Lot: 1

Current Price: 750 TL Starting Bid: 750 TL Estimated: TL Losing Winning

"Atatürk'ün Vasiyetnamesi Dün Ankarada Açıldı" 29 Ekim 1938 (29 İkinciteşrin 1938) Haber Son Havadisler Akşam Postası Nüshası Kapakta Atatürk'ün İş Bankası Şahsi Hisselerini Vasiyetinde Makbule Hanım ve Manevi Kızları Afet İnan ve Sabiha Gökçene'e Ve Belli Bir Kısmınıda İsmet İnönünün Çocuklarına Bıraktığı İçerikli Haber ve Görsel, İç Sayfada İhap Hulusi'nin Korting Radyosu "Sizi Ahengle Sarar Oyalar" Çizimli , Türk Hava Kurumu Milli Piyangosu İkşnci Keşide 11/ Birincikanu 938'dedir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • "Atatürk'ün Vasiyetnamesi Dün Ankarada Açıldı" 29 Ekim 1938 (29  İkinciteşrin 1938) Haber Son Havadisler Akşam Postası Nüshası Kapakta Atatürk'ün İş Bankası Şahsi Hisselerini Vasiyetinde Makbule Hanım ve Manevi Kızları Afet İnan ve Sabiha Gökçene'e Ve Belli Bir Kısmınıda İsmet İnönünün Çocuklarına Bıraktığı İçerikli Haber ve Görsel,  İç Sayfada İhap Hulusi'nin Korting Radyosu "Sizi Ahengle Sarar Oyalar" Çizimli , Türk Hava Kurumu Milli Piyangosu İkşnci Keşide 11/ Birincikanu 938'dedir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    "Atatürk'ün Vasiyetnamesi Dün Ankarada Açıldı" 29 Ekim 1938 (29 İkinciteşrin 1938) Haber Son Havadisler Akşam Postası Nüshası Kapakta Atatürk'ün İş Bankası Şahsi Hisselerini Vasiyetinde Makbule Hanım ve Manevi Kızları Afet İnan ve Sabiha Gökçene'e Ve Belli Bir Kısmınıda İsmet İnönünün Çocuklarına Bıraktığı İçerikli Haber ve Görsel, İç Sayfada İhap Hulusi'nin Korting Radyosu "Sizi Ahengle Sarar Oyalar" Çizimli , Türk Hava Kurumu Milli Piyangosu İkşnci Keşide 11/ Birincikanu 938'dedir.

    TLSold
  • "Bir Fotoğraf Güzeli" Havacılık, Türk Hava Kurumu Posterlerini Ellerine Alarak, Üzerlerinde "Pilot Kurtarır, İstikbal Göklerde" Kuşakları Kepleri ile Pilot Kiyafetleri giymiş Öğrenciler...   Özellikle  Kız ve Erkek Minik Pilotların Elinlerindeki Oyuncak Uçaklar, Beylerin Yakalarında ki Türk Hava Kurumu Rozetleri, Muhteşem Bir Havacılık Temalı Fotoğraf-18*24cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    "Bir Fotoğraf Güzeli" Havacılık, Türk Hava Kurumu Posterlerini Ellerine Alarak, Üzerlerinde "Pilot Kurtarır, İstikbal Göklerde" Kuşakları Kepleri ile Pilot Kiyafetleri giymiş Öğrenciler... Özellikle Kız ve Erkek Minik Pilotların Elinlerindeki Oyuncak Uçaklar, Beylerin Yakalarında ki Türk Hava Kurumu Rozetleri, Muhteşem Bir Havacılık Temalı Fotoğraf-18*24cm.

    TLSold
  • Kurun 21 Teşirnisani 1938 Tarihli Mustafa Kemal Atatürk Matem Sayısı, Ebedi Şef Ankara'da, Tamamen Özel Atatürk Sayısı.  10 s. 4. Sayfadaki Usu Şefimiz atatürkün Hayat ve İcraatından Parçalar, Reisicumhur, Mareşal, vekiller Aziz Ölünün Mukaddes Huzurunda Eğildiler.-Beyoğlunda İpek - Saray - Melek Sinemalarında, İzmir'de El Hamra ve Yeni Bursa'da Tayyare ve Türkiyenin Bütün Büyük Sinemalarında Gösterilecektir Reklamı Göz Çarpmaktadır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Kurun 21 Teşirnisani 1938 Tarihli Mustafa Kemal Atatürk Matem Sayısı, Ebedi Şef Ankara'da, Tamamen Özel Atatürk Sayısı. 10 s. 4. Sayfadaki Usu Şefimiz atatürkün Hayat ve İcraatından Parçalar, Reisicumhur, Mareşal, vekiller Aziz Ölünün Mukaddes Huzurunda Eğildiler.-Beyoğlunda İpek - Saray - Melek Sinemalarında, İzmir'de El Hamra ve Yeni Bursa'da Tayyare ve Türkiyenin Bütün Büyük Sinemalarında Gösterilecektir Reklamı Göz Çarpmaktadır.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, 1960lı Yıllar Adalet Partisi Su Su Su ve yol  Ana Davalarımızdandır.-97 x 72 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Siyasi Tarih, 1960lı Yıllar Adalet Partisi Su Su Su ve yol Ana Davalarımızdandır.-97 x 72 cm.

    TLSold
  • Denizcilik, Şirketi Hayriye 1943 Senesi Yaz Mevsimi Pazardan Başka Günler İçin Seyrülsefer Tarifesi. Fiskal Pullu, Çituri Biraderler Basımevi. Üsküdar Beşiktaş Hattı, Harem Salacak, Boğaziçinden Köprüye, Köprüden Boğaziçine, Kabataştan Anadolu Kavağına, Yeniköyden Tarabyaya Onlarca İskele İsmi Yazılıdır...

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Denizcilik, Şirketi Hayriye 1943 Senesi Yaz Mevsimi Pazardan Başka Günler İçin Seyrülsefer Tarifesi. Fiskal Pullu, Çituri Biraderler Basımevi. Üsküdar Beşiktaş Hattı, Harem Salacak, Boğaziçinden Köprüye, Köprüden Boğaziçine, Kabataştan Anadolu Kavağına, Yeniköyden Tarabyaya Onlarca İskele İsmi Yazılıdır...

    TLSold
  • Hat Sanatı, 2 Adet Sülüs Meşk Örneği-13 x 24 cm.
8 x 22 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Hat Sanatı, 2 Adet Sülüs Meşk Örneği-13 x 24 cm. 8 x 22 cm.

    TLSold
  • Dünyanın En Ünlü Saat Üretici firmalarından Patek Phillipe  Firması 100. Yıl Özel Kataloğu

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Dünyanın En Ünlü Saat Üretici firmalarından Patek Phillipe Firması 100. Yıl Özel Kataloğu

    TLSold
  • İran ve Mısır Tarihi, İran ve Mısır Hanedan Saltanat Üyeleri, Rıza Şah Pehlevi ve  Prenses Fevziye Fuad

    Lot No: 8

    Lot: 8

    İran ve Mısır Tarihi, İran ve Mısır Hanedan Saltanat Üyeleri, Rıza Şah Pehlevi ve Prenses Fevziye Fuad

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, En Meşhur Maarif Vekilimiz Mustafa Necati Bey İmzalı Türkiye cumhuriyeti Maarif Vekaleti antetli 18.9.1926 Tarihli İmzalı Doküman, Mustafa Necati Cumhuriyetin En Sevilen ve Milli Mücadelenin Ünlü nutukçularından Genç Yaşta Ölen Maarif Nazırımız. Mustafa Kemal atatürk'ün arkasından Göz Yaşı Döktüğü 3 Kİşiden biridir.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Eğitim Tarihi, En Meşhur Maarif Vekilimiz Mustafa Necati Bey İmzalı Türkiye cumhuriyeti Maarif Vekaleti antetli 18.9.1926 Tarihli İmzalı Doküman, Mustafa Necati Cumhuriyetin En Sevilen ve Milli Mücadelenin Ünlü nutukçularından Genç Yaşta Ölen Maarif Nazırımız. Mustafa Kemal atatürk'ün arkasından Göz Yaşı Döktüğü 3 Kİşiden biridir.

    TLSold
  • Mübadele, Uluslararası İlişkiler, Bulgaristan İslam Ahalisinden Direkt Olarak Osmanlı Padişahına Gönderilmiş Arzuhal-Bulgaristan'ın Berkofça İslam Ahalisi, Berkofça ve civarında Bulunan Hristiyan Teba ile Arasında Oluşan İhtilaflar ve Belli Bir Fesat Ortaya Çıkması ve Teba Arasında Oluşan Sorunların giderilmesi, ve Fest Ehlinin Düzelmesi İçin Osmanlı Padişahına Gönderdikleri İstida

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Mübadele, Uluslararası İlişkiler, Bulgaristan İslam Ahalisinden Direkt Olarak Osmanlı Padişahına Gönderilmiş Arzuhal-Bulgaristan'ın Berkofça İslam Ahalisi, Berkofça ve civarında Bulunan Hristiyan Teba ile Arasında Oluşan İhtilaflar ve Belli Bir Fesat Ortaya Çıkması ve Teba Arasında Oluşan Sorunların giderilmesi, ve Fest Ehlinin Düzelmesi İçin Osmanlı Padişahına Gönderdikleri İstida

    TLSold
  • Hukuk Tarihi, 1325 Tarihli Devleti Aliye Osmani Sınırları Dahilinde Bir Hapishaneye ait Cürum Kayıt Defteri, Mahkumların Numaraları İsimleri  Mahkumiyet Tarihleri, Hapis Süreleri ve Mahkeme Karar Tayinine Ait 26 Sayfa Hapishane Katibi, Hapisane Müfettişi, Jandarma Müfettişi, Hapisane Muhafız Memuru, Mühürleri Onaylı Defter, İLk Defa Görülmektedir. tüm Memurlarda İmzalı-Suç İstatistiği Açısından Önemlidir.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Hukuk Tarihi, 1325 Tarihli Devleti Aliye Osmani Sınırları Dahilinde Bir Hapishaneye ait Cürum Kayıt Defteri, Mahkumların Numaraları İsimleri Mahkumiyet Tarihleri, Hapis Süreleri ve Mahkeme Karar Tayinine Ait 26 Sayfa Hapishane Katibi, Hapisane Müfettişi, Jandarma Müfettişi, Hapisane Muhafız Memuru, Mühürleri Onaylı Defter, İLk Defa Görülmektedir. tüm Memurlarda İmzalı-Suç İstatistiği Açısından Önemlidir.

    TLSold
  • Türk Yunan Mübadelesi, Mütefefa Adil Kerimesi Meryem Hanım Efendinin Selanik Toprak Kazasında Olan Mülkiyetlerinin Mübadele Dolayısıyla Tasfiyesine Ait, Gayrimenkul Tasfiye defteri. Defterde Mülkiyetlerin Yerleri, cinsleri, ve Kimin Üstüne Kaydedileceği Yazılıdır.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Türk Yunan Mübadelesi, Mütefefa Adil Kerimesi Meryem Hanım Efendinin Selanik Toprak Kazasında Olan Mülkiyetlerinin Mübadele Dolayısıyla Tasfiyesine Ait, Gayrimenkul Tasfiye defteri. Defterde Mülkiyetlerin Yerleri, cinsleri, ve Kimin Üstüne Kaydedileceği Yazılıdır.

    TLSold
  • Türk Yunan Mübadelesi, Müteveffa Adil Kerimesi Meryem Hanım Efendinin Selanik Toprak Kazasında Olan Mülkiyetlerinin Mübadele Dolayısıyla Tasfiyesine Ait, Gayrimenkul Tasfiye defteri. Defterde Mülkiyetlerin Yerleri, cinsleri, ve Kimin Üstüne Kaydedileceği Yazılıdır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Türk Yunan Mübadelesi, Müteveffa Adil Kerimesi Meryem Hanım Efendinin Selanik Toprak Kazasında Olan Mülkiyetlerinin Mübadele Dolayısıyla Tasfiyesine Ait, Gayrimenkul Tasfiye defteri. Defterde Mülkiyetlerin Yerleri, cinsleri, ve Kimin Üstüne Kaydedileceği Yazılıdır.

    TLSold
  • Kadıköy Kent Tarihi, Haydarpaşa İnşası İmtiyazına Sahip Anadolu Demiryolları Şirketi ile Hükümet Arasında Haydarpaşa Rıhtım ve Çevresinde Yapılacak Liman ve Muhtelif İskelelerin  Mahiyetleri Konumları İnşa Masrafları Hakkında Şirket ve Hükümet Arasında 4 Sayfalık Yazışma

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Kadıköy Kent Tarihi, Haydarpaşa İnşası İmtiyazına Sahip Anadolu Demiryolları Şirketi ile Hükümet Arasında Haydarpaşa Rıhtım ve Çevresinde Yapılacak Liman ve Muhtelif İskelelerin Mahiyetleri Konumları İnşa Masrafları Hakkında Şirket ve Hükümet Arasında 4 Sayfalık Yazışma

    TLSold
  • Türk Edebiyat Tarihi ve Matbaacılık, Kazım Bey Tarasından Çocuklara Malumat-ı Ziraiye Eserinin Telif Edileceği, ve Ederin Encümen Kararına Göre Mekteplere Tavsiye Edilip Edilmeyeceği…

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Türk Edebiyat Tarihi ve Matbaacılık, Kazım Bey Tarasından Çocuklara Malumat-ı Ziraiye Eserinin Telif Edileceği, ve Ederin Encümen Kararına Göre Mekteplere Tavsiye Edilip Edilmeyeceği…

    TLSold
  • Bektaşilik, Osmanlı Tasavvuf Tarihi, Kitabe-i Seng-i Mezar, 2 Temmuz 1338 Tarihli Hoşyan İmzalı Baba Cafer Efendi Kitabesinin Döneminde Kayda Geçirilen Başka Bir İhvan'a Gönderilmiş Mektup

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Bektaşilik, Osmanlı Tasavvuf Tarihi, Kitabe-i Seng-i Mezar, 2 Temmuz 1338 Tarihli Hoşyan İmzalı Baba Cafer Efendi Kitabesinin Döneminde Kayda Geçirilen Başka Bir İhvan'a Gönderilmiş Mektup

    TLSold
  • Osmanlı Tasavvuf Tarihi, Rifailik, İmam Kenan Dergahı Postnişi Kenan Rifai Efendi Hazretlerinin Validei Muhteremleri Hatice Hanımefendinin Hizmetine Bakan Görevlilerin Validei Hatice Hanım Aile  Aralarında Yaptıkları  Mühürlü İmzalı Senet Mukavelesi. 1331

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Osmanlı Tasavvuf Tarihi, Rifailik, İmam Kenan Dergahı Postnişi Kenan Rifai Efendi Hazretlerinin Validei Muhteremleri Hatice Hanımefendinin Hizmetine Bakan Görevlilerin Validei Hatice Hanım Aile Aralarında Yaptıkları Mühürlü İmzalı Senet Mukavelesi. 1331

    TLSold
  • I. Dünya Savaşı Kafkas Cephesi, 14. Alay 1. Tabur 2. Bölük İhtiyat Mülazımı Sanisi Dersaadetli Zeki Efendinin Şimal Kafkas Cephesi Kumandanlığında 1 Kıta Madalya /Nişan Aldığı, Kıtasını Terk Ederken Zimmetini Teslim Ettiği Batum'dan Dersaadet'e Gelirken Yol Harcırahı Verilmesi Hakkında Harbiye Nezaretine ait Evrak

    Lot No: 18

    Lot: 18

    I. Dünya Savaşı Kafkas Cephesi, 14. Alay 1. Tabur 2. Bölük İhtiyat Mülazımı Sanisi Dersaadetli Zeki Efendinin Şimal Kafkas Cephesi Kumandanlığında 1 Kıta Madalya /Nişan Aldığı, Kıtasını Terk Ederken Zimmetini Teslim Ettiği Batum'dan Dersaadet'e Gelirken Yol Harcırahı Verilmesi Hakkında Harbiye Nezaretine ait Evrak

    TLSold
  • Mülkiye, Milli Mücadele, Adapazarı 1 Numaralı Divanı Harp 4.6.1339 Tarihli Adapazarı 1. Divanı Harp Mahkemenin Teşkili ve Üyeleri, Üye İsimleri ve 1. Ordu Kumandanı Ferit Nurettin Paşa (Sakallı Nurettin Paşa) Tarafından Siyasetle Uğraşan Mülazım Necati Bey'in Berat Kararına Havi Erkanı Harbiye Riyaseti Mühürlü Evrak (1920)

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Mülkiye, Milli Mücadele, Adapazarı 1 Numaralı Divanı Harp 4.6.1339 Tarihli Adapazarı 1. Divanı Harp Mahkemenin Teşkili ve Üyeleri, Üye İsimleri ve 1. Ordu Kumandanı Ferit Nurettin Paşa (Sakallı Nurettin Paşa) Tarafından Siyasetle Uğraşan Mülazım Necati Bey'in Berat Kararına Havi Erkanı Harbiye Riyaseti Mühürlü Evrak (1920)

    TLSold
  • I. Dünya Savaşı, Adapazarı Saraçlar Ahalisinde Abdullah Efendizade'nin silah altına Alınması, İzmir Redif Taburuna Katılması Hakkında. Rumelihisarı Yazılı 1302 Tarihli Mühürlü

    Lot No: 20

    Lot: 20

    I. Dünya Savaşı, Adapazarı Saraçlar Ahalisinde Abdullah Efendizade'nin silah altına Alınması, İzmir Redif Taburuna Katılması Hakkında. Rumelihisarı Yazılı 1302 Tarihli Mühürlü

    TLSold
  • I. Dünya Savaşı Karagahı Umumiye 3. Şimendifer Şubesi Müdüriyeti Ahvali Fevkaladeden Cihan Harbinden Dolayı (Savaş Dolayısıyla) Ereğli ve Zonguldak'ta Yeterli Kömür Üretme İmkanı Olmadığı Mevcut Durumda Askerin Ne Kadar Kömür  İhtiyacı Olduğuna Dair, ve Bu Kömürlerin Nasıl Nakil Edileceğine Dair Mektup. Ereğli Kömür Şirketi Tarafından Karargaha Gönderilmiştir. 2. Mayıs 1331

    Lot No: 21

    Lot: 21

    I. Dünya Savaşı Karagahı Umumiye 3. Şimendifer Şubesi Müdüriyeti Ahvali Fevkaladeden Cihan Harbinden Dolayı (Savaş Dolayısıyla) Ereğli ve Zonguldak'ta Yeterli Kömür Üretme İmkanı Olmadığı Mevcut Durumda Askerin Ne Kadar Kömür İhtiyacı Olduğuna Dair, ve Bu Kömürlerin Nasıl Nakil Edileceğine Dair Mektup. Ereğli Kömür Şirketi Tarafından Karargaha Gönderilmiştir. 2. Mayıs 1331

    TLSold
  • 16 Haziran 1922 Tarihli (Büyük Taarruz Zamanı) Anadolu'da Bir Türk Askerinin Bölüğünün Merkezini Bölük Civar ve Etrafındaki Mevzi, yol, Patika  ve Yerleri ve Taburun Hareketlerini Gösteren Kroki.  Ait Elle Yapılmış Kızılırmak ve Civarında

    Lot No: 22

    Lot: 22

    16 Haziran 1922 Tarihli (Büyük Taarruz Zamanı) Anadolu'da Bir Türk Askerinin Bölüğünün Merkezini Bölük Civar ve Etrafındaki Mevzi, yol, Patika ve Yerleri ve Taburun Hareketlerini Gösteren Kroki. Ait Elle Yapılmış Kızılırmak ve Civarında

    TLSold
  • Hicaz valisi Çürüksulu Osman Nuri Paşa’nın oğlu Ziya Paşa (Kutnak) Konulu Doküman. Harbiye Nazırı Ziya Paşa Hazretleri ile Osmanlı Seyri Sefain İdaresi Müdürü Muzaffer Bey Arasında Akitname. 13 Madde İçerir.-Seyri Sefain İdaresi Vapurlarının Bilimum Nakliyat Kullanacakları Güzergahlar Taşıyacağı eşyaların Miktarı ve Tarifeleri, ve Gümrük Rüsumlarının Tarifeleri Hakkında

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Hicaz valisi Çürüksulu Osman Nuri Paşa’nın oğlu Ziya Paşa (Kutnak) Konulu Doküman. Harbiye Nazırı Ziya Paşa Hazretleri ile Osmanlı Seyri Sefain İdaresi Müdürü Muzaffer Bey Arasında Akitname. 13 Madde İçerir.-Seyri Sefain İdaresi Vapurlarının Bilimum Nakliyat Kullanacakları Güzergahlar Taşıyacağı eşyaların Miktarı ve Tarifeleri, ve Gümrük Rüsumlarının Tarifeleri Hakkında

    TLSold
  • Anı, Hatırat, I. Dünya Savaşı , Cihan Harbi Tarihi, Galiçya- Varşova, 1. Cihan Harbinde 8. Ordu Komutanı Van Hindenburg (Hitler Döneminde Cumhurbaşkanlığı Yapmıştır) Cihan Harbinde Varşova Harekatını anlatan ve Rusların Galiçya Siyaset ve askeriyesine Dair Muhtemelen Bir Osmanlı Subayının Tuttuğu Hatırat Niteliğinde 18 Sayfalık anılar.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Anı, Hatırat, I. Dünya Savaşı , Cihan Harbi Tarihi, Galiçya- Varşova, 1. Cihan Harbinde 8. Ordu Komutanı Van Hindenburg (Hitler Döneminde Cumhurbaşkanlığı Yapmıştır) Cihan Harbinde Varşova Harekatını anlatan ve Rusların Galiçya Siyaset ve askeriyesine Dair Muhtemelen Bir Osmanlı Subayının Tuttuğu Hatırat Niteliğinde 18 Sayfalık anılar.

    TLSold
  • Türk Azınlıklar ve Mülkiyet Tarihi, Beyoğlu Galata Karakaş Han'da Mihitaryan Manastır Ve Mektebi Vakfı ekili Papazyan Efendi ve Beyoğlu evkaf Müdüriyeti Arasından Muhitaryan Manastırı ve Mektep Vakfının Mülkiyet Hakkına Sahip Olduğu 2 Bab Akaretin Teşkilatı Esasi Kanunlarına Göre Mevcut durumu Hakkında Noter sureti. 10 Teşrin 1928

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Türk Azınlıklar ve Mülkiyet Tarihi, Beyoğlu Galata Karakaş Han'da Mihitaryan Manastır Ve Mektebi Vakfı ekili Papazyan Efendi ve Beyoğlu evkaf Müdüriyeti Arasından Muhitaryan Manastırı ve Mektep Vakfının Mülkiyet Hakkına Sahip Olduğu 2 Bab Akaretin Teşkilatı Esasi Kanunlarına Göre Mevcut durumu Hakkında Noter sureti. 10 Teşrin 1928

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Aydın Vilayeti, Denizli Sancağı  Yazılı ve Mühürlü. Aydın Vilayeti Güzelpınar Kasabası Muallim Mehmet Şükrü Bey'in 4 Sayfalık  Tercüme-i Hal Varakası

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Eğitim Tarihi, Aydın Vilayeti, Denizli Sancağı Yazılı ve Mühürlü. Aydın Vilayeti Güzelpınar Kasabası Muallim Mehmet Şükrü Bey'in 4 Sayfalık Tercüme-i Hal Varakası

    TLSold
  • Denizcilik, Seyri Sefain İdaresi Kızılırmak Vapuru Görevlilerinden Hüseyin Bey'in Mahdumu Mahmut Şevket Paşa Vapurunda Görev Yapmış Ahirinde Tekirdağ'da Görevlendirilmiş 1327 Tarihinde Çarkçı Şehadetnamesini Almış Osmanlı Seyri Sefain İdaresi Memurlarından Hakkı Efendini Tercümei Hali. Mühürlü Pullu ve İMzalıdır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Denizcilik, Seyri Sefain İdaresi Kızılırmak Vapuru Görevlilerinden Hüseyin Bey'in Mahdumu Mahmut Şevket Paşa Vapurunda Görev Yapmış Ahirinde Tekirdağ'da Görevlendirilmiş 1327 Tarihinde Çarkçı Şehadetnamesini Almış Osmanlı Seyri Sefain İdaresi Memurlarından Hakkı Efendini Tercümei Hali. Mühürlü Pullu ve İMzalıdır.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, Hicaz Tarihi, Türk Hukuk Tarihi, Hicaz Defterdarı Sabıkı Ahmet Muhtar Efendinin Mahmutu İstinaf  Baş Katibi Arif Hikmet Bey'in Erzurum Mahkeme Umumisi Arif Hikmet Bey ve Mehkeme Üyeleri Tarafından Mühürlü ve Onaylı Tercüme-i Hal Varakası

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Kutsal Topraklar, Hicaz Tarihi, Türk Hukuk Tarihi, Hicaz Defterdarı Sabıkı Ahmet Muhtar Efendinin Mahmutu İstinaf Baş Katibi Arif Hikmet Bey'in Erzurum Mahkeme Umumisi Arif Hikmet Bey ve Mehkeme Üyeleri Tarafından Mühürlü ve Onaylı Tercüme-i Hal Varakası

    TLSold
  • Türk Osmanlı Azınlık ve Levanten Tarihi, İtalya Devlet Tebasından Olup Beyoğlu Orta sokakta 21 Numarada Mukim Fenerler Dairesi Mühendisi Mösyö Leonardo (Efendi'nin) İtalyan Konsoloshanesine Keşide Eylediği Osmanlı Tebasından Pandoli J. Nicolisis ve Şürekası Arasında İhtilafa Ait 22 Temmuz 1326 Tarihli Konsolosluk suretinin Osmanlıca Tercümesi.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Türk Osmanlı Azınlık ve Levanten Tarihi, İtalya Devlet Tebasından Olup Beyoğlu Orta sokakta 21 Numarada Mukim Fenerler Dairesi Mühendisi Mösyö Leonardo (Efendi'nin) İtalyan Konsoloshanesine Keşide Eylediği Osmanlı Tebasından Pandoli J. Nicolisis ve Şürekası Arasında İhtilafa Ait 22 Temmuz 1326 Tarihli Konsolosluk suretinin Osmanlıca Tercümesi.

    TLSold
  • Hariciye ve Dışişleri Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Marsilya Ticaret Mümesililği antetli, Marsilya 16 Temmuz 1928 Tarihli İstanbul Türk Seyyahin Cemiyeti Riyaseti Muhteremiyesine, Cemiyetin Düzenleyeceği etkinlikler İçin Basılan Afil ve Kartpostalların Teslimi Hakkında Marsilya ticaret Mümesilliği İmzalı Doküman

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Hariciye ve Dışişleri Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Marsilya Ticaret Mümesililği antetli, Marsilya 16 Temmuz 1928 Tarihli İstanbul Türk Seyyahin Cemiyeti Riyaseti Muhteremiyesine, Cemiyetin Düzenleyeceği etkinlikler İçin Basılan Afil ve Kartpostalların Teslimi Hakkında Marsilya ticaret Mümesilliği İmzalı Doküman

    TLSold
  • Osmanlı Bürokrasi Tarihi,  Sadaret Kalemine Gönderilmiş Açıkta Kalan Memuriyetin Bir An Önce Doldurulması Hakkında Çok güzel Hatla Yazılmış, Arkası Mühürlü Doküman

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Osmanlı Bürokrasi Tarihi, Sadaret Kalemine Gönderilmiş Açıkta Kalan Memuriyetin Bir An Önce Doldurulması Hakkında Çok güzel Hatla Yazılmış, Arkası Mühürlü Doküman

    TLSold
  • Uluslararası ilişkiler, I. Dünya Savaşı, Bürokrasi Tarihi, M. P. İnisiyalli Kağıda Yazılmış, Mehmet İmzalı Zata Mahsus Gönderilmiş. 4 Sayfalık Mektup-İngiltere, Rusya, Avsutralya Gibi Ülkelerin Mevcut Durumları  ve Savaşa Göre Nasıl Konumlanacakları Hakkında bilgiler Mevcuttur.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Uluslararası ilişkiler, I. Dünya Savaşı, Bürokrasi Tarihi, M. P. İnisiyalli Kağıda Yazılmış, Mehmet İmzalı Zata Mahsus Gönderilmiş. 4 Sayfalık Mektup-İngiltere, Rusya, Avsutralya Gibi Ülkelerin Mevcut Durumları ve Savaşa Göre Nasıl Konumlanacakları Hakkında bilgiler Mevcuttur.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, İsrail'de Negev Çölüne Arad Yerleşim Birimine Uzaktan Bakan Gençlerin bir Görünümü. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-Arad Şehri Yer yüzündeki En Alçak Deniz Seviyesinde Bulunan Lut Gölü Yolu Üzerinde Olduğundan Dolayı Büyük Öneme Sahiptir. 
12 x 17 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Kutsal Topraklar, İsrail'de Negev Çölüne Arad Yerleşim Birimine Uzaktan Bakan Gençlerin bir Görünümü. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-Arad Şehri Yer yüzündeki En Alçak Deniz Seviyesinde Bulunan Lut Gölü Yolu Üzerinde Olduğundan Dolayı Büyük Öneme Sahiptir. 12 x 17 cm.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, Günümüz İsrail'in  Kuzeyinde Yer Alan Kineret Gölünün Tepeden Görünümü. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-Ortadoğu'nun Tek Tatlı Su Kaynağı Olması Açısından Büyük Öneme Sahiptir.
12 x 17 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Kutsal Topraklar, Günümüz İsrail'in Kuzeyinde Yer Alan Kineret Gölünün Tepeden Görünümü. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-Ortadoğu'nun Tek Tatlı Su Kaynağı Olması Açısından Büyük Öneme Sahiptir. 12 x 17 cm.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, İsrail'in Güneyinde Yer Alan Ashdod  Kentinin Liman İnşası. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-12 x 17 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Kutsal Topraklar, İsrail'in Güneyinde Yer Alan Ashdod Kentinin Liman İnşası. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-12 x 17 cm.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, Kudüs, Eski Şehir, Harem-i Şerif, Ömer Camii'nin İçerisinde Yer Aldığı Fotoğraf. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-12 x 17 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Kutsal Topraklar, Kudüs, Eski Şehir, Harem-i Şerif, Ömer Camii'nin İçerisinde Yer Aldığı Fotoğraf. 2 Lisan Paspartu İçerisindedir.-12 x 17 cm.

    TLSold
  • I. Dünya Savaşı, Esaret Hatırası, Masa Başında Oturan Erkan.-11,5 x 8,5 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    I. Dünya Savaşı, Esaret Hatırası, Masa Başında Oturan Erkan.-11,5 x 8,5 cm.

    TLSold
  • Sivas Kent Tarihi, Sivas ve Divriği'e Ait 1915-1920 Arası Çekilmiş Arkaları Osmanlıca Yazılı Çifte Minare, Divriği Ulu Camii, Ulu Camii'nin giriş Kapısının Döneminde Çekilmiş Fotoğrafı, 3 Adet foto

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Sivas Kent Tarihi, Sivas ve Divriği'e Ait 1915-1920 Arası Çekilmiş Arkaları Osmanlıca Yazılı Çifte Minare, Divriği Ulu Camii, Ulu Camii'nin giriş Kapısının Döneminde Çekilmiş Fotoğrafı, 3 Adet foto

    TLSold
  • Milli Mücadele ve Cihan Harbi Tarihi, 1339, Anadolu Harp Tebliğleri, Madam Glos, Anadolu Ordusu ile Beraber, Türklerin Tehciri, Kütahya Mıntıkasında Tahkimat, Urolof'un Esrarengiz Seyahati. Müttefikler Boğazların Tarafsızlığını temin Etmeye Çalışıyor. İkdam Gazetesi 5 Mayıs 1921 Tarihli Sayısı.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Milli Mücadele ve Cihan Harbi Tarihi, 1339, Anadolu Harp Tebliğleri, Madam Glos, Anadolu Ordusu ile Beraber, Türklerin Tehciri, Kütahya Mıntıkasında Tahkimat, Urolof'un Esrarengiz Seyahati. Müttefikler Boğazların Tarafsızlığını temin Etmeye Çalışıyor. İkdam Gazetesi 5 Mayıs 1921 Tarihli Sayısı.

    TLSold
  • Hat Tezyin Sanatı , Darülaceze'nin Ziyaretçilerine Armağanı İçin Yapılmış 1983 Tarihli  Ahşap Üzeri Osmanlı Hat ve Çok Güzel Bir Tezhib. Arkası İthaflı-GØ: 24 cm.Baskı

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Hat Tezyin Sanatı , Darülaceze'nin Ziyaretçilerine Armağanı İçin Yapılmış 1983 Tarihli Ahşap Üzeri Osmanlı Hat ve Çok Güzel Bir Tezhib. Arkası İthaflı-GØ: 24 cm.Baskı

    TLSold
  • Haber Akşam Postası, Son Havadisler, 20 İkinciteşrin 1938, 500 Kilometre Boyunca İki Sıra Meşale Safı Arasından Geçerek Büyük Ölü Ankara'da Hazırlanan Muazzam Katafalka Konuldu Kapaklı.-Milli Piyango Yan Tema 11. Sayfadaki Türk Hava Kurumu Büyük Piyangosu 2. Keşide Onbir Birincikanun 938dedir. Büyük İkramiye 45000 Liradır

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Haber Akşam Postası, Son Havadisler, 20 İkinciteşrin 1938, 500 Kilometre Boyunca İki Sıra Meşale Safı Arasından Geçerek Büyük Ölü Ankara'da Hazırlanan Muazzam Katafalka Konuldu Kapaklı.-Milli Piyango Yan Tema 11. Sayfadaki Türk Hava Kurumu Büyük Piyangosu 2. Keşide Onbir Birincikanun 938dedir. Büyük İkramiye 45000 Liradır

    TLSold
  • Tan Gazetesi, 13 İkinciteşrin 1938 Tarihli, Atamızın Cenaze Merasimi, Bu ayın 21inci Pazartesi Günü Ankara'da Yapılacak Birçok Ecnebi Heyetler Geliyor.-Milli Piyango Yan Tema, 8. Sayfadaki Tayyare Piyangosu Dün Kazanan Numaraları Tam Liste Halinde Neşrediyoruz. ve İhap Hulusi'nin Para Biriktirirsen El atamayacağın İş yoktur İş Bankasından Bir Kumbara Al Çİzimli Reklamı Göze Çarpmaktadır.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Tan Gazetesi, 13 İkinciteşrin 1938 Tarihli, Atamızın Cenaze Merasimi, Bu ayın 21inci Pazartesi Günü Ankara'da Yapılacak Birçok Ecnebi Heyetler Geliyor.-Milli Piyango Yan Tema, 8. Sayfadaki Tayyare Piyangosu Dün Kazanan Numaraları Tam Liste Halinde Neşrediyoruz. ve İhap Hulusi'nin Para Biriktirirsen El atamayacağın İş yoktur İş Bankasından Bir Kumbara Al Çİzimli Reklamı Göze Çarpmaktadır.

    TLSold
  • Cumhuriyet Gazetesi,, 16 İkinciteşrin 1938, Cenaze Merasimi Kapaklı. Ebedi Şef Atatürk'e Taazim, Bütün İstanbul Bugün ebedi Şefe son Ziyaretine Başlıyor Kapaklı ve cenaze Merasimine İştirak Eden Yabancı Heyetleri İsim Listesi.  Şirketi Hayriye'den ebedi Şefimiz büyük Halaskarın Muazzez Huzurunda son Vazifesini İfa Edecek Olan Yolcularımız İçin Yapılan İlave Seferler.-10. sayfadaki Türk Hava Kurumu büyük Piyangosu reklamı da Göze Çarpmaktadır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Cumhuriyet Gazetesi,, 16 İkinciteşrin 1938, Cenaze Merasimi Kapaklı. Ebedi Şef Atatürk'e Taazim, Bütün İstanbul Bugün ebedi Şefe son Ziyaretine Başlıyor Kapaklı ve cenaze Merasimine İştirak Eden Yabancı Heyetleri İsim Listesi. Şirketi Hayriye'den ebedi Şefimiz büyük Halaskarın Muazzez Huzurunda son Vazifesini İfa Edecek Olan Yolcularımız İçin Yapılan İlave Seferler.-10. sayfadaki Türk Hava Kurumu büyük Piyangosu reklamı da Göze Çarpmaktadır.

    TLSold
  • Akşam Gazetesi 14 Teşrinisani 1938, Atatürk'ün Naaşları Dolmabahçe'den Karayolu ile Sarayburnu'na Getirilecek. Orada Yavuz zırhlısı ile İzmit'e Götürülerek Hususi Tren ile Ankara'ya Naklolunacak Kapaklı.-9. Sayfadaki Türk Hava Kurumu 26. Tertip Büyük Piyangosu Reklamı Göze Çarpmaktadır. Yorgun

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Akşam Gazetesi 14 Teşrinisani 1938, Atatürk'ün Naaşları Dolmabahçe'den Karayolu ile Sarayburnu'na Getirilecek. Orada Yavuz zırhlısı ile İzmit'e Götürülerek Hususi Tren ile Ankara'ya Naklolunacak Kapaklı.-9. Sayfadaki Türk Hava Kurumu 26. Tertip Büyük Piyangosu Reklamı Göze Çarpmaktadır. Yorgun

    TLSold
  • Ermenice Haftalık Chanth Gazetesi, Pera Kabristan Caddesi, 1918 Baskısı

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Ermenice Haftalık Chanth Gazetesi, Pera Kabristan Caddesi, 1918 Baskısı

    TLSold
  • Ermeni Kültürü, Ermenistan'ın Deniz Feneri Tarihi Milli Filolojik Resimli Dergisi, Moskova 1881-İçinde İstanbul'da Olağanüstü Ermeni Hamallar Gravürü Mevcuttur., Derginin Birinci Sayfasında Edebiyatseverler Derneği 1874 Salmatomruk Damgalı. Salmatomruk İstanbul Fatih Karagümrük Civarında Bulunmaktadır.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Ermeni Kültürü, Ermenistan'ın Deniz Feneri Tarihi Milli Filolojik Resimli Dergisi, Moskova 1881-İçinde İstanbul'da Olağanüstü Ermeni Hamallar Gravürü Mevcuttur., Derginin Birinci Sayfasında Edebiyatseverler Derneği 1874 Salmatomruk Damgalı. Salmatomruk İstanbul Fatih Karagümrük Civarında Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Ermeni Kültürü, Ermenistan'ın Deniz Feneri Tarihi Milli Filolojik Resimli Dergisi, Moskova 1879-İçinde İstanbul Patriği Nerses, İstanbul Büyükdere, Edirne, Tiflis, Berlin Elçiler Toplantısı, 1878 Berlin Toplantı Sarayı gibi Birçok Resmi Barındıran Çok Nadir Gravürlü Dergi

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Ermeni Kültürü, Ermenistan'ın Deniz Feneri Tarihi Milli Filolojik Resimli Dergisi, Moskova 1879-İçinde İstanbul Patriği Nerses, İstanbul Büyükdere, Edirne, Tiflis, Berlin Elçiler Toplantısı, 1878 Berlin Toplantı Sarayı gibi Birçok Resmi Barındıran Çok Nadir Gravürlü Dergi

    TLSold
  • The Illustrated London News Dergisinden Macarkalesi ve Poyraz burnu Kaleleri, 1877, Tek Yaprak-36 x 28 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    The Illustrated London News Dergisinden Macarkalesi ve Poyraz burnu Kaleleri, 1877, Tek Yaprak-36 x 28 cm.

    TLSold
  • Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 14 Ekim 1970 / 21 Ekim 1970 Tarihli, Arkası "Beşiktaş 23. Yaşını Kutluyor", Ön Kapak Beşiktaş Takımı, Galatasaray'la 1 Kazımda Karşılaşıyoruz Haberli, Fenerbahçe Vefa'yı 4-1 Yendi Haberli. Beşiktaş Şampiyon Olacak, Almanları Rezil Ettik, Köln'de Zafer  Destanı..

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 14 Ekim 1970 / 21 Ekim 1970 Tarihli, Arkası "Beşiktaş 23. Yaşını Kutluyor", Ön Kapak Beşiktaş Takımı, Galatasaray'la 1 Kazımda Karşılaşıyoruz Haberli, Fenerbahçe Vefa'yı 4-1 Yendi Haberli. Beşiktaş Şampiyon Olacak, Almanları Rezil Ettik, Köln'de Zafer Destanı..

    TLSold
  • 1907 Tarihli Taşbaskı, Mimari Konulu Şahane Levha, 3 Adet-36 x 27 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    1907 Tarihli Taşbaskı, Mimari Konulu Şahane Levha, 3 Adet-36 x 27 cm.

    TLSold
  • Moda Kültürü, 2 Adet 1929 Özel Baskı Dönem Kadın Giyimini Gösterir Levha, Büyük Boy-33 x 24 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Moda Kültürü, 2 Adet 1929 Özel Baskı Dönem Kadın Giyimini Gösterir Levha, Büyük Boy-33 x 24 cm.

    TLSold
  • Kutsal Topraklar, Münif Fehim Çizimi Hac Günlerinde Kâbe, Hayat Dergisi Büyük Ebat Afiş-67 x 51 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Kutsal Topraklar, Münif Fehim Çizimi Hac Günlerinde Kâbe, Hayat Dergisi Büyük Ebat Afiş-67 x 51 cm.

    TLSold
  • Taşbaskı, 1890'lar Balıklar-34 x 41 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Taşbaskı, 1890'lar Balıklar-34 x 41 cm.

    TLSold
  • Taşbaskı, 1890'lar Kuşlar-34 x 41 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Taşbaskı, 1890'lar Kuşlar-34 x 41 cm.

    TLSold
  • Taşbaskı, 1890'lar Kuşlar-34 x 41 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Taşbaskı, 1890'lar Kuşlar-34 x 41 cm.

    TLSold
  • Sinema-Tiyatro-Meşhur-Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli-Türk Sinemasının En Sevilen Karakterlerinden Kemal Sunal Islak İmzalı "NİNA" Oyunu Tutanağı 1970- Lüleburgaz Gösterimi

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Sinema-Tiyatro-Meşhur-Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli-Türk Sinemasının En Sevilen Karakterlerinden Kemal Sunal Islak İmzalı "NİNA" Oyunu Tutanağı 1970- Lüleburgaz Gösterimi

    TLSold
  • Sinema-Tiyatro-Meşhur-Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli-Türk Sinemasının En Sevilen Karakterlerinden Kemal Sunal Islak İmzalı "BEKÇİ MURTAZA" Oyunu Tutanağı 1969- Kırklareli Gösterimi

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Sinema-Tiyatro-Meşhur-Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli-Türk Sinemasının En Sevilen Karakterlerinden Kemal Sunal Islak İmzalı "BEKÇİ MURTAZA" Oyunu Tutanağı 1969- Kırklareli Gösterimi

    TLSold
  • Altan Erbulak Orijinal Çizim, İmzasız, Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi, Şerit-10 x 34 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Altan Erbulak Orijinal Çizim, İmzasız, Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi, Şerit-10 x 34 cm.

    TLSold
  • Altan Erbulak Orijinal Çizim, İmzasız, Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi, Şerit-10 x 34 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Altan Erbulak Orijinal Çizim, İmzasız, Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi, Şerit-10 x 34 cm.

    TLSold
  • Tasavvuf ve Tarikat Tarihi, Samatya'da Sancak Tekkesi Sabık Şeyhi, Sadettin Efendi'nin Validesi Nazire Hanımın Şeyh Efendinin Vefatından Sonra Tekkede İkametini Edip Edemeyeceğine Göre, 16 aralık 1912 Tarihli Doküman

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Tasavvuf ve Tarikat Tarihi, Samatya'da Sancak Tekkesi Sabık Şeyhi, Sadettin Efendi'nin Validesi Nazire Hanımın Şeyh Efendinin Vefatından Sonra Tekkede İkametini Edip Edemeyeceğine Göre, 16 aralık 1912 Tarihli Doküman

    TLSold
  • 10 Teşrinisani 1938, Bütün Memleket Matem İçinde, Atatürk Bu Sabah 9'u 5 Geçe Gözlerini Dünyaya Kapattı.'' Kapaklı Akşam Gazetesi, Tıpkıbasım.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    10 Teşrinisani 1938, Bütün Memleket Matem İçinde, Atatürk Bu Sabah 9'u 5 Geçe Gözlerini Dünyaya Kapattı.'' Kapaklı Akşam Gazetesi, Tıpkıbasım.

    TLSold
  • Gastronomi ve Şarapçılık, Mütekaidin-i Askeriye Şirketinin Şarkta (Şarkköy-Tekirdağ) Şarap Depoları Üzerine Memur Olan Görevlinin Depoları Teftişine ait Raporu, Depolarda Mevcut Şarap Miktarlarının ve Daha Önce Nakliyesi Yapılan Şarap Miktarlarına  Ait

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Gastronomi ve Şarapçılık, Mütekaidin-i Askeriye Şirketinin Şarkta (Şarkköy-Tekirdağ) Şarap Depoları Üzerine Memur Olan Görevlinin Depoları Teftişine ait Raporu, Depolarda Mevcut Şarap Miktarlarının ve Daha Önce Nakliyesi Yapılan Şarap Miktarlarına Ait

    TLSold
  • Giresun, Trabzon Vilayeti Evkaf Muhasebeciliği Antetli, Giresun Sermet Hanım Vakfı Hazinesi Olan 1053 Kuruş  20 Para ve Buna Mükkabil Medrese ve Müderris Harcamalarına ait Bir Hazıran 1324 Tarihli Giresun Kazası Evkaf Müdüriyeti Behiyesine Mehmet Emin Mühürlü gönderilmiş Doküman

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Giresun, Trabzon Vilayeti Evkaf Muhasebeciliği Antetli, Giresun Sermet Hanım Vakfı Hazinesi Olan 1053 Kuruş 20 Para ve Buna Mükkabil Medrese ve Müderris Harcamalarına ait Bir Hazıran 1324 Tarihli Giresun Kazası Evkaf Müdüriyeti Behiyesine Mehmet Emin Mühürlü gönderilmiş Doküman

    TLSold
  • Giresun, Sermet Hanım Vakfı 1314-1315 Seneleri Varidat Masrafat ve Mutevelli Mehmet Nuri Bey Tarafından Tanzim Olunan Muhasebet Defterinin Komisyon Tarafından Tetkiki, Mühürlü Evrak, 23 Kanunisani 1317

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Giresun, Sermet Hanım Vakfı 1314-1315 Seneleri Varidat Masrafat ve Mutevelli Mehmet Nuri Bey Tarafından Tanzim Olunan Muhasebet Defterinin Komisyon Tarafından Tetkiki, Mühürlü Evrak, 23 Kanunisani 1317

    TLSold
  • Destan, Develer Katar Katar Diye Başlayan Destan, Balatlı Kaptan Feyzullah Nevzat

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Destan, Develer Katar Katar Diye Başlayan Destan, Balatlı Kaptan Feyzullah Nevzat

    TLSold
  • Polistikten Mütekaid Mehmet Mustafa Efendi'nin Mahdumu Osmanlı Seyrisefain İdaresi Nimet Vapuru Memurlarından Türkçe Okur Yazar Mehmet Efendinin Tercümei Hal Varakası, Arka Fiskal Pullar erörlüdür.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Polistikten Mütekaid Mehmet Mustafa Efendi'nin Mahdumu Osmanlı Seyrisefain İdaresi Nimet Vapuru Memurlarından Türkçe Okur Yazar Mehmet Efendinin Tercümei Hal Varakası, Arka Fiskal Pullar erörlüdür.

    TLSold
  • Çatalca Kent Tarihi, Çatalca Makam İmzalı Ferhat Paşa Mahallesi Sakinlerinden Müteveffa Seyit Ağa Kerimesi Konulu Gönderilmiş Talep Belge

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Çatalca Kent Tarihi, Çatalca Makam İmzalı Ferhat Paşa Mahallesi Sakinlerinden Müteveffa Seyit Ağa Kerimesi Konulu Gönderilmiş Talep Belge

    TLSold
  • Kastamonu Kent Kültürü, Evkaf Mülhakatı, Muhasebesi Mütevelli Şeyh ziya Efendi Yedine verilecek Kupon, Kastamonu sancağında Çeşme Cari Maileziz Vakfı Mütevellisi Şeyh ziya Efendinin Üzerinde Bulunan Vakfa Ait Taşınmazların Tamiri Onarılması Gelir ve Giderlere Ait Cetvel, 1323

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Kastamonu Kent Kültürü, Evkaf Mülhakatı, Muhasebesi Mütevelli Şeyh ziya Efendi Yedine verilecek Kupon, Kastamonu sancağında Çeşme Cari Maileziz Vakfı Mütevellisi Şeyh ziya Efendinin Üzerinde Bulunan Vakfa Ait Taşınmazların Tamiri Onarılması Gelir ve Giderlere Ait Cetvel, 1323

    TLSold
  • Kastamonu Kent Kültürü, Evkaf Mülhakatı, Muhasebesi Mütevelli Hacı Mustafa Efendi Yedine verilecek Kupon, Kastamonu sancağında Çeşme Cari Maileziz Vakfı Mütevellisi Şeyh ziya Efendinin Üzerinde Bulunan Vakfa Ait Taşınmazların Tamiri Onarılması Gelir ve Giderlere Ait Cetvel

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Kastamonu Kent Kültürü, Evkaf Mülhakatı, Muhasebesi Mütevelli Hacı Mustafa Efendi Yedine verilecek Kupon, Kastamonu sancağında Çeşme Cari Maileziz Vakfı Mütevellisi Şeyh ziya Efendinin Üzerinde Bulunan Vakfa Ait Taşınmazların Tamiri Onarılması Gelir ve Giderlere Ait Cetvel

    TLSold
  • Konya Vilayeti Askeri Şehadetnamesi, Konya Koçhisar Kasabasından Şerafettin Efendiye ait Konya 1327 Tarihli Askeri diploma (Şehadetname) Konya Valisi Kaymakamı ve Askeri Erkan Tarafından Mühürlü. Diploma sıra numarası 514 tür.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Konya Vilayeti Askeri Şehadetnamesi, Konya Koçhisar Kasabasından Şerafettin Efendiye ait Konya 1327 Tarihli Askeri diploma (Şehadetname) Konya Valisi Kaymakamı ve Askeri Erkan Tarafından Mühürlü. Diploma sıra numarası 514 tür.

    TLSold
  • Konya Vilayeti Erken Dönem Tapu, 1285 Tarihli, Erken Dönem Konya Seydişehir Tapu Senedi

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Konya Vilayeti Erken Dönem Tapu, 1285 Tarihli, Erken Dönem Konya Seydişehir Tapu Senedi

    TLSold
  • Konya Vilayeti Erken Dönem Tapu, 1283 Tarihli, Erken Dönem Konya Tapu Senedi

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Konya Vilayeti Erken Dönem Tapu, 1283 Tarihli, Erken Dönem Konya Tapu Senedi

    TLSold
  • Konya Şehir Tarihi, Konya'da Vaki Olan Hacı Mehmet Vakfı Tevliyetine Bir Kıta Vakfiye ile Mahmut Evladı İnas ve Evladı Zükurdan Abdurrahman Uhdesine Tevliyetin geçmesi Hakkında ve Mevcut Hacı Mehmet Efendi Vakfının Masrafat ve Varidat Harcamalarının Düzenlenmesi Hakkında.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Konya Şehir Tarihi, Konya'da Vaki Olan Hacı Mehmet Vakfı Tevliyetine Bir Kıta Vakfiye ile Mahmut Evladı İnas ve Evladı Zükurdan Abdurrahman Uhdesine Tevliyetin geçmesi Hakkında ve Mevcut Hacı Mehmet Efendi Vakfının Masrafat ve Varidat Harcamalarının Düzenlenmesi Hakkında.

    TLSold
  • Ankara Kent Tarihi, Ankara Taşlıca Manifatura Ticarethanesi ile Hakimiyeti Milliye Matbaası Arasında Düzenlenmiş Senet. Taşlıca Şirketi Manifatura Şirketi Antetli.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Ankara Kent Tarihi, Ankara Taşlıca Manifatura Ticarethanesi ile Hakimiyeti Milliye Matbaası Arasında Düzenlenmiş Senet. Taşlıca Şirketi Manifatura Şirketi Antetli.

    TLSold
  • Konya Kent Kültürü, Konya Vilayet Celilesi Konya Kaymakamı  Hasan Bey Mühürlü, Konya Vilayet Celilesi İdare Azasından Hacı Mustafa Efendi'ye Gönderilmiş Mektup, 2 Mayıs 1289, Yorgun

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Konya Kent Kültürü, Konya Vilayet Celilesi Konya Kaymakamı Hasan Bey Mühürlü, Konya Vilayet Celilesi İdare Azasından Hacı Mustafa Efendi'ye Gönderilmiş Mektup, 2 Mayıs 1289, Yorgun

    TLSold
  • Mardin Kent Kültürü, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1917 Tarihli, Mardin Arapça Hüccet-i Şerif. Hüccet Sağda Muhtar ve Diğer Üyeler Tarafından İmzalanmıştır.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Mardin Kent Kültürü, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1917 Tarihli, Mardin Arapça Hüccet-i Şerif. Hüccet Sağda Muhtar ve Diğer Üyeler Tarafından İmzalanmıştır.

    TLSold
  • Osmanlı, Çanakkale Kent Tarihi, Kale Sultaniye Sancağı antetli, Sadaret Müsteşarlığı cenab-ı alisine Gönderilmiş, Dairei Sadarete Mübayya olunacak Üzüm ve Kömür Fiyatının Bildirilmesi Hakkında Kale-i Sultaniye (Çanakkale) Mutasarrıfı İmzalı 9 Eylül 1334 Tarihli (Doküman) Vesika

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı, Çanakkale Kent Tarihi, Kale Sultaniye Sancağı antetli, Sadaret Müsteşarlığı cenab-ı alisine Gönderilmiş, Dairei Sadarete Mübayya olunacak Üzüm ve Kömür Fiyatının Bildirilmesi Hakkında Kale-i Sultaniye (Çanakkale) Mutasarrıfı İmzalı 9 Eylül 1334 Tarihli (Doküman) Vesika

    TLSold
  • Trabzon Kent Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Trabzon Bidayet Mahkemesi, Trabzon Vilayeti Maçka Kasabasında Kaim Bir Envalı Metruke'nin Parça Halinde Satılması Müşterek Parçaların Fiyat Taktirinin Yapılması ve Satışın Nasıl Olacağı Hakkında Doküman. 23 Temmuz 1341 Tarihli. Türkiye Cumhuriyeti Trabzon Ceza Dairesi Mühürlü Evrak

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Trabzon Kent Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Trabzon Bidayet Mahkemesi, Trabzon Vilayeti Maçka Kasabasında Kaim Bir Envalı Metruke'nin Parça Halinde Satılması Müşterek Parçaların Fiyat Taktirinin Yapılması ve Satışın Nasıl Olacağı Hakkında Doküman. 23 Temmuz 1341 Tarihli. Türkiye Cumhuriyeti Trabzon Ceza Dairesi Mühürlü Evrak

    TLSold
  • Türk Matbaa Tarihi, Tefeyyüz Kütüphanesi Antetli 1 Temmuz 1928 Pazar Günü Tarihli Önlü ve Arkası 2 Sayfa Haliyle Gönderilmiş Mektup.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Türk Matbaa Tarihi, Tefeyyüz Kütüphanesi Antetli 1 Temmuz 1928 Pazar Günü Tarihli Önlü ve Arkası 2 Sayfa Haliyle Gönderilmiş Mektup.

    TLSold
  • Filateli Yan Tema, Posta ve Telgraf İdaresi Memurin Arasında Taahüdat Mukavelenamesi. Posta ve Telgraf ve Telefon İdaresince Meslek İhtisası İçin 5 Ay Müddetle Eğitim Verileceği,  Eğitim Sonunda İkmali Tahsil Yapanların 5 Sene Müddetle Tayin Olunacak Vazife Yerlerine Gidecekleri ve Görevlerine aykırı Hiç Bir Faaliyette Bulunmayacaklarına Dair Memurin ve Kurum Arasındaki Taahhütnameye ait Noter Sureti.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Filateli Yan Tema, Posta ve Telgraf İdaresi Memurin Arasında Taahüdat Mukavelenamesi. Posta ve Telgraf ve Telefon İdaresince Meslek İhtisası İçin 5 Ay Müddetle Eğitim Verileceği, Eğitim Sonunda İkmali Tahsil Yapanların 5 Sene Müddetle Tayin Olunacak Vazife Yerlerine Gidecekleri ve Görevlerine aykırı Hiç Bir Faaliyette Bulunmayacaklarına Dair Memurin ve Kurum Arasındaki Taahhütnameye ait Noter Sureti.

    TLSold
  • "Galata Köprüsü altında olta balıkçıları" 1957. Ara Güler. Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı özel baskı. 13x19 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    "Galata Köprüsü altında olta balıkçıları" 1957. Ara Güler. Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı özel baskı. 13x19 cm.

    TLSold
  • Tiyatro tarihi.  İstanbul Müzikal Çevre Tiyatrosu "Alnı Açık İki Kişi" afişi.  Alt tarafı Kent Barbi reklamlı. 54x80 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Tiyatro tarihi. İstanbul Müzikal Çevre Tiyatrosu "Alnı Açık İki Kişi" afişi. Alt tarafı Kent Barbi reklamlı. 54x80 cm.

    TLSold
  • Devlet Denizyolları'na ait Truva yolcu gemisi İstanbul Boğazı'nda seyir halindeyken. 18x24 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Devlet Denizyolları'na ait Truva yolcu gemisi İstanbul Boğazı'nda seyir halindeyken. 18x24 cm.

    TLSold
  • Abdullah Freres kardeşler fotoğrafhanesi 1870 yılına ait muhtemel saraydan bir  hanıma ait foto. Çok temiz. 6.5x10.5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Abdullah Freres kardeşler fotoğrafhanesi 1870 yılına ait muhtemel saraydan bir hanıma ait foto. Çok temiz. 6.5x10.5 cm.

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası antetli kağıda Balıkesir Ticaret Odası'na gönderilmiş sigortacılıkla ilgili 2 sayfa cevabi yazı.  1935

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Türkiye İş Bankası antetli kağıda Balıkesir Ticaret Odası'na gönderilmiş sigortacılıkla ilgili 2 sayfa cevabi yazı. 1935

    TLSold
  • İzmir Saint Joseph 6/A sınıfı öğrencileri 1969/70.  Arkada tek tek isimleri yazılı.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İzmir Saint Joseph 6/A sınıfı öğrencileri 1969/70. Arkada tek tek isimleri yazılı.

    TLSold
  • İstanbul'da yaşayan Yahudilere ait Şalom Gazetesi'nin 22. yıl kutlamasında çekilmiş foto.  18x24 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İstanbul'da yaşayan Yahudilere ait Şalom Gazetesi'nin 22. yıl kutlamasında çekilmiş foto. 18x24 cm.

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk, bir sandalye üzerinde tefekkür halinde. Döneminin orijinal fotoğrafı. 6x9 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Mustafa Kemal Atatürk, bir sandalye üzerinde tefekkür halinde. Döneminin orijinal fotoğrafı. 6x9 cm.

    TLSold
  • Bandırma Belediyesi 1933 yılı Kayıkçı ücretleri tarifesi.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Bandırma Belediyesi 1933 yılı Kayıkçı ücretleri tarifesi.

    TLSold
  • Yugoslavya Devlet Başkanı Mareşal Tito Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile birlikte. 18x24 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Yugoslavya Devlet Başkanı Mareşal Tito Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile birlikte. 18x24 cm.

    TLSold
  • Nazilli Motörlü Vesaiti Nakliye Şoförler Cemiyeti Atatürk Posteri ile bir bayram kutlamasında. Aydın plakalı otomobil. 18x24 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Nazilli Motörlü Vesaiti Nakliye Şoförler Cemiyeti Atatürk Posteri ile bir bayram kutlamasında. Aydın plakalı otomobil. 18x24 cm.

    TLSold
  • Reisicumhur Celal Bayar'ın Libya Meliki Majeste İdris El-Senusi şerefine Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği yemeğin davetiyesi. 1956

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Reisicumhur Celal Bayar'ın Libya Meliki Majeste İdris El-Senusi şerefine Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği yemeğin davetiyesi. 1956

    TLSold
  • Ünlü fotoğrafçımız Nazif Topçuoğlu'nun  2001 yılında sınırlı sayıda basılan kromotik baskı fotoğrafı. İsimsiz. 18x24 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Ünlü fotoğrafçımız Nazif Topçuoğlu'nun 2001 yılında sınırlı sayıda basılan kromotik baskı fotoğrafı. İsimsiz. 18x24 cm.

    TLSold
  • İstanbul Amerikan Koleji (Robert) diploma.  1933 yılı.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İstanbul Amerikan Koleji (Robert) diploma. 1933 yılı.

    TLSold
  • Haldun Taner'in efsane oyunu Keşanlı Ali Destan'ının broşürü. Bütün oyuncuların fotoğraflarıyla.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Haldun Taner'in efsane oyunu Keşanlı Ali Destan'ının broşürü. Bütün oyuncuların fotoğraflarıyla.

    TLSold
  • 19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları.  Rafaelle 1897 Münih. 24x32 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları. Rafaelle 1897 Münih. 24x32 cm.

    TLSold
  • 19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları.  Michelangelo, Roma. 24x32 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları. Michelangelo, Roma. 24x32 cm.

    TLSold
  • II. Yeni'nin en önemli şairlerinden Özdemir Asaf bir açılışta kendisine verilen şiiri okurken. 12x18 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    II. Yeni'nin en önemli şairlerinden Özdemir Asaf bir açılışta kendisine verilen şiiri okurken. 12x18 cm.

    TLSold
  • İzmir'de Cumhuriyet Halk Partililerin seçim kutlaması. Foto Hamza Rüstem damgalı.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İzmir'de Cumhuriyet Halk Partililerin seçim kutlaması. Foto Hamza Rüstem damgalı.

    TLSold
  • Çanakkale Çan Çarşı Camii orijinal foto. 14x20 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Çanakkale Çan Çarşı Camii orijinal foto. 14x20 cm.

    TLSold
  • 1940'larda S. Birliği'nde hazırlanan propaganda afişlerinin Rusya'da yapılmış tıpkı basımı.  Lenin görselli.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    1940'larda S. Birliği'nde hazırlanan propaganda afişlerinin Rusya'da yapılmış tıpkı basımı. Lenin görselli.

    TLSold
  • 19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları. S. Pietro Meydanı, Roma. 24x32 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    19. yüzyıl sonu çekilmiş ve kalın kartonete yapıştırılmış Rönesans sanatı fotoları. S. Pietro Meydanı, Roma. 24x32 cm.

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşı sırasında yapılan Nazi propaganda afişlerinin Hadi Kronika dergisi tarafından 80'lerde yapılmış tıpkı basımı. 29x40 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    2. Dünya Savaşı sırasında yapılan Nazi propaganda afişlerinin Hadi Kronika dergisi tarafından 80'lerde yapılmış tıpkı basımı. 29x40 cm.

    TLSold
  • Bakkaliye. Algül Şale bisküvileri etiketi. 22x25 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Bakkaliye. Algül Şale bisküvileri etiketi. 22x25 cm.

    TLSold
  • 20. yüzyıl başında Venedik. Kanaletlerde  gondolla dolaşanlar.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    20. yüzyıl başında Venedik. Kanaletlerde gondolla dolaşanlar.

    TLSold
  • Delailü hayrat.  Altın yaldızlı özel baskı. Temiz kondüsyonda.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Delailü hayrat. Altın yaldızlı özel baskı. Temiz kondüsyonda.

    TLSold
  • Ankara Gençlik Parkı'nda Sel Felaketzedeleriyle yardımlaşma festivali el ilanı.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Ankara Gençlik Parkı'nda Sel Felaketzedeleriyle yardımlaşma festivali el ilanı.

    TLSold
  • Osmanlıca nüfus cüzdanı

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Osmanlıca nüfus cüzdanı

    TLSold
  • TCDD Yolcu Rehberi. 1959. 150 sayfa. Bütün tarifeler, dönem ilanlarıyla.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    TCDD Yolcu Rehberi. 1959. 150 sayfa. Bütün tarifeler, dönem ilanlarıyla.

    TLSold
  • Ünlü yazarımız Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın eski bir fotoğrafı. Küçük boy.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Ünlü yazarımız Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın eski bir fotoğrafı. Küçük boy.

    TLSold
  • Fransız otomobil  taşımacılık şirketi tarafından, Türkiye'nin Tahran Başkonsolosluğuna gönderilmiş yazı ve iki sayfalık fiyat listesi. 1938

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Fransız otomobil taşımacılık şirketi tarafından, Türkiye'nin Tahran Başkonsolosluğuna gönderilmiş yazı ve iki sayfalık fiyat listesi. 1938

    TLSold
  • Erken Cumhuriyet tuhaf bir grup. Sol altta Osmanlıca yazı ve tarih var. 17x23 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Erken Cumhuriyet tuhaf bir grup. Sol altta Osmanlıca yazı ve tarih var. 17x23 cm.

    TLSold
  • Ticaret Gemilerine mahsus tasdikname.  Marmaris limanına bağlı Işık adlı süngerci sandalı. 1931.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Ticaret Gemilerine mahsus tasdikname. Marmaris limanına bağlı Işık adlı süngerci sandalı. 1931.

    TLSold
  • Ünlü ressamlarımızdan Sühendan Fırat'ın  kartpostal tablosu üzerine attığı ıslak imza.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Ünlü ressamlarımızdan Sühendan Fırat'ın kartpostal tablosu üzerine attığı ıslak imza.

    TLSold
  • Aydın Tire. Arkasında "yurdumuza hatıra. Demirci Muzaffer" yazıyor.  Foto Osman Nuri Tire üçgen damgalı.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Aydın Tire. Arkasında "yurdumuza hatıra. Demirci Muzaffer" yazıyor. Foto Osman Nuri Tire üçgen damgalı.

    TLSold
  • İnhisarlar İdaresi Ankara Bira Fabrikası Tankları görselli 1942 yılı Temmuz takvim yaprağı. 30x43 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İnhisarlar İdaresi Ankara Bira Fabrikası Tankları görselli 1942 yılı Temmuz takvim yaprağı. 30x43 cm.

    TLSold
  • Cumhurbaşkanı Celal Bayar , ünlü Savarona yatıyla gittiği Pakistan ziyareti sırasında Karaçi limanında gemiden inerken. 18x24 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Cumhurbaşkanı Celal Bayar , ünlü Savarona yatıyla gittiği Pakistan ziyareti sırasında Karaçi limanında gemiden inerken. 18x24 cm.

    TLSold
  • Büyük Bayramı Kutlayan Aydınlılar Hükümet Konağı önünde. 12*18 cm. 2. baskı.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Büyük Bayramı Kutlayan Aydınlılar Hükümet Konağı önünde. 12*18 cm. 2. baskı.

    TLSold
  • Kırım'ın Odessa şehrinden Türkiye'ye gönderilmiş Osmanlıca evrak.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Kırım'ın Odessa şehrinden Türkiye'ye gönderilmiş Osmanlıca evrak.

    TLSold
  • İstanbul'da da şubesi olan Ayvalıklı Komilizade Salih Zeki'nin Rusya'ya zeytinyağı sevkiyle ilgili evrak.  1927

    Lot No: 120

    Lot: 120

    İstanbul'da da şubesi olan Ayvalıklı Komilizade Salih Zeki'nin Rusya'ya zeytinyağı sevkiyle ilgili evrak. 1927

    TLSold
  • Osmanlı döneminde haritacılıkta yapılan kısaltmaları gösterir levha. Çok nadir. 41x60 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Osmanlı döneminde haritacılıkta yapılan kısaltmaları gösterir levha. Çok nadir. 41x60 cm.

    TLSold
  • Yunanca, Osmanlıca, Ermenice ve Fransızca 4 dilde kullanılmamış fatura. Haliyle.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Yunanca, Osmanlıca, Ermenice ve Fransızca 4 dilde kullanılmamış fatura. Haliyle.

    TLSold
  • CHP Malatya milletvekili avukat Nuri Ocakçıoğlu ailesiyle birlikte. 1940'lar. 18x24 cm. + paspartu.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    CHP Malatya milletvekili avukat Nuri Ocakçıoğlu ailesiyle birlikte. 1940'lar. 18x24 cm. + paspartu.

    TLSold
  • Ahmed İhsan'ın ünlü Servet-i Fünun dergisi

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Ahmed İhsan'ın ünlü Servet-i Fünun dergisi

    TLSold
  • Yunan Kralı George'un cenaze töreni. 1913. Orijinalin 1970'lerde Yunanistan'da yapılmış tıpkı basımı. 28x36 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Yunan Kralı George'un cenaze töreni. 1913. Orijinalin 1970'lerde Yunanistan'da yapılmış tıpkı basımı. 28x36 cm.

    TLSold
  • Eskilerden Türk film lobisi.  Yumurcak Faka Basmaz.  A. Erbulak, H. Baradan, İnci Birol, F,. Hakan….30x35 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Eskilerden Türk film lobisi. Yumurcak Faka Basmaz. A. Erbulak, H. Baradan, İnci Birol, F,. Hakan….30x35 cm.

    TLSold
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk kapaklı, Sedat Simavi'nin ünlü 7 Gün dergisi.  9 Mayıs 1935.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk kapaklı, Sedat Simavi'nin ünlü 7 Gün dergisi. 9 Mayıs 1935.

    TLSold
  • Denizli'de  bol sulu bir kır kahvesi. Foto Park Ahmet Beceren. 18x24 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Denizli'de bol sulu bir kır kahvesi. Foto Park Ahmet Beceren. 18x24 cm.

    TLSold
  • Galata Köprüsü Üstünde. 1957. Ara Güler. Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı özel baskı. Büyük boy. 23x33 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Galata Köprüsü Üstünde. 1957. Ara Güler. Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı özel baskı. Büyük boy. 23x33 cm.

    TLSold
  • Üç kuşak Osmanlı birarada. Atelier Phebus. Constantinople. Grand Rue de Pera 359. Tertemiz.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Üç kuşak Osmanlı birarada. Atelier Phebus. Constantinople. Grand Rue de Pera 359. Tertemiz.

    TLSold
  • Eskişehir İbrahim Hakkı Osmanlı Sigara Kağıdı Etiketi

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Eskişehir İbrahim Hakkı Osmanlı Sigara Kağıdı Etiketi

    TLSold
  • Osmanlı Subayı CDV Foto-7 x 4 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Osmanlı Subayı CDV Foto-7 x 4 cm.

    TLSold
  • Büyük Türk Ulusu Güven Bize Yazılı Tak-ı Zafer, CHP altı Ok Bayraklı-9 x 6 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Büyük Türk Ulusu Güven Bize Yazılı Tak-ı Zafer, CHP altı Ok Bayraklı-9 x 6 cm.

    TLSold
  • Takı Zafer, Osmanlıca Yazılı, Tak Altında Bayram Günü Geçenler, Bayraklı-9 x 6 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Takı Zafer, Osmanlıca Yazılı, Tak Altında Bayram Günü Geçenler, Bayraklı-9 x 6 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca Takvim-i Sal 1323, Mehmed Arif, 94 s.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Osmanlıca Takvim-i Sal 1323, Mehmed Arif, 94 s.

    TLSold
  • Arkası Osmanlıca İbareli, Stüdyoda  Poz Veren Fesli Türk Beyefendisi, Şemsiyeli Poz Veriyor. 1329-17 x 11 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Arkası Osmanlıca İbareli, Stüdyoda Poz Veren Fesli Türk Beyefendisi, Şemsiyeli Poz Veriyor. 1329-17 x 11 cm.

    TLSold
  • Nouvelle Politique Economique de la Turquie Kemaliste, Kara Chemsi Rechid Saffet, Paris, 40 s. Sırtı Tamirli-Reşit Saffet  Atabinen Tarafından Islak İmzalı

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Nouvelle Politique Economique de la Turquie Kemaliste, Kara Chemsi Rechid Saffet, Paris, 40 s. Sırtı Tamirli-Reşit Saffet Atabinen Tarafından Islak İmzalı

    TLSold
  • Finans Tarihi, Viener Bank Verein Dersaadet Şubesi Hesap Defteri, Fransızca ve  Osmanlıca 2 Lisan Yazılı

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Finans Tarihi, Viener Bank Verein Dersaadet Şubesi Hesap Defteri, Fransızca ve Osmanlıca 2 Lisan Yazılı

    TLSold
  • Alaşehir Şehir Tarihi, Finans Tarihi, Alaşehir Dairei Belediyesi Bonosu Makbuz ve Koçan yüzü, Çok Temiz durumda

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Alaşehir Şehir Tarihi, Finans Tarihi, Alaşehir Dairei Belediyesi Bonosu Makbuz ve Koçan yüzü, Çok Temiz durumda

    TLSold
  • Tiyatro, Darülbedayi Muhacirin Müselemeye, Hacı Recep Zade Rüstem, Tiyatro Oyunu Broşürü

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Tiyatro, Darülbedayi Muhacirin Müselemeye, Hacı Recep Zade Rüstem, Tiyatro Oyunu Broşürü

    TLSold
  • 4 Lisan, Ermeni Harfli Türkçe - Ermenice - Fransızca - Rumca Yazılı Saç Boyası Kullanım ve Hazırlanması Konulu 4 Lisan Tarif İçeren Doküman, Çok Nadir-19 x 13 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    4 Lisan, Ermeni Harfli Türkçe - Ermenice - Fransızca - Rumca Yazılı Saç Boyası Kullanım ve Hazırlanması Konulu 4 Lisan Tarif İçeren Doküman, Çok Nadir-19 x 13 cm.

    TLSold
  • Hristiyan, Heybeli Ada Ruhbaniye  Mektebi'den Gönderilmiş Zarf

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Hristiyan, Heybeli Ada Ruhbaniye Mektebi'den Gönderilmiş Zarf

    TLSold
  • Hamidiye-i Etfal Hastanesinde Düzenlenecek Toplu Sünnet Davetiyesi, Kat Yerleri Mevcuttur.-13 x 17 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Hamidiye-i Etfal Hastanesinde Düzenlenecek Toplu Sünnet Davetiyesi, Kat Yerleri Mevcuttur.-13 x 17 cm.

    TLSold
  • 1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    TLSold
  • 1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    TLSold
  • 1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    TLSold
  • 1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    1940'lı yıllara Ait Atatürk Baskı Fotoğrafı-12 x 17,5 cm.

    TLSold
  • Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 10, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 10, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    TLSold
  • Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 12, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 12, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    TLSold
  • Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 13, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 13, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.

    TLSold
  • Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 14, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.-Bazı Yaprakları Kapağa Yapışıktır.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 14, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.-Bazı Yaprakları Kapağa Yapışıktır.

    TLSold
  • Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 15, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.-Cilt-Kapak Yapışık Değildir.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Harb-i Umumi Çanakkale Hatırası Albümü, Numero 15, 12 Adet Eski Türkçe ve Fransızca Çanakkale Görseli İçermektedir.-Cilt-Kapak Yapışık Değildir.

    TLSold
  • Çarşamba 1941 Tarihli Albüm ve Rehberi, Samsun Güneş Basımevi,  Karton Ciltli, Çok Temiz Durumda. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şef İsmet İnönü, Refik Saydam, Mareşal Fevzi Çakmak Görselli.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Çarşamba 1941 Tarihli Albüm ve Rehberi, Samsun Güneş Basımevi, Karton Ciltli, Çok Temiz Durumda. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Şef İsmet İnönü, Refik Saydam, Mareşal Fevzi Çakmak Görselli.

    TLSold
  • İran Haritası Osmanlı Dönem Haritası, Bez Üzeri-51 x 48 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    İran Haritası Osmanlı Dönem Haritası, Bez Üzeri-51 x 48 cm.

    TLSold
  • Yunan Denizi Korfu Adası güneyi ve Ana Kara Görünümü, Osmanlı Dönemi Haritası, Bez Üzeri-36 x 46 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Yunan Denizi Korfu Adası güneyi ve Ana Kara Görünümü, Osmanlı Dönemi Haritası, Bez Üzeri-36 x 46 cm.

    TLSold
  • Bulgaristan Cepheleri ve Civarı Haritası, Bez Üzeri Harita-42 x 54 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Bulgaristan Cepheleri ve Civarı Haritası, Bez Üzeri Harita-42 x 54 cm.

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Mustafa Kemal Atatürk

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk Tablosu, Türk Tayyare Cemiyeti Reklamlı

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Mustafa Kemal Atatürk Tablosu, Türk Tayyare Cemiyeti Reklamlı

    TLSold
  • Bursa Kaplıcaları ve Genel Görünüm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Bursa Kaplıcaları ve Genel Görünüm

    TLSold
  • Osmanlıca 2 Krş. Antiye Damgalı, İstanbul'dan Almanya'ya Gönderilmiş

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Osmanlıca 2 Krş. Antiye Damgalı, İstanbul'dan Almanya'ya Gönderilmiş

    TLSold
  • Trabzon Soğuksu Çifte Çamlık-Kitabi Hamdi Fils

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Trabzon Soğuksu Çifte Çamlık-Kitabi Hamdi Fils

    TLSold
  • Trabzon Değirmendere Köprüsü-Edt. Osman Nouri Haliyle

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Trabzon Değirmendere Köprüsü-Edt. Osman Nouri Haliyle

    TLSold
  • Trabzon Hisar Camii'ne Giden Yol-Messageries Maritimes Reklamlı

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Trabzon Hisar Camii'ne Giden Yol-Messageries Maritimes Reklamlı

    TLSold
  • Trabzon Kışla-Messageries Maritimes Reklamlı

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Trabzon Kışla-Messageries Maritimes Reklamlı

    TLSold
  • Askeri, Kuleli Askeri Lisesi Talebeleri Okul Merdivenlerinde Poz Verirken.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Askeri, Kuleli Askeri Lisesi Talebeleri Okul Merdivenlerinde Poz Verirken.

    TLSold
  • Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 60, 19 Kanunisani 1928, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 60, 19 Kanunisani 1928, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    TLSold
  • Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 52, 17 Kanunisani 1927, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 52, 17 Kanunisani 1927, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    TLSold
  • Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 61, 26 İkinci Kanun 1927, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Osmanlıca Resimli Mecmua, Sayı 61, 26 İkinci Kanun 1927, Türk Çocuk Edebiyatı Neşriyatı, 16 s.

    TLSold
  • Osmanlıca Nasreddin Hoca, Renkli Kapak Nadir Dergi., 23 Haziran 1927, Alman Ne İngilize Yüz Veriyor Ne de Moskofe

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Osmanlıca Nasreddin Hoca, Renkli Kapak Nadir Dergi., 23 Haziran 1927, Alman Ne İngilize Yüz Veriyor Ne de Moskofe

    TLSold
  • Osmanlıca Karagöz Mizah Gazetesi, İstanbul Baskısı numero 1451, 11 Şubat 1338, Lekeli

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Osmanlıca Karagöz Mizah Gazetesi, İstanbul Baskısı numero 1451, 11 Şubat 1338, Lekeli

    TLSold
  • Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 2, 13 Teşrinievvel 1927 Tarihli, 16 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 2, 13 Teşrinievvel 1927 Tarihli, 16 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 22, 10 Mart 1928 Tarihli, 18 s.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 22, 10 Mart 1928 Tarihli, 18 s.

    TLSold
  • Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 20, 1 Mart 1928 Tarihli, 18 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli
Ön Sayfa Yırtık

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 20, 1 Mart 1928 Tarihli, 18 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli Ön Sayfa Yırtık

    TLSold
  • Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 19, 23 Şubat 1928 Tarihli, 18 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 19, 23 Şubat 1928 Tarihli, 18 s.-İçi İhap Hulus İmza Görselli

    TLSold
  • Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 21, 8 Mart 1928 Tarihli, 18 s.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Osmanlıca Kalem Mecmuası, Numero 21, 8 Mart 1928 Tarihli, 18 s.

    TLSold
  • Osmanlıca Resimli Mecmua, Sene 1, Sayı 7, 20 Teşrinievvel 1339, Yavuz Zırhlısı Kapaklı, 8 s.-Yeni Donanmamız Meydana … İstanbul Trakya ve Boğazların Düşman Hücum İstilasına Karşı Yegane Müdafaa ve Muhafaza Olan Muharebe Kruvazörümüz.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Osmanlıca Resimli Mecmua, Sene 1, Sayı 7, 20 Teşrinievvel 1339, Yavuz Zırhlısı Kapaklı, 8 s.-Yeni Donanmamız Meydana … İstanbul Trakya ve Boğazların Düşman Hücum İstilasına Karşı Yegane Müdafaa ve Muhafaza Olan Muharebe Kruvazörümüz.

    TLSold
  • Türk Ticaret Erken Dönem, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1783 Tarihli, Mevcut Kariyenin Beratı Şerifle Tımar Sahibinin Kariye-i Mezkurede Muhtelif Mülkiyet Sahiplerinin Arazi Satışları Hakkında Düzenlenmiş Erken Dönem Bir Senet Örneği

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Türk Ticaret Erken Dönem, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1783 Tarihli, Mevcut Kariyenin Beratı Şerifle Tımar Sahibinin Kariye-i Mezkurede Muhtelif Mülkiyet Sahiplerinin Arazi Satışları Hakkında Düzenlenmiş Erken Dönem Bir Senet Örneği

    TLSold
  • Kastamonu Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, Finans Tarihi, 1729 Tarihli Erken Dönem Osmanlı Senet, 1245 Senesinde Kastamonu tüccarlarından Hacı Osman Ağa Zade, Yedine Mahsus Senet. Arkası Cirolu

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Kastamonu Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, Finans Tarihi, 1729 Tarihli Erken Dönem Osmanlı Senet, 1245 Senesinde Kastamonu tüccarlarından Hacı Osman Ağa Zade, Yedine Mahsus Senet. Arkası Cirolu

    TLSold
  • Kastamonu Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1252 Tarihli Zahirinin Satılması ve Zahirine Bedelin Ödenmesi Hakkında  Erken Dönem Osmanlıca Mektup Örneği, Arkası Alif Efendi Mühürlü

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Kastamonu Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, 1252 Tarihli Zahirinin Satılması ve Zahirine Bedelin Ödenmesi Hakkında Erken Dönem Osmanlıca Mektup Örneği, Arkası Alif Efendi Mühürlü

    TLSold
  • Mardin Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, Seyyit Ali Efendi Mühürlü Arapça hücceti Şerif, Mardin.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Mardin Kent Tarihi, Osmanlı Hukuk Tarihi, Seyyit Ali Efendi Mühürlü Arapça hücceti Şerif, Mardin.

    TLSold
  • Ayvalık Kent Tarihi ve Ticaret Tarihi, 42 Sayfa Döneminde Bir Tüccara Ait 1340 Tarihli, 42 Sayfası Yazılı, Her Sayfası Pullu ve Tüccar İmzalı, Ayvalık İzmir Bölge Civarı Esnaftan alınmış Mahsulat ve Mahsulat Bedelleri Kayıtlara tutulmuş ticari Defter. (1925)

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Ayvalık Kent Tarihi ve Ticaret Tarihi, 42 Sayfa Döneminde Bir Tüccara Ait 1340 Tarihli, 42 Sayfası Yazılı, Her Sayfası Pullu ve Tüccar İmzalı, Ayvalık İzmir Bölge Civarı Esnaftan alınmış Mahsulat ve Mahsulat Bedelleri Kayıtlara tutulmuş ticari Defter. (1925)

    TLSold
  • Cumhuriyet Osmanlı Bürokrasi Tarihi, Sadaret Müsteşarlığı Cenabı Valasına Sadareti Uzma Hariciye ve Şurayı Devlet Memuriyetleri Memurlarının Birkaç Aylık Temini İçin İzmir Vilayetinden Tedarik İçin Şurayı Devlet Tarafından Memur Görevlendirmesi, 2 Nisan 1334. Şurayı Devlet Muavinlerinden Lütfü Efendi Tarafından Gönderilmiştir.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Cumhuriyet Osmanlı Bürokrasi Tarihi, Sadaret Müsteşarlığı Cenabı Valasına Sadareti Uzma Hariciye ve Şurayı Devlet Memuriyetleri Memurlarının Birkaç Aylık Temini İçin İzmir Vilayetinden Tedarik İçin Şurayı Devlet Tarafından Memur Görevlendirmesi, 2 Nisan 1334. Şurayı Devlet Muavinlerinden Lütfü Efendi Tarafından Gönderilmiştir.

    TLSold
  • 1324 Senesi Mart İptidaisinden Şubat Nihayetine Kadar Merhum Hacı Abdurrahman Paşa Kerime-i Muhteremiyeleri Rukiye Hanım ile Hemşireleri Nafiye Hanım Kerimesi Ayşe, Behiye ve Hatice Hanımları Müşterek Mutasarrıf Oldukları Çiftli Kat Hasılat ve Akar Defteri. 5 Sayfa Yazılı, Büyük Boy

    Lot No: 183

    Lot: 183

    1324 Senesi Mart İptidaisinden Şubat Nihayetine Kadar Merhum Hacı Abdurrahman Paşa Kerime-i Muhteremiyeleri Rukiye Hanım ile Hemşireleri Nafiye Hanım Kerimesi Ayşe, Behiye ve Hatice Hanımları Müşterek Mutasarrıf Oldukları Çiftli Kat Hasılat ve Akar Defteri. 5 Sayfa Yazılı, Büyük Boy

    TLSold
  • Kahve Kültürü, Osmanlı ve cumhuriyet Bürokrasi Tarihi, Halep Hat Komiserliğine Dairei Sadaret Memurin ve Müstahdemin İçin Ya Kahve, Vesair Getirmek Üzere Divanı humayunun Beylikçisi Emin Beyin Görevlendirilmesi Konulu, 12 Nisan 1324

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Kahve Kültürü, Osmanlı ve cumhuriyet Bürokrasi Tarihi, Halep Hat Komiserliğine Dairei Sadaret Memurin ve Müstahdemin İçin Ya Kahve, Vesair Getirmek Üzere Divanı humayunun Beylikçisi Emin Beyin Görevlendirilmesi Konulu, 12 Nisan 1324

    TLSold
  • Gastronomi, Osmanlı Bürokrasi Tarihi, Devleti Aliyye Amedi divanı Suphi Beye Gönderilmiş, Divanı Sadarat Memuru İçin 10.000 Adet Yumurta Alımı Konulu. 8 Mayıs 1334

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Gastronomi, Osmanlı Bürokrasi Tarihi, Devleti Aliyye Amedi divanı Suphi Beye Gönderilmiş, Divanı Sadarat Memuru İçin 10.000 Adet Yumurta Alımı Konulu. 8 Mayıs 1334

    TLSold
  • Osmanlı Bürokrasi ve Hukuk Tarihi, Müdürü Sani Divanı Humayun Müdürü ve Babali Tashilat Sadığı Reisi Cevden Bey Tarafından Şurayı Devlet İstinaf Mahkemesi Azasından Vasaf Bey'in Mahkemenin Ilgasıyla Memuriyetinin Boşta Kaldığından yeni Bir Memuriyete Alınması Hakkında Sadarete Gönderilmiş, 4 Şubat 1929 Tarihli Belge

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Osmanlı Bürokrasi ve Hukuk Tarihi, Müdürü Sani Divanı Humayun Müdürü ve Babali Tashilat Sadığı Reisi Cevden Bey Tarafından Şurayı Devlet İstinaf Mahkemesi Azasından Vasaf Bey'in Mahkemenin Ilgasıyla Memuriyetinin Boşta Kaldığından yeni Bir Memuriyete Alınması Hakkında Sadarete Gönderilmiş, 4 Şubat 1929 Tarihli Belge

    TLSold
  • Tapu Sahiplerinin Uzakta Olduğu Mülkiyetler Konulu Doküman-Ashapları ve Mutasarrıfları (Mülkiyet Sahipleri) Mahalı Sairede Olan Çiftlikat, Arazi, Vesair Kaffe-i emlak ve Akaretlerin Vergilerinin Sureti Tahsisine Mübeyyin Kararname Laihası, 2 s. 1286 Tarihli.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Tapu Sahiplerinin Uzakta Olduğu Mülkiyetler Konulu Doküman-Ashapları ve Mutasarrıfları (Mülkiyet Sahipleri) Mahalı Sairede Olan Çiftlikat, Arazi, Vesair Kaffe-i emlak ve Akaretlerin Vergilerinin Sureti Tahsisine Mübeyyin Kararname Laihası, 2 s. 1286 Tarihli.

    TLSold
  • Eczacılık Tarihi, Beşiktaş Vidin Eczanesi Sahibi Ali Rıza Beyin Sicil Ticaret İçin Noter İmza Tasdik Sureti. Çift Lisan, Osmanlıca Türkçe

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Eczacılık Tarihi, Beşiktaş Vidin Eczanesi Sahibi Ali Rıza Beyin Sicil Ticaret İçin Noter İmza Tasdik Sureti. Çift Lisan, Osmanlıca Türkçe

    TLSold
  • Yavrutürk Çocuk Dergisi, 3 Adet, 1936-1940 Tarihli , Çocuk Oyun ve Denizcilik Tema Kapaklı

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Yavrutürk Çocuk Dergisi, 3 Adet, 1936-1940 Tarihli , Çocuk Oyun ve Denizcilik Tema Kapaklı

    TLSold
  • Fotoğrafçılık Tarihi, İstanbul Edt. Apollon Fotoğrafhanesi  Fesli  ve Eldivenli Beyefendi Kabin foto-19 x 13 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Fotoğrafçılık Tarihi, İstanbul Edt. Apollon Fotoğrafhanesi Fesli ve Eldivenli Beyefendi Kabin foto-19 x 13 cm.

    TLSold
  • Spor Tarihi, KırmızıBeyaz Spor Gazetesi, 2 Adet, İlk devre Maçları Fenerbahçe  2 -Beşiktaş 0, Galatasaray 1 - Süleymaniye 0, Fenerbahçe Beşiktaş'ı Yendi. Galatasaray Taksimi Yenerek Şampiyon Oldu. Sayı 480-486, 1947-1948-3. Hafta Maçları: Fenerbahçe 2- Süleymaniye 0, Galatasaray 2- Beykoz 0, Beşiktaş 4 - Kasımpaşa 1.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Spor Tarihi, KırmızıBeyaz Spor Gazetesi, 2 Adet, İlk devre Maçları Fenerbahçe 2 -Beşiktaş 0, Galatasaray 1 - Süleymaniye 0, Fenerbahçe Beşiktaş'ı Yendi. Galatasaray Taksimi Yenerek Şampiyon Oldu. Sayı 480-486, 1947-1948-3. Hafta Maçları: Fenerbahçe 2- Süleymaniye 0, Galatasaray 2- Beykoz 0, Beşiktaş 4 - Kasımpaşa 1.

    TLSold
  • Türk Endüstri Tarihi, Güldner Dizel Traktörleri İzmir Türkiye Umum Mümesilliği, 3 Adet Traktör Görselli, Renkli, Reklam Sayfası-30 x 20 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Türk Endüstri Tarihi, Güldner Dizel Traktörleri İzmir Türkiye Umum Mümesilliği, 3 Adet Traktör Görselli, Renkli, Reklam Sayfası-30 x 20 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Sekbanbaşı, Bostancı, Subaşı, Böcek, Asas, deli Süvari, İmam, Bayrakdar, Civelek, Enderuni, Acem Oğlanı
11 x 20 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Sekbanbaşı, Bostancı, Subaşı, Böcek, Asas, deli Süvari, İmam, Bayrakdar, Civelek, Enderuni, Acem Oğlanı 11 x 20 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Falakacıbaşı, Yeniçeri ağası, Ağ Yamağı, Baş Çavuş, Tekkeli, Kuloğlu Başçavuş, Başmehter, Zilzen, Mehter Başı, Borazan, Veziroğlanı

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Falakacıbaşı, Yeniçeri ağası, Ağ Yamağı, Baş Çavuş, Tekkeli, Kuloğlu Başçavuş, Başmehter, Zilzen, Mehter Başı, Borazan, Veziroğlanı

    TLSold
  • Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Çorbacı, Odabaşı, Kahya Bey, Orta Çavuş, Salma Çukada, Zırhlı Nefer, Defter Emini, Baş Kılavuz, Kol Başı, vezir Katar ağası, Vezir Başı

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Osmanlı Teşkilat ve Kıyafet , Askeriyesi, 2 Yaprak , Renkli Taşbaskı, 1909-Çorbacı, Odabaşı, Kahya Bey, Orta Çavuş, Salma Çukada, Zırhlı Nefer, Defter Emini, Baş Kılavuz, Kol Başı, vezir Katar ağası, Vezir Başı

    TLSold
  • Türk Hat Sanatı, Hamid Efendi Ketebeli, Nazar Ayeti Afişi, 2 Adet Ayet, 2 Adet Ketebe İçerir.-51 x 34 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Türk Hat Sanatı, Hamid Efendi Ketebeli, Nazar Ayeti Afişi, 2 Adet Ayet, 2 Adet Ketebe İçerir.-51 x 34 cm.

    TLSold
  • Meşhur Şarkıcı Ajda Pekkan ve Oyuncu Sadri Alışık-12 x 18 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Meşhur Şarkıcı Ajda Pekkan ve Oyuncu Sadri Alışık-12 x 18 cm.

    TLSold
  • Meşhur Şarkıcı Ajda Pekkan ve Erkek Oyuncular Sadri Alışık- Erol Taş-12 x 18 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Meşhur Şarkıcı Ajda Pekkan ve Erkek Oyuncular Sadri Alışık- Erol Taş-12 x 18 cm.

    TLSold
  • Meşhur, Türk Sanat Tarihi, Şehime Erton Hanımefendiye Ait İstanbul Radyosunda Okumak İçin Hazırlanmış Kadın görgüsü Hakkında 4 Sayfalık İmzalı Makale-12 x 18 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Meşhur, Türk Sanat Tarihi, Şehime Erton Hanımefendiye Ait İstanbul Radyosunda Okumak İçin Hazırlanmış Kadın görgüsü Hakkında 4 Sayfalık İmzalı Makale-12 x 18 cm.

    TLSold
  • Meşhur, Türk Sanat Tarihi, Şehime Erton 2 Adet Konser Fotoğrafı., Türkiye İş Bankası Reklamlı-12 x 18 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Meşhur, Türk Sanat Tarihi, Şehime Erton 2 Adet Konser Fotoğrafı., Türkiye İş Bankası Reklamlı-12 x 18 cm.

    TLSold
  • Gelibolu Bolayır Burnu, Çanakkale, Karton Üzeri-25 x 20 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Gelibolu Bolayır Burnu, Çanakkale, Karton Üzeri-25 x 20 cm.

    TLSold
  • Kabin Foto, İstanbul D. Joseph Fotoğrafhanesi Poz Veren Fesli Tip-26 x 15 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Kabin Foto, İstanbul D. Joseph Fotoğrafhanesi Poz Veren Fesli Tip-26 x 15 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Hariciye ve Muhabere Tarihi, Memaliki Osmaniye İçerisinde Bulunan Ecnebi Memurların Sadece Konsolosluklarda çalışanların Şifreli Muhabere Yapabileceklerine  Dair. İş bu Muhabere Kıbrıs Adası ve Birkaç Mevcut Telgrafhanede Yapılacaktır.  Sadarete Ait Mazbata Sureti. 1312

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Osmanlı Hariciye ve Muhabere Tarihi, Memaliki Osmaniye İçerisinde Bulunan Ecnebi Memurların Sadece Konsolosluklarda çalışanların Şifreli Muhabere Yapabileceklerine Dair. İş bu Muhabere Kıbrıs Adası ve Birkaç Mevcut Telgrafhanede Yapılacaktır. Sadarete Ait Mazbata Sureti. 1312

    TLSold
  • Osmanlı Mülki ve Askeri Tarih, Amiral Üstamiral, ve Daha yüksek Rütbeli Askeri Erkanın Hükümeti Mahalliye Ziyaretleri Esnasında Giyecekleri Üniformalar ve İade-i ziyaret sırasında Mülkiye Üniformalarının Rütbelerinin Nasıl Olacağına dair Sadaret Zabıt sureti. 1311.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Osmanlı Mülki ve Askeri Tarih, Amiral Üstamiral, ve Daha yüksek Rütbeli Askeri Erkanın Hükümeti Mahalliye Ziyaretleri Esnasında Giyecekleri Üniformalar ve İade-i ziyaret sırasında Mülkiye Üniformalarının Rütbelerinin Nasıl Olacağına dair Sadaret Zabıt sureti. 1311.

    TLSold
  • Ankara Hatırası, Ankara 29 temmuz 1341 Tarihli Ankara Hatırası Kabin Foto-24 x 17 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Ankara Hatırası, Ankara 29 temmuz 1341 Tarihli Ankara Hatırası Kabin Foto-24 x 17 cm.

    TLSold
  • El Yazma Destan, İstiklal Harbi Destanı, 24 Yaprak 12 sayfa, Bölümler Halinde Yazılmış, Sonu Necdet Rüştü [Efe] Olarak Belirtilmiş, Muhtelif Kıtalarında Mustafa Kemal  Paşa Adı Geçmektedir. Eseri  Müellif Hattı Olduğunu Düşünmekteyiz.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    El Yazma Destan, İstiklal Harbi Destanı, 24 Yaprak 12 sayfa, Bölümler Halinde Yazılmış, Sonu Necdet Rüştü [Efe] Olarak Belirtilmiş, Muhtelif Kıtalarında Mustafa Kemal Paşa Adı Geçmektedir. Eseri Müellif Hattı Olduğunu Düşünmekteyiz.

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Osmanlı Devlet Armalı Tuğralı Cildinde. Rast, Suzinak, Peşrev, Hicaz, Muhtelif Makamlara Ait 200 Sayfada Yaklaşık 45 Sayfası Dolu Olan Osmanlı Büyük Boy Nota Defteri.-33 x 26 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Musiki Tarihi, Osmanlı Devlet Armalı Tuğralı Cildinde. Rast, Suzinak, Peşrev, Hicaz, Muhtelif Makamlara Ait 200 Sayfada Yaklaşık 45 Sayfası Dolu Olan Osmanlı Büyük Boy Nota Defteri.-33 x 26 cm.

    TLSold
  • Amerikan Meşhur Artisti Jayne Mansfield, Baskı İmzalı-18 x 13 cm.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Amerikan Meşhur Artisti Jayne Mansfield, Baskı İmzalı-18 x 13 cm.

    TLSold
  • Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 25 Kasım 1970 / 30 Ekim 1970 Tarihli, Beşiktaş'ın dış temasıları, Takımımız Gençlere Büyük Önem Veriyor, Galatasaray ile Berabere Kaldık, Takımımız İlk Maçı Edirne ile Oynuyor.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 25 Kasım 1970 / 30 Ekim 1970 Tarihli, Beşiktaş'ın dış temasıları, Takımımız Gençlere Büyük Önem Veriyor, Galatasaray ile Berabere Kaldık, Takımımız İlk Maçı Edirne ile Oynuyor.

    TLSold
  • Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 30 Eylül 1970 / 23 Eylül 1970 Tarihli, Beşiktaş Lider Oldu, Galatasaray Haftayı Puansız Kapadı, Ön Kapak Beşiktaş

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Spor Tarihi, 2 Adet Beşiktaş Karakartallar Mecmuası, 30 Eylül 1970 / 23 Eylül 1970 Tarihli, Beşiktaş Lider Oldu, Galatasaray Haftayı Puansız Kapadı, Ön Kapak Beşiktaş

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Maarif Nezareti antetli Biçki ve Dikiş Muallimi Zehra  Hanımefendinin Avrupa'da Göreceği Tahsile Karşılık Gelen Masraf Mukabilinin Maarif Nezareti Tarafından Ödenmesi Hakkında 1 adet evrak ve Eki

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Türkiye Cumhuriyeti Maarif Nezareti antetli Biçki ve Dikiş Muallimi Zehra Hanımefendinin Avrupa'da Göreceği Tahsile Karşılık Gelen Masraf Mukabilinin Maarif Nezareti Tarafından Ödenmesi Hakkında 1 adet evrak ve Eki

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Maarif Nezareti antetli, Dağıstan ahalisinden Olup tahsil için Osmanlıya gelen Trabzon Darülmuallimin 1. Sınıfa Kaydolan Ardından İstanbul'a Gelip Eğitimine Devam Etme Arzusunda Bulunan Ahmet Efendinin Maarif Nezaretine İstidası.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Türkiye Cumhuriyeti Maarif Nezareti antetli, Dağıstan ahalisinden Olup tahsil için Osmanlıya gelen Trabzon Darülmuallimin 1. Sınıfa Kaydolan Ardından İstanbul'a Gelip Eğitimine Devam Etme Arzusunda Bulunan Ahmet Efendinin Maarif Nezaretine İstidası.

    TLSold
  • Osmanlı Azınlıklar Tarihi, Kumkapı Kadırga'da Kevork Efendi, Estephan Efendi'nin Alal-i Saireden Salim Olduğuna dair 2. Daire-i sıhhiye Raporu. Daire Tarafından Mühürlü.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Osmanlı Azınlıklar Tarihi, Kumkapı Kadırga'da Kevork Efendi, Estephan Efendi'nin Alal-i Saireden Salim Olduğuna dair 2. Daire-i sıhhiye Raporu. Daire Tarafından Mühürlü.

    TLSold
  • Hicaz Demiryolu Fiskal Pullu, Osmanlı Azınlıklar Tarihi, Beşiktaş Köy İçinde Sakin Maraşlı Hampsurm Efendi, Alel-i Sairede Salim Olduğuna dair Belediye Sıhhiye  Teftiş Raporu, 1327

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Hicaz Demiryolu Fiskal Pullu, Osmanlı Azınlıklar Tarihi, Beşiktaş Köy İçinde Sakin Maraşlı Hampsurm Efendi, Alel-i Sairede Salim Olduğuna dair Belediye Sıhhiye Teftiş Raporu, 1327

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Umum Liseler ve Kandilli Ortamektebi Müdürlüğü,  Türkiye cumhuriyeti Maarif Vekaleti Kandilli Kız Orta Mektebi Antetli Mektebin İlk Türk Müdürü Akil Bey'in Maaş Düzenlemesi Hakkında, 2 Sayfalık Doküman

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Eğitim Tarihi, Umum Liseler ve Kandilli Ortamektebi Müdürlüğü, Türkiye cumhuriyeti Maarif Vekaleti Kandilli Kız Orta Mektebi Antetli Mektebin İlk Türk Müdürü Akil Bey'in Maaş Düzenlemesi Hakkında, 2 Sayfalık Doküman

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Kuzguncuk Nakkaştepe İnas Mektebi antetli ve Kuzguncuk Nakkaştepe Okul Amblem Kaşeli Himaye-i Mektaib Encümeni Teşkil Hakkında  2 Şubat 1337 Tarihli İmzalı Doküman

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Eğitim Tarihi, Kuzguncuk Nakkaştepe İnas Mektebi antetli ve Kuzguncuk Nakkaştepe Okul Amblem Kaşeli Himaye-i Mektaib Encümeni Teşkil Hakkında 2 Şubat 1337 Tarihli İmzalı Doküman

    TLSold
  • Rize Kent Tarihi, Eğitim ve Medrese Tarihi, Müderrisi Bulunduğu Fatih Civarında Tabhane Medresesi Talebesinden Rizeli İsmail Bey'in Darülfünun-u Osmaniye dahaleti Hakkında, 20 Temmuz 1326 Tarihli Doküman

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Rize Kent Tarihi, Eğitim ve Medrese Tarihi, Müderrisi Bulunduğu Fatih Civarında Tabhane Medresesi Talebesinden Rizeli İsmail Bey'in Darülfünun-u Osmaniye dahaleti Hakkında, 20 Temmuz 1326 Tarihli Doküman

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Numune-i Terakki İdadisi Antetli Numune-i Terakki İdadisi Talebelerinden İbrahim Lebip Efendinin, Numune-i Terakki İdadisi Talebesi Olup Mevcut notlarla Tasdiknamenin İbrahim Efendiye ait Olduğuna Dair Mektep Müdürü Mühürlü Doküman

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Eğitim Tarihi, Numune-i Terakki İdadisi Antetli Numune-i Terakki İdadisi Talebelerinden İbrahim Lebip Efendinin, Numune-i Terakki İdadisi Talebesi Olup Mevcut notlarla Tasdiknamenin İbrahim Efendiye ait Olduğuna Dair Mektep Müdürü Mühürlü Doküman

    TLSold
  • Türk Diplomasi ve Cihan Harbi Tarihi, Maarif-i Umumiye Nezareti Antetli, Almanya ve Avusturya Hükümeti Namına Vuku Bulan Siparişat ve Mübayattan Mütareke sebebiyle Mahallerde ve Yollarda Kalan Bazı eşya ve Malzemelerin Hangi ve Şekil ve Vasıta ile Ulaşacağına Dair Maliye Nezareti Müsteşar İmzalı Doküman, 1337

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Türk Diplomasi ve Cihan Harbi Tarihi, Maarif-i Umumiye Nezareti Antetli, Almanya ve Avusturya Hükümeti Namına Vuku Bulan Siparişat ve Mübayattan Mütareke sebebiyle Mahallerde ve Yollarda Kalan Bazı eşya ve Malzemelerin Hangi ve Şekil ve Vasıta ile Ulaşacağına Dair Maliye Nezareti Müsteşar İmzalı Doküman, 1337

    TLSold
  • Kocamustafapaşa İnas Rüşdiyesi Mini Boy Karne, 4 x 22 cm Ebadına, Nahide Hanıma Ait, Mektep Mühürlü. Bu Formda Karne İlk Defa Görülmektedir.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Kocamustafapaşa İnas Rüşdiyesi Mini Boy Karne, 4 x 22 cm Ebadına, Nahide Hanıma Ait, Mektep Mühürlü. Bu Formda Karne İlk Defa Görülmektedir.

    TLSold
  • Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Fatih Kurşunlu Medresesi Talebesinden Karamürselli Musa Efendinin Darülfünun Şehadetnamesi ve Vizeli Ders azam Muharrem Efendinin Dersine Devamı Hakkında 8 Ağustos 1326 Tarihli, Medrese Mühürlü

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Fatih Kurşunlu Medresesi Talebesinden Karamürselli Musa Efendinin Darülfünun Şehadetnamesi ve Vizeli Ders azam Muharrem Efendinin Dersine Devamı Hakkında 8 Ağustos 1326 Tarihli, Medrese Mühürlü

    TLSold
  • Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Çarşamba Mehmet Ağa Medresesinden Darülfünun Ulumu Dinniye Şubesine Gönderilmiş (Çanakkale) Bigalı Hafız Ali Rıza Efendinin Ahlak Ashabına İyi Hal Belgesi 1326 Tarihli Medrese  Müdürü

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Çarşamba Mehmet Ağa Medresesinden Darülfünun Ulumu Dinniye Şubesine Gönderilmiş (Çanakkale) Bigalı Hafız Ali Rıza Efendinin Ahlak Ashabına İyi Hal Belgesi 1326 Tarihli Medrese Müdürü

    TLSold
  • Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Sultan Beyazıt Cedid Hasan Paşa Medresesi Mühürlü Talep Eden Rizeli Hafız Mehmet Kazım Efendinin Cinayet ve Cünha Ashabından Olmadığından İyi Hal Varakası

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Sultan Beyazıt Cedid Hasan Paşa Medresesi Mühürlü Talep Eden Rizeli Hafız Mehmet Kazım Efendinin Cinayet ve Cünha Ashabından Olmadığından İyi Hal Varakası

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Anadolu ve Bağdat Demiryolları Tarafından Eğitimde Çocukları Bulunan Ailelere mahsus Bilet  Tahsisi Hakkında. 1926 Tarihli ve Kurum Mühürlü Doküman

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Eğitim Tarihi, Anadolu ve Bağdat Demiryolları Tarafından Eğitimde Çocukları Bulunan Ailelere mahsus Bilet Tahsisi Hakkında. 1926 Tarihli ve Kurum Mühürlü Doküman

    TLSold
  • 1340 Tarihli Fatih Doğumlu Berber Ethem Bey'e Verilmiş  Osmanlını Nüfus Kaydı Örneği.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    1340 Tarihli Fatih Doğumlu Berber Ethem Bey'e Verilmiş Osmanlını Nüfus Kaydı Örneği.

    TLSold
  • Gelibolu Kent Tarihi, Edirne Gelibolu Doğumlu Mehmet Ağa Mahdumu Hasan Bey'e Ait, 1326 Tarihli Osmanlı Tezkire Örneği

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Gelibolu Kent Tarihi, Edirne Gelibolu Doğumlu Mehmet Ağa Mahdumu Hasan Bey'e Ait, 1326 Tarihli Osmanlı Tezkire Örneği

    TLSold
  • Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Fatih Dersazamlarından Mehmet Bey Taraflarından Maarif İnsani Vazife ve Dünya Saadeti İçin İnsanları Haberdar Edecek Kütübü Diniyenin Tekessürü İçin  Ehli İmanın daha Çok Gayret Etmesi Konulu Mektup, Mart 1377 Tarihli Mektup

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Osmanlı Eğitim ve Medrese Tarihi, Fatih Dersazamlarından Mehmet Bey Taraflarından Maarif İnsani Vazife ve Dünya Saadeti İçin İnsanları Haberdar Edecek Kütübü Diniyenin Tekessürü İçin Ehli İmanın daha Çok Gayret Etmesi Konulu Mektup, Mart 1377 Tarihli Mektup

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Maarif Teftişi Sırasında Fatih Çarşamba Hayriye Mektebi Mezunlarına Resmi Mektep Şehadetnamesi Verilmiş Olduğu Görülüp, Husis ve Resmi Mekteplerin aynı Karneyi Alıp Alamayacağı Hakkında Türkiye cumhuriyeti İstanbul Maarif Müdürlüğü antetli 1926 Tarihli Maariif Müdürü Rıza Mühürlü Evran

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Eğitim Tarihi, Maarif Teftişi Sırasında Fatih Çarşamba Hayriye Mektebi Mezunlarına Resmi Mektep Şehadetnamesi Verilmiş Olduğu Görülüp, Husis ve Resmi Mekteplerin aynı Karneyi Alıp Alamayacağı Hakkında Türkiye cumhuriyeti İstanbul Maarif Müdürlüğü antetli 1926 Tarihli Maariif Müdürü Rıza Mühürlü Evran

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Alman Opel Markası Rekord Otomobilleri 46 Sayfa 1966 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Otomotiv Tarihi, Alman Opel Markası Rekord Otomobilleri 46 Sayfa 1966 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Alman Opel Markası Cadette Caravan 10000 Modeli, 40 Sayfa 1963 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Otomotiv Tarihi, Alman Opel Markası Cadette Caravan 10000 Modeli, 40 Sayfa 1963 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Taunus Modeli, 64 Sayfa 1965 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Taunus Modeli, 64 Sayfa 1965 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Taunus 12M Modeli, 48 Sayfa 1966 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Taunus 12M Modeli, 48 Sayfa 1966 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Endüstriyel Motorlar ve Güç Üniteleri  Kullanım Kılavuzu, 62 Sayfa 1962 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası Endüstriyel Motorlar ve Güç Üniteleri Kullanım Kılavuzu, 62 Sayfa 1962 Baskısı Kullanım Kılavuzu

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası ait Reklam Broşürü, 28 s.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Otomotiv Tarihi, Amerikan Ford Markası ait Reklam Broşürü, 28 s.

    TLSold
  • Otomotiv Tarihi, Alman Volkswagen Markası 1500 Modeli, 64 Sayfa + Katlanır Yaprak 1962 Tarihli

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Otomotiv Tarihi, Alman Volkswagen Markası 1500 Modeli, 64 Sayfa + Katlanır Yaprak 1962 Tarihli

    TLSold
  • Fotoğrafla Menderes, 1969, Selahattin Uzman Albüm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Fotoğrafla Menderes, 1969, Selahattin Uzman Albüm.

    TLSold
  • Büyük Ada Kent Tarihi, Harbi Umumi Zamanında Büyükada da Foti Efendinin Mülkiyet Sahibi Olduğu Bir Hanenin Harbi Umuminin Devam Ettiği Esnasında durumu Hakkında

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Büyük Ada Kent Tarihi, Harbi Umumi Zamanında Büyükada da Foti Efendinin Mülkiyet Sahibi Olduğu Bir Hanenin Harbi Umuminin Devam Ettiği Esnasında durumu Hakkında

    TLSold
  • Yeni İnci Mecmuası, 15 gündebir Cumartesi Günleri Çıkar, 3 Adet, Dansöz Nana, Nana Aşk güzel Bacaklar, Bir  Saniyede Başlayan Aşk.  İnci Birol Alaturka Müziğe Başlıyor. S.[edat] Simavi'nin Mecmuacılığı Haberli

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Yeni İnci Mecmuası, 15 gündebir Cumartesi Günleri Çıkar, 3 Adet, Dansöz Nana, Nana Aşk güzel Bacaklar, Bir Saniyede Başlayan Aşk. İnci Birol Alaturka Müziğe Başlıyor. S.[edat] Simavi'nin Mecmuacılığı Haberli

    TLSold
  • Peri Haftalık Magazin, 19 Nisan 1962, Zeki Müren Meselesi, Yıldızlara Tuzak Kuran Kızlar, Gina Lolobrigida Türk Erkeklerini Merak Ediyor

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Peri Haftalık Magazin, 19 Nisan 1962, Zeki Müren Meselesi, Yıldızlara Tuzak Kuran Kızlar, Gina Lolobrigida Türk Erkeklerini Merak Ediyor

    TLSold
  • Erotika, Meşhur Playboy Takvimi, 1989 Tarihli, 6 Sayfalık duvar Takvimi,-23 x 14 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Erotika, Meşhur Playboy Takvimi, 1989 Tarihli, 6 Sayfalık duvar Takvimi,-23 x 14 cm.

    TLSold
  • Osmanlı, Hanedan, Prens Celaleddin Bey Mahdumu Ziyaeddin Efendi Arnavuköy Sahilinde Bir Mülkünün Satışı Konusunda, Hicaz Demiryolu Fiskal Pullu

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Osmanlı, Hanedan, Prens Celaleddin Bey Mahdumu Ziyaeddin Efendi Arnavuköy Sahilinde Bir Mülkünün Satışı Konusunda, Hicaz Demiryolu Fiskal Pullu

    TLSold
  • Sotheby's Arts of The Islamic World, Londra Baskısı, 2014, 163 s. Çok Özel Bir Katalog

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Sotheby's Arts of The Islamic World, Londra Baskısı, 2014, 163 s. Çok Özel Bir Katalog

    TLSold
  • Osmanlıca Karadeniz Sahili, Sinop, 1331 - 1915, yorgun-50 x 60 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Osmanlıca Karadeniz Sahili, Sinop, 1331 - 1915, yorgun-50 x 60 cm.

    TLSold
  • Büyük Taarruz Esnasında Mustafa Kemal Atatürk, 3 Boyutlu Janjanlı Kalpaklı Görseli, Arkası Cumhuriyetin 50. Yıl Hatırası İbareli-26 x 34 cm.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    Büyük Taarruz Esnasında Mustafa Kemal Atatürk, 3 Boyutlu Janjanlı Kalpaklı Görseli, Arkası Cumhuriyetin 50. Yıl Hatırası İbareli-26 x 34 cm.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Süleyman Demirel İstanbul Okmeydanı'nda Meşhur Şapkası ile Halkı Selamlarken-18 x 24 cm.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Siyasi Tarih, Süleyman Demirel İstanbul Okmeydanı'nda Meşhur Şapkası ile Halkı Selamlarken-18 x 24 cm.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Celal Bayar'ın Amerika Ziyareti Sonrası  Ankara'da İstanbul'da ve Halkı Selamlarken, Celal Bayar Bu Sabah Ankara'da, Ankara Tarihi Bir Gün Yaşadı, Bayar'a Yapılan Coşkulu Karşılama Töreni, 3 Adet Zafer Gazetesi 1954 Tarihli, 10-11-12 Mart Tarihli

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Siyasi Tarih, Celal Bayar'ın Amerika Ziyareti Sonrası Ankara'da İstanbul'da ve Halkı Selamlarken, Celal Bayar Bu Sabah Ankara'da, Ankara Tarihi Bir Gün Yaşadı, Bayar'a Yapılan Coşkulu Karşılama Töreni, 3 Adet Zafer Gazetesi 1954 Tarihli, 10-11-12 Mart Tarihli

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Tahsin Demiray Terekesinden, Kendi El Yazısıyla, Türkiye Yayınevi Sahibi, Türkiye Köylü Partisi Kurucularından Genel Başkanı iken, Türkiye Köylü Partisi Merkez Temsilciler Meclisinin 2. İçtimasına Ait Zabıtlar. Daktilo ve 50 sayfanın Üzerinde Osmanlıca Notlar

    Lot No: 247

    Lot: 247

    Siyasi Tarih, Tahsin Demiray Terekesinden, Kendi El Yazısıyla, Türkiye Yayınevi Sahibi, Türkiye Köylü Partisi Kurucularından Genel Başkanı iken, Türkiye Köylü Partisi Merkez Temsilciler Meclisinin 2. İçtimasına Ait Zabıtlar. Daktilo ve 50 sayfanın Üzerinde Osmanlıca Notlar

    TLSold
  • Markopaşa, Haftalık Siyasi Mizah Gazetesi, Yıl 1, Sayı 4, Sahibi ve Fiilen İdare Eden Sabahattin Ali, Çizimler Mustafa Mim Uykusuz, 22 sayı çıkmıştır, Türk basın tarihinin en çok tirajlı yayınları arasındadır.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Markopaşa, Haftalık Siyasi Mizah Gazetesi, Yıl 1, Sayı 4, Sahibi ve Fiilen İdare Eden Sabahattin Ali, Çizimler Mustafa Mim Uykusuz, 22 sayı çıkmıştır, Türk basın tarihinin en çok tirajlı yayınları arasındadır.

    TLSold
  • Holivut sinema Mecmuası, Kapak Mary Glory, arka Kapak Marjori King Görselli, Sene 1, Sayı 11, 1931 Tarihli. Hassan Müstahzarat Fabrikası, Hasan Kolonyası Reklamlı, Foto Süreyya Reklamlı, 16 s.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    Holivut sinema Mecmuası, Kapak Mary Glory, arka Kapak Marjori King Görselli, Sene 1, Sayı 11, 1931 Tarihli. Hassan Müstahzarat Fabrikası, Hasan Kolonyası Reklamlı, Foto Süreyya Reklamlı, 16 s.

    TLSold
  • Çok Miktarda 80li 90lı Yılları Defile Fotoğrafları, Kontak Baskı ve Negatifler Lotu, Nokta Dergisi Terekesinden

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Çok Miktarda 80li 90lı Yılları Defile Fotoğrafları, Kontak Baskı ve Negatifler Lotu, Nokta Dergisi Terekesinden

    TLSold
  • Cumhuriyet Kadın moda Tarihi, Beyoğlu İstiklal Caddesi No 383-389-391 de Bulunan Kadın Çantası Elbisesi Satan güzeliş Mağazasının Ambalaj Koruma Kağıdı, Örgü İpleri Görselli

    Lot No: 251

    Lot: 251

    Cumhuriyet Kadın moda Tarihi, Beyoğlu İstiklal Caddesi No 383-389-391 de Bulunan Kadın Çantası Elbisesi Satan güzeliş Mağazasının Ambalaj Koruma Kağıdı, Örgü İpleri Görselli

    TLSold
  • Cumhuriyet Kadın moda Tarihi, Yavuz Konfeksiyon Etek - Elbise - Bluz ve Pantolonları Mağazamızda Satılmaktadır.  Kartonet-35 x 26 cm.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Cumhuriyet Kadın moda Tarihi, Yavuz Konfeksiyon Etek - Elbise - Bluz ve Pantolonları Mağazamızda Satılmaktadır. Kartonet-35 x 26 cm.

    TLSold
  • Türk Resim Tarihi, Muzaffer Akyol, Bitik Zamanların Yelkovanı, Kitap Zafer Akyol'da Hocası Şadan Bezeyiş'e İmzalı İthaflı. 1996, Hafif yorgun-33 x 24 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    Türk Resim Tarihi, Muzaffer Akyol, Bitik Zamanların Yelkovanı, Kitap Zafer Akyol'da Hocası Şadan Bezeyiş'e İmzalı İthaflı. 1996, Hafif yorgun-33 x 24 cm.

    TLSold
  • Türk siyasi Tarihi, CHP 4. Büyük Kurultayı Bugün Toplandı, CHP'nin Kurucusu ve Genel Başkanı Mustafa Kemal Paşa İsmet Paşa Recep Peker Fotoğrafları, Ankara Baskısı Çığır Mecmuası, Sayı 29-30 1935 Tarihli, 18 s.-Ankara Birası Rakipsiz Bira Oldu, Herkes Ankara Birası İçiyor. İhap Hulusu Çizimi Türkiye ziraat Bankası, Para Biriktiren Rahat Eder, ve Türkiye İş Bankası Kumbarası Reklamlı

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Türk siyasi Tarihi, CHP 4. Büyük Kurultayı Bugün Toplandı, CHP'nin Kurucusu ve Genel Başkanı Mustafa Kemal Paşa İsmet Paşa Recep Peker Fotoğrafları, Ankara Baskısı Çığır Mecmuası, Sayı 29-30 1935 Tarihli, 18 s.-Ankara Birası Rakipsiz Bira Oldu, Herkes Ankara Birası İçiyor. İhap Hulusu Çizimi Türkiye ziraat Bankası, Para Biriktiren Rahat Eder, ve Türkiye İş Bankası Kumbarası Reklamlı

    TLSold
  • Türk Gastronomi Meşrubat Tarihi,  Ankara Baskısı Çığır Mecmuası, Sayı 24 1934 Tarihli, 18 s.-Sabırsızlıkla Beklediğiniz Ankara Birası Çıkmıştır. Ankara Birası Avrupa Bira İmalat derecesindedir. Ankara Birasını Yalnız Bira Sevenler Değil Herkes İçiyor. Hakiki Bira Lezzetine Ancak Ankara Birasında Bulabilirsiniz. Ankara Orman Çiftliği Ankara Birası Reklamlı, ihap Hulusi Tam Sayfa Ziraat Bankası Para Biriktiren Rahat Eder Reklamlı, Türkiye İŞ Bankası Kumbara Başlı Başına Bir Servettir Reklamlı ve Bursa Süt Tozu Fabrikası Reklamlı

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Türk Gastronomi Meşrubat Tarihi, Ankara Baskısı Çığır Mecmuası, Sayı 24 1934 Tarihli, 18 s.-Sabırsızlıkla Beklediğiniz Ankara Birası Çıkmıştır. Ankara Birası Avrupa Bira İmalat derecesindedir. Ankara Birasını Yalnız Bira Sevenler Değil Herkes İçiyor. Hakiki Bira Lezzetine Ancak Ankara Birasında Bulabilirsiniz. Ankara Orman Çiftliği Ankara Birası Reklamlı, ihap Hulusi Tam Sayfa Ziraat Bankası Para Biriktiren Rahat Eder Reklamlı, Türkiye İŞ Bankası Kumbara Başlı Başına Bir Servettir Reklamlı ve Bursa Süt Tozu Fabrikası Reklamlı

    TLSold
  • Ankara Maliye Vekaleti Binası ve Bahçesi

    Lot No: 256

    Lot: 256

    Ankara Maliye Vekaleti Binası ve Bahçesi

    TLSold
  • Ankara Yenişehir Manzarası

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Ankara Yenişehir Manzarası

    TLSold
  • Balıkesir Umumi Görünüm, 1936 Tarihli-M.F.Tümer

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Balıkesir Umumi Görünüm, 1936 Tarihli-M.F.Tümer

    TLSold
  • Bursa Ulu Camii

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Bursa Ulu Camii

    TLSold
  • Bursa Uludağ

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Bursa Uludağ

    TLSold
  • Akşehir Genel Görünüm

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Akşehir Genel Görünüm

    TLSold
  • Tabelalı dükkanlar ve Bir Bina Kapısında Poz Veren Ahali

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Tabelalı dükkanlar ve Bir Bina Kapısında Poz Veren Ahali

    TLSold
  • Ankara Yenişehir Manzarası

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Ankara Yenişehir Manzarası

    TLSold
  • Ankara Yenişehir Manzarası

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Ankara Yenişehir Manzarası

    TLSold
  • Bursa Ulu Camii ve Civarı

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Bursa Ulu Camii ve Civarı

    TLSold
  • Erzurum Orduevi Binası, 1940 Tarihli

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Erzurum Orduevi Binası, 1940 Tarihli

    TLSold
  • Bursa Yeşil Camii ve Çevresi

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Bursa Yeşil Camii ve Çevresi

    TLSold
  • Erzincan Ziraat Bankası

    Lot No: 268

    Lot: 268

    Erzincan Ziraat Bankası

    TLSold
  • Erzincan Orta Okulu

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Erzincan Orta Okulu

    TLSold
  • Erzincan Kemah'tan Bir Görünüm

    Lot No: 270

    Lot: 270

    Erzincan Kemah'tan Bir Görünüm

    TLSold
  • Erzurum Kalesi ve Kaledibi Mahallesi, 1940 Tarihli

    Lot No: 271

    Lot: 271

    Erzurum Kalesi ve Kaledibi Mahallesi, 1940 Tarihli

    TLSold
  • Erzincan Kemah'tan Bir Görünüm

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Erzincan Kemah'tan Bir Görünüm

    TLSold
  • Sivas Gök Medrese

    Lot No: 273

    Lot: 273

    Sivas Gök Medrese

    TLSold
  • cumhuriyet Dönemi, Pazaryerinde Kurbanlık Kesimi

    Lot No: 274

    Lot: 274

    cumhuriyet Dönemi, Pazaryerinde Kurbanlık Kesimi

    TLSold
  • Meslek Kütük Kesimi ve Sosyal Yaşam, Karadeniz Bölgesinde Bir İlçe Olabilir.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Meslek Kütük Kesimi ve Sosyal Yaşam, Karadeniz Bölgesinde Bir İlçe Olabilir.

    TLSold
  • Akşehir Genel Görünüm

    Lot No: 276

    Lot: 276

    Akşehir Genel Görünüm

    TLSold
  • Selçuklu Asarı, Akşehir Taş Medrese

    Lot No: 277

    Lot: 277

    Selçuklu Asarı, Akşehir Taş Medrese

    TLSold
  • Akşehir Genel Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 278

    Lot: 278

    Akşehir Genel Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Akşehir Nasreddin Hoca Türbesi Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 279

    Lot: 279

    Akşehir Nasreddin Hoca Türbesi Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Akşehir'den Bir Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 280

    Lot: 280

    Akşehir'den Bir Görünüm, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Akşehir'de Bir Bulvarda Poz Veren Tip, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 281

    Lot: 281

    Akşehir'de Bir Bulvarda Poz Veren Tip, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Akşehir Nasreddin Hoca türbesi İç Görünümü, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 282

    Lot: 282

    Akşehir Nasreddin Hoca türbesi İç Görünümü, Akşehir Yavuz Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Tire Genel Görünüm, 1935 Tarihli

    Lot No: 283

    Lot: 283

    Tire Genel Görünüm, 1935 Tarihli

    TLSold
  • Ankara Gazi Heykeli, ve Halkevi Binası

    Lot No: 284

    Lot: 284

    Ankara Gazi Heykeli, ve Halkevi Binası

    TLSold
  • Ankara Çubuk Barajı

    Lot No: 285

    Lot: 285

    Ankara Çubuk Barajı

    TLSold
  • Bursa Osmangazi Türbesi

    Lot No: 286

    Lot: 286

    Bursa Osmangazi Türbesi

    TLSold
  • Anadolu'dan bir Görünüm

    Lot No: 287

    Lot: 287

    Anadolu'dan bir Görünüm

    TLSold
  • Erzincan Girlevik Şelalesi, Parçalı foto

    Lot No: 288

    Lot: 288

    Erzincan Girlevik Şelalesi, Parçalı foto

    TLSold
  • Samsun Gazi Heykeli

    Lot No: 289

    Lot: 289

    Samsun Gazi Heykeli

    TLSold
  • Bursa Muradiye Genel Görünüm

    Lot No: 290

    Lot: 290

    Bursa Muradiye Genel Görünüm

    TLSold
  • Bursa Gazi Heykeli, 1936 Tarihinde Postadan Geçmiş.

    Lot No: 291

    Lot: 291

    Bursa Gazi Heykeli, 1936 Tarihinde Postadan Geçmiş.

    TLSold
  • Afyon Genel Görünüm

    Lot No: 292

    Lot: 292

    Afyon Genel Görünüm

    TLSold
  • Askeri, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, arkası Osmanlıca İthaflı, 1921 Tarihli

    Lot No: 293

    Lot: 293

    Askeri, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, arkası Osmanlıca İthaflı, 1921 Tarihli

    TLSold
  • Askeri, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi Kışla ve Avlusu Görünümü, Arkası Osmanlıca İthaflı, 1929 Tarihli

    Lot No: 294

    Lot: 294

    Askeri, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi Kışla ve Avlusu Görünümü, Arkası Osmanlıca İthaflı, 1929 Tarihli

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Afyonkarahisar Lisesi, Arkası İsmail Hakkı Kaşeli

    Lot No: 295

    Lot: 295

    Eğitim Tarihi, Afyonkarahisar Lisesi, Arkası İsmail Hakkı Kaşeli

    TLSold
  • 1935 Tarihli Balıkesir Hatırası

    Lot No: 296

    Lot: 296

    1935 Tarihli Balıkesir Hatırası

    TLSold
  • 1937 Tarihli Kahramanmaraş Görünümü

    Lot No: 297

    Lot: 297

    1937 Tarihli Kahramanmaraş Görünümü

    TLSold
  • Milli Mücadele Döneminde Propaganda Amacı ile Basılan  Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Haritası

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Milli Mücadele Döneminde Propaganda Amacı ile Basılan Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Haritası

    TLSold
  • Bandırma Sahili ve İskelesi 4'lü Panoramik Görünümü. 1935 Tarihli, Kat Yerleri Kopuktur.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Bandırma Sahili ve İskelesi 4'lü Panoramik Görünümü. 1935 Tarihli, Kat Yerleri Kopuktur.

    TLSold
  • Askeri Kışla Hatırası Kamp binası, 1935 Tarihli-9 x 12 cm.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    Askeri Kışla Hatırası Kamp binası, 1935 Tarihli-9 x 12 cm.

    TLSold
  • 1928 Tarihli Arkası Osmanlıca Yazılı Türk Askeri Talebelerinin Pozu, Arkası M. Hilmi İmzalı

    Lot No: 301

    Lot: 301

    1928 Tarihli Arkası Osmanlıca Yazılı Türk Askeri Talebelerinin Pozu, Arkası M. Hilmi İmzalı

    TLSold
  • Türk Askerlerinin ve Komutanların Birlikte Çektikleri Pozları

    Lot No: 302

    Lot: 302

    Türk Askerlerinin ve Komutanların Birlikte Çektikleri Pozları

    TLSold
  • 1931 Tarihli Türk Askerlerinin Kamp Hatırası, Arkada Kışla Çadırın Önünde 6. Kısmın Hatırası

    Lot No: 303

    Lot: 303

    1931 Tarihli Türk Askerlerinin Kamp Hatırası, Arkada Kışla Çadırın Önünde 6. Kısmın Hatırası

    TLSold
  • Akşehir 1939 Tarihli, Alayca Yapılan  Yürüyüş Sonrası Dinlenme ve Yemek Molası

    Lot No: 304

    Lot: 304

    Akşehir 1939 Tarihli, Alayca Yapılan Yürüyüş Sonrası Dinlenme ve Yemek Molası

    TLSold
  • Diplomalarını Alıp Yemin Eden Türk Askerleri Sinema Salonu Merdivenlerinde Kılıçları ve Tören Kıyafetleri ile Poz Verirken, 1932

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Diplomalarını Alıp Yemin Eden Türk Askerleri Sinema Salonu Merdivenlerinde Kılıçları ve Tören Kıyafetleri ile Poz Verirken, 1932

    TLSold
  • Sepya, Kuleli askeri Lisesi Hatırası, Askeri Talebelerin Hatıra  Pozu, 1930 Tarihli, Arkası Osmanlıca  İthaflı

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Sepya, Kuleli askeri Lisesi Hatırası, Askeri Talebelerin Hatıra Pozu, 1930 Tarihli, Arkası Osmanlıca İthaflı

    TLSold
  • Akşehir Yavuz ata Fotoğrafhanesi Damgalı,  1934 Tarihli, Kılıçlı Tören Kıyafetli Türk Subaylarının Hatıra Pozu

    Lot No: 307

    Lot: 307

    Akşehir Yavuz ata Fotoğrafhanesi Damgalı, 1934 Tarihli, Kılıçlı Tören Kıyafetli Türk Subaylarının Hatıra Pozu

    TLSold
  • Akşehir 10. Alay 9. Bölük Askerlerinin Hatıra Pozu, 1934 Tarihli

    Lot No: 308

    Lot: 308

    Akşehir 10. Alay 9. Bölük Askerlerinin Hatıra Pozu, 1934 Tarihli

    TLSold
  • Matbu İmzalı Türk Subayı

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Matbu İmzalı Türk Subayı

    TLSold
  • 1935 Tarihli Kışla İçerisinde  Çekilen  Hatıra Pozu, Önden İthaflı

    Lot No: 310

    Lot: 310

    1935 Tarihli Kışla İçerisinde Çekilen Hatıra Pozu, Önden İthaflı

    TLSold
  • Akşehir'de 6 Eylül 1934 Günü Kışlada Denetleme Yapılması Esnasında Çekilen Hatıra Foto

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Akşehir'de 6 Eylül 1934 Günü Kışlada Denetleme Yapılması Esnasında Çekilen Hatıra Foto

    TLSold
  • Tören Kılıçlı ve Tören Kıyafetli Madalyaları ile Poz Veren  Türk Askerleri

    Lot No: 312

    Lot: 312

    Tören Kılıçlı ve Tören Kıyafetli Madalyaları ile Poz Veren Türk Askerleri

    TLSold
  • İstanbul Divanyolu turan Fotoğrafhanesi Poz Veren Askeri Talebeler

    Lot No: 313

    Lot: 313

    İstanbul Divanyolu turan Fotoğrafhanesi Poz Veren Askeri Talebeler

    TLSold
  • 8 Şubat 1935 Tarihli Akşehirden Hareketten Evvel Akşehir Halkı ve Alay Zabitanından bir Kısım

    Lot No: 314

    Lot: 314

    8 Şubat 1935 Tarihli Akşehirden Hareketten Evvel Akşehir Halkı ve Alay Zabitanından bir Kısım

    TLSold
  • Türk Askerleri Hatıra Pozu, Ön ve Arka Yüzü İthaflı, 1928 Tarihli

    Lot No: 315

    Lot: 315

    Türk Askerleri Hatıra Pozu, Ön ve Arka Yüzü İthaflı, 1928 Tarihli

    TLSold
  • Kışla İçerisinde Türk Askerleri ve Türk subayının Hatırası

    Lot No: 316

    Lot: 316

    Kışla İçerisinde Türk Askerleri ve Türk subayının Hatırası

    TLSold
  • 26 Mart 1939 Tarihli Türk Askerleri Hatıra Pozu

    Lot No: 317

    Lot: 317

    26 Mart 1939 Tarihli Türk Askerleri Hatıra Pozu

    TLSold
  • Askeri, İstanbul Turan Fotoğrafhanesi, 774 Yaka numaralı Askeri Talebe ve Arkası Hatıra Pozu Verirken

    Lot No: 318

    Lot: 318

    Askeri, İstanbul Turan Fotoğrafhanesi, 774 Yaka numaralı Askeri Talebe ve Arkası Hatıra Pozu Verirken

    TLSold
  • 1929 Tarihli Arkası Osmanlıca Yazılı foto, Tüfekleri ile Poz Veren Türk Askerleri

    Lot No: 319

    Lot: 319

    1929 Tarihli Arkası Osmanlıca Yazılı foto, Tüfekleri ile Poz Veren Türk Askerleri

    TLSold
  • Tekmil Alay Zabitaniyle Şeker Bayramı Hatıra Pozu, Kış Manzarası

    Lot No: 320

    Lot: 320

    Tekmil Alay Zabitaniyle Şeker Bayramı Hatıra Pozu, Kış Manzarası

    TLSold
  • Ayvalık 18 Mart 1935 Tarihli Bayramın 3. gün Hatırası

    Lot No: 321

    Lot: 321

    Ayvalık 18 Mart 1935 Tarihli Bayramın 3. gün Hatırası

    TLSold
  • Ankara 1937 Kamp Dönüşü İstasyonda Dinlenen Türk subayları, Arkası İmzalı

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Ankara 1937 Kamp Dönüşü İstasyonda Dinlenen Türk subayları, Arkası İmzalı

    TLSold
  • 28 Şubat 1928 Tarihli Trenden İnip Poz Veren Türk Askerleri Hatırası, Kış Manzarası

    Lot No: 323

    Lot: 323

    28 Şubat 1928 Tarihli Trenden İnip Poz Veren Türk Askerleri Hatırası, Kış Manzarası

    TLSold
  • 1933 Tarihli Foto Rekor K aşeli Tören Kıyafetli ve Kılıcı ile Poz Veren Türk Subayı

    Lot No: 324

    Lot: 324

    1933 Tarihli Foto Rekor K aşeli Tören Kıyafetli ve Kılıcı ile Poz Veren Türk Subayı

    TLSold
  • 1930'lu Yıllar, foto Rekor Kaşeli, Türk Subayları

    Lot No: 325

    Lot: 325

    1930'lu Yıllar, foto Rekor Kaşeli, Türk Subayları

    TLSold
  • 1930 Tarihli Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli, Yaver Şeritli Türk askeri Talebeleri

    Lot No: 326

    Lot: 326

    1930 Tarihli Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli, Yaver Şeritli Türk askeri Talebeleri

    TLSold
  • 1931 Tarihli, 2/584-781-657 Yaka numaralı Askeri Talebelerin Hatıra Pozu

    Lot No: 327

    Lot: 327

    1931 Tarihli, 2/584-781-657 Yaka numaralı Askeri Talebelerin Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1934 Tarihli Akşehir'de Türk Askerlerinin Dinlenme Yemek Hatırası

    Lot No: 328

    Lot: 328

    1934 Tarihli Akşehir'de Türk Askerlerinin Dinlenme Yemek Hatırası

    TLSold
  • 1934 Tarihli Akşehir 9. Bölük Askerlerinin Sivillerle Hatıra Pozu

    Lot No: 329

    Lot: 329

    1934 Tarihli Akşehir 9. Bölük Askerlerinin Sivillerle Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1932 Tarihli Tabur Kumandanı Fazıl ve Muavin Hüsnü Beyle Birlikte Çekilen Hatıra Pozu

    Lot No: 330

    Lot: 330

    1932 Tarihli Tabur Kumandanı Fazıl ve Muavin Hüsnü Beyle Birlikte Çekilen Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1931 Tarihli Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli, 577 Yaka Numaralı Askeri Talebe Hatıra Pozu

    Lot No: 331

    Lot: 331

    1931 Tarihli Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli, 577 Yaka Numaralı Askeri Talebe Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1933 Tarihli, Eldivenli, Kılıçlı, Tören Kıyafeti ile Türk Askeri Talebesinin Çektirdiği Hatıra Pozu

    Lot No: 332

    Lot: 332

    1933 Tarihli, Eldivenli, Kılıçlı, Tören Kıyafeti ile Türk Askeri Talebesinin Çektirdiği Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1933 Tarihli, Foto Alman, Eldivenleri ile Poz Veren Türk Subayı, Ayrılık Hatırası

    Lot No: 333

    Lot: 333

    1933 Tarihli, Foto Alman, Eldivenleri ile Poz Veren Türk Subayı, Ayrılık Hatırası

    TLSold
  • Karaman 1933 Hatırası, 9. Bölük Efradıyla Karaman Efradının Hatıra Pozu

    Lot No: 334

    Lot: 334

    Karaman 1933 Hatırası, 9. Bölük Efradıyla Karaman Efradının Hatıra Pozu

    TLSold
  • Türk Fotoğrafhanesi, 1936 Tarihli Hatıra Pozu

    Lot No: 335

    Lot: 335

    Türk Fotoğrafhanesi, 1936 Tarihli Hatıra Pozu

    TLSold
  • Bursa Çekirge askeri Hastanesi Havuzu Önünde Çekilen Hatıra Pozu, 11 Ekim 1936

    Lot No: 336

    Lot: 336

    Bursa Çekirge askeri Hastanesi Havuzu Önünde Çekilen Hatıra Pozu, 11 Ekim 1936

    TLSold
  • 1931 Tarihli 774 ve 781 Yaka Numaralı Türk Askeri Talebelerinin Hatıra Pozu

    Lot No: 337

    Lot: 337

    1931 Tarihli 774 ve 781 Yaka Numaralı Türk Askeri Talebelerinin Hatıra Pozu

    TLSold
  • 2. Bölük 1938 Yazılı Tabelalı Bina Önünde Kameraya Poz Verenler

    Lot No: 338

    Lot: 338

    2. Bölük 1938 Yazılı Tabelalı Bina Önünde Kameraya Poz Verenler

    TLSold
  • İzmit'in Kurtuluş Hatırası Münasebeti ile Törenleri İzleyecek Askeri Efrad

    Lot No: 339

    Lot: 339

    İzmit'in Kurtuluş Hatırası Münasebeti ile Törenleri İzleyecek Askeri Efrad

    TLSold
  • 1934 Tarihinde Akşehir'de Türk Askerleri Tarafından Çektirilen Hatıra Pozu

    Lot No: 340

    Lot: 340

    1934 Tarihinde Akşehir'de Türk Askerleri Tarafından Çektirilen Hatıra Pozu

    TLSold
  • Akşehir, Ramazan Ayı Hatırası, Köpekle Çektirilen Bir Poz

    Lot No: 341

    Lot: 341

    Akşehir, Ramazan Ayı Hatırası, Köpekle Çektirilen Bir Poz

    TLSold
  • Akşehir İdman Yurdu  Maçında Sporcu ile Türk Askerlerinin Çektirdiği Hatıra Pozu

    Lot No: 342

    Lot: 342

    Akşehir İdman Yurdu Maçında Sporcu ile Türk Askerlerinin Çektirdiği Hatıra Pozu

    TLSold
  • 23 Eylül 1934 Akşehir'de 10. Alay 9. bölük Fırka Ziyafetinde

    Lot No: 343

    Lot: 343

    23 Eylül 1934 Akşehir'de 10. Alay 9. bölük Fırka Ziyafetinde

    TLSold
  • 7 Eylül 1934 Günü Akşehir10. Alay 9. Bölük Teftişi İçin gelen. Şevki Bey Şerefine Düzenlenen Bir Kır ziyafeti Hatıra Pozu

    Lot No: 344

    Lot: 344

    7 Eylül 1934 Günü Akşehir10. Alay 9. Bölük Teftişi İçin gelen. Şevki Bey Şerefine Düzenlenen Bir Kır ziyafeti Hatıra Pozu

    TLSold
  • 15 Ağustos 1934 Tarihli Akşehir 10 Alay 9. Bölük Hatıra Pozu

    Lot No: 345

    Lot: 345

    15 Ağustos 1934 Tarihli Akşehir 10 Alay 9. Bölük Hatıra Pozu

    TLSold
  • Maraş Cumhuriyet Bayramı Hatırası, 1939 Tarihli

    Lot No: 346

    Lot: 346

    Maraş Cumhuriyet Bayramı Hatırası, 1939 Tarihli

    TLSold
  • Türk subayı ve Yaveri Atı ile Poz Verirken

    Lot No: 347

    Lot: 347

    Türk subayı ve Yaveri Atı ile Poz Verirken

    TLSold
  • Kars Hatırası 1949 Tarihli aile Pozu

    Lot No: 348

    Lot: 348

    Kars Hatırası 1949 Tarihli aile Pozu

    TLSold
  • Türk Askeri Kostümlü Hatıra Pozu

    Lot No: 349

    Lot: 349

    Türk Askeri Kostümlü Hatıra Pozu

    TLSold
  • Askerlik Hatırası, Sivile Eşlik Eden Zabit ve Türk Askerleri

    Lot No: 350

    Lot: 350

    Askerlik Hatırası, Sivile Eşlik Eden Zabit ve Türk Askerleri

    TLSold
  • Kars 1941 Tarihli, Eldivenleri ile Poz Veren Türk Subayı Hatıra Pozu

    Lot No: 351

    Lot: 351

    Kars 1941 Tarihli, Eldivenleri ile Poz Veren Türk Subayı Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1940 Yılı Hatırası, Kars'ta Asteğmen Hatırası, Arkası İthaflı

    Lot No: 352

    Lot: 352

    1940 Yılı Hatırası, Kars'ta Asteğmen Hatırası, Arkası İthaflı

    TLSold
  • 1940 yılı İthaflı Öncen İmzalı Türk subayı Foto

    Lot No: 353

    Lot: 353

    1940 yılı İthaflı Öncen İmzalı Türk subayı Foto

    TLSold
  • 1941 Yılı Hatıra  Pozu, Üsteğmenime Hatıram  İbaresi ile İthaflı, 4471 numaralı Foto

    Lot No: 354

    Lot: 354

    1941 Yılı Hatıra Pozu, Üsteğmenime Hatıram İbaresi ile İthaflı, 4471 numaralı Foto

    TLSold
  • Poz Veren Türk Subayı

    Lot No: 355

    Lot: 355

    Poz Veren Türk Subayı

    TLSold
  • 1941 Tarihli, Önden İthaflı ve İmzalı Türk Subayı

    Lot No: 356

    Lot: 356

    1941 Tarihli, Önden İthaflı ve İmzalı Türk Subayı

    TLSold
  • 1939 Tarihli, Önden İthaflı ve İmzalı Türk Subayı

    Lot No: 357

    Lot: 357

    1939 Tarihli, Önden İthaflı ve İmzalı Türk Subayı

    TLSold
  • 1935 Tatbikat Günü Yüzbaşı Reşit ile  Hatıra Pozu

    Lot No: 358

    Lot: 358

    1935 Tatbikat Günü Yüzbaşı Reşit ile Hatıra Pozu

    TLSold
  • Turan Fotoğrafhanesi, Önden İthaflı 1090 Yaka Numaralı Askeri Lise Talebesi Hatırası

    Lot No: 359

    Lot: 359

    Turan Fotoğrafhanesi, Önden İthaflı 1090 Yaka Numaralı Askeri Lise Talebesi Hatırası

    TLSold
  • Arkası Osmanlıca Yazılı 1981 Tarihli Türk Subayları Hatıra Pozu

    Lot No: 360

    Lot: 360

    Arkası Osmanlıca Yazılı 1981 Tarihli Türk Subayları Hatıra Pozu

    TLSold
  • 1934 Tarihli 95. Alay, 3. Taburu İstasyonda Teşyi Ederken

    Lot No: 361

    Lot: 361

    1934 Tarihli 95. Alay, 3. Taburu İstasyonda Teşyi Ederken

    TLSold
  • Akşehir 1934 Fırka Ziyaretinden Sonra Poz Çektiren Bir Grup

    Lot No: 362

    Lot: 362

    Akşehir 1934 Fırka Ziyaretinden Sonra Poz Çektiren Bir Grup

    TLSold
  • Akşehir Hatırası 1934 Tarihli Belediye Parkından Bir Görünüm, Poz Verenler

    Lot No: 363

    Lot: 363

    Akşehir Hatırası 1934 Tarihli Belediye Parkından Bir Görünüm, Poz Verenler

    TLSold
  • 1932 Tabye Tatbikatında Yakacık Ayazmasında Mütehassıs Höst Bey, Tercüman Yzb. Fuat ve Ahmet Beyler

    Lot No: 364

    Lot: 364

    1932 Tabye Tatbikatında Yakacık Ayazmasında Mütehassıs Höst Bey, Tercüman Yzb. Fuat ve Ahmet Beyler

    TLSold
  • 1932 Tarihli, 621 Yaka Numaralı Türk Askeri, arkası İthaflı

    Lot No: 365

    Lot: 365

    1932 Tarihli, 621 Yaka Numaralı Türk Askeri, arkası İthaflı

    TLSold
  • 1932 Tarihli, 222-408 Yaka Numaralı Türk Askeri Talebeleri, arkası İthaflı, Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli

    Lot No: 366

    Lot: 366

    1932 Tarihli, 222-408 Yaka Numaralı Türk Askeri Talebeleri, arkası İthaflı, Turan Fotoğrafhanesi Kaşeli

    TLSold
  • Diplomalarını Alıp Yemin Eden Türk Askerleri Sinema Salonu Merdivenlerinde Kılıçları ve Tören Kıyafetleri ile Poz Verirken, 1932-Fotoğrafı Çeken Fotoğrafçının da Kare İçerisnde Yer Aldığı Değişik Bir Poz

    Lot No: 367

    Lot: 367

    Diplomalarını Alıp Yemin Eden Türk Askerleri Sinema Salonu Merdivenlerinde Kılıçları ve Tören Kıyafetleri ile Poz Verirken, 1932-Fotoğrafı Çeken Fotoğrafçının da Kare İçerisnde Yer Aldığı Değişik Bir Poz

    TLSold
  • 1934 Tarihli Yavuz Fotoğrafhanesi Hatıra Pozu, Akşehir Damgalı, Sepya foto

    Lot No: 368

    Lot: 368

    1934 Tarihli Yavuz Fotoğrafhanesi Hatıra Pozu, Akşehir Damgalı, Sepya foto

    TLSold
  • 20 Kuruş Değerinde Osmanlı Kağıt Para, 1277, Haliyle

    Lot No: 369

    Lot: 369

    20 Kuruş Değerinde Osmanlı Kağıt Para, 1277, Haliyle

    TLSold
  • Osmanlıca, Asya Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    Lot No: 370

    Lot: 370

    Osmanlıca, Asya Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca, İtalya Adriyatik ve Çevre Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    Lot No: 371

    Lot: 371

    Osmanlıca, İtalya Adriyatik ve Çevre Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca, Almanya / Prusya ve Çevre Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    Lot No: 372

    Lot: 372

    Osmanlıca, Almanya / Prusya ve Çevre Haritası, Katlanır, Kitaptan Çıkma-21 x 17 cm.

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Mekatib-i Umumiye Talebesine Mahsus Kapağı Kabartmalı, 11 Sayfa İçerir.

    Lot No: 373

    Lot: 373

    Eğitim Tarihi, Mekatib-i Umumiye Talebesine Mahsus Kapağı Kabartmalı, 11 Sayfa İçerir.

    TLSold
  • 136 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Mart 1945, 19. Yıl, Sayı 65. Eski Türk Seferlerinden İkinci Viyana seferi, Yazan: Kur.Alb. Necati Tacan, 1945, 34 s. Arka Cebinde Harita Mevcuttur.-25 x 35 cm.
30 x 21 cm.
50 x 70 cm.

    Lot No: 374

    Lot: 374

    136 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Mart 1945, 19. Yıl, Sayı 65. Eski Türk Seferlerinden İkinci Viyana seferi, Yazan: Kur.Alb. Necati Tacan, 1945, 34 s. Arka Cebinde Harita Mevcuttur.-25 x 35 cm. 30 x 21 cm. 50 x 70 cm.

    TLSold
  • 139 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Mart 1946, 20. Yıl, Sayı 68. Tarihin Eski Seferlerinden Birinci Viyana Muhasarası (Kanuni Sultan Süleyman), Yazan: Yzb. Avni Savaşkurt, 11 Kroki İçerir. 1946, 18 s.

    Lot No: 375

    Lot: 375

    139 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Mart 1946, 20. Yıl, Sayı 68. Tarihin Eski Seferlerinden Birinci Viyana Muhasarası (Kanuni Sultan Süleyman), Yazan: Yzb. Avni Savaşkurt, 11 Kroki İçerir. 1946, 18 s.

    TLSold
  • 140 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Eylül 1946, 20. Yıl, Sayı 69. Türk İstiklâl Harbinde Sakarya'dan Mudanya'ya Kadar, 1. Kısım, Yazan: Korgeneral Bâki Vandemir, 11 Kroki İçerir. 1946, 292 s.-Sırtı Yorgun

    Lot No: 376

    Lot: 376

    140 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Eylül 1946, 20. Yıl, Sayı 69. Türk İstiklâl Harbinde Sakarya'dan Mudanya'ya Kadar, 1. Kısım, Yazan: Korgeneral Bâki Vandemir, 11 Kroki İçerir. 1946, 292 s.-Sırtı Yorgun

    TLSold
  • 141 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Aralık 1946, 20. Yıl, Sayı 70. Büyük harpte Şark Cephesinde Sağ Kanad Harekatı ( Murat Van Gölü Havzasında Türk-Rus Süvarilerinin Operatif Hedefleri), Yazan: Sv.Alb.Recep Balkan 1946, 246 s.-Sırtı Yorgun

    Lot No: 377

    Lot: 377

    141 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Aralık 1946, 20. Yıl, Sayı 70. Büyük harpte Şark Cephesinde Sağ Kanad Harekatı ( Murat Van Gölü Havzasında Türk-Rus Süvarilerinin Operatif Hedefleri), Yazan: Sv.Alb.Recep Balkan 1946, 246 s.-Sırtı Yorgun

    TLSold
  • 142 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Haziran 1947, 21. Yıl, Sayı 72. Birleşik Amerika Stratejik Bombardımana İnceleme Heyeti, Özet Rapor Pasifik Savaşı, Yazan: Emk. Kur.Alb. Hilmi Oray, 1947, 50 s. +  Katlanır 2 Adet Harita-33 x 53 cm.

    Lot No: 378

    Lot: 378

    142 Sayısı Askeri Mecmua, Tarih Kısmı, 1 Haziran 1947, 21. Yıl, Sayı 72. Birleşik Amerika Stratejik Bombardımana İnceleme Heyeti, Özet Rapor Pasifik Savaşı, Yazan: Emk. Kur.Alb. Hilmi Oray, 1947, 50 s. + Katlanır 2 Adet Harita-33 x 53 cm.

    TLSold
  • Hukuk Tarihi, Girit, Hanya Bidayet Mahkemesinin 452 Rakamlı ve 1 Ağustos 1891 Tarihli İlamı Mucibince Bilal Ağa ve Tahir Bey'in Matlubuna Ait 14 sayfa Rumca Yazılı ve Mühürlü ve Osmanlıca Not Tutulmuş Hüccet

    Lot No: 379

    Lot: 379

    Hukuk Tarihi, Girit, Hanya Bidayet Mahkemesinin 452 Rakamlı ve 1 Ağustos 1891 Tarihli İlamı Mucibince Bilal Ağa ve Tahir Bey'in Matlubuna Ait 14 sayfa Rumca Yazılı ve Mühürlü ve Osmanlıca Not Tutulmuş Hüccet

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Mektebin son Sınıf Talebesinin 1927 Tarihinde Yapacağı Müsamerenin Tertip Edilerek Vatan ve Millet Yararına Olduğuna dair Tahkikat Belgesi ve 1 Adet Müsamere Programı. 19 Nisan Tarihli 2 Adet Doküman-İstiklal Marşı
Reşat Nuri Bey'in 2 Adet Oyunu Piyano

    Lot No: 380

    Lot: 380

    Eğitim Tarihi, Mektebin son Sınıf Talebesinin 1927 Tarihinde Yapacağı Müsamerenin Tertip Edilerek Vatan ve Millet Yararına Olduğuna dair Tahkikat Belgesi ve 1 Adet Müsamere Programı. 19 Nisan Tarihli 2 Adet Doküman-İstiklal Marşı Reşat Nuri Bey'in 2 Adet Oyunu Piyano

    TLSold
  • 2. Abdülhamit Han, Yıldız Sarayı'nda Kutlama, Babı Ali Dairei Sadaret Teşrifat Dairesi Antetli Şehremaneti Meclis Azası Saadetli Hüseyin Zafir Bey Efendiye Gönderilmiş Yıldız Sarayında Yapılacak Bayram Kutlama Merasimine ait Davetiye, Zarf ve Evrağı İle Beraber 2 Adet

    Lot No: 381

    Lot: 381

    2. Abdülhamit Han, Yıldız Sarayı'nda Kutlama, Babı Ali Dairei Sadaret Teşrifat Dairesi Antetli Şehremaneti Meclis Azası Saadetli Hüseyin Zafir Bey Efendiye Gönderilmiş Yıldız Sarayında Yapılacak Bayram Kutlama Merasimine ait Davetiye, Zarf ve Evrağı İle Beraber 2 Adet

    TLSold
  • Osmanlıca Dönem Ülke Sınırlarını Gösterir. Bahri Şimendifer Yayan ve İstanbul'a Olan Mecmu Mesafe ve Kilometryi Gösterir Osmanlıca Dünya Haritası .-Bütün Ülkelerim Birbirine Mesafelerini ve İstanbul'a Olan Mesafelerini Gösterir.
44 x 66 cm.

    Lot No: 382

    Lot: 382

    Osmanlıca Dönem Ülke Sınırlarını Gösterir. Bahri Şimendifer Yayan ve İstanbul'a Olan Mecmu Mesafe ve Kilometryi Gösterir Osmanlıca Dünya Haritası .-Bütün Ülkelerim Birbirine Mesafelerini ve İstanbul'a Olan Mesafelerini Gösterir. 44 x 66 cm.

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Muhtelif Makamda Tutulmuş Osmanlıca El Yazma Nota Defteri, İçerisinde Mustafa Nazif Efendi, Kemani Sarkis Bey, Hacı Sadullah Ağa, Sadeddin Kaynak Bey'e Ait Parçalar Mevcuttur. 18 s.

    Lot No: 383

    Lot: 383

    Musiki Tarihi, Muhtelif Makamda Tutulmuş Osmanlıca El Yazma Nota Defteri, İçerisinde Mustafa Nazif Efendi, Kemani Sarkis Bey, Hacı Sadullah Ağa, Sadeddin Kaynak Bey'e Ait Parçalar Mevcuttur. 18 s.

    TLSold
  • Musiki Tarihi, Muhtelif Makamda Tutulmuş Osmanlıca El Yazma Nota Defteri, İçerisinde 6 Adet Muallim İsmail Hakkı Bey, Tanburi Refik Bey, Ali Rıfat Bey, Yessari Asım Bey, Kemani Sadi  Efendilere Ait Parçalar Mevcuttur. 26 d.

    Lot No: 384

    Lot: 384

    Musiki Tarihi, Muhtelif Makamda Tutulmuş Osmanlıca El Yazma Nota Defteri, İçerisinde 6 Adet Muallim İsmail Hakkı Bey, Tanburi Refik Bey, Ali Rıfat Bey, Yessari Asım Bey, Kemani Sadi Efendilere Ait Parçalar Mevcuttur. 26 d.

    TLSold
  • Osmanlıca Nota Defteri, Şamlı İskender, İçerisinde El Yazma Tanburi Osman Bey, Bimen Efendi, Udi Azmi Bey, Tanburi Mustafa Çavuş … ya Ait Parçalar Vardır. 32 s.

    Lot No: 385

    Lot: 385

    Osmanlıca Nota Defteri, Şamlı İskender, İçerisinde El Yazma Tanburi Osman Bey, Bimen Efendi, Udi Azmi Bey, Tanburi Mustafa Çavuş … ya Ait Parçalar Vardır. 32 s.

    TLSold
  • Azâb-ı Mukaddes: Neyzen Tevfik [Kolaylı], İstanbul 1340(rumi) 1924(miladi) Şems Matbaası, (1. Forma), 16 s., ÖZEGE; 1414-Haliyle

    Lot No: 386

    Lot: 386

    Azâb-ı Mukaddes: Neyzen Tevfik [Kolaylı], İstanbul 1340(rumi) 1924(miladi) Şems Matbaası, (1. Forma), 16 s., ÖZEGE; 1414-Haliyle

    TLSold
  • Filateli ve Posta Tarihi Yan Tema, Osmanlı Askeri  ve Posta Tarihi, Telgraf Kaydına Mahsus Defter.-28 Mart 1337 Tarihli Askeri Birliğe Ait 31 Sayfalık Telgraf Kayıt Defteri. Telgrafların Tarihleri, Telgrafın Çekildiği Makami Telgrafın Konusu ve Telgraf Numaralarına Mübeyyin Telgraf Defteri.
Cilt Kopuktur Ancak Eksik Olmayayıp temizdir. 
32 x 21 cm.

    Lot No: 387

    Lot: 387

    Filateli ve Posta Tarihi Yan Tema, Osmanlı Askeri ve Posta Tarihi, Telgraf Kaydına Mahsus Defter.-28 Mart 1337 Tarihli Askeri Birliğe Ait 31 Sayfalık Telgraf Kayıt Defteri. Telgrafların Tarihleri, Telgrafın Çekildiği Makami Telgrafın Konusu ve Telgraf Numaralarına Mübeyyin Telgraf Defteri. Cilt Kopuktur Ancak Eksik Olmayayıp temizdir. 32 x 21 cm.

    TLSold
  • 2 adet Kutsal Topraklar Hac Rehberli , Akil Musa Bey, Mekke'de  Otel Kartı

    Lot No: 388

    Lot: 388

    2 adet Kutsal Topraklar Hac Rehberli , Akil Musa Bey, Mekke'de Otel Kartı

    TLSold
  • Osmanlı Su ve Hamam Kültürü, 1 Adet Hamam Tamiratına ait, 22 Şubat 1341 Tarihli Mühürlü Doküman, Cumhuriyet Gazetesi Sahibi Garabed Şahinyan Terekesinden Muhtemelen Sivas'ta bir Hamam.

    Lot No: 389

    Lot: 389

    Osmanlı Su ve Hamam Kültürü, 1 Adet Hamam Tamiratına ait, 22 Şubat 1341 Tarihli Mühürlü Doküman, Cumhuriyet Gazetesi Sahibi Garabed Şahinyan Terekesinden Muhtemelen Sivas'ta bir Hamam.

    TLSold
  • Gastronomi ve Meşrubat Tarihi, 3 Adet Yeme İçme Konulu Fotoğraf, Bira ve Şarap İçenler

    Lot No: 390

    Lot: 390

    Gastronomi ve Meşrubat Tarihi, 3 Adet Yeme İçme Konulu Fotoğraf, Bira ve Şarap İçenler

    TLSold
  • Meşhur, Sinema Tiyatro Sanatçısı Sadri Alışık'a Gönderilmiş 4 Adet Hayran Mektubu, Antakya-İzmir … Alan Açıp Okuyacak

    Lot No: 391

    Lot: 391

    Meşhur, Sinema Tiyatro Sanatçısı Sadri Alışık'a Gönderilmiş 4 Adet Hayran Mektubu, Antakya-İzmir … Alan Açıp Okuyacak

    TLSold
  • Edirne Şehri, Tarihi Eserleri, Resmi Daire Okul Banka ve Hususi Müesseseler Yerlerini Gösterir  Plan, 1/4000-84 x 102 cm.

    Lot No: 392

    Lot: 392

    Edirne Şehri, Tarihi Eserleri, Resmi Daire Okul Banka ve Hususi Müesseseler Yerlerini Gösterir Plan, 1/4000-84 x 102 cm.

    TLSold
  • Müsenne Hat Fotoğrafı, 1930'lar, Paspartu Üzerinde-17 x 13 cm.

    Lot No: 393

    Lot: 393

    Müsenne Hat Fotoğrafı, 1930'lar, Paspartu Üzerinde-17 x 13 cm.

    TLSold
  • Münif Fehim Çizimi Kadınlar Hamamı Tablosu

    Lot No: 394

    Lot: 394

    Münif Fehim Çizimi Kadınlar Hamamı Tablosu

    TLSold
  • Münif Fehim Çizimi Osmanlı Saraylarında Güzel Kadınlar, Orhan Bey ve Prenses Teodora Tablosu

    Lot No: 395

    Lot: 395

    Münif Fehim Çizimi Osmanlı Saraylarında Güzel Kadınlar, Orhan Bey ve Prenses Teodora Tablosu

    TLSold
  • Türk Hukuk Tarihi, İzdivaç, Kızıltoprak'ta Niyazi Bey Köşkünde Barka ile Muhtar Bey'in Haziranın 7Sinde  Yapılacak Olan Düğünleri Davetiyesi

    Lot No: 396

    Lot: 396

    Türk Hukuk Tarihi, İzdivaç, Kızıltoprak'ta Niyazi Bey Köşkünde Barka ile Muhtar Bey'in Haziranın 7Sinde Yapılacak Olan Düğünleri Davetiyesi

    TLSold
  • Musiki, Darülelhan Külliyatı, no: 45-46-52, Eyyubi Mehmed Efendi, Hamamizade İsmail Dede, Eyyübi Mehmed  Efendi.

    Lot No: 397

    Lot: 397

    Musiki, Darülelhan Külliyatı, no: 45-46-52, Eyyubi Mehmed Efendi, Hamamizade İsmail Dede, Eyyübi Mehmed Efendi.

    TLSold
  • Sigortacılık, Milli Reasürans Türk Anonim Şirketi, 31. Hesap yılı 1960 İdare Meclisi Raporu

    Lot No: 398

    Lot: 398

    Sigortacılık, Milli Reasürans Türk Anonim Şirketi, 31. Hesap yılı 1960 İdare Meclisi Raporu

    TLSold
  • Sigortacılık, Milli Reasürans Türk Anonim Şirketi, 30. Hesap yılı 1959 İdare Meclisi Raporu

    Lot No: 399

    Lot: 399

    Sigortacılık, Milli Reasürans Türk Anonim Şirketi, 30. Hesap yılı 1959 İdare Meclisi Raporu

    TLSold
  • Eğitim Tarihi, Galatasaray Lisesi Yıllığı, 1952-1953 Ders Yılı Yıllığı

    Lot No: 400

    Lot: 400

    Eğitim Tarihi, Galatasaray Lisesi Yıllığı, 1952-1953 Ders Yılı Yıllığı

    TLSold
  • Rumeli Toprakları, Bulgaristan, Trakya, İstanbul Bursa, 1920 yılı Sınır Hatları Renklendirme Harita-40 x 49 cm.

    Lot No: 401

    Lot: 401

    Rumeli Toprakları, Bulgaristan, Trakya, İstanbul Bursa, 1920 yılı Sınır Hatları Renklendirme Harita-40 x 49 cm.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Gazetelerde ve Kitaplarda Fotoğraf Yerine Kullanılan Çinkoğrafya Baskısı , Cumhurbaşkanı Celal Bayar Kalıbı-Mahmut Celalettin Bayar, Türk ekonomist, siyasetçi ve Cumhuriyetimizin 3. cumhurbaşkanı. 
18 x 12 cm.

    Lot No: 402

    Lot: 402

    Siyasi Tarih, Gazetelerde ve Kitaplarda Fotoğraf Yerine Kullanılan Çinkoğrafya Baskısı , Cumhurbaşkanı Celal Bayar Kalıbı-Mahmut Celalettin Bayar, Türk ekonomist, siyasetçi ve Cumhuriyetimizin 3. cumhurbaşkanı. 18 x 12 cm.

    TLSold
  • Siyasi Tarih, Gazetelerde ve Kitaplarda Fotoğraf Yerine Kullanılan Çinkoğrafya Baskısı , Başbakan Adnan Menderes Kalıbı-Ali Adnan Menderes, Türk siyasetçi. 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulundu. Ayrıca, aynı tarihler arasında kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti Genel Başkanlığını yürüttü.
9 x 12 cm.

    Lot No: 403

    Lot: 403

    Siyasi Tarih, Gazetelerde ve Kitaplarda Fotoğraf Yerine Kullanılan Çinkoğrafya Baskısı , Başbakan Adnan Menderes Kalıbı-Ali Adnan Menderes, Türk siyasetçi. 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulundu. Ayrıca, aynı tarihler arasında kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti Genel Başkanlığını yürüttü. 9 x 12 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca Kaligrafi, Misak Ketebeli Çerçeveli Hat Levha-Bir Başka Hat Ketebesinde Misak Bey'in Hamdi Efendi Talebesi Olduğu Gözükmektedir.
İki Hattatın da aynı Kişi Olduğunu Düşünmekteyiz.

Çer: 28 x 38 cm.
19 x 28 cm.

    Lot No: 404

    Lot: 404

    Osmanlıca Kaligrafi, Misak Ketebeli Çerçeveli Hat Levha-Bir Başka Hat Ketebesinde Misak Bey'in Hamdi Efendi Talebesi Olduğu Gözükmektedir. İki Hattatın da aynı Kişi Olduğunu Düşünmekteyiz. Çer: 28 x 38 cm. 19 x 28 cm.

    TLSold
  • El Yazma, Fenn-i Mevaşi, Fenni Mevaşi Dersleri. Yük Hayvanı Olarak Kullanılan ve/veya Etlerinde Sütlerinden Yararlanılan Hayvanlar Konulu. Ortalama 200 Sayfa.

    Lot No: 405

    Lot: 405

    El Yazma, Fenn-i Mevaşi, Fenni Mevaşi Dersleri. Yük Hayvanı Olarak Kullanılan ve/veya Etlerinde Sütlerinden Yararlanılan Hayvanlar Konulu. Ortalama 200 Sayfa.

    TLSold
  • Mürür Geçiş Belgesi, Osmanlıca, Rumeli Muhacirlerinden Balkan Harbinden Sonra Osmanlıya Hicret Eden Recep Oğlu Hasan'ın Balkan Muhacirlerinden Olup hususi İşleri İçin Sırbistan Tarafına Azimet  İçin İzin Talebi ve Edirne Polis Müdüriyetine Tahkikat ve Seyahat İzni Hakkında Raporu. Haliyle

    Lot No: 406

    Lot: 406

    Mürür Geçiş Belgesi, Osmanlıca, Rumeli Muhacirlerinden Balkan Harbinden Sonra Osmanlıya Hicret Eden Recep Oğlu Hasan'ın Balkan Muhacirlerinden Olup hususi İşleri İçin Sırbistan Tarafına Azimet İçin İzin Talebi ve Edirne Polis Müdüriyetine Tahkikat ve Seyahat İzni Hakkında Raporu. Haliyle

    TLSold
  • Türk Ocakları Merkez Heyeti Ankara Antetli 1970 Tarihinde Osman Turan Hocanın Osmanlıca Tuttuğu Notlar ve Altında Osman Turan hocanın Latince İmzası Mevcuttur.

    Lot No: 407

    Lot: 407

    Türk Ocakları Merkez Heyeti Ankara Antetli 1970 Tarihinde Osman Turan Hocanın Osmanlıca Tuttuğu Notlar ve Altında Osman Turan hocanın Latince İmzası Mevcuttur.

    TLSold
  • Tıp Tarihi, Haydarpaşa Hastanesi antetli Haydar Paşa Hastanesi Efradından Abdullah Oğlu Ali Ulvi Bey'e Ait, Ali Ulvi Bey'in Haydarpaşa Hastanesinden Mezun Olduğu ve Mürür ve Uburu Esnasında Kendisine Yardımda Bulunması İçin Haydarpaşa Hastanesi İnzibat Zabitliğinden Verilmiş Vesika

    Lot No: 408

    Lot: 408

    Tıp Tarihi, Haydarpaşa Hastanesi antetli Haydar Paşa Hastanesi Efradından Abdullah Oğlu Ali Ulvi Bey'e Ait, Ali Ulvi Bey'in Haydarpaşa Hastanesinden Mezun Olduğu ve Mürür ve Uburu Esnasında Kendisine Yardımda Bulunması İçin Haydarpaşa Hastanesi İnzibat Zabitliğinden Verilmiş Vesika

    TLSold
  • Babı Ali Meclis-i Mahsusa antetli, Kastamonu Valisi Galip Bey ve Trabzon Valisinin Tahriratları Yazılı Zarf. (Sadece Zarf Mevcuttur)

    Lot No: 409

    Lot: 409

    Babı Ali Meclis-i Mahsusa antetli, Kastamonu Valisi Galip Bey ve Trabzon Valisinin Tahriratları Yazılı Zarf. (Sadece Zarf Mevcuttur)

    TLSold
  • Mehd-i Ulyâ-yı Saltanat Seliye İsmetli Sultan -ı Alişan Efendi Hazretlerinden Vakıf Aliyelerinin Mahbemah Harcamalarına Ait 1295 Senesi 11875 Kuruşluk Harcama Dokümanı.

    Lot No: 410

    Lot: 410

    Mehd-i Ulyâ-yı Saltanat Seliye İsmetli Sultan -ı Alişan Efendi Hazretlerinden Vakıf Aliyelerinin Mahbemah Harcamalarına Ait 1295 Senesi 11875 Kuruşluk Harcama Dokümanı.

    TLSold
  • Askeri Tarih, Seyyar Topçu 12. Alayı, 1319 Tarihli Seyyar topçu Alayında yapılan Devir Teslimde Demirbaş ve envanter Zinnet Kaydı, Mühürlü.

    Lot No: 411

    Lot: 411

    Askeri Tarih, Seyyar Topçu 12. Alayı, 1319 Tarihli Seyyar topçu Alayında yapılan Devir Teslimde Demirbaş ve envanter Zinnet Kaydı, Mühürlü.

    TLSold
  • Mübadele, Azınlıklar Tarihi, İstanbul Kent  Tarihi, İstanbul Çatalca ve Silivri Kazaları Hariç , Adalar, Makriköy, Beykoz, Beyoğlu, Şile, Üsküdar Bölgelerinde Emval-ı Gayrimenkulleri Hakkında 8 Sayfalık Defter.

    Lot No: 412

    Lot: 412

    Mübadele, Azınlıklar Tarihi, İstanbul Kent Tarihi, İstanbul Çatalca ve Silivri Kazaları Hariç , Adalar, Makriköy, Beykoz, Beyoğlu, Şile, Üsküdar Bölgelerinde Emval-ı Gayrimenkulleri Hakkında 8 Sayfalık Defter.

    TLSold
  • Mübadele, Azınlıklar Tarihi, Evkaf Umumi Cenabı Alisine Gönderilmiş, Çatalca ve Bölge Mülhakatında Evkaf İdaresi Dahilinde 67 Emvalı Gayrimenkule Bulunduğu ve Şimdiye Kadar 40 Adedinin Tapusun Alındığına Dair 1 Sayfa Türkçe Olarak Evkaf Müdürlüğüne Gönderilmiş 4 Sayfa Doküman

    Lot No: 413

    Lot: 413

    Mübadele, Azınlıklar Tarihi, Evkaf Umumi Cenabı Alisine Gönderilmiş, Çatalca ve Bölge Mülhakatında Evkaf İdaresi Dahilinde 67 Emvalı Gayrimenkule Bulunduğu ve Şimdiye Kadar 40 Adedinin Tapusun Alındığına Dair 1 Sayfa Türkçe Olarak Evkaf Müdürlüğüne Gönderilmiş 4 Sayfa Doküman

    TLSold
  • Bakırköy Kent Tarihi, (Makriköy) Makriköy Kaymakamlığı Tahrirat Kalemi Makriköy Kaymakamından İmzalı Makriköy Maarif encümeni Seçilen Necmettin Bey'e Gönderilmiş Encümen Aza İçtima toplantısı Davet Belgesi

    Lot No: 414

    Lot: 414

    Bakırköy Kent Tarihi, (Makriköy) Makriköy Kaymakamlığı Tahrirat Kalemi Makriköy Kaymakamından İmzalı Makriköy Maarif encümeni Seçilen Necmettin Bey'e Gönderilmiş Encümen Aza İçtima toplantısı Davet Belgesi

    TLSold
  • Cumhuriyet Gazetesi, 2 Birincikanun 1938 Tarihli, Milli Piyango Yan Tema, İstanbul Demir Spor Kulübü Eşuya Piyangosu, Yarın Kulübün Yedikule'deki Merkezinde  Çekiliyor. Ve  90 Derece Limon Çiçekleri Hasan Kolonyası, Nesrin Limon Çiçekleri Kolonyası, Hasan Losyon ve Esansları ve 1939 Yılbaşı Hava Kurumu Büyük Piyangosu Büyük İkramiyesi 500.000 Lira, Arka Yüzde Tam Sayfa " Sigarada Yenilik, İzmir Hafif Latif 25 Sigara 20 Krş.  Reklamı Göze Çarpmaktadır.

    Lot No: 415

    Lot: 415

    Cumhuriyet Gazetesi, 2 Birincikanun 1938 Tarihli, Milli Piyango Yan Tema, İstanbul Demir Spor Kulübü Eşuya Piyangosu, Yarın Kulübün Yedikule'deki Merkezinde Çekiliyor. Ve 90 Derece Limon Çiçekleri Hasan Kolonyası, Nesrin Limon Çiçekleri Kolonyası, Hasan Losyon ve Esansları ve 1939 Yılbaşı Hava Kurumu Büyük Piyangosu Büyük İkramiyesi 500.000 Lira, Arka Yüzde Tam Sayfa " Sigarada Yenilik, İzmir Hafif Latif 25 Sigara 20 Krş. Reklamı Göze Çarpmaktadır.

    TLSold
  • 1937 Aygün Acentası Cumhurbaşkanı Kamal Atatürk'ün Sağlığındayken Basılan Acendalardan içi Faydalı Bilgilerle Doludur. Osmanlıca Notludur.

    Lot No: 416

    Lot: 416

    1937 Aygün Acentası Cumhurbaşkanı Kamal Atatürk'ün Sağlığındayken Basılan Acendalardan içi Faydalı Bilgilerle Doludur. Osmanlıca Notludur.

    TLSold
  • Osmanlıca Artvin-Rize Haritası, Erkanı Harbiye Haritası 1914 Tarihli-50 x 60 cm.

    Lot No: 417

    Lot: 417

    Osmanlıca Artvin-Rize Haritası, Erkanı Harbiye Haritası 1914 Tarihli-50 x 60 cm.

    TLSold
  • Osmanlıca İstanbul Küçükköy-Kağıthane, Makriköy,  Haritası, Erkanı Harbiye Haritası 1327 (1911) Tarihli

    Lot No: 418

    Lot: 418

    Osmanlıca İstanbul Küçükköy-Kağıthane, Makriköy, Haritası, Erkanı Harbiye Haritası 1327 (1911) Tarihli

    TLSold
  • Bosna Hersek, Zvornik ve Çevre Haritası, 1918 Tarihli-63 x 50 cm.

    Lot No: 419

    Lot: 419

    Bosna Hersek, Zvornik ve Çevre Haritası, 1918 Tarihli-63 x 50 cm.

    TLSold
  • 2 Adet İsmet İnönü'yü Kaybettik Haberli Milliyet ve Hürriyet Gazeteleri.

    Lot No: 420

    Lot: 420

    2 Adet İsmet İnönü'yü Kaybettik Haberli Milliyet ve Hürriyet Gazeteleri.

    TLSold
  • 1958 senesine ait T.C. Tapu Senedi

    Lot No: 421

    Lot: 421

    1958 senesine ait T.C. Tapu Senedi

    TLSold
  • Ulaşım Tarihi, Taşıt ve Ticaret Türk A.Ş. Esas Mukavelenamesi, 21 Sayfa

    Lot No: 422

    Lot: 422

    Ulaşım Tarihi, Taşıt ve Ticaret Türk A.Ş. Esas Mukavelenamesi, 21 Sayfa

    TLSold
  • Sanat Tarihi, Serenata - M.Mpszkowski, Op.15 No1, Karl Kopp Nachf, Alfred Kopp, Constantinople, 6 Sayfalık Müzik Mecmuası

    Lot No: 423

    Lot: 423

    Sanat Tarihi, Serenata - M.Mpszkowski, Op.15 No1, Karl Kopp Nachf, Alfred Kopp, Constantinople, 6 Sayfalık Müzik Mecmuası

    TLSold
  • Osmanlı Demiryolu Kumpanyası Selanik - Dersaadet İktisak Hatta, Hamiline Ait %3 Faizli 500 Franklık Tahvil, 1893

    Lot No: 424

    Lot: 424

    Osmanlı Demiryolu Kumpanyası Selanik - Dersaadet İktisak Hatta, Hamiline Ait %3 Faizli 500 Franklık Tahvil, 1893

    TLSold
  • Constantinople Heybeliada Ticaret Okulu , Dr. Zare Karakaş arşivi İstanbul damgalı-Edt. MJC ?9

    Lot No: 425

    Lot: 425

    Constantinople Heybeliada Ticaret Okulu , Dr. Zare Karakaş arşivi İstanbul damgalı-Edt. MJC ?9

    TLSold
  • Constantinople Beyazıt Meydanı ve Beyazıt Kulesi, Önden Pullu-Edt. Georges Papantoine100

    Lot No: 426

    Lot: 426

    Constantinople Beyazıt Meydanı ve Beyazıt Kulesi, Önden Pullu-Edt. Georges Papantoine100

    TLSold
  • 1900 Öncesi Constantinople Parçalı Çemberlitaş ve Hipodrom/Ayasofya/Sultanahmet-Otto Keil

    Lot No: 427

    Lot: 427

    1900 Öncesi Constantinople Parçalı Çemberlitaş ve Hipodrom/Ayasofya/Sultanahmet-Otto Keil

    TLSold
  • Constantinople Tarabya'da Yelkenliler-Edt. Max Fruchtermann 288

    Lot No: 428

    Lot: 428

    Constantinople Tarabya'da Yelkenliler-Edt. Max Fruchtermann 288

    TLSold
  • Constantinople Beylerbeyi Sarayı-Edt. E. F. Rochat 107

    Lot No: 429

    Lot: 429

    Constantinople Beylerbeyi Sarayı-Edt. E. F. Rochat 107

    TLSold
  • Meslek, Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Çalgıcılar

    Lot No: 430

    Lot: 430

    Meslek, Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Çalgıcılar

    TLSold
  • Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Hipodrom, Sultanahmet camii

    Lot No: 431

    Lot: 431

    Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Hipodrom, Sultanahmet camii

    TLSold
  • Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Arnavutköy Boğaziçi Manzarası

    Lot No: 432

    Lot: 432

    Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Arnavutköy Boğaziçi Manzarası

    TLSold
  • Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Rumelihisarı Manzarası

    Lot No: 433

    Lot: 433

    Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Rumelihisarı Manzarası

    TLSold
  • Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Alman Çeşmesi Manzarası

    Lot No: 434

    Lot: 434

    Constantinople Kabartma Kart, Fantezi Kartpostal, Alman Çeşmesi Manzarası

    TLSold
  • Constantinople, Fantezi Kartpostal, Armut İçerisinde Çemberlitaş Manzarası

    Lot No: 435

    Lot: 435

    Constantinople, Fantezi Kartpostal, Armut İçerisinde Çemberlitaş Manzarası

    TLSold
  • Smyrne, İzmir Limanı, Grand Kraemer Hotel, İtalyan Postahanesi-Edt: S. Saratopoulos

    Lot No: 436

    Lot: 436

    Smyrne, İzmir Limanı, Grand Kraemer Hotel, İtalyan Postahanesi-Edt: S. Saratopoulos

    TLSold
  • Smyrne, Aziz Policarp Manastırı, Fransız Levant Pulu ile Postadan Geçmiş.-Alman Baskısı

    Lot No: 437

    Lot: 437

    Smyrne, Aziz Policarp Manastırı, Fransız Levant Pulu ile Postadan Geçmiş.-Alman Baskısı

    TLSold
  • Constantinople Aya Stephano, Yeşilköy, İngiliz Levant Pullu-Edt. Loeffler, Foto Berggren

    Lot No: 438

    Lot: 438

    Constantinople Aya Stephano, Yeşilköy, İngiliz Levant Pullu-Edt. Loeffler, Foto Berggren

    TLSold
  • 1900 Öncesi Constantinople Beyazıt Meydanı ve Serasker Kapısı, Önden Yazılı, Pulu Düşük-Edt. Otto Keil

    Lot No: 439

    Lot: 439

    1900 Öncesi Constantinople Beyazıt Meydanı ve Serasker Kapısı, Önden Yazılı, Pulu Düşük-Edt. Otto Keil

    TLSold
  • Trabzon Limanı

    Lot No: 440

    Lot: 440

    Trabzon Limanı

    TLSold
  • Constantinople Prens Adaları, Prinkipo ve Halki, Büyükada ve Heybeliada.

    Lot No: 441

    Lot: 441

    Constantinople Prens Adaları, Prinkipo ve Halki, Büyükada ve Heybeliada.

    TLSold
  • Constantinople Halki, Heybeliada Sahili

    Lot No: 442

    Lot: 442

    Constantinople Halki, Heybeliada Sahili

    TLSold
  • Constantinople Yeni Camii-Edt. E. F. Rochat 1213

    Lot No: 443

    Lot: 443

    Constantinople Yeni Camii-Edt. E. F. Rochat 1213

    TLSold
  • Constantinople Beyoğlu Galata Kulesi Sosyal Yaşam-Edt. MJC 389

    Lot No: 444

    Lot: 444

    Constantinople Beyoğlu Galata Kulesi Sosyal Yaşam-Edt. MJC 389

    TLSold
  • Constantinople Yüksekkaldırım, 1908, Osmanlı Pulu ile Postadan Geçmiş.-Edt. Jsraelowitz

    Lot No: 445

    Lot: 445

    Constantinople Yüksekkaldırım, 1908, Osmanlı Pulu ile Postadan Geçmiş.-Edt. Jsraelowitz

    TLSold
  • Constantinople Kırmızı Bayraklı, Haliç'te Yelkenliler-Edt. E. F. Rochat 1008

    Lot No: 446

    Lot: 446

    Constantinople Kırmızı Bayraklı, Haliç'te Yelkenliler-Edt. E. F. Rochat 1008

    TLSold
  • 1900 Öncesi Bektaşi Derviş Tip

    Lot No: 447

    Lot: 447

    1900 Öncesi Bektaşi Derviş Tip

    TLSold
  • 1900 Öncesi Constantinople Kağıthane Mesire Alanı-Foto Andriomenos, Edt. Max Fruchtermann 1566

    Lot No: 448

    Lot: 448

    1900 Öncesi Constantinople Kağıthane Mesire Alanı-Foto Andriomenos, Edt. Max Fruchtermann 1566

    TLSold
  • I. Dünya Savaşı Osmanlı Sancak Askerleri-Edt. Max Fruchtermann 1936

    Lot No: 449

    Lot: 449

    I. Dünya Savaşı Osmanlı Sancak Askerleri-Edt. Max Fruchtermann 1936

    TLSold
  • 1900 Öncesi Meslek, Constantinople Marmara Denizinde Balıkçılar

    Lot No: 450

    Lot: 450

    1900 Öncesi Meslek, Constantinople Marmara Denizinde Balıkçılar

    TLSold
  • Constantinople Dolmabahçe Sarayı ve Camii, Boğaz'da Yelkenliler

    Lot No: 451

    Lot: 451

    Constantinople Dolmabahçe Sarayı ve Camii, Boğaz'da Yelkenliler

    TLSold
  • Constantinople Prinkipo, Calypso Oteli ve civarı

    Lot No: 452

    Lot: 452

    Constantinople Prinkipo, Calypso Oteli ve civarı

    TLSold
  • 1900 Öncesi Taşbaskı, Constantinople Tophane-i Amire, Nusretiye camii-Rommler & Jonas 15082

    Lot No: 453

    Lot: 453

    1900 Öncesi Taşbaskı, Constantinople Tophane-i Amire, Nusretiye camii-Rommler & Jonas 15082

    TLSold
  • Constantinople Küçüksu Kasrı, Meslek Sandalcılar-Edt. JMF 0176

    Lot No: 454

    Lot: 454

    Constantinople Küçüksu Kasrı, Meslek Sandalcılar-Edt. JMF 0176

    TLSold
  • Taşbaskı, Kürt Tip-Edt. Max Fruchtermann 1672, foto Berggren

    Lot No: 455

    Lot: 455

    Taşbaskı, Kürt Tip-Edt. Max Fruchtermann 1672, foto Berggren

    TLSold
  • Constantinople Tarabya Summer Palas Hoteli, Tamirli-Edt. N. Nicolaievitch S. 
Edt. R. & K., L. 126005

    Lot No: 456

    Lot: 456

    Constantinople Tarabya Summer Palas Hoteli, Tamirli-Edt. N. Nicolaievitch S. Edt. R. & K., L. 126005

    TLSold
  • 1900 Öncesi Constantinople Yeni Camii ve Kayıkçılar, Fransız Pulu ile Postadan Geçmiş.

    Lot No: 457

    Lot: 457

    1900 Öncesi Constantinople Yeni Camii ve Kayıkçılar, Fransız Pulu ile Postadan Geçmiş.

    TLSold
  • Meslek, Sokak Berberi-Edt. Bon Marché 224

    Lot No: 458

    Lot: 458

    Meslek, Sokak Berberi-Edt. Bon Marché 224

    TLSold
  • Constantinople Alman Elçilik Binası-Edt. Bon Marché 206

    Lot No: 459

    Lot: 459

    Constantinople Alman Elçilik Binası-Edt. Bon Marché 206

    TLSold
  • Constantinople Eminönü, Camii Merdivenlerinde Müslümanlar-Edt. E. F. Rochat 12

    Lot No: 460

    Lot: 460

    Constantinople Eminönü, Camii Merdivenlerinde Müslümanlar-Edt. E. F. Rochat 12

    TLSold
  • Haydarpaşa Yangını

    Lot No: 461

    Lot: 461

    Haydarpaşa Yangını

    TLSold
  • Constantinople Şişli Caddesi, Halaskargazi Caddesi Sosyal Yaşam-Edt. MJC 368

    Lot No: 462

    Lot: 462

    Constantinople Şişli Caddesi, Halaskargazi Caddesi Sosyal Yaşam-Edt. MJC 368

    TLSold
  • Meslek, Diyarbakır'lı Çoban-Foto Güzel Kaşeli

    Lot No: 463

    Lot: 463

    Meslek, Diyarbakır'lı Çoban-Foto Güzel Kaşeli

    TLSold
  • 1900 Öncesi, Constantinople Beyoğlu, Fransız Levant Pullu

    Lot No: 464

    Lot: 464

    1900 Öncesi, Constantinople Beyoğlu, Fransız Levant Pullu

    TLSold
  • Constantinople Eminönü'nde Yeni İskeleler, Önden Pullu-Edt. MJC 347

    Lot No: 465

    Lot: 465

    Constantinople Eminönü'nde Yeni İskeleler, Önden Pullu-Edt. MJC 347

    TLSold
  • İstanbul Anadolu Hisarı, Şehir Hatları  Tekneleri, Uçak ile Etiketli, Pulları Düşük

    Lot No: 466

    Lot: 466

    İstanbul Anadolu Hisarı, Şehir Hatları Tekneleri, Uçak ile Etiketli, Pulları Düşük

    TLSold
  • Constantinople Prinkipo, Büyükada Tepelerinden Heybeli ve Kınalı manzarası, Eşeği ile Poz Veren Çocuk

    Lot No: 467

    Lot: 467

    Constantinople Prinkipo, Büyükada Tepelerinden Heybeli ve Kınalı manzarası, Eşeği ile Poz Veren Çocuk

    TLSold
  • İstanbul Büyükada Sahilinin Doldurulmamış Hali

    Lot No: 468

    Lot: 468

    İstanbul Büyükada Sahilinin Doldurulmamış Hali

    TLSold
  • Constantinople Eyüp'te Türk Mezarlığı-Edt. Isaac M. Ahitouv

    Lot No: 469

    Lot: 469

    Constantinople Eyüp'te Türk Mezarlığı-Edt. Isaac M. Ahitouv

    TLSold
  • İstanbul Haliç, Eyüp Sultan Ve civarı

    Lot No: 470

    Lot: 470

    İstanbul Haliç, Eyüp Sultan Ve civarı

    TLSold
  • Constantinople Galata Köprüsü, Haliç-Edt. E. F. Rochat 55

    Lot No: 471

    Lot: 471

    Constantinople Galata Köprüsü, Haliç-Edt. E. F. Rochat 55

    TLSold
  • Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    Lot No: 472

    Lot: 472

    Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    TLSold
  • Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    Lot No: 473

    Lot: 473

    Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    TLSold
  • Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    Lot No: 474

    Lot: 474

    Şark Güzeli, Beaute Orientale, Albümden Çıkma-Edt. MB (Moise Baruch)

    TLSold