Genel Müdürlüğü 1973, Turizm Danışma Büroları, Turistik Yerlerin Görselleri Mevcut, Açılır, Katlanır Broşür, 66x66 cm

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Kent Tarihi, İstanbul Haritası, MSB Harita Genel Müdürlüğü 1973, Turizm Danışma Büroları, Turistik Yerlerin Görselleri Mevcut, Açılır, Katlanır Broşür, 66x66 cm

    TLSold
  • Alexandria, Virginia Eylaetinde Bir Şehir, ABD Ordusu İstihkam Sınıfı Harita Servisi Tarafından Bastırılmış, Mimari, Şehir Planması Açısından Örnek, 1952 Tarihli, Türkçe, 84x53 cm

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Alexandria, Virginia Eylaetinde Bir Şehir, ABD Ordusu İstihkam Sınıfı Harita Servisi Tarafından Bastırılmış, Mimari, Şehir Planması Açısından Örnek, 1952 Tarihli, Türkçe, 84x53 cm

    TLSold
  • Rumeli Hisarı, Surlardan İç Görünüm, 18x13 cm, Kartona İlişik

    Lot No: 307

    Lot: 307

    Rumeli Hisarı, Surlardan İç Görünüm, 18x13 cm, Kartona İlişik

    TLSold
  • Denizcilik, Oşinografik Formları Doldurma Talimatı, İstanbul 1962 Basım, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yayınları, Daktilo Yazılı, 16 Sayfa, 34x24 cm

    Lot No: 308

    Lot: 308

    Denizcilik, Oşinografik Formları Doldurma Talimatı, İstanbul 1962 Basım, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yayınları, Daktilo Yazılı, 16 Sayfa, 34x24 cm

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Edirne, Görselli, 12 Sayfa, İçerisinde BP Mocamp Restıran Edirne Reklam Broşürü

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Turizm Tarihi, Edirne, Görselli, 12 Sayfa, İçerisinde BP Mocamp Restıran Edirne Reklam Broşürü

    TLSold
  • Nümismatik, I. Selim, I. Süleyman Dönemi Sikke ve Paraların Üzerinde Sembollerin El Çizim Örnekleri, Konstantinople, Bursa, Halep, Bağdat vb. Farklı Eyaletler İçin, 2 Yaprak, Hususi Bir Alan Çalışması, 30x20 cm

    Lot No: 310

    Lot: 310

    Nümismatik, I. Selim, I. Süleyman Dönemi Sikke ve Paraların Üzerinde Sembollerin El Çizim Örnekleri, Konstantinople, Bursa, Halep, Bağdat vb. Farklı Eyaletler İçin, 2 Yaprak, Hususi Bir Alan Çalışması, 30x20 cm

    TLSold
  • Nümismatik, I. Murat, I. Mehmed, II. Murad vd. Sultanların Dönemi Sikke ve Paraların Üzerinde Sembollerin El Çizim Örnekleri, Bursa, Edirne, Tire vb. Şehirlerin İsimleri Yazılı, Hususi Bir Alan Çalışması, 120x21 cm

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Nümismatik, I. Murat, I. Mehmed, II. Murad vd. Sultanların Dönemi Sikke ve Paraların Üzerinde Sembollerin El Çizim Örnekleri, Bursa, Edirne, Tire vb. Şehirlerin İsimleri Yazılı, Hususi Bir Alan Çalışması, 120x21 cm

    TLSold
  • Nümismatik, Dinara, defne çelengi, denga, dirhem, dinar vd. paracılık ve madalyalar konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 7 yaprak, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy çalışmalarından

    Lot No: 312

    Lot: 312

    Nümismatik, Dinara, defne çelengi, denga, dirhem, dinar vd. paracılık ve madalyalar konulu daktilo ve el yazılı koleksiyon yönelikli detaylı bilgilerin bulunduğu çalışmalar, hususi alan çalışması muhteviyatlı, 7 yaprak, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy çalışmalarından

    TLSold
  • Nümismatik, Orhan Gazi ve Osman Gazi dönemi sikke ve "tamga" lar konulu metin ve el çizim semboller, daktilo ve el yazılı 4 yaprak, hususi alan çalışması

    Lot No: 313

    Lot: 313

    Nümismatik, Orhan Gazi ve Osman Gazi dönemi sikke ve "tamga" lar konulu metin ve el çizim semboller, daktilo ve el yazılı 4 yaprak, hususi alan çalışması

    TLSold
  • Nümismatik, I. ve III. Osman Dönemi Zerr-i Mahbubu, Mısır, İslambol Şehirlerinde Kullanılan Sembolleri El Çizim Örnekleri, Hususi Bir Alan Çalışması, 4 Yaprak, 30x21 cm

    Lot No: 314

    Lot: 314

    Nümismatik, I. ve III. Osman Dönemi Zerr-i Mahbubu, Mısır, İslambol Şehirlerinde Kullanılan Sembolleri El Çizim Örnekleri, Hususi Bir Alan Çalışması, 4 Yaprak, 30x21 cm

    TLSold
  • Nümismatik, III. Ahmed ve I. Mehmed Dönemi Zerr-i İslambol, Eşrefi, Zerr-i Mahbub, Cedid Zincirli Mısır, Zerr-i Mahbub İslambol Para ve Sikkelerin Sembollerinin El Çizim Örnekleri, Hususi Bir Alan Çalışması, 5 Yaprak, 30x21 cm

    Lot No: 315

    Lot: 315

    Nümismatik, III. Ahmed ve I. Mehmed Dönemi Zerr-i İslambol, Eşrefi, Zerr-i Mahbub, Cedid Zincirli Mısır, Zerr-i Mahbub İslambol Para ve Sikkelerin Sembollerinin El Çizim Örnekleri, Hususi Bir Alan Çalışması, 5 Yaprak, 30x21 cm

    TLSold
  • İstanbul Kent Müzesinin kurulacağı "Eski Darphane Binaları" Görünümleri, 1939 yılı, 6 Adet, 17x11,5 cm

    Lot No: 316

    Lot: 316

    İstanbul Kent Müzesinin kurulacağı "Eski Darphane Binaları" Görünümleri, 1939 yılı, 6 Adet, 17x11,5 cm

    TLSold
  • Turizm, Kent Tarihi, İzmir, Denizyolu, Demiryolu, Ana Yollar ve Resmi Kurumları Gösterir Harita, 46x32 cm, Almanca

    Lot No: 317

    Lot: 317

    Turizm, Kent Tarihi, İzmir, Denizyolu, Demiryolu, Ana Yollar ve Resmi Kurumları Gösterir Harita, 46x32 cm, Almanca

    TLSold
  • Türkei, Unbekanntes Wunderland, Almanca, 1964 Almanya Basım, 17x12 cm, Türkiye, Bilinmeyen Harikalar Diyarı, Ay Yıldız Kapak, Hususi Bir Çalışma

    Lot No: 318

    Lot: 318

    Türkei, Unbekanntes Wunderland, Almanca, 1964 Almanya Basım, 17x12 cm, Türkiye, Bilinmeyen Harikalar Diyarı, Ay Yıldız Kapak, Hususi Bir Çalışma

    TLSold
  • Turizm Tarihi, Türk Folkloru ve Yemekleri, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Yayını, Görselli, Açılır Katlanır Broşür, 12 Sayfa, 23x10 cm

    Lot No: 319

    Lot: 319

    Turizm Tarihi, Türk Folkloru ve Yemekleri, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı Yayını, Görselli, Açılır Katlanır Broşür, 12 Sayfa, 23x10 cm

    TLSold
  • Turizm ve Denizcilik Tarihi, Turkey-Cyprus-Israel-Line, Türk Deniz Yolları, Denizcilik Bankası Yayını, Türkiye-Kıbrıs-İsrail Hattı Tanıtım Broşürü ve Tarife, 1961 Tarihli, Açılır Katlanır Broşür 8 Sayfa, 23,5x10 cm

    Lot No: 320

    Lot: 320

    Turizm ve Denizcilik Tarihi, Turkey-Cyprus-Israel-Line, Türk Deniz Yolları, Denizcilik Bankası Yayını, Türkiye-Kıbrıs-İsrail Hattı Tanıtım Broşürü ve Tarife, 1961 Tarihli, Açılır Katlanır Broşür 8 Sayfa, 23,5x10 cm

    TLSold
  • Kent Tarihi, Beyazıt Büyük Çarşı (Kapalıçarşı) Haritası, 21x18 cm ve Ekinde Şişli Kazası ve Nahiyeleri Hududu 2 Sayfa

    Lot No: 321

    Lot: 321

    Kent Tarihi, Beyazıt Büyük Çarşı (Kapalıçarşı) Haritası, 21x18 cm ve Ekinde Şişli Kazası ve Nahiyeleri Hududu 2 Sayfa

    TLSold
  • Milletarası Hamid Aytaç Hat Yarışması (1985-1986) Şartname, 15 Sayfa, 30x21 cm

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Milletarası Hamid Aytaç Hat Yarışması (1985-1986) Şartname, 15 Sayfa, 30x21 cm

    TLSold
  • Resim Sanatı Tarihi, Ressam, Yazar, Müzeci ve D Grubu Kurucularından Elif Naci'nin Bir Hatıra Pozu, 9x6 cm, 1952 Tarihli

    Lot No: 323

    Lot: 323

    Resim Sanatı Tarihi, Ressam, Yazar, Müzeci ve D Grubu Kurucularından Elif Naci'nin Bir Hatıra Pozu, 9x6 cm, 1952 Tarihli

    TLSold
  • Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Bir Hatıra Pozu, 9x6 cm-Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Din Adamı ve Katılımcılarla Birlikte Bir Etkinlikte, Hatıra Pozu, 12x9 cm, Foto Şenel Kaşeli

    Lot No: 324

    Lot: 324

    Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Bir Hatıra Pozu, 9x6 cm-Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Din Adamı ve Katılımcılarla Birlikte Bir Etkinlikte, Hatıra Pozu, 12x9 cm, Foto Şenel Kaşeli

    TLSold
  • Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Din Adamı ve Katılımcılarla Birlikte Bir Etkinlikte, Hatıra Pozu, 12x9 cm, Ermenice İthaflı, Foto Şenel Kaşeli-Ermenice Masis dergisinde 1906 yılında ilk kez bir öyküsü Hars u Gesur (Gelin ve Kaynana) yayımlandı. Bir yıl sonra köyüne dönüp öğretmenlik yaptı. 1914’te sağlık problemleri yüzünden İstanbul’a geldi. Birinci Dünya Savaşı nedeniyle köyüne dönemedi ve 1915’te tehcir edilen ailesinden bir daha hiç haber alamadı. İstanbul’da farklı meslek dallarında çalıştı fakat edebiyatla hep ilgilendi. Ermenice yayın yapan dergi ve gazetelerde öyküleri yayımlandı. 1978 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti.

    Lot No: 325

    Lot: 325

    Ermeni Edebiyat Tarihi, Erzincan Doğumlu Ermeni Yurttaşımız Yazar Hagop Mıntzuri (1886-1978), Din Adamı ve Katılımcılarla Birlikte Bir Etkinlikte, Hatıra Pozu, 12x9 cm, Ermenice İthaflı, Foto Şenel Kaşeli-Ermenice Masis dergisinde 1906 yılında ilk kez bir öyküsü Hars u Gesur (Gelin ve Kaynana) yayımlandı. Bir yıl sonra köyüne dönüp öğretmenlik yaptı. 1914’te sağlık problemleri yüzünden İstanbul’a geldi. Birinci Dünya Savaşı nedeniyle köyüne dönemedi ve 1915’te tehcir edilen ailesinden bir daha hiç haber alamadı. İstanbul’da farklı meslek dallarında çalıştı fakat edebiyatla hep ilgilendi. Ermenice yayın yapan dergi ve gazetelerde öyküleri yayımlandı. 1978 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti.

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Osmanlıca, Vefa Mekteb-i İdadisi Aferin Vesikası, 1324 tarihli, 11x8,5 cm

    Lot No: 326

    Lot: 326

    Eğitim Tarihi, Osmanlıca, Vefa Mekteb-i İdadisi Aferin Vesikası, 1324 tarihli, 11x8,5 cm

    TLSold
  • Yahudi Matbuat Tarihi, Ladino, La Vera, Luz, Haftalık, Siyasi, Türkçe, Musevice Gazetesi, 23 Nisan 1970, Sahib ve Baş Muharrir İlyazer Menda, 2 Sayfa, İstanbul Merkezli-katlanma yeri haliyle

    Lot No: 327

    Lot: 327

    Yahudi Matbuat Tarihi, Ladino, La Vera, Luz, Haftalık, Siyasi, Türkçe, Musevice Gazetesi, 23 Nisan 1970, Sahib ve Baş Muharrir İlyazer Menda, 2 Sayfa, İstanbul Merkezli-katlanma yeri haliyle

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Diploması, 1974 Tarihli, Fotoğraflı, 24x24 cm, Süha Toner (YTÜ Eski Rektörü) ve Muzaffer Sağışman İmzalı

    Lot No: 328

    Lot: 328

    Eğitim Tarihi, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Diploması, 1974 Tarihli, Fotoğraflı, 24x24 cm, Süha Toner (YTÜ Eski Rektörü) ve Muzaffer Sağışman İmzalı

    TLSold
  • Kent, Polis ve Güvenlik Tarihi, Emniyet Rehberi, Bitlis Vilayeti, Bitlis Emniyet Müdürü Tarafından İmzalı, 63 Sayfa, 1940-42 Yılı, 21x15 cm-Vilayetin Tarihi, Vilayetteki Polisin Vaziyeti, Nüfus, Kazalar ve Nahiyeler, İdareciler (Vali, Asker, Emniyet Müdürü, Kaymakamlar vb.), Saylavlar (Mebuslar), CHP, Halkevi Teşkilatları, Cemiyetler (Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Hava Kurumu), Bankalar, Coğrafi Durumu, Camiler, Mektepler, Meslek Erbapları, Kütüphaneler vd. Birim ve Yerlerin Teferruatlı İzahı Yapılmaktadır, Tiyatro ve Sinema Bölümünde "Şimdilik Yoktur" İbaresi Görülmekte

    Lot No: 329

    Lot: 329

    Kent, Polis ve Güvenlik Tarihi, Emniyet Rehberi, Bitlis Vilayeti, Bitlis Emniyet Müdürü Tarafından İmzalı, 63 Sayfa, 1940-42 Yılı, 21x15 cm-Vilayetin Tarihi, Vilayetteki Polisin Vaziyeti, Nüfus, Kazalar ve Nahiyeler, İdareciler (Vali, Asker, Emniyet Müdürü, Kaymakamlar vb.), Saylavlar (Mebuslar), CHP, Halkevi Teşkilatları, Cemiyetler (Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Hava Kurumu), Bankalar, Coğrafi Durumu, Camiler, Mektepler, Meslek Erbapları, Kütüphaneler vd. Birim ve Yerlerin Teferruatlı İzahı Yapılmaktadır, Tiyatro ve Sinema Bölümünde "Şimdilik Yoktur" İbaresi Görülmekte

    TLSold
  • İstanbul Türk-Alman Kültür Merkezi, Muzaffer Uyanık'ın "Güneydoğu Anadolu'da kaya sanatı buluntuları" isimli Anadolu Kayaları konulu sunumu, Almanca, 3 Sayfa, 1971 tarihli, Kars, Erzurum, Van, Hakkari ve civarındaki kayalar ve taş oymalar içerikli

    Lot No: 330

    Lot: 330

    İstanbul Türk-Alman Kültür Merkezi, Muzaffer Uyanık'ın "Güneydoğu Anadolu'da kaya sanatı buluntuları" isimli Anadolu Kayaları konulu sunumu, Almanca, 3 Sayfa, 1971 tarihli, Kars, Erzurum, Van, Hakkari ve civarındaki kayalar ve taş oymalar içerikli

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in notlarından "Kürt-İran Araştırmaları Serisinden Güran Şiveleri" isimli eserin incelemesine dair çıkardığı notlar, 1969 tarihli, 6 Sayfa (3 sayfa, 2 suret)-İran dillerinden olan, zaza dili gibi kürtçeden ayrı bir dil olduğu, Güranlıların İran'ın güneyinde Zagros bölgesinde yaşadığı vb. kapsamında teferrüatlı notlar ele alınmıştır.

    Lot No: 331

    Lot: 331

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in notlarından "Kürt-İran Araştırmaları Serisinden Güran Şiveleri" isimli eserin incelemesine dair çıkardığı notlar, 1969 tarihli, 6 Sayfa (3 sayfa, 2 suret)-İran dillerinden olan, zaza dili gibi kürtçeden ayrı bir dil olduğu, Güranlıların İran'ın güneyinde Zagros bölgesinde yaşadığı vb. kapsamında teferrüatlı notlar ele alınmıştır.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-I" Başlıklı Nadir Hususi Bir Çalışma, 14 Sayfa-Bu hususi çalışmada, "Barzani olayının 1961 yılından beri takip edildiği, Irak Ankara Elçiliğiyle iletişime geçildiği, Barzani'nin "Kürt Demokrat Parti Başkanı" olarak anılacağı, Irak'ın nüfus durumu, Türkiye-Irak sınırında Barzani etkinliği, Molla Mustafa'nın Irak Hükümetine başkaldırması, yaşanan süreç, çatışmalar, Barzani'nin sürgünü, Hükümetten talepleri vb. detaylı uzman görüş, değerlendirme ve ifadelerin yer aldığı görülmektedir.

    Lot No: 332

    Lot: 332

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-I" Başlıklı Nadir Hususi Bir Çalışma, 14 Sayfa-Bu hususi çalışmada, "Barzani olayının 1961 yılından beri takip edildiği, Irak Ankara Elçiliğiyle iletişime geçildiği, Barzani'nin "Kürt Demokrat Parti Başkanı" olarak anılacağı, Irak'ın nüfus durumu, Türkiye-Irak sınırında Barzani etkinliği, Molla Mustafa'nın Irak Hükümetine başkaldırması, yaşanan süreç, çatışmalar, Barzani'nin sürgünü, Hükümetten talepleri vb. detaylı uzman görüş, değerlendirme ve ifadelerin yer aldığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XVI" Başlıklı Yazısı, 13 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Kanuni dönem İran seferi sırasında, Yavuz'dan sonra İran tarafına geçen Kürt Beylerini çeşitli vaatler ve tehditle yeniden taraflarına çekildiği, 15. ve 16. YY da özellikle Bitlis, Van civarı vaziyetin anlatıldığı, aşiretlerin Osmanlı ile ilişkileri, bölgedeki beyliklerin bağlılığı, mezartaşı okumaları, İran etkisi vb. bahislerin ele alındığı görülmektedir.

    Lot No: 333

    Lot: 333

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XVI" Başlıklı Yazısı, 13 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Kanuni dönem İran seferi sırasında, Yavuz'dan sonra İran tarafına geçen Kürt Beylerini çeşitli vaatler ve tehditle yeniden taraflarına çekildiği, 15. ve 16. YY da özellikle Bitlis, Van civarı vaziyetin anlatıldığı, aşiretlerin Osmanlı ile ilişkileri, bölgedeki beyliklerin bağlılığı, mezartaşı okumaları, İran etkisi vb. bahislerin ele alındığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XV" Başlıklı Yazısı, 6 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Bitlis Beyi Emir Şerif'in İranlılara esir düşmesi, 16. yy başında Şah İsmail'in Harput, Ahlat ve Bitlis civarında hükümranlığı, Kürdistan bölgesini zaptetme gayretleri, Yavuz Sultan Selim'in bölgede iktidarı tekrardan ele aldırma çalışmaları, Diyarbekir ve Hakkari yöresindeki faaliyetler" vb. muhteviyatlı

    Lot No: 334

    Lot: 334

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XV" Başlıklı Yazısı, 6 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Bitlis Beyi Emir Şerif'in İranlılara esir düşmesi, 16. yy başında Şah İsmail'in Harput, Ahlat ve Bitlis civarında hükümranlığı, Kürdistan bölgesini zaptetme gayretleri, Yavuz Sultan Selim'in bölgede iktidarı tekrardan ele aldırma çalışmaları, Diyarbekir ve Hakkari yöresindeki faaliyetler" vb. muhteviyatlı

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XIV" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Baban bölgesinde ihtiva eden Musul, Kerkük, Süleymaniye'nin Türkler idaresinde olduğu dönemin sonu, Lozan müzakereleri, İngiltere'nin dahli sürecinin kısaca bahsediliği, bölgedeki Baban-oğullarını ele alındığı, 18. ve 19. yyda bölgedeki hükümranlığı, devamında Bitlis Beyliği'nin en uzun ömürlü olan Kürt Beyliği olduğu, 13., 14.,15. yy sürecindeki gelişmeleri, Emir Şemseddin'in 15. yy'daki etkileri, dönemin sikkelerinden örnekler, Hakkari'deki Nasturi isyanı vb. konuların ele alındığı görülmektedir.

    Lot No: 335

    Lot: 335

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XIV" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Baban bölgesinde ihtiva eden Musul, Kerkük, Süleymaniye'nin Türkler idaresinde olduğu dönemin sonu, Lozan müzakereleri, İngiltere'nin dahli sürecinin kısaca bahsediliği, bölgedeki Baban-oğullarını ele alındığı, 18. ve 19. yyda bölgedeki hükümranlığı, devamında Bitlis Beyliği'nin en uzun ömürlü olan Kürt Beyliği olduğu, 13., 14.,15. yy sürecindeki gelişmeleri, Emir Şemseddin'in 15. yy'daki etkileri, dönemin sikkelerinden örnekler, Hakkari'deki Nasturi isyanı vb. konuların ele alındığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XIII" Başlıklı Yazısı, 14 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Bedirhan Beyin isyanı, Diyarbakırlı Sait Paşa'nın isyanı bastırması, konu hakkında sadaretin yazışmaları, devamında Baban Beyliğinin bölgedeki tarihsel süreci, etkinliği, Baban Sancağı hakkında padişah fermanı sureti" vb. hususların ele alındığı görülmektedir.

    Lot No: 336

    Lot: 336

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XIII" Başlıklı Yazısı, 14 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Bedirhan Beyin isyanı, Diyarbakırlı Sait Paşa'nın isyanı bastırması, konu hakkında sadaretin yazışmaları, devamında Baban Beyliğinin bölgedeki tarihsel süreci, etkinliği, Baban Sancağı hakkında padişah fermanı sureti" vb. hususların ele alındığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XII" Başlıklı Yazısı, 15 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "III. Murad döneminde İran'a yapılan seferlere Kürt Beylerinin Osmanlıya itaat ve sadaketle katıldığı, III. Murad'ın Hakkari hakimine hitaben sefere katılması yönünden hükmü şerifinin yer aldığı, Hakkari beyinin sonrasında isyan ettiği, İran tarafına geçtiği, bölgedeki paşa ve beyler tarafından Padişaha arz edilen durum yazışmaları, Hakkari'nin Türk idaresinine katılması sonrasında Nurullah Beyin idareye memur edildiği ve sürecin tarihsel gelişimi ele alınmıştır. Osmanlı'nın İran Elçilerinin Arzları, Britanya konsolosunun yazısı vb. bölgedeki idari ve hüküm faaliyetlerinin tesis edilmesi konulu Padişah makamının bilgilendirilmesi, yazışmalar ve talimatlar içerikli, gelişmeler ele alındığı görülmektedir.

    Lot No: 337

    Lot: 337

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtler XII" Başlıklı Yazısı, 15 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "III. Murad döneminde İran'a yapılan seferlere Kürt Beylerinin Osmanlıya itaat ve sadaketle katıldığı, III. Murad'ın Hakkari hakimine hitaben sefere katılması yönünden hükmü şerifinin yer aldığı, Hakkari beyinin sonrasında isyan ettiği, İran tarafına geçtiği, bölgedeki paşa ve beyler tarafından Padişaha arz edilen durum yazışmaları, Hakkari'nin Türk idaresinine katılması sonrasında Nurullah Beyin idareye memur edildiği ve sürecin tarihsel gelişimi ele alınmıştır. Osmanlı'nın İran Elçilerinin Arzları, Britanya konsolosunun yazısı vb. bölgedeki idari ve hüküm faaliyetlerinin tesis edilmesi konulu Padişah makamının bilgilendirilmesi, yazışmalar ve talimatlar içerikli, gelişmeler ele alındığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Tarihte Hakkari Beyliği" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Hakkari'nin tarihi,hüküm süren Hakkari beyleri, aşiretler (günümüzde de bilinen Pinyaniş aşireti vb.), verdikleri vergiler, bölgede yaşayan hristiyan cemaati Nasturilerin durumu hakkında bilgiler verildiği, genellikle seyyid ve mollaların "aidat almak suretiyle verdikleri" fetvalarıyla hukuki meselelerin çözüldüğü, kaymakam ve kadıların bölgede kabul görmediği, mollaların başkaldırı yönünde fetvalar vermesi akabinde isyanlar gerçekleştiği hususundan bahsedilmektedir. Kürt aşiret ve beyleriyle hükümet arasında ilişkilere dair tarihsel süreç açısından Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi güvenlik bürokrasisinin konsepti açısından mühim değerlendirmeler yer almaktadır.

    Lot No: 338

    Lot: 338

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Tarihte Hakkari Beyliği" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Hakkari'nin tarihi,hüküm süren Hakkari beyleri, aşiretler (günümüzde de bilinen Pinyaniş aşireti vb.), verdikleri vergiler, bölgede yaşayan hristiyan cemaati Nasturilerin durumu hakkında bilgiler verildiği, genellikle seyyid ve mollaların "aidat almak suretiyle verdikleri" fetvalarıyla hukuki meselelerin çözüldüğü, kaymakam ve kadıların bölgede kabul görmediği, mollaların başkaldırı yönünde fetvalar vermesi akabinde isyanlar gerçekleştiği hususundan bahsedilmektedir. Kürt aşiret ve beyleriyle hükümet arasında ilişkilere dair tarihsel süreç açısından Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi güvenlik bürokrasisinin konsepti açısından mühim değerlendirmeler yer almaktadır.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Koçgirili Alişir" Başlıklı Yazısı, 8 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Zaza etüdünü tamamlamak için, orijinal bir zaza tipi olan Alişir'den mutlaka bahsetmek lazımdır." şeklinde ifadenin yer aldığı görülmektedir. Alişir'in Birinci Cihan Harbinde Ruslarla işbirliği yaptığı ve et ticareti yaparken Rusları dolandırdığı, akabinde Ruslara karşı Ovacıktaki Türk Milislerie katılarak mücadele verdiğinden bahsedilmektedir. Harp sonrası aşiret reisi Mustafa Paşanın da telkinleriyle dersim aşiretleri üzerinde etkili olmaya başladığı, Kürt Teali Cemiyetiyle yakın ilişkilerde olduğu, Sevr Muahedesinde birkaç maddeden destek alarak ayrılıkçı hareketlerde bulunduğu, asker gönderilmemesi, Türk köy ve çiftliklerine saldırı, Ermenilere yapılanlara atıfta bulunduğu, Sivas'ı işgali ve Ankara'yı devirme niyetinde olduğu şeklinde açıklamaları olduğundan bahsedilmektedir. Ankara hükümetine çektikleri telgrafın yer aldığı bu çalışmada, isyanın bastırılması akabinde Alişir'in Dersim'e kaçtığı belirtilmektedir. Alişir'in söz ve manzume örneklerine de yer verilmiştir. Koçgiri'deki akrabalarının kendisine devletten af dilemesi yönünde telkini olduğundan bashedildiği, Dersim aşiretlerinin Alişir'in bölgelerinde pek faaliyette bulunmasına izin vermedikleri ifade edilmiştir.

    Lot No: 339

    Lot: 339

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Koçgirili Alişir" Başlıklı Yazısı, 8 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, "Zaza etüdünü tamamlamak için, orijinal bir zaza tipi olan Alişir'den mutlaka bahsetmek lazımdır." şeklinde ifadenin yer aldığı görülmektedir. Alişir'in Birinci Cihan Harbinde Ruslarla işbirliği yaptığı ve et ticareti yaparken Rusları dolandırdığı, akabinde Ruslara karşı Ovacıktaki Türk Milislerie katılarak mücadele verdiğinden bahsedilmektedir. Harp sonrası aşiret reisi Mustafa Paşanın da telkinleriyle dersim aşiretleri üzerinde etkili olmaya başladığı, Kürt Teali Cemiyetiyle yakın ilişkilerde olduğu, Sevr Muahedesinde birkaç maddeden destek alarak ayrılıkçı hareketlerde bulunduğu, asker gönderilmemesi, Türk köy ve çiftliklerine saldırı, Ermenilere yapılanlara atıfta bulunduğu, Sivas'ı işgali ve Ankara'yı devirme niyetinde olduğu şeklinde açıklamaları olduğundan bahsedilmektedir. Ankara hükümetine çektikleri telgrafın yer aldığı bu çalışmada, isyanın bastırılması akabinde Alişir'in Dersim'e kaçtığı belirtilmektedir. Alişir'in söz ve manzume örneklerine de yer verilmiştir. Koçgiri'deki akrabalarının kendisine devletten af dilemesi yönünde telkini olduğundan bashedildiği, Dersim aşiretlerinin Alişir'in bölgelerinde pek faaliyette bulunmasına izin vermedikleri ifade edilmiştir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtlerin Menşei" Başlıklı El Yazılı Notlar, 6 Yaprak, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, 1938 yılında Brüksel'deki Beynelminel Şarkiyatçılar Kongresinde bu konuda öne sürülen tezlerden de bahsediliği, antropolojij bakımdan dil bakımından ele alındığına dair notları olduğu, Ermeni efsanesine göre Hazar'dan geldikleri, Asur dönemine dair atıfların yapıldığı görülmektedir.

    Lot No: 340

    Lot: 340

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürtlerin Menşei" Başlıklı El Yazılı Notlar, 6 Yaprak, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, 1938 yılında Brüksel'deki Beynelminel Şarkiyatçılar Kongresinde bu konuda öne sürülen tezlerden de bahsediliği, antropolojij bakımdan dil bakımından ele alındığına dair notları olduğu, Ermeni efsanesine göre Hazar'dan geldikleri, Asur dönemine dair atıfların yapıldığı görülmektedir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-I" Başlıklı Yazısı, 15 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Barzani sürecinin çok yakından takip edildiği, Kürt bölgesine bir muhtariyet verilmediği ifade edilmektedir. Molla Barzani öncesinde 1914'de Irak'ta gerçekleşen Barzan Şeyhi Abdülselim'in isyanı ve akabinde idamından bahsedildiği, yerine geçen Şeyh Ahmet'in Osmanlı ile yakın ilişkisi olduğu, İngilizlere karşı birlikte savaştıklarından bahsedilmektedir. Barzanlı Mustafa Şeyh Ahmet'in kardeşi olup, İngilizlerden sonra isyan çıkaran Şeyh Raşit'i öldürerek adını duyurduğundan bahsedilmektedir. Bu çalışmada "Nazmi Sevgen'in özel arşivinde bulunan bilgi ve belgelerle Barzanlı Mustafa'nın on yıllık Kürt milliyetçiliği mücadelesi" ve Türkiye ile ilişkileri kronolojik olarak ele alınmaktadır.

    Lot No: 341

    Lot: 341

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-I" Başlıklı Yazısı, 15 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Barzani sürecinin çok yakından takip edildiği, Kürt bölgesine bir muhtariyet verilmediği ifade edilmektedir. Molla Barzani öncesinde 1914'de Irak'ta gerçekleşen Barzan Şeyhi Abdülselim'in isyanı ve akabinde idamından bahsedildiği, yerine geçen Şeyh Ahmet'in Osmanlı ile yakın ilişkisi olduğu, İngilizlere karşı birlikte savaştıklarından bahsedilmektedir. Barzanlı Mustafa Şeyh Ahmet'in kardeşi olup, İngilizlerden sonra isyan çıkaran Şeyh Raşit'i öldürerek adını duyurduğundan bahsedilmektedir. Bu çalışmada "Nazmi Sevgen'in özel arşivinde bulunan bilgi ve belgelerle Barzanlı Mustafa'nın on yıllık Kürt milliyetçiliği mücadelesi" ve Türkiye ile ilişkileri kronolojik olarak ele alınmaktadır.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-II" Başlıklı Yazısı, 18 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Barzani'nin 1960' lı yıllardaki faaliyetlerinden bahsedildiği, 1961 yılındaki isyanı, Irak kabinesinde Kürtlerin vazife aldığı vb. gelişmeler ifade edilmektedir. Türkiye'den Barzani'ye yardım gönderildiği bilgisi ve bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen tahkikat konusu paylaşılmıştır. 1964'te Irak'ta kurulan Kürt parlementosu anlatılmakla birlikte, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'de bağımsız Kürdistan kurulması amaçlandığı, öncesinde İngiltere akabinde Sovyet Rusya'nın desteği olduğu belirtilmektedir. Lübnan, Avusturya ve Fransa temelli faaliyetlerin olduğundan bahsedilmektedir. Türkiye İçişleri Bakanının TBMM'de yapmış olduğu açıklamada komünist ve milliyetçi Kürtlerden bahsedildiği ifade edilmiştir.

    Lot No: 342

    Lot: 342

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-II" Başlıklı Yazısı, 18 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Barzani'nin 1960' lı yıllardaki faaliyetlerinden bahsedildiği, 1961 yılındaki isyanı, Irak kabinesinde Kürtlerin vazife aldığı vb. gelişmeler ifade edilmektedir. Türkiye'den Barzani'ye yardım gönderildiği bilgisi ve bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen tahkikat konusu paylaşılmıştır. 1964'te Irak'ta kurulan Kürt parlementosu anlatılmakla birlikte, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'de bağımsız Kürdistan kurulması amaçlandığı, öncesinde İngiltere akabinde Sovyet Rusya'nın desteği olduğu belirtilmektedir. Lübnan, Avusturya ve Fransa temelli faaliyetlerin olduğundan bahsedilmektedir. Türkiye İçişleri Bakanının TBMM'de yapmış olduğu açıklamada komünist ve milliyetçi Kürtlerden bahsedildiği ifade edilmiştir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-III" Başlıklı Yazısı, 42 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Irak Kürtlerinin başlattıkları isyan, Irak Hükümetiyle olmak üzere uluslararası camiada aradıkları desteklerden bahsedilmektedir. Irak Devlet Başkanının Ankara ziyareti, İsyancı Kürtlerin Türkiye'ye kaçtığı, Türkiye'den sınır illerinden Barzani'ye destek verildiği, çatışmalar sırasında yeniden yapılan anlaşmalar, 1970 yılında yapılan anlaşma ve Türkiye'de yansımaları ele alınmıştır. Çalışmanın devamında 1918'den beri Kürt Hareketleri anlatılmış, Barzanlar ve devlete karşı isyanları, Irak ve İran'da kurulan Kürt grupları (Komula, Hürriyet Gurubu, Hoybun) bu grupların programları, 1970 yılında yapılan dördüncü anlaşmanın neticeleri, Barzani'nin Türkiye ile yakın ilişki kurma çalışmaları vb. hususiyetlerin ele alınmıştır. Teferruatlı incelenmesi gereken bir kaynak çalışmadır.

    Lot No: 343

    Lot: 343

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Irak-Barzani Anlaşması ve Muhtemel Neticeleri-III" Başlıklı Yazısı, 42 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Irak Kürtlerinin başlattıkları isyan, Irak Hükümetiyle olmak üzere uluslararası camiada aradıkları desteklerden bahsedilmektedir. Irak Devlet Başkanının Ankara ziyareti, İsyancı Kürtlerin Türkiye'ye kaçtığı, Türkiye'den sınır illerinden Barzani'ye destek verildiği, çatışmalar sırasında yeniden yapılan anlaşmalar, 1970 yılında yapılan anlaşma ve Türkiye'de yansımaları ele alınmıştır. Çalışmanın devamında 1918'den beri Kürt Hareketleri anlatılmış, Barzanlar ve devlete karşı isyanları, Irak ve İran'da kurulan Kürt grupları (Komula, Hürriyet Gurubu, Hoybun) bu grupların programları, 1970 yılında yapılan dördüncü anlaşmanın neticeleri, Barzani'nin Türkiye ile yakın ilişki kurma çalışmaları vb. hususiyetlerin ele alınmıştır. Teferruatlı incelenmesi gereken bir kaynak çalışmadır.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürt İsyanları" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Emevi döneminden itibaren Kürt ayaklanmalara işaret etmekle birlikte, özellikle 1841-1938 yılları arasındaki en önemli sekiz isyan gerçekleştiği, 6 Dersim isyanı da eklendiğinde 14 isyan gerçekleştiği görülmektedir. Bu isyanların siyasi, dini, iktisadi, içtimai ve mahalli sebepleri tetkik edilmiştir. Babanlı Abdurrahman Paşa ayaklanması, Bedirhan Bey isyanları öncesi ve bastırılma süreçlerinden bahsedilmiştir. Bedirhan Beyin kendi adına hutbe, para bastırma gibi faaliyetler girişiminde bulunduğu belirtilmiştir.

    Lot No: 344

    Lot: 344

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kürt İsyanları" Başlıklı Yazısı, 9 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Emevi döneminden itibaren Kürt ayaklanmalara işaret etmekle birlikte, özellikle 1841-1938 yılları arasındaki en önemli sekiz isyan gerçekleştiği, 6 Dersim isyanı da eklendiğinde 14 isyan gerçekleştiği görülmektedir. Bu isyanların siyasi, dini, iktisadi, içtimai ve mahalli sebepleri tetkik edilmiştir. Babanlı Abdurrahman Paşa ayaklanması, Bedirhan Bey isyanları öncesi ve bastırılma süreçlerinden bahsedilmiştir. Bedirhan Beyin kendi adına hutbe, para bastırma gibi faaliyetler girişiminde bulunduğu belirtilmiştir.

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "XVII" Başlıklı Yazısı, 7 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Çemişkezek Beyliği, Sason Beyliği, Dumbeli Beyliği, Silvan Beyliği hakkında tarihsel süreç, Selçuklu, İran, Akkoyunlu, Osmanlı hükümdarlıklarıyla ilişkileri, idare tarzları, vb. konuların ele alındığı görülmektedir. Başvuru kaynağı, nadir bir çalışma

    Lot No: 345

    Lot: 345

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "XVII" Başlıklı Yazısı, 7 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Çemişkezek Beyliği, Sason Beyliği, Dumbeli Beyliği, Silvan Beyliği hakkında tarihsel süreç, Selçuklu, İran, Akkoyunlu, Osmanlı hükümdarlıklarıyla ilişkileri, idare tarzları, vb. konuların ele alındığı görülmektedir. Başvuru kaynağı, nadir bir çalışma

    TLSold
  • Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kerkük Türklerinin Adıl ve Menşeleri III" Başlıklı Yazısı, 5 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Suriye Bayatları, İran Bayatları, Anadolu Bayatları temelinde tarihsel sürecin ele alındığı, Kerkük Bayat Türklerinin şiire yatkınlığı, Türk musikisine etkileri, Irak'ta Arap ve Kürtleri, Kerkük Türklerine tazyikinden bahsedildiği görülmektedir. Başvuru kaynağı, nadir bir çalışma

    Lot No: 346

    Lot: 346

    Tarih, Kürt Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Jandarma Subaylarından Olan Zazalar, Kürt Meselesi ve Dersim Bölgesi Üzerine Kitap ve Çalışmalarıyla Tanınan Nazmi Sevgen'in Kaleme Aldığı "Kerkük Türklerinin Adıl ve Menşeleri III" Başlıklı Yazısı, 5 Sayfa, Nadir Hususi Bir Çalışma-Bu hususi çalışmada, Suriye Bayatları, İran Bayatları, Anadolu Bayatları temelinde tarihsel sürecin ele alındığı, Kerkük Bayat Türklerinin şiire yatkınlığı, Türk musikisine etkileri, Irak'ta Arap ve Kürtleri, Kerkük Türklerine tazyikinden bahsedildiği görülmektedir. Başvuru kaynağı, nadir bir çalışma

    TLSold
  • Hat, Sülüs Hurufat Meşki, 28x13,5 cm

    Lot No: 347

    Lot: 347

    Hat, Sülüs Hurufat Meşki, 28x13,5 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs yazı, "Tiz reftar olanın payine damen dolaşır/erişiri menzil-i maksuduna aheste giden", Hatemi İbrahhim Bey ketebeli, 22,5x9 cm

    Lot No: 348

    Lot: 348

    Hat, Sülüs yazı, "Tiz reftar olanın payine damen dolaşır/erişiri menzil-i maksuduna aheste giden", Hatemi İbrahhim Bey ketebeli, 22,5x9 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs Arapça Selam ve Sabır Duası, İsmail ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 1399 Tarihli, 22x7 cm

    Lot No: 349

    Lot: 349

    Hat, Sülüs Arapça Selam ve Sabır Duası, İsmail ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 1399 Tarihli, 22x7 cm

    TLSold
  • Hat, Celi Sülüs "La İlahe İllallah", İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 1400 Ketebeli, 20x16 cm

    Lot No: 350

    Lot: 350

    Hat, Celi Sülüs "La İlahe İllallah", İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 1400 Ketebeli, 20x16 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22x8,5 cm

    Lot No: 351

    Lot: 351

    Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22x8,5 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22x8 cm

    Lot No: 352

    Lot: 352

    Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22x8 cm

    TLSold
  • Hat, Celi Rika Fatiha Suresi, 1979 tarihli, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 29x5,5 cm

    Lot No: 353

    Lot: 353

    Hat, Celi Rika Fatiha Suresi, 1979 tarihli, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 29x5,5 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22,5x9,5 cm

    Lot No: 354

    Lot: 354

    Hat, Sülüs oklu besmele, İsmail Ketebeli (Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy), 22,5x9,5 cm

    TLSold
  • Hat, Sülüs Ayet-i Kerime, Alak Suresi, İlk Ayet, 5 Ağustos 1980 Tarihli, 28x8 cm

    Lot No: 355

    Lot: 355

    Hat, Sülüs Ayet-i Kerime, Alak Suresi, İlk Ayet, 5 Ağustos 1980 Tarihli, 28x8 cm

    TLSold
  • Hat, Celis Sülüs Fetih Suresi İlk Ayet, Arkası Sülüs Meşk, 28x18 cm

    Lot No: 356

    Lot: 356

    Hat, Celis Sülüs Fetih Suresi İlk Ayet, Arkası Sülüs Meşk, 28x18 cm

    TLSold
  • Denizcilik Bankası 1965 Yılı Takvimi, 5 Yaprak, Boğaz'da Sancak Çekilmiş Harp Gemileri, Sultan II. Beyazıt Tarafından Yaptırılan Kalyon, Kanuni Dönemi Tuna Üzerinde Budin Kalesi Önünde Toplanan Donanma, Cihannüma'daki Denizcililerin Yön Tayin Ettiği Gök Haritası, 40x28 cm

    Lot No: 357

    Lot: 357

    Denizcilik Bankası 1965 Yılı Takvimi, 5 Yaprak, Boğaz'da Sancak Çekilmiş Harp Gemileri, Sultan II. Beyazıt Tarafından Yaptırılan Kalyon, Kanuni Dönemi Tuna Üzerinde Budin Kalesi Önünde Toplanan Donanma, Cihannüma'daki Denizcililerin Yön Tayin Ettiği Gök Haritası, 40x28 cm

    TLSold
  • Osmanlıca, Avusturya Macaristan Haritası, Ali Şerif Paşa'ya yaptırılmış, Matbaa-i Amire, Dersaadet, 1310, Yayınlanan Hasan Ferid, İstanbul Basım, 56x41 cm

    Lot No: 358

    Lot: 358

    Osmanlıca, Avusturya Macaristan Haritası, Ali Şerif Paşa'ya yaptırılmış, Matbaa-i Amire, Dersaadet, 1310, Yayınlanan Hasan Ferid, İstanbul Basım, 56x41 cm

    TLSold
  • Mimari, Yenikapı Sahili, Fatih Langa Şehir Planlaması, Osmanlıca-Türkçe 2 Lisan, 45x59 cm-kenarında yırtık mevcut

    Lot No: 359

    Lot: 359

    Mimari, Yenikapı Sahili, Fatih Langa Şehir Planlaması, Osmanlıca-Türkçe 2 Lisan, 45x59 cm-kenarında yırtık mevcut

    TLSold
  • Mimari, Kumkapı Sahili, Fatih Şehir Planlaması, Osmanlıca-Türkçe 2 Lisan, 45x59 cm

    Lot No: 360

    Lot: 360

    Mimari, Kumkapı Sahili, Fatih Şehir Planlaması, Osmanlıca-Türkçe 2 Lisan, 45x59 cm

    TLSold
  • Mimari, Şehir Tarihi, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Lisans Tezi Ekinden İstanbul'da Yer Alan Külliye ve Türbelere Dair Mimari Plan ve Krokiler, "İstanbul Rical Türbeleri" Harita ve Krokisi, 50 adet, Büyük, Orta ve Küçük Boy Olmak Üzere-İstanbul Cerrahpaşa, Cerrah Mehmed Paşa Külliyesi Türbe Planı - İstanbul Fatih Gaziosmanpaşa Türbesi Planı, İstanbul Üsküdar Rumi Mehmed Paşa Türbesi Planı, Sultanahmet İskenderpaşa Türbesi Planı, Topkapı Kara Ahmed Paşa Külliyesi Türbe Planı, Çırağan Çelebi Ali Paşa Türbesi Plan Korkisi, Çırağan Ali Paşa Türbesi Plan Krokisi, Eyüp Ayas Mehmed Paşa Türbesi Planı, Kasımpaşa Piyale Paşa Türbesi Planı, Mahmud Paşa Külliyesi Türbe Planı, Eyüp Pertev Paşa vb. Türbeler

    Lot No: 361

    Lot: 361

    Mimari, Şehir Tarihi, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Lisans Tezi Ekinden İstanbul'da Yer Alan Külliye ve Türbelere Dair Mimari Plan ve Krokiler, "İstanbul Rical Türbeleri" Harita ve Krokisi, 50 adet, Büyük, Orta ve Küçük Boy Olmak Üzere-İstanbul Cerrahpaşa, Cerrah Mehmed Paşa Külliyesi Türbe Planı - İstanbul Fatih Gaziosmanpaşa Türbesi Planı, İstanbul Üsküdar Rumi Mehmed Paşa Türbesi Planı, Sultanahmet İskenderpaşa Türbesi Planı, Topkapı Kara Ahmed Paşa Külliyesi Türbe Planı, Çırağan Çelebi Ali Paşa Türbesi Plan Korkisi, Çırağan Ali Paşa Türbesi Plan Krokisi, Eyüp Ayas Mehmed Paşa Türbesi Planı, Kasımpaşa Piyale Paşa Türbesi Planı, Mahmud Paşa Külliyesi Türbe Planı, Eyüp Pertev Paşa vb. Türbeler

    TLSold
  • Mimari, B. Pepo Danon "Kaşıkadası, Tarabya, Burgaz" Başlıklı Dosya İçerisinde Adalar Belediyesi antetli, Burgazada, Kaşıkadasında kuyu açılması ve patlayıcı madde infilak ettirilmesi konulu yazışma, inşaat malzemesi faturası, Kaşıkadası, Tarabya, Burgaz yazılı notlar bulunan suluboya iç mekan dekorasyon mimari çizimleri, karakalem dış görünüm mimari çizimler, plan, krokiler, oturma odası mimari çizimi, eskizler, 35 sayfa-"Josef Danon" adına yazışma ve fatura, evraklar ölçüsü muhtelif

    Lot No: 362

    Lot: 362

    Mimari, B. Pepo Danon "Kaşıkadası, Tarabya, Burgaz" Başlıklı Dosya İçerisinde Adalar Belediyesi antetli, Burgazada, Kaşıkadasında kuyu açılması ve patlayıcı madde infilak ettirilmesi konulu yazışma, inşaat malzemesi faturası, Kaşıkadası, Tarabya, Burgaz yazılı notlar bulunan suluboya iç mekan dekorasyon mimari çizimleri, karakalem dış görünüm mimari çizimler, plan, krokiler, oturma odası mimari çizimi, eskizler, 35 sayfa-"Josef Danon" adına yazışma ve fatura, evraklar ölçüsü muhtelif

    TLSold
  • Mimari, "Baharyan Rölöveler" yazılı klasör içerisinde, İstanbul Belediyesi Emlak ve İskan Müdürlüğü Ermeni Yurttaş Adına Beyoğlu Adresli Vesika, Çaplı Tasarruf Belgesi, İstanbul Belediyesi antetli mimari proje, 2 adet, dış cephe, iç görünüm, detay, mimari çizim, plan ve projeler (ön ve arka cephe) dev boy, 10 vesika

    Lot No: 363

    Lot: 363

    Mimari, "Baharyan Rölöveler" yazılı klasör içerisinde, İstanbul Belediyesi Emlak ve İskan Müdürlüğü Ermeni Yurttaş Adına Beyoğlu Adresli Vesika, Çaplı Tasarruf Belgesi, İstanbul Belediyesi antetli mimari proje, 2 adet, dış cephe, iç görünüm, detay, mimari çizim, plan ve projeler (ön ve arka cephe) dev boy, 10 vesika

    TLSold
  • Nümismatik, Tarih-i Lütfi, Meskukat-ı Osmaniye Tarih-i Mücmel vb. eserler içerisinde sikkeler ile ilgili bölümlerin, İslam haritası, kitap içeriklerinden kopya haritalardan oluşan bir dosya,  Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından-45 sayfa, klasör içerisinde

    Lot No: 364

    Lot: 364

    Nümismatik, Tarih-i Lütfi, Meskukat-ı Osmaniye Tarih-i Mücmel vb. eserler içerisinde sikkeler ile ilgili bölümlerin, İslam haritası, kitap içeriklerinden kopya haritalardan oluşan bir dosya, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından-45 sayfa, klasör içerisinde

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, İÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü "İstanbul Rical Türbeleri (Lisans Tezi), Yazar, Nümismat,

    Lot No: 365

    Lot: 365

    Eğitim Tarihi, İÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü "İstanbul Rical Türbeleri (Lisans Tezi), Yazar, Nümismat,

    TLSold
  • Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un "Zaviyeler, Medrese, Camiler Hakkında Notlar, Semavi Eyice Yazılarından Nüshalar, Selçuklu, Karahanlılar Dönemi Cami Krokileri, İslam Mimarisi Hakkında El Yazılı Notlar vb. Muhteviyatlı Çalışmalar Klasörü, 50-60 Civarı Sayfa

    Lot No: 366

    Lot: 366

    Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un "Zaviyeler, Medrese, Camiler Hakkında Notlar, Semavi Eyice Yazılarından Nüshalar, Selçuklu, Karahanlılar Dönemi Cami Krokileri, İslam Mimarisi Hakkında El Yazılı Notlar vb. Muhteviyatlı Çalışmalar Klasörü, 50-60 Civarı Sayfa

    TLSold
  • Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından Osmanlı Kültür Mirası Konulu Yazılar, El Yazılı Literatür Taramaları, Alan Araştırmaları, Müdürlük Makamına Hitaben İmzalı Yazışmalar, Heykel Sanatı Hakkında Notlar, Yazılar, Çizimler, Konuyla Alakalı Osmanlı Dönemi Yazışmaların Kopya Nüshaları (Fotokopi) vb. Alan Araştırma Muhteviyatlı Çalışma, Onlarca Sayfa, Klasör İçerisinde

    Lot No: 367

    Lot: 367

    Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından Osmanlı Kültür Mirası Konulu Yazılar, El Yazılı Literatür Taramaları, Alan Araştırmaları, Müdürlük Makamına Hitaben İmzalı Yazışmalar, Heykel Sanatı Hakkında Notlar, Yazılar, Çizimler, Konuyla Alakalı Osmanlı Dönemi Yazışmaların Kopya Nüshaları (Fotokopi) vb. Alan Araştırma Muhteviyatlı Çalışma, Onlarca Sayfa, Klasör İçerisinde

    TLSold
  • Sanat Eğitimi, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İstanbul Ünversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünde Okuduğu Dönemde Oktay Aslanapa, Şerare Yetkin, Yıldız Demiriz, Ara Altun, Uluğ Bahadır Alkım, Muhibbe Darga, Nurhan Atasoy vd. Duayen Hocaların Ders ve Seminerlerinden Notların Yer Aldığı Klasör, 1978-79 Yılı, Yüzlerce Sayfa

    Lot No: 368

    Lot: 368

    Sanat Eğitimi, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un İstanbul Ünversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünde Okuduğu Dönemde Oktay Aslanapa, Şerare Yetkin, Yıldız Demiriz, Ara Altun, Uluğ Bahadır Alkım, Muhibbe Darga, Nurhan Atasoy vd. Duayen Hocaların Ders ve Seminerlerinden Notların Yer Aldığı Klasör, 1978-79 Yılı, Yüzlerce Sayfa

    TLSold
  • Nümismatik, Koleksiyon, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından Sultan Reşad, I. Mahmud, III. Osman, I. Abdülhamid, III. Selim, II. Abdülhamid vb. Birçok Padişahın Dönemine Ait "İttifak Madalyası, Sikkeler, Paralar, Madalyalar" vb. nin örneklerini toplandığı elle hazırlanmış, koleksiyon ve alan çalışması, 50-70 arası örnek mevcut

    Lot No: 369

    Lot: 369

    Nümismatik, Koleksiyon, Yazar, Nümismat, Sanat Tarihçisi ve Koleksiyoner İsmail Günay Paksoy'un Çalışmalarından Sultan Reşad, I. Mahmud, III. Osman, I. Abdülhamid, III. Selim, II. Abdülhamid vb. Birçok Padişahın Dönemine Ait "İttifak Madalyası, Sikkeler, Paralar, Madalyalar" vb. nin örneklerini toplandığı elle hazırlanmış, koleksiyon ve alan çalışması, 50-70 arası örnek mevcut

    TLSold
  • Koleksiyon, Müzayedecilik, Sotheby's Autumn Islamic Sales, Catalogue of Islamic Coins, Mainly in Gold, 1981 Tarihli, 24,5x18 cm, Sotheby's Müzayedeevi Sonbahar İslami Müzayedeleri, İslami Paralar Kataloğu, Ağırlıklı Olarak Altın, Görselli

    Lot No: 370

    Lot: 370

    Koleksiyon, Müzayedecilik, Sotheby's Autumn Islamic Sales, Catalogue of Islamic Coins, Mainly in Gold, 1981 Tarihli, 24,5x18 cm, Sotheby's Müzayedeevi Sonbahar İslami Müzayedeleri, İslami Paralar Kataloğu, Ağırlıklı Olarak Altın, Görselli

    TLSold
  • Dil Eğitim Tarihi, Ebu Haldun ve Satı El-Hasri Tarafından Hazırlanan Arapça Alfabe, Okuma Kitabı, 1976 Basım, 83 Sayfa, 25,5x19 cm

    Lot No: 371

    Lot: 371

    Dil Eğitim Tarihi, Ebu Haldun ve Satı El-Hasri Tarafından Hazırlanan Arapça Alfabe, Okuma Kitabı, 1976 Basım, 83 Sayfa, 25,5x19 cm

    TLSold
  • Karikatürcüler Derneği Haber Bülteni, Ocak-Şubat 1997 Tarihli, Sayı 34-36-38-40-44-49-51, Kapaklarda Turhan Selçuk ve Ceza Alan Karikatürcüler, 1996-97-98 Yılı

    Lot No: 372

    Lot: 372

    Karikatürcüler Derneği Haber Bülteni, Ocak-Şubat 1997 Tarihli, Sayı 34-36-38-40-44-49-51, Kapaklarda Turhan Selçuk ve Ceza Alan Karikatürcüler, 1996-97-98 Yılı

    TLSold
  • Edebiyat, Peride Celal'in Evili Bir Kadının Günlüğünden İsimli Eserinin Tefrika Halinde Gazete Nüshaları, 18 Ekim 1970-2 Mart 1971 Arası Nüshalar

    Lot No: 373

    Lot: 373

    Edebiyat, Peride Celal'in Evili Bir Kadının Günlüğünden İsimli Eserinin Tefrika Halinde Gazete Nüshaları, 18 Ekim 1970-2 Mart 1971 Arası Nüshalar

    TLSold
  • Mimari, Mimarlıkla İlgili Mevzuat (Nizamnameler), İstanbul Belediye Zabıtası Talimatnamesi, Milli Savunma Bakanlığı Yapı İşleri Umumi Fen Şartnamesi, Kara Kuvvetleri Elektirik, Çamaşır, İnşaat, Mutfak, Buhar vb. Teknik Şartnameler ve Birim Fiyat Listesi, 10 Parça

    Lot No: 374

    Lot: 374

    Mimari, Mimarlıkla İlgili Mevzuat (Nizamnameler), İstanbul Belediye Zabıtası Talimatnamesi, Milli Savunma Bakanlığı Yapı İşleri Umumi Fen Şartnamesi, Kara Kuvvetleri Elektirik, Çamaşır, İnşaat, Mutfak, Buhar vb. Teknik Şartnameler ve Birim Fiyat Listesi, 10 Parça

    TLSold
  • Mimarlık, İETT Mensupları Arsa Alım ve Yapı Kooperatifi'nin Projesi Kapsamında İETT Evleri Projesi Mimarlarından Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü akademik kadrasunda yer alan ilk kadın mimar Leyle Turgut ile Kemal Berkok'un Proje Çizimleri, Tespitleri, Krokiler, El Yazılı Notları, Tespitleri, Hesaplamaları, Adlarına Gönderilmiş İETT Kooperatifi Antetli Zarf vb. Muhtelif Yazışma ve Vesikalar

    Lot No: 375

    Lot: 375

    Mimarlık, İETT Mensupları Arsa Alım ve Yapı Kooperatifi'nin Projesi Kapsamında İETT Evleri Projesi Mimarlarından Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü akademik kadrasunda yer alan ilk kadın mimar Leyle Turgut ile Kemal Berkok'un Proje Çizimleri, Tespitleri, Krokiler, El Yazılı Notları, Tespitleri, Hesaplamaları, Adlarına Gönderilmiş İETT Kooperatifi Antetli Zarf vb. Muhtelif Yazışma ve Vesikalar

    TLSold
  • Mimarlık, Yüksek Mimar Leyla A. Turgut ve Yüksek Mimar Berkok İlkgünsal Antetli Evrakların da Oldu Mimarlar Tarafından İETT Mensupları Arsa Alım ve Yapı Kooperatifine Hitaben İETT Evleri Projesi Kapsamında Yazışma, Şartname, Sözleşme vb. Evrakların Olduğu Klasör, Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü akademik kadrasunda yer alan ilk kadın mimar Leyle Turgut ile Kemal Berkok'un imzaladığı evraklar da mevcuttur

    Lot No: 376

    Lot: 376

    Mimarlık, Yüksek Mimar Leyla A. Turgut ve Yüksek Mimar Berkok İlkgünsal Antetli Evrakların da Oldu Mimarlar Tarafından İETT Mensupları Arsa Alım ve Yapı Kooperatifine Hitaben İETT Evleri Projesi Kapsamında Yazışma, Şartname, Sözleşme vb. Evrakların Olduğu Klasör, Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü akademik kadrasunda yer alan ilk kadın mimar Leyle Turgut ile Kemal Berkok'un imzaladığı evraklar da mevcuttur

    TLSold
  • Osmanlıca, İslam Tarihi, Yazan Leone Caetano, Mütercim Hüseyin Cahid (Yalçın), Tanin Matbaası İstanbul Basım, 10 Cilt Takım-cilt kenarlarında yıpranma var

    Lot No: 377

    Lot: 377

    Osmanlıca, İslam Tarihi, Yazan Leone Caetano, Mütercim Hüseyin Cahid (Yalçın), Tanin Matbaası İstanbul Basım, 10 Cilt Takım-cilt kenarlarında yıpranma var

    TLSold
  • Histoire de La Conquete De L'Angleterre Par Les Normands, Yazan Augustin Thierry, 3. Cilt, Paris 1867 Basım, Garnier Freres Yayınevi, Fransızca, 400 Sayfa, Ciltli, 18x12 cm, İngiltere'nin Normanlar Tarafından Fethinin Tarihi

    Lot No: 378

    Lot: 378

    Histoire de La Conquete De L'Angleterre Par Les Normands, Yazan Augustin Thierry, 3. Cilt, Paris 1867 Basım, Garnier Freres Yayınevi, Fransızca, 400 Sayfa, Ciltli, 18x12 cm, İngiltere'nin Normanlar Tarafından Fethinin Tarihi

    TLSold
  • Sainte-Beuve, Extraits Des Causeries Du Lundi, Choisi et Mis en Ordre, Yazan A. Pichon, Paris 1892 Basım, Garnier Freres Yayıenvi, 611 Sayfa + Ek, Ciltli, 18x11 cm, Edebiyat Eleştirmeni Sainte-Beuve'nin, Pazartesi Konuşmalarından Seçilmiş ve Düzenlenmiş Alıntılar

    Lot No: 379

    Lot: 379

    Sainte-Beuve, Extraits Des Causeries Du Lundi, Choisi et Mis en Ordre, Yazan A. Pichon, Paris 1892 Basım, Garnier Freres Yayıenvi, 611 Sayfa + Ek, Ciltli, 18x11 cm, Edebiyat Eleştirmeni Sainte-Beuve'nin, Pazartesi Konuşmalarından Seçilmiş ve Düzenlenmiş Alıntılar

    TLSold
  • Le Joyeux Rajah de Ramador, Yazan Henri de Noussanne, Resimli, Paris Basım, Collection Hetzel Yayınevi, 391 Sayfa, Ciltli, 25x16 cm-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 380

    Lot: 380

    Le Joyeux Rajah de Ramador, Yazan Henri de Noussanne, Resimli, Paris Basım, Collection Hetzel Yayınevi, 391 Sayfa, Ciltli, 25x16 cm-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Atlas der deskriptiven Anatomie des menschen, Deskriptive Anatomie, Yazan Joh. Sobotta, 1. Kitap, Almanca, J. F. Lehmanns Verlag Yayınevi, 321 sayfa, Görselli, Ciltli, 25x20 cm, Anatomi Atlası, Sobotta'nın Meşhur Kitabı

    Lot No: 381

    Lot: 381

    Tıp Tarihi, Atlas der deskriptiven Anatomie des menschen, Deskriptive Anatomie, Yazan Joh. Sobotta, 1. Kitap, Almanca, J. F. Lehmanns Verlag Yayınevi, 321 sayfa, Görselli, Ciltli, 25x20 cm, Anatomi Atlası, Sobotta'nın Meşhur Kitabı

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Atlas der deskriptiven Anatomie des menschen, Deskriptive Anatomie, Yazan Joh. Sobotta, 2. Kitap, Almanca, J. F. Lehmanns Verlag Yayınevi, 221 sayfa, Görselli, Ciltli, 25x20 cm, Anatomi Atlası, Sobotta'nın Meşhur Kitabı

    Lot No: 382

    Lot: 382

    Tıp Tarihi, Atlas der deskriptiven Anatomie des menschen, Deskriptive Anatomie, Yazan Joh. Sobotta, 2. Kitap, Almanca, J. F. Lehmanns Verlag Yayınevi, 221 sayfa, Görselli, Ciltli, 25x20 cm, Anatomi Atlası, Sobotta'nın Meşhur Kitabı

    TLSold
  • Die Dardanellen, Konstantinopel und die Meerengen und Jest, Yazan Gustav Adolf Erdmann, Verlag von Velhagen & Klafing, 80 Sayfa, metin içinde bir kısmı tamsayfa olmak üzere 67 fotoğraf, metin sonundaki katlanır sayfada önlü harita, 26x18 cm / Çanakkale savaşı ile ilgili bilgiler veren bir eser, künyede "Constantinople Nouvelle Librairie Des Ecoles" Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan Kaşeli, ayrıca Ermenice kaşel mevcut-kapak içi yaprak formu sırt kısmı dağınık, kapak lekeli haliyle

    Lot No: 383

    Lot: 383

    Die Dardanellen, Konstantinopel und die Meerengen und Jest, Yazan Gustav Adolf Erdmann, Verlag von Velhagen & Klafing, 80 Sayfa, metin içinde bir kısmı tamsayfa olmak üzere 67 fotoğraf, metin sonundaki katlanır sayfada önlü harita, 26x18 cm / Çanakkale savaşı ile ilgili bilgiler veren bir eser, künyede "Constantinople Nouvelle Librairie Des Ecoles" Osmanlıca-Fransızca 2 Lisan Kaşeli, ayrıca Ermenice kaşel mevcut-kapak içi yaprak formu sırt kısmı dağınık, kapak lekeli haliyle

    TLSold
  • Müzik Tarihi, The New England Cnservatory Course in General Sight Reading, 1897 Basım, 92 sayfa, Ciltli, 29x23 cm, Konservatuar Kursu, Nota, Teknik Müzik Kitabı-cilt içinde ve kenarında yıpranma mevcut

    Lot No: 384

    Lot: 384

    Müzik Tarihi, The New England Cnservatory Course in General Sight Reading, 1897 Basım, 92 sayfa, Ciltli, 29x23 cm, Konservatuar Kursu, Nota, Teknik Müzik Kitabı-cilt içinde ve kenarında yıpranma mevcut

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Osmanlıca, Bestekar Muallim İsmail Hakkı Beyin Eserlerinden Oluşan "Külliyat-ı Musiki", Kudmanizade Şamlı İskender, İstanbul Basım, 1-2-3 Sayı 90 Sayfa ve Muhayyer Faslı, 27 Parça Peşrev, Şarkı ve Saz Semaisi,-ciltte yıpranma mevcut

    Lot No: 385

    Lot: 385

    Musiki Tarihi, Osmanlıca, Bestekar Muallim İsmail Hakkı Beyin Eserlerinden Oluşan "Külliyat-ı Musiki", Kudmanizade Şamlı İskender, İstanbul Basım, 1-2-3 Sayı 90 Sayfa ve Muhayyer Faslı, 27 Parça Peşrev, Şarkı ve Saz Semaisi,-ciltte yıpranma mevcut

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Şamlı İskender Müzik Defteri, Erken Dönem, Muhtelif Makamlarda Çok Sayıda Eserin El Yazılı Şekilde Güfte ve Besteleriyle Yer Aldığı Hususi Bir Musiki Defteri, Hüzzam, Rast, İlahi, Çarigah, Dugah vb. 28x20 cm-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 386

    Lot: 386

    Musiki Tarihi, Şamlı İskender Müzik Defteri, Erken Dönem, Muhtelif Makamlarda Çok Sayıda Eserin El Yazılı Şekilde Güfte ve Besteleriyle Yer Aldığı Hususi Bir Musiki Defteri, Hüzzam, Rast, İlahi, Çarigah, Dugah vb. 28x20 cm-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Müzik Tarihi, Trios für Pianoforte violine und violencell, L. Van Beethoven, Leipzig Almanya Baskı, 62 Sayfa, Ciltli, Almanca Nota Kitabı, 30x24 cm, pianoforte keman ve çello için üçlüler, Beethoven eserleri

    Lot No: 387

    Lot: 387

    Müzik Tarihi, Trios für Pianoforte violine und violencell, L. Van Beethoven, Leipzig Almanya Baskı, 62 Sayfa, Ciltli, Almanca Nota Kitabı, 30x24 cm, pianoforte keman ve çello için üçlüler, Beethoven eserleri

    TLSold
  • La Familia, 1950 Ekim-Eylül 1951 Arası Sayılar, Tek Ciltte, 15 Günde Bir Yayınlanır, Fransızca, Renkli, Görselli, İspanyolca Kadın, Dikiş, Moda Dergisi, 30x22 cm

    Lot No: 388

    Lot: 388

    La Familia, 1950 Ekim-Eylül 1951 Arası Sayılar, Tek Ciltte, 15 Günde Bir Yayınlanır, Fransızca, Renkli, Görselli, İspanyolca Kadın, Dikiş, Moda Dergisi, 30x22 cm

    TLSold
  • Spor Tarihi, Olympic Games 1952, British Olympic Associaiton Official Report, 114 Sayfa, İngilizce, Görselli, 27x21 cm, Olimpiyat Oyunları 1952, İngiliz Olimpiyat Birliği Resmi Raporu

    Lot No: 389

    Lot: 389

    Spor Tarihi, Olympic Games 1952, British Olympic Associaiton Official Report, 114 Sayfa, İngilizce, Görselli, 27x21 cm, Olimpiyat Oyunları 1952, İngiliz Olimpiyat Birliği Resmi Raporu

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Le Français pour les Turcs, Yazanlar Fethi İsmail, Max Bonnafous, L. Rolland, Galatasaray Lisesi Müdür ve Öğretmenleri, Fransızca, İstanbul Kanaat Kitabevi Yayınevi, 170 Sayfa, Ciltli, 20x14 cm, Türkler için Fransızca-kapak cilt içinden haliyle

    Lot No: 390

    Lot: 390

    Eğitim Tarihi, Le Français pour les Turcs, Yazanlar Fethi İsmail, Max Bonnafous, L. Rolland, Galatasaray Lisesi Müdür ve Öğretmenleri, Fransızca, İstanbul Kanaat Kitabevi Yayınevi, 170 Sayfa, Ciltli, 20x14 cm, Türkler için Fransızca-kapak cilt içinden haliyle

    TLSold
  • Halıcılık, Balkanlar, The Albanian Carpets, Arnavut Halıları, Görselli, 3 Lisan Metin, Ciltli, 37x30 cm-arka kapakta deforme mevcut

    Lot No: 391

    Lot: 391

    Halıcılık, Balkanlar, The Albanian Carpets, Arnavut Halıları, Görselli, 3 Lisan Metin, Ciltli, 37x30 cm-arka kapakta deforme mevcut

    TLSold
  • L'Italie Par Elle-Meme a Self-Portrait of Italy Autoritratto Dell'Italia, Yayınlayan Bompiani, 1967 Milano Basım, Ciltli, 27x21 cm, İtalya Expo'67 Konulu İtalya'yı Detaylı Ele Alan Bir Çalışma

    Lot No: 392

    Lot: 392

    L'Italie Par Elle-Meme a Self-Portrait of Italy Autoritratto Dell'Italia, Yayınlayan Bompiani, 1967 Milano Basım, Ciltli, 27x21 cm, İtalya Expo'67 Konulu İtalya'yı Detaylı Ele Alan Bir Çalışma

    TLSold
  • Ermeni Eğitim Tarihi, Ermenice Resimli Alfabe Kitabı, Agop Apelyan matbaası, 1977, 24 sayfa, 24x16 cm

    Lot No: 393

    Lot: 393

    Ermeni Eğitim Tarihi, Ermenice Resimli Alfabe Kitabı, Agop Apelyan matbaası, 1977, 24 sayfa, 24x16 cm

    TLSold
  • Ermenice, Eğitim Tarihi, Dr. Şahnur Şahen, Takuhi Halacyan'a İmzalanmış, İmla Kuralları Kitabı, 1990 Basım, 92 sayfa, 23x16 cm

    Lot No: 394

    Lot: 394

    Ermenice, Eğitim Tarihi, Dr. Şahnur Şahen, Takuhi Halacyan'a İmzalanmış, İmla Kuralları Kitabı, 1990 Basım, 92 sayfa, 23x16 cm

    TLSold
  • Ermenice, Eğitim Tarihi, Esayan Kız Lisesi Tarihi, 75. Yıl Hatıra Kitabı, 1955-1970, 176 Sayfa, Mustafa Kemal Atatürk Görselli, 28x20 cm

    Lot No: 395

    Lot: 395

    Ermenice, Eğitim Tarihi, Esayan Kız Lisesi Tarihi, 75. Yıl Hatıra Kitabı, 1955-1970, 176 Sayfa, Mustafa Kemal Atatürk Görselli, 28x20 cm

    TLSold
  • Ermenice, 5. Asır Hatırası Samatya Surp Kevork Kilisesi, 1935 İstanbul Basım, 352 Sayfa, 20x13,5 cm, Mustafa Kemal Atatürk, Din Adamları, Fesli Ermeni Beyefendiler Görselleri Mevcut

    Lot No: 396

    Lot: 396

    Ermenice, 5. Asır Hatırası Samatya Surp Kevork Kilisesi, 1935 İstanbul Basım, 352 Sayfa, 20x13,5 cm, Mustafa Kemal Atatürk, Din Adamları, Fesli Ermeni Beyefendiler Görselleri Mevcut

    TLSold
  • Ermenice, Engizisyonun Sırrı, Çeviri G. Ütücüyan, Yazar M.V. De Fereal, 1873 İstanbul Basım, 21x13 cm

    Lot No: 397

    Lot: 397

    Ermenice, Engizisyonun Sırrı, Çeviri G. Ütücüyan, Yazar M.V. De Fereal, 1873 İstanbul Basım, 21x13 cm

    TLSold
  • Ermenice, Hristiyanlık, Yeni Ahit, Viyana Basım, 1929 Basım, 14x10 cm, Haç Gofre Ciltli

    Lot No: 398

    Lot: 398

    Ermenice, Hristiyanlık, Yeni Ahit, Viyana Basım, 1929 Basım, 14x10 cm, Haç Gofre Ciltli

    TLSold
  • Ermenice, Hristiyanlık, İsa'nın doğum yortusu için olan kilise ayinleri konulu, dini kitap, 513 Sayfa, Taş Baskı, 16x11 cm-kapakta deforme mecvut

    Lot No: 399

    Lot: 399

    Ermenice, Hristiyanlık, İsa'nın doğum yortusu için olan kilise ayinleri konulu, dini kitap, 513 Sayfa, Taş Baskı, 16x11 cm-kapakta deforme mecvut

    TLSold
  • Ermenice, Hristiyanlık, Avak Şapat, Büyük Hafta, Paskalya Bayramı Önceki Hafta Gün Dini Ritüeller ve Kilise Ayinleri, 1895 Basım, 621 Sayfa, 15x11 cm, Haç Gofre Kapaklı

    Lot No: 400

    Lot: 400

    Ermenice, Hristiyanlık, Avak Şapat, Büyük Hafta, Paskalya Bayramı Önceki Hafta Gün Dini Ritüeller ve Kilise Ayinleri, 1895 Basım, 621 Sayfa, 15x11 cm, Haç Gofre Kapaklı

    TLSold
  • Ermenice, Edebiyat, Çocuk Kalbi, Çeviri H. Aleksis Hovsepyan, Yazar Edmondo de Amicis, 1927 Venedik Basım, 412 Sayfa, Ciltli, 19x12 cm

    Lot No: 401

    Lot: 401

    Ermenice, Edebiyat, Çocuk Kalbi, Çeviri H. Aleksis Hovsepyan, Yazar Edmondo de Amicis, 1927 Venedik Basım, 412 Sayfa, Ciltli, 19x12 cm

    TLSold
  • Ermenice, Edebiyat, Virkilya Maroni'nin Latince Epik Şiirler, Çeviri Arsen Ğazigyan, 1910 Basım, İstanbul Basım, 573 Sayfa, 17x11 cm, "B. Balentz Constantinople Fransız Ermenice" Kaşeli-sırt kenarı haliyle

    Lot No: 402

    Lot: 402

    Ermenice, Edebiyat, Virkilya Maroni'nin Latince Epik Şiirler, Çeviri Arsen Ğazigyan, 1910 Basım, İstanbul Basım, 573 Sayfa, 17x11 cm, "B. Balentz Constantinople Fransız Ermenice" Kaşeli-sırt kenarı haliyle

    TLSold
  • Ermenice, Hristiyanlık, Pazar Günü Olan Ayinin Nota Kitabı, 1919 Basım, 86 Sayfa, 22,5x17 cm, Bez Ciltli, Temiz Kondisyonda

    Lot No: 403

    Lot: 403

    Ermenice, Hristiyanlık, Pazar Günü Olan Ayinin Nota Kitabı, 1919 Basım, 86 Sayfa, 22,5x17 cm, Bez Ciltli, Temiz Kondisyonda

    TLSold
  • Ermenice, Edebiyat, Monte Kristo, Çeviri Dikran Harutyun Dedeyan, 1874 Basım, 1867 Basım, 297+259 Sayfa, Ciltli, 21x14 cm, 2 Kitap Tek Ciltte

    Lot No: 404

    Lot: 404

    Ermenice, Edebiyat, Monte Kristo, Çeviri Dikran Harutyun Dedeyan, 1874 Basım, 1867 Basım, 297+259 Sayfa, Ciltli, 21x14 cm, 2 Kitap Tek Ciltte

    TLSold
  • Ermenice, Bahtsız İvon'un Hatırası, Kaybettiği Çocuğu İçin Yazılan Bir Hatıra Eseri, 1934 İstanbul Basım, 276 Sayfa, Ciltli, Görselli, Ciltli, 22x16 cm-kapak içinden haliyle

    Lot No: 405

    Lot: 405

    Ermenice, Bahtsız İvon'un Hatırası, Kaybettiği Çocuğu İçin Yazılan Bir Hatıra Eseri, 1934 İstanbul Basım, 276 Sayfa, Ciltli, Görselli, Ciltli, 22x16 cm-kapak içinden haliyle

    TLSold
  • Ermenice, 1908 Yılı Önemli Olayları İçeren Teotik Yıllığı, 1908 İstanbul Basım, 366 Sayfa, Ciltli, 20x14 cm

    Lot No: 406

    Lot: 406

    Ermenice, 1908 Yılı Önemli Olayları İçeren Teotik Yıllığı, 1908 İstanbul Basım, 366 Sayfa, Ciltli, 20x14 cm

    TLSold
  • Ermenice, Eğitim Tarihi, Hikaye Kitapları, Klasikler, Yervant Gobela Çevisiri, 1969-70-72-73 Basım, 1-12 Sıralı Takım, 20x13,5 cm-Hazine Adası - Ayda İlk İnsanlar - Bir Eşeğin Anıları - Toby Taylor - David Coperfield - İsviçreli Robinson - Alis Harikalar Diyarından - Küçük Prenses - Oniki Kardeşler - Güliverin Maceraları vd.

    Lot No: 407

    Lot: 407

    Ermenice, Eğitim Tarihi, Hikaye Kitapları, Klasikler, Yervant Gobela Çevisiri, 1969-70-72-73 Basım, 1-12 Sıralı Takım, 20x13,5 cm-Hazine Adası - Ayda İlk İnsanlar - Bir Eşeğin Anıları - Toby Taylor - David Coperfield - İsviçreli Robinson - Alis Harikalar Diyarından - Küçük Prenses - Oniki Kardeşler - Güliverin Maceraları vd.

    TLSold
  • Albüm, Ermeni Kültürü, S.A. Horasancıyan İstanbul Etiketli Büyük Boy Defter İçerisinde, Filistin, Kudüs, İsrail Haritaları, Şeria Nehri, Nazaret, Ürdün vb. Yerlerde, Yahudi ve Ermeni Kültürü Açısından Ehemmiyet Taşıyan Yer, Muhit, Eser (Bizans vb dönemi), Şehir ve Anıtların Gazete, Dergi, Küpür ve Görsellerinin İliştirildiği Sayfalardan Mütevellit Koleksiyonluk Hususi Bir ALbüm, 90 Sayfası Dolu, Büyük Boy, 42x28 cm-kapak içinden ayrık

    Lot No: 408

    Lot: 408

    Albüm, Ermeni Kültürü, S.A. Horasancıyan İstanbul Etiketli Büyük Boy Defter İçerisinde, Filistin, Kudüs, İsrail Haritaları, Şeria Nehri, Nazaret, Ürdün vb. Yerlerde, Yahudi ve Ermeni Kültürü Açısından Ehemmiyet Taşıyan Yer, Muhit, Eser (Bizans vb dönemi), Şehir ve Anıtların Gazete, Dergi, Küpür ve Görsellerinin İliştirildiği Sayfalardan Mütevellit Koleksiyonluk Hususi Bir ALbüm, 90 Sayfası Dolu, Büyük Boy, 42x28 cm-kapak içinden ayrık

    TLSold
  • Hristiyanlık, Papaz Cübbesi ve Uzun Kuşak, Süslemeli Yıldızlı Haç Figürlü, Yetişkin Boy

    Lot No: 409

    Lot: 409

    Hristiyanlık, Papaz Cübbesi ve Uzun Kuşak, Süslemeli Yıldızlı Haç Figürlü, Yetişkin Boy

    TLSold
  • Hristiyanlık, Hazret-i İsa ve Havarileri "Son Akşam Yemeği" Temalı Ahşap Baskı Portre, 23x19 cm

    Lot No: 410

    Lot: 410

    Hristiyanlık, Hazret-i İsa ve Havarileri "Son Akşam Yemeği" Temalı Ahşap Baskı Portre, 23x19 cm

    TLSold
  • Baveria Germany Porselen Tabak, El Boyama Manzara Tema Süslemeli, çap 26 cm

    Lot No: 411

    Lot: 411

    Baveria Germany Porselen Tabak, El Boyama Manzara Tema Süslemeli, çap 26 cm

    TLSold
  • M. Demironat Aysek K. İmzalı Seramik Tabak, El Süsleme, Sümerbank Türk Malı Damgalı, çap 37 cm

    Lot No: 412

    Lot: 412

    M. Demironat Aysek K. İmzalı Seramik Tabak, El Süsleme, Sümerbank Türk Malı Damgalı, çap 37 cm

    TLSold
  • Havacılık, Air France Seyahat Çantası, 40x20x12 cm

    Lot No: 413

    Lot: 413

    Havacılık, Air France Seyahat Çantası, 40x20x12 cm

    TLSold
  • Dual Stereo 78 2 Adet Hoparlör, 28x18x9 cm

    Lot No: 414

    Lot: 414

    Dual Stereo 78 2 Adet Hoparlör, 28x18x9 cm

    TLSold
  • ITT B 100 S Hoparlör 2 Adet, 25x25x11 cm

    Lot No: 415

    Lot: 415

    ITT B 100 S Hoparlör 2 Adet, 25x25x11 cm

    TLSold